ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Φλεβάρη 2009
Σελ. /32
Εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης

Τις μέρες πραγματοποίησης του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ (18-22/2), θα γίνουν 12 εκδηλώσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης στην Αθήνα, στον Πειραιά, στο υπόλοιπο Αττικής, στην Πάτρα, στη Λάρισα και τη Χαλκίδα, με τη συμμετοχή των 90 ξένων αντιπροσωπειών που παίρνουν μέρος στις εργασίες του Συνεδρίου. Συγκεκριμένα:

Την Τετάρτη 18/2

-- Στο Αιγάλεω, στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» (Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτου).

Συμμετέχουν τα κόμματα: ΚΚ Βιετνάμ, Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό Αλγερίας, ΚΚ Συρίας, Δημοκρατικό Μέτωπο Απελευθέρωσης Παλαιστίνης, ΚΚ Νορβηγίας, Νέο ΚΚ Ολλανδίας, Νέο ΚΚ Γιουγκοσλαβίας, ΚΚ Στυρίας (Αυστρία).

-- Στην Καλλιθέα, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Καλλιθέας (Ματζαγριωτάκη 76).

Συμμετέχουν τα κόμματα: ΚΚ Ισπανίας, Γερμανικό ΚΚ, ΚΚ Αργεντινής, ΚΚ Λευκορωσίας, ΚΚ Τατζικιστάν, Κόμμα Βούλγαρων Κομμουνιστών, Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Μολδαβίας, ΚΚ Βολιβίας.

-- Στην Πάτρα, στις 7 μ.μ., στο Europa Center (Οθωνος - Αμαλίας & Καρόλου).

Συμμετέχουν τα κόμματα: ΚΚ Φινλανδίας, Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών, Κόμμα Εργατών Βελγίου, Λαϊκό Μέτωπο Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, ΚΚ Εσθονίας, ΚΚ Κολομβίας, Εργατικό ΚΚ Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Κομμουνιστική Επανίδρυση Πουέρτο Ρίκο.

-- Στη Χαλκίδα, στις 8 μ.μ., στο Θέατρο Παπαδημητρίου.

Συμμετέχουν τα κόμματα: ΚΚ Κίνας, ΚΚ στη Δανία, Νέο ΚΚ Ρουμανίας, ΚΚ Σλοβακίας, ΚΚ Αρμενίας, Κόμμα των Κομμουνιστών Σερβίας, ΚΚ Βουλγαρίας, Πόλος Κομμουνιστικής Αναγέννησης (Γαλλία).

Την Πέμπτη 19/2

-- Στη Λάρισα, στις 6.30 μ.μ., στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο (Ρούσβελτ 59).

Συμμετέχουν τα κόμματα: ΚΚ Καναδά, Βραζιλιάνικο ΚΚ, Γαλλικό ΚΚ, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λιθουανίας, ΚΚ Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), ΚΚ Εσθονίας, Πρωτοβουλία για την Επανασύσταση του Ρουμάνικου ΚΚ, Ιδρυμα για τη Μελέτη Προβλημάτων Μετάβασης στο Σοσιαλισμό (Ιταλία).

-- Στο Ιλιον, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου (Κάλχου 48-50).

Συμμετέχουν τα κόμματα: ΚΚ Λουξεμβούργου, ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχία), ΚΚ Σρι Λάνκα, KK Σουηδίας, Τουντέχ (Ιράν), ΚΚ Πολωνίας, Ουγγαρέζικο Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα, ΠΛΟ Παλαιστίνης.

Την Παρασκευή 20/2

-- Στην Καισαριανή, στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο Καισαριανής (Βρυούλων & Κλαζομενών).

Συμμετέχουν τα κόμματα: Κόμμα Εργατών Κορέας, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, ΚΚ Ιορδανίας, ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, ΚΚ Μπαγκλαντές, Εργατικό Κόμμα Ιρλανδίας, Ρουμάνικο ΚΚ, Κόμμα Μπάαθ Συρίας.

-- Στο Μενίδι, στις 6.30 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων Μενιδίου (Δεκελείας 42).

Συμμετέχουν τα κόμματα: ΚΚ Ουκρανίας, Ενιαίο ΚΚ Γεωργίας, ΕΜΕΠ Τουρκίας, ΚΚ Αλβανίας, ΚΚ Μάλτας, ΚΚ Βρετανίας, Κόμμα του Λαού (Παναμάς), Μέτωπο Πολισάριο (Δυτική Σαχάρα).

-- Στην Ελευσίνα, στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας (Παγκάλου 52 & Αισχύλου).

Συμμετέχουν τα κόμματα: Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, Νέο ΚΚ Βρετανίας, ΚΚ Αιγύπτου, Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας, Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ενωσης, ΚΚ Ουρουγουάης, ΚΚ Παλαιστίνης.

-- Στον Πειραιά, στις 7.30 μ.μ. στα Γραφεία της ΚΟΠ (Καραΐσκου 119).

