ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Απρίλη 2013
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΘΕΜΗΣ ΜΩΣΑΪΔΗΣ
ΘΕΜΗΣ ΜΩΣΑΪΔΗΣ
φωτό 2 {Ολγας Γεωργιάδου και Κατερίνας Γεωργιάδου}

Ο Φώτης Γεωργιάδης προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΘ, προς τιμή του 19ου Συνεδρίου και για τα κοντά 95 χρόνια αγώνων του Κόμματος, 2.000 ευρώ.

Στη μνήμη του πατέρα του ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, από το Μυλοχώρι Κιλκίς, αντάρτη του ΕΛΑΣ, που τραυματίστηκε βαριά σε μάχη με τους ταγματασφαλίτες στην Τριάδα, χωριό των Σερρών. Πιάστηκε αιχμάλωτος, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε άγρια το 1943.

Στη μνήμη της μητέρας του ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ, η οποία μετά τη δολοφονία του πατέρα του βασανίστηκε επανειλημμένα από τους ταγματασφαλίτες για την αντιστασιακή της δράση. Πέθανε το 1988.

Επίσης, στη μνήμη της αδελφής του ΟΛΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ, ανταρτοΕΠΟΝίτισσας, μαχήτριας του ΔΣΕ, που πέθανε το 1978.

Καθώς και στη μνήμη των ηρωικών ΕΠΟΝιτών και ΕΠΟΝιτισσών του ΔΣΕ από το Μυλοχώρι Κιλκίς που έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας τους κατακτητές, το μοναρχοφασιστικό καθεστώς, μαζί με τους συνεργάτες του Αγγλους και Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, που είναι οι:

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ, ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΚΑΤΙΝΑ, ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (ΧΟΤΣΑΣ), ΤΑΤΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ, ΤΑΤΙΔΟΥ ΚΑΤΙΝΑ, ΤΑΤΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΚΑΛΑΪΤΣΙΔΟΥ ΒΕΤΤΑ, ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ), ΣΠΥΡΛΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΟΣ, ΚΟΥΡΑΤΚΕΖΙΔΟΥ ΣΑΡΡΑ, ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ
***

φωτο 1

Στη μνήμη του ΣΑΒΒΑ ΠΟΖΑΤΖΙΔΗ που συμπληρώνονται φέτος 11 χρόνια από το θάνατό του, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 100 ευρώ οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Νεάπολης, Νίκαια.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου, ΣΩΤΗΡΗ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ (Καπετάν Παντελή), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, και της μητέρας μου, ΦΩΤΟΥΛΑΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων, για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Νίκος Μπούρμπος, Δικηγόρος

***

φωτό 1

Συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από το θάνατο του ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΠΑΝΤΙΩΤΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρουν 100 ευρώ η σύζυγος και τα παιδιά του, μέσω ΚΟΒ Ιλίου.

***

Στη μνήμη των λατρευτών μας γονέων: ΣΤΕΦΑΝΟΥ και ΣΤΕΛΛΑΣ, ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ, και του αγαπητού αδελφού μας και σύντροφου, ΗΛΙΑ ΚΩΤΑΚΗ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή. Ευχαριστούμε πολύ τους συντρόφους της ΚΟ Αργολίδας που έκαναν ό,τι καλύτερο για τον σύντροφό τους και αδερφό μας μέχρι την τελευταία του κατοικία.

Στη μνήμη των αγαπημένων μας προσώπων προσφέρουμε 500 ευρώ για τις ανάγκες του 19ου Συνεδρίου του Κόμματός μας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

η αδερφή και ο αδερφός του, Γιώργος και Σουλτάνα Λεμονίδου

ΟΛΓΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
ΟΛΓΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ
***

φωτό (χαρτί) 1

Στις 4 Μάρτη «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΣΑΣ, σύζυγος Ολγας Πέτσα - Παπακώστα. Γεννήθηκε το 1925 στη Δεσκάτη Γρεβενών. Οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ, στο 5ο Ταγμα. Το Σεπτέμβρη του 1946 συνελήφθη στην πλατεία Δεσκάτης, βασανίστηκε βάναυσα και φυλακίστηκε. Δικάστηκε σε ισόβια και με την αναθεώρηση η ποινή του έγινε 12 χρόνια. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε σε Επταπύργιο, Κοζάνη, Καλαμάτα και στα Γιούρα. Με την αποφυλάκισή του συνέχισε να αγωνίζεται με το ΚΚΕ.

Στις 6 Απρίλη τελέστηκε το 40ήμερο μνημόσυνο.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΟΜΜΑ, μέσω της ΚΟΒ Ιπποκράτη Λάρισας.

***

φωτό 1

Στη μνήμη της συζύγου του, ΝΤΟΝΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑΣ, μαχήτριας του ΔΣΕ, πρόσφερε 200 ευρώ για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Νάουσας, ο Ντόντος Γεώργιος, μαχητής, επίσης, του ΔΣΕ (Νάουσα).

