ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2020
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Ιδεολογικά, πολιτικά και ποινικά καταδικασμένη στη συνείδηση του λαού

Ολοκλήρωσε την αγόρευσή του ο τελευταίος εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Αγγελος Βρεττός

INTIME NEWS

Ξεκίνησε χτες και ολοκλήρωσε την αγόρευσή του και ο τελευταίος εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Αγγελος Βρεττός.

Αρχικά τόνισε ότι «ενιαίος σκοπός και στόχος μας ήταν να συμβάλλουμε στην, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ανάδειξη της ουσιαστικής αλήθειας και να πετύχουμε να μην απονευρωθεί η δίκη από το νομικό της περιεχόμενο, τον πολιτικό, ιδεολογικό και κοινωνικό της χαρακτήρα, στοιχεία συνυπάρχοντα και συνδεόμενα μεταξύ τους. Να κρατηθεί η σημαντική αυτή για τον λαό μας και όχι μόνο δίκη στη δυνατή επικαιρότητα και να τύχει της δημοσιότητας που της αρμόζει, για να μαθαίνει και να ενημερώνεται ο λαός μας. Ο σκοπός και ο στόχος αυτός πέτυχε. Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή σήμερα που μιλάμε, είναι ιδεολογικά, πολιτικά και ποινικά καταδικασμένη στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ο οποίος μετά την εισαγγελική πρόταση που του δημιούργησε ερωτηματικά και εύλογο προβληματισμό, περιμένει προς επισφράγιση της δικής του καταδίκης, τη σύμφωνη με την αποδειχθείσα αλήθεια απόφασή σας».

Αναφορικά με την εισαγγελική πρόταση επισήμανε μεταξύ άλλων στοιχείων και επιχειρημάτων: «Με βάση και την καθιερωμένη στην Ποινική Επιστήμη αντίληψη ότι και η Εισαγγελική Αρχή και Εισαγγελέας είναι Δικαστής αναζητητής της ουσιαστικής αλήθειας, πιστεύω ότι η εισαγγελική πρόταση είναι νομικά και ουσιαστικά στον πυρήνα της κρινόμενης υπόθεσης και αποδιδόμενης κατηγορίας, παρά τις επιμέρους σωστές προσεγγίσεις και αξιολογήσεις, εσφαλμένη, αντίθετη με όσα αβίαστα και αδιαμφισβήτητα αποδείχθηκαν και το παραπεμπτικό βούλευμα διακριβώνει, ενάντια στους κανόνες της κοινής λογικής και της απόδειξης, πρόταση που φαντάζει έξω από όσα στην αίθουσα αυτή αποδείχθηκαν».

Σημειωτέον ότι χτες ο αναπληρωτής εισαγγελέας Στ. Κωσταρέλλος, απαντώντας σε σχετικά σχόλια της Πολιτικής Αγωγής, είπε ότι δεν επιτρέπεται δικονομικά να τοποθετηθεί με δική του πρόταση.

Επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων

Ο εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής Αντώνης Αντανασιώτης, προχτές, στην αγόρευσή του, αναφορικά με την προσπάθεια συμψηφισμού της Χρυσής Αυγής με τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, τόνισε:

«Καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της δίκης, οι κατηγορούμενοι και η υπεράσπισή τους προσπάθησαν, με διάφορες αφορμές και τρόπους, να συκοφαντήσουν τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, να λοιδορήσουν την ταξική πάλη, να προκαλέσουν ανεπίτρεπτους συνειρμούς και ταυτίσεις της δικής τους εγκληματικής δράσης με τη δράση και την οργάνωση της εργατικής τάξης και της πρωτοπορίας της, του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Στο όνομα της δήθεν πολιτικής τους δίωξης, αναπαρήγαγαν την ύπουλη, επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό. Δεν μας ξένισε η προσπάθειά τους αυτή. Αποτελεί, άλλωστε, δυστυχώς επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με μια σειρά αντικομμουνιστικά ψηφίσματα, τη στήριξη φασιστικών κυβερνήσεων που εξαπολύουν κηρύγματα ρατσιστικού μίσους, την ανοχή σε διώξεις και απαγορεύσεις σε βάρος Κομμουνιστικών Κομμάτων σε μια σειρά χώρες, την ίδια ώρα που υμνούνται και στήνονται αγάλματα σε γνωστούς ναζιστές εγκληματίες πολέμου. Είναι άλλη μια απόδειξη του βαθιά συστημικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, που αναμασά και προπαγανδίζει την αντιδραστική ιδεολογία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών».

