ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Μάρτη 2018
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΖΩΪΤΣΑ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ
ΖΩΪΤΣΑ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ
ΦΩΤΟ

Στη μνήμη της αγωνίστριας ΖΩΙΤΣΑΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, που στις 21 Μάρτη 2018 κλείνουν 11 χρόνια από το θάνατό της και 106 από τη γέννησή της. Γεννήθηκε στα Καβάσιλα Ηλείας στις 16 Απρίλη 1912 και πέθανε στον Καρέα Βύρωνα στις 21 Μάρτη 2007.

Το σπίτι της στο Γαλάτσι το είχε μεταβάλει σε καταφύγιο των καταδιωκόμενων αγωνιστών του ΕΛΑΣ και ΕΑΜ και αργότερα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ενώ ο σύζυγός της Παναγιώτης Κυριαζόπουλος βρισκόταν στα βουνά, αντάρτης του ΕΛΑΣ και στη συνέχεια στην εξορία.

Εργαζόμενη πολύ σκληρά από τα χαράματα μέχρι αργά το βράδυ σε διάφορες δουλειές για να ζήσει και να σπουδάσει τα δύο μικρά παιδιά της, που είχαν χάσει τον πατέρα τους από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο, την κατοχή (1941-1944) και στη συνέχεια την εξορία.

Στη μνήμη της, τα παιδιά της Κώστας, Σταυρούλα, Νίκος και οι εγγονές της Ζωή και Νίκη προσφέρουν στο τιμημένο ΚΚΕ 30 ευρώ για τον αγώνα.


ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΚΑΝΑΤΣΙΟΣ, αντιστασιακός και μαχητής του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προσφέρει 10 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», την εφημερίδα του λαού.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