Συμμετέχουν τα κόμματα: Πορτογαλικό ΚΚ, ΚΚΡΟ (Ρωσία), Νοτιοαφρικάνικο ΚΚ, ΚΚ Ινδίας, ΚΚ Βραζιλίας, Λιβανέζικο ΚΚ, ΚΚ Δανίας, Λαϊκό Επαναστατικό Κόμμα (Λάος).

-- Στη Νίκαια, στις 7.30 μ.μ., στο Δημαρχείο Νίκαιας (Παν. Τσαλδάρη 10).

Συμμετέχουν τα κόμματα: Κόμμα των Κομμουνιστών Μεξικού, Σουδανικό ΚΚ, Περουβιάνικο ΚΚ, ΚΚ Δανίας, Συριακό ΚΚ, ΚΚ Ιρλανδίας, Κόμμα των Κομμουνιστών Καταλονίας, Αφρικάνικο Εθνικό Κογκρέσο (Νότια Αφρική).

Πρόγραμμα της αντιπροσωπείας του ΚΚ Κούβας

Κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, με επικεφαλής τον Φερνάντο Ρεμίρεζ, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και υπεύθυνο για τις Διεθνείς Σχέσεις, θα παρακολουθήσει τις εργασίες του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, που διεξάγεται από τις 18 έως τις 22 Φλεβάρη 2009.

Ο Φ. Ρεμίρεζ θα μιλήσει στη μεγάλη εκδήλωση προλεταριακού διεθνισμού στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα, το βράδυ της 18ης Φλεβάρη.

Η αντιπροσωπεία από την Κούβα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάνη, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, με τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, με τον Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη και με την Επιτροπή Φιλίας με την Κούβα της Ελληνικής Βουλής. Επίσης, θα συναντηθεί με τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και με εκπροσώπους άλλων φορέων.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚ Κούβας θα συμβάλει στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης στη Σοσιαλιστική Κούβα, που φέτος γιορτάζει τα 50χρονα της Επανάστασης, όπως και στην πάλη ενάντια στο εμπάργκο και στην πολιτική διακρίσεων της ΕΕ ενάντια στο Νησί της Επανάστασης, στην απελευθέρωση των 5 Κουβανών αγωνιστών.

Εκδηλώσεις για τις Θέσεις για το 18ο Συνέδριο

-- Η ΚΟ Εκπαιδευτικών Πειραιά διοργανώνει σύσκεψη - συζήτηση για τις Θέσεις της ΚΕ για το Σοσιαλισμό μπροστά στο 18ο Συνέδριο του Κόμματος, αύριο Κυριακή 15/2, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21), με ομιλητή τον Νίκο Σοφιανό, μέλος της ΚΕ.

-- H ΚΟ Κοκκινιάς του ΚΚΕ διοργανώνει συσκέψεις για τις Θέσεις της ΚΕ για το Σοσιαλισμό μπροστά στο 18ο Συνέδριο του Κόμματος. Συγκεκριμένα:

  • Τη Δευτέρα 16/2, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης Κοκκινιάς (Κύπρου και Ηλιουπόλεως). Ομιλητής ο Θανάσης Βλότζος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Τη Δευτέρα 16/2, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟΒ Μπελογιάννη Κοκκινιάς (Σμύρνης 64). Ομιλητής ο Ορέστης Διαμαντόπουλος, μέλος της ΑΕ Κοκκινιάς.
Συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας των Κομμουνιστικών Κομμάτων

Την Τρίτη 17 Φλεβάρη θα συνεδριάσει η Ομάδα Εργασίας των Κομμουνιστικών Κομμάτων, με σκοπό να καθορίσει τον τόπο, την ημερομηνία και το θέμα της 11ης Παγκόσμιας Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας, εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών Κομμάτων από την Παλαιστίνη και το Ισραήλ, από το Λίβανο και τη Συρία θα ενημερώσουν για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις. Θα συζητήσουν, επίσης, νέες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό. Επίσης, τη δράση ενάντια στην καπιταλιστική κρίση και πρωτοβουλίες με αφορμή τα 60χρονα του ΝΑΤΟ, τον Απρίλη του 2009.

Στην Ομάδα Εργασίας συμμετέχουν εκπρόσωποι των: ΚΚ Βραζιλίας, ΚΚ Βοημίας και Μοραβίας, ΚΚ Ινδίας, ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), ΚΚ Ισπανίας, ΚΚ Κούβας, ΚΚ Λιβάνου, Νοτιοαφρικανικού ΚΚ, Πορτογαλικού ΚΚ, ΚΚΡΟ και ΚΚΕ.

Στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα

Την Τετάρτη, 18/2, στις 6 μ.μ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αλληλεγγύης που διοργανώνονται τις μέρες πραγματοποίησης του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, διοργανώνεται εκδήλωση την Τετάρτη, 18/2, στο Κλειστό Γήπεδο του Απόλλωνα, στις 6 μ.μ. (Λ. Ηρακλείου 119, Ριζούπολη).

Συμμετέχουν τα κόμματα: ΚΚ Κούβας, ΚΚ Βενεζουέλας, ΑΚΕΛ Κύπρου, ΚΚ Τουρκίας, Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης, ΚΚ Ισραήλ, ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), ΚΚ Πακιστάν.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