«Οι κατηγορούμενοι, επειδή πλέον τα στοιχεία είναι συντριπτικά για την εγκληματική δράση τους και δεν μπορούν να τα συγκαλύψουν ή να τα αντικρούσουν, καταφεύγουν σε μια δεύτερη ζώνη άμυνας, το συμψηφισμό. Ετσι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακούσουμε για άλλη μια φορά, τις επόμενες μέρες, αυτά που ακούγαμε σε όλη τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας από την υπεράσπιση, για τη Σοβιετική Ενωση, τον Στάλιν, το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, τον Πουλικόγιαννη κ.λπ.», ανέφερε.

Τι επιχειρούν να συγκρίνουν οι κατηγορούμενοι;

Ο Αντώνης Αντανασιώτης πρόσθεσε: «Tη ναζιστική Γερμανία, με την υποδούλωση των Γερμανών εργατών στα συμφέροντα της αστικής τάξης, την κατάργηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους και τη χρησιμοποίησή τους ως κρέας για τα κανόνια των πολέμων της, για το ξαναμοίρασμα των αγορών και των σφαιρών επιρροής και το ματοκύλισμα των λαών όλης της Ευρώπης, τη μαζική εξόντωση των Εβραίων και των Ρομά, τα διαστροφικά βασανιστήρια στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, το μίσος ανάμεσα στους λαούς, τον σκοταδισμό και την οπισθοδρόμηση; Ολα αυτά με τι; Mε τη Σοβιετική Ενωση και τα πρωτοφανή δικαιώματα που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες, τα παιδιά, στην εργασία, την Κοινωνική Ασφάλιση, τη δωρεάν και υψηλού επιπέδου ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις παροχές στη μόρφωση και την κατοικία, που αποτελούν μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς των εργαζομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο; Με την πρόσβαση στις πνευματικές και πολιτιστικές αξίες που έγιναν κτήμα όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, με την καλλιέργεια των αξιών της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο; Με την ολόπλευρη ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων στη διοίκηση των κρατικών υποθέσεων, ισότιμα, ανεξάρτητα από την επιμέρους εθνότητα που προέρχονταν; Mε την πρωτόγνωρη ανάπτυξη και τα τεράστια επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας στην υπηρεσία του λαού;».

Τι επιχειρούν να συμψηφίσουν οι κατηγορούμενοι;

«Τις θηριωδίες του ναζισμού στη χώρα μας με τη μεγαλειώδη Εθνική Αντίσταση του λαού μας, μέσα από το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, με κύριο οργανωτή, καθοδηγητή και αιμοδότη το ΚΚΕ;

Να θέσουν στην ίδια μοίρα τις σφαγές των ναζιστικών στρατευμάτων στο μαρτυρικό Κοντομάρι της Κρήτης (2 Ιουνίου 1941) που ήταν και η πρώτη μαζική εκτέλεση αμάχων στην Ευρώπη, την ανείπωτη σφαγή της Κανδάνου των Χανίων (3 Ιουνίου 1941), το ξεκλήρισμα του Κομμένου της Αρτας (16 Αυγούστου 1943), το ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων Ιωαννίνων (3 Οκτωβρίου 1943), τη σφαγή των Καλαβρύτων (13 Δεκέμβρη 1943), τη σφαγή του Διστόμου (10 Ιουνίου 1944) (που διέπραξε η 2η Ταξιαρχία των ναζιστικών SS, η οποία είχε μάλιστα ως λάβαρο το ρούνο, ένα από τα αγαπημένα ναζιστικά σύμβολα της Χρυσής Αυγής που «κοσμεί» τα γραφεία της), τη σφαγή της Κλεισούρας Καστοριάς (5 Απριλίου 1944), το μακελειό του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης (2 Σεπτεμβρίου 1944), το Μπλόκο της Κοκκινιάς (17 Αυγούστου 1944), τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή (κρατούμενους της Ακροναυπλίας που παρέδωσε το καθεστώς Μεταξά στους Γερμανούς ναζί) και σε τόσες άλλες ελληνικές μαρτυρικές πόλεις, τα φριχτά βασανιστήρια πατριωτών αγωνιστών στα κολαστήρια της Γκεστάπο στην οδό Μέρλιν και της Κομαντατούρ στην οδό Κοραή, τη φυλάκιση και την εξόντωση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Αουσβιτς, του Νταχάου, του Μαουτχάουζεν των 50.000 Ελλήνων με εβραϊκή καταγωγή της Θεσσαλονίκης και άλλων ελληνικών πόλεων (γι' αυτούς που λέει ο Μιχαλολιάκος ότι πήγαν ένα ταξιδάκι αναψυχής και απολάμβαναν τις μεταφυσικές ανησυχίες τους), που μαρτύρησαν μαζί με εκατομμύρια άλλους αθώους ανθρώπους, θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, που προσβάλλουν η Χρυσή Αυγή και οι κατηγορούμενοι τη μνήμη τους.