***

φωτό 1

Ο ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ «έφυγε» από κοντά μας το Νοέμβρη 2012. Γεννήθηκε το 1937 στη Νάουσα. Ο πατέρας του, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ, στο επάγγελμα αρτεργάτης, κυνηγημένος για τις αριστερές του ιδέες του από τους μοναρχοφασίστες, φυλακίστηκε στη Γυάρο από το 1945 μέχρι το 1951. Το 1946 έκαψαν το σπίτι του στη Νάουσα. Ο Κώστας είχε δύο αδέλφια, τον Θεόφιλο και το Λάζαρο. Το 1962 μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη ο σ. Κώστας εντάσσεται στη νεολαία Λαμπράκη στη Νάουσα ως ιδρυτικό ενεργό μέλος. Το 1967 φυλακίστηκε από τη δικτατορία στη Γυάρο και Λέρο, απ' όπου αποφυλακίστηκε τον Απρίλη 1970. Εχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στη Νάουσα με το ΚΚΕ για δύο τετραετίες. Παντρεύτηκε την Κυριακή Κοκοβιάδου από την Κατερίνη με την οποία απέκτησαν δύο αγόρια, τον Γιάννη και τον Γιώργο. Ο σ. Κώστας Κασαπίδης παρέμεινε πιστός στα ιδανικά και τις θέσεις του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΠΟΖΑΤΖΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
Στη μνήμη του, προσφέρουν, μέσω ΚΟ Νάουσας, 120 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική του ενίσχυση, τα αδέλφια του Λάζαρος και Θεόφιλος και ο φίλος του Κώστας Πεκάλης.

***

φωτό 2

Στη μνήμη του συζύγου μου, ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΣΗΦΙΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, και του αδελφού μου, ΘΕΜΗ ΜΩΣΑΪΔΗ, Μακρονησιώτη, της θείας μου ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ, επίσης αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω, μέσω ΚΟ Ντεπό Θεσ/νίκης, 30 ευρώ.

Αντιόπη Ιωσηφίδου

***

φωτό 1

Στη μνήμη του ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΑΚΗ ΚΩΣΤΑ, από την Καβάλα που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, η σύντροφός του Μαρίκα Αποστολακάκη, η οικογένειά του, προσφέρει 500 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟ Καβάλας του ΚΚΕ.

***

φωτο(χαρτί) 1

Στη μνήμη της γιαγιάς μου ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΤΟΥΜΑΣΗ, που συμπλήρωσε στις 6-4-2013 ένα χρόνο που «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρω 50 ευρώ ενίσχυση στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ ΚΑΤ - Ογκολογικού της Αχτίδας Υγείας & Πρόνοιας της ΚΟΑ.

Η εγγονή της, Ανθούλα Τουμάση

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μου αδελφών που «έφυγαν» από τη ζωή, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΙΔΗ και ΚΩΣΤΑ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ, προσφέρω στην ΚΟΒ Ελληνικού 100 ευρώ προς τιμή του 19ου Συνεδρίου.

Ιορδάνης Κοτίδης

***

φωτό 1

Στις 3 του Απρίλη «έφυγε» από τη ζωή ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΛΙΑΣΤΟΣ φίλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του και οι φίλοι του προσφέρουν στο Κόμμα 650 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εμπορίου - Υπηρεσιών Εργατικής Αχτίδας Αχαΐας.

***

φωτό 2

Στη μνήμη της γιαγιάς μας, ΙΩΑΝΝΑΣ (Γιαννούλας) ΖΑΓΓΑΝΑ, και του παππού, ΚΩΣΤΑ ΖΑΓΓΑΝΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 50 ευρώ προς τιμή του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Κων/νιά Ιωάννου

***

ΦΩΤΟ(χαρτί) 1

Στη μνήμη του πατέρα μας ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΒΟΥΡΝΑΖΟΥ, οπαδού του ΚΚΕ και φίλου του «Ριζοσπάστη», που «έφυγε» από κοντά μας στις 2.4.2013, προσφέρουμε στο Κόμμα 50 ευρώ.

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
Τα παιδιά του

***

φωτο 1

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής μας Αντίστασης ΜΑΚΗ Ι. ΦΑΡΑΚΛΟΥ και πιστού σε όλη του τη ζωή στα ιδανικά του ΚΚΕ, που απεβίωσε στις 25/3/2013, και προς τιμή του 19ουΣυνεδρίου του ΚΚΕ, προσφέρουμε το ποσό των 700 Ευρώ μέσω Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Αθηνά, τα παιδιά του: Γιάννης, Παναγής - Σεβαστή, Σπύρος - Παρασκευή, τα εγγόνια του: Αθηνά, Μάκης, Μαριάννα.

* Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΑΚΗ ΦΑΡΑΚΛΟΥ προσφέρω το ποσό των 100 ευρώ μέσω Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ.