Ολα αυτά έκανε ο "κατασυκοφαντημένος" - κατά τον Μιχαλολιάκο και τη Χρυσή Αυγή - "εθνικοσοσιαλισμός" στη χώρα μας, μαζί με τους πολιτικούς προγόνους τους και εγχώριους συνεργάτες του...», υπογράμμισε ο Αντώνης Αντανασιώτης.

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι οι κατηγορούμενοι επιχειρούν να παραλληλίσουν και να συμψηφίσουν, εντελώς αβάσιμα και προκλητικά, τη δική τους εγκληματική οργάνωση και δράση με αυτή των ταξικών σωματείων, του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

«Τα ταξικά εργατικά σωματεία και το ΠΑΜΕ αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, υπερασπίζονται τις κατακτήσεις τους, ατσαλώνονται στις ιδέες της ταξικής αλληλεγγύης και ενότητας όλων των εργατών, ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία και εθνικότητα, παλεύουν για τους μισθούς και τα μεροκάματα, την Κοινωνική Ασφάλιση, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς, την προστασία της ανθρώπινης ζωής για την αποφυγή των εργατικών ατυχημάτων. Δεν είναι εγκληματικές οργανώσεις. Γιατί οι σκοποί τους κατατείνουν στην προστασία και ανύψωση της πιο σπουδαίας ανθρώπινης δραστηριότητας, που ξεχωρίζει τον άνθρωπο από το ζώο, δηλαδή την εργασία. Γι' αυτό και τα μέσα που χρησιμοποιούν, στηρίζονται στις αρχές της συλλογικότητας, της συναδελφικότητας, της ουσιαστικής δημοκρατίας μέσα στα σωματεία με μαζικές συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις», ανέφερε.

«Στον αντίποδα, οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής υπερασπίζονται την ανωτερότητα της Αριας Φυλής, στην υπηρεσία της οποίας επιδιώκουν να καθυποτάξουν τον άνθρωπο και την εργασία του. Οι γυναίκες είναι γι' αυτούς εργαλεία αναπαραγωγής του είδους. Οι αλλόθρησκοι και αλλοεθνείς είναι εχθροί που πρέπει να εξοντωθούν. Η ιδεολογία τους είναι ο ναζισμός. Οι σκοποί τους είναι απάνθρωποι. Γι' αυτό και η οργάνωσή τους στηρίζεται στην αρχή του Ενός, του Μεγάλου Αρχηγού, στον οποίο μάλιστα αποδίδουν μεταφυσικές ιδιότητες. Γι' αυτό και τα μέσα της δραστηριότητάς τους είναι το έγκλημα, η τρομοκρατία, ο εκφοβισμός και ο εκβιασμός», επισήμανε.

«Τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας είναι περήφανα για την ιδεολογία και τις πράξεις τους, για την Ιστορία του Κόμματός τους. Η ζωή, το ήθος και η δράση τους είναι μια θάλασσα αγώνα, ανιδιοτελούς προσφοράς, αμέτρητων θυσιών και αγάπης για τον άνθρωπο. Γιατί εκκινεί από την ακλόνητη πίστη ότι η κοινωνία της ανύψωσης του ανθρώπου είναι δυνατή και θα γίνει πραγματικότητα. Παλεύουν γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό. Για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που δεν θα στηρίζεται στον ανταγωνισμό, την εμπορευματοποίηση και την κυριαρχία του χρήματος με το οποίο αγοράζεις και πουλάς ακόμα και τον ίδιο τον άνθρωπο. Για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας, όπου ο άνθρωπος είναι άνθρωπος, η σχέση του με τον κόσμο είναι ανθρώπινη, η αγάπη ανταλλάσσεται μόνο με αγάπη, η εμπιστοσύνη μόνο με εμπιστοσύνη (όπως έγραφε ο Καρλ Μαρξ).

Στον αντίποδα, οι κατηγορούμενοι ναζιστές αρνούνται την ιδεολογία τους, επειδή θέλουν να γλιτώσουν την καταδίκη για τις εγκληματικές, δολοφονικές και απάνθρωπες πράξεις τους. Αρνούνται τον ναζισμό, γιατί γνωρίζουν ότι συστατικό του στοιχείο είναι το έγκλημα ως μέσο εκπλήρωσης και επιβολής της πιο αποκρουστικής θεωρίας που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα. Τι πιο βάρβαρο, άλλωστε, απ' το να σκοτώνεις κάποιον, απλά και μόνο επειδή έχει διαφορετικό χρώμα;», είπε ο Αντ. Αντανασιώτης.

  • Η συνέχεια της αγόρευσης του Αγγελου Βρεττού και το τελευταίο μέρος της αγόρευσης του Αντώνη Αντανασιώτη θα δημοσιευτούν στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου».Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org