Φίλιππας Τάντης

***

φωτό 1

Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ γεννήθηκε στο χωριό Μερόπη Ιωαννίνων. Στο ΕΑΜ οργανώθηκε από τους πρώτους. Ηταν επιμελητής στο 15ο Σύνταγμα. Ο Γρηγόρης, με κίνδυνο της ζωής του, κατάφερε να θρέψει το 15ο Σύνταγμα. Για αυτή του τη δράση δικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση. Μέσα στην φυλακή διάβαζε και έμαθε 3 γλώσσες. Μετά από 7 χρόνια αποφυλακίστηκε και βρήκε δουλειά σε φαρμακευτική εταιρεία. Παντρεύτηκε με την Δήμητρα Γρόζα και απέκτησαν 2 κόρες, η μια έγινε γιατρός και η άλλη μηχανικός.

Στη μνήμη του Γρηγόρη μου, προσφέρω 600 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ κέντρου Ηλιούπολης.

ΖΑΠΑΝΤΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΖΑΠΑΝΤΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η σύντροφός του, Δήμητρα Αντωνίου

***

φωτο 1

Στις 13 Απρίλη συμπληρώθηκε ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΙΟΥΤΡΑΣ, μέλος της ΚΟΒ Γραμματικού Καρδίτσας. Στη μνήμη του, η σύζυγός του Παρασκευή και τα παιδιά του Γιάννης, Αγγελική και Παναγιώτης, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Γραμματικού, 100 ευρώ.

***

φωτο 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΕΠΙΚΑΡΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΗ (Τάκη), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του για τους σκοπούς και τα οράματα του λαού μας για λαϊκή εξουσία, ο κουνιάδος του, Ξενίδης Ανέστης, και η σύζυγός του, Ρεβέκα, με αφορμή το 19ο Συνέδριο του Κόμματος, προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΑΒ.

***

φωτό (χαρτί) 1

Στις 6.3.2013 «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΙΒΑΣ.

Στη μνήμη του, σύντροφοί του από την ΚΟΒ Κατασκευών της Αχτίδας ΕΒΕ προσφέρουν 100 ευρώ στο Κόμμα.

***

φωτό 2

Στη μνήμη των συναγωνιστών ΑΠΟΣΤΟΛΗ και ΤΑΣΙΑΣ ΜΠΕΡΔΕΜΠΕ, που «έφυγαν» νωρίς από τη ζωή, αφήνοντας κενό στον αγώνα μας ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, οι συναγωνιστές τους που συναντήθηκαν ενόψει του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, προσφέρουν για την ενίσχυση του Κόμματος το ποσό των 175 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Υπηρεσιών των ΕΒΕ στην Αθήνα.


ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΑΝΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΑΝΑΣ

ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
ΜΠΕΡΔΕΜΠΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΤΑΣΙΑ ΜΠΕΡΔΕΜΠΕ - ΒΑΛΕΡΑ
ΤΑΣΙΑ ΜΠΕΡΔΕΜΠΕ - ΒΑΛΕΡΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΥΤΡΑΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΟΥΤΡΑΣ

ΙΩΑΝΝΑ(ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ) ΖΑΓΓΑΝΑ
ΙΩΑΝΝΑ(ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ) ΖΑΓΓΑΝΑ

ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΝΤΟΝΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΝΤΟΝΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ

ΕΠΙΚΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τάκης
ΕΠΙΚΑΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Τάκης

ΦΑΡΑΚΛΟΣ ΜΑΚΗΣ
ΦΑΡΑΚΛΟΣ ΜΑΚΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ -
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ -

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΛΙΑΣΤΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΛΙΑΣΤΟΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΒΟΥΡΝΑΖΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΒΟΥΡΝΑΖΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΣΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΣΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΙΒΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΙΒΑΣ

ΑΝΘΟΥΛΑ ΤΟΥΜΑΣΗ
ΑΝΘΟΥΛΑ ΤΟΥΜΑΣΗ

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ
φωτό

Στις 7 Απρίλη «έφυγε» από τη ζωή ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ. Γεννήθηκε στη Δραπετσώνα, το 1945, από οικογένεια κομμουνιστών και νέος εντάχτηκε στη νεολαία Λαμπράκη. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Μαθηματική Σχολή απ' όπου αποφοίτησε το 1969. Δεν ασχολήθηκε, όμως, με αυτό που σπούδασε, αφού το χουντικό καθεστώς δεν του έδωσε άδεια εξάσκησης επαγγέλματος.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι, προς τιμήν του 19ου Συνεδρίου του Κόμματός μας, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Δραπετσώνας 200 ευρώ.

Τα αδέλφια του, Γιώργος και Γιώτης,

τ' ανίψια του, Κλεάνθης και Νικήτας


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΝΙΔΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΝΙΔΗΣ
φωτό (χαρτί) 1

Σήμερα Κυριακή, ώρα 9.30 π.μ., τελείται το 40ήμερο μνημόσυνο του ΠΕΤΡΟΥ ΧΑΝΙΔΗ στον Αγιο Στυλιανό Κορυδαλλού.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του προσφέρει 10 ευρώ στο ΚΚΕ.

* Η οικογένεια Παύλου και Σταυρούλας Βλαχάκη προσφέρουν στη μνήμη του φίλου τους και συντρόφου ΠΕΤΡΟΥ ΧΑΝΙΔΗ, 20 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