ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2016
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Φινάλε δοκιμασίας για φαβορί

Ανοιχτά παραμένουν τα σενάρια πρόκρισης στο φινάλε του 7ου ομίλου, όπου συμμετέχουν Ατρόμητος και Παναιτωλικός

ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ανοιχτά παραμένουν τα σενάρια πρόκρισης στο φινάλε του 7ου ομίλου, όπου συμμετέχουν Ατρόμητος και Παναιτωλικός
Στον 7ο όμιλο, όπου για τις δύο θέσεις πρόκρισης τα πάντα είναι ανοιχτά για τις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν, καθώς και στις προσπάθειες δύο εκ των φαβορί, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, να σφραγίσουν την ύστατη ώρα την παρουσία τους στην επόμενη φάση, συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον στο σημερινό 2ο μέρος της 3ης αγωνιστικής των ομίλων στο Κύπελλο Ελλάδας.

Με την παρουσία δύο ομάδων από τη Super League, των Ατρομήτου και Παναιτωλικού, που θα αγωνιστούν εκτός έδρας με Καλλιθέα και Πανθρακικό, αντίστοιχα, και την απόλυτη ισορροπία μεταξύ των τεσσάρων μνηστήρων που ισοβαθμούν με 3 βαθμούς, οι αγώνες του 7ου ομίλου βρίσκονται στο προσκήνιο σήμερα. Με ανοιχτό πλέον το ενδεχόμενο ισοβαθμιών και στο φινάλε, αυτή τη στιγμή στις καλύτερες διαφορές προηγείται ο Πανθρακικός (3 νίκες - 1 ήττα), η Καλλιθέα είναι σε χειρότερη θέση (1-3), ενώ απόλυτη ισορροπία υπάρχει μεταξύ Ατρομήτου και Παναιτωλικού (1-1).

Για τον 1ο όμιλο, ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί εκτός έδρας με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό θέλοντας τη νίκη για να μη χαλάσει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τις συνεχόμενες επιτυχίες σε ευρωπαϊκές και εγχώριες υποχρεώσεις. Τα σενάρια πρόκρισης πάντως παραμένουν ανοιχτά και για να γίνει αυτό οι «ασπρόμαυροι» χρειάζονται τη νίκη ή την ισοπαλία. Σε περίπτωση ήττας αρκετά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα του θεσσαλικού ντέρμπι μεταξύ Τρικάλων - ΑΕΛ. Σε περίπτωση νίκης των Λαρισαίων, για τους «ασπρόμαυρους» θα μετρήσει η συνολική καλύτερη διαφορά στα γκολ με τα Τρίκαλα, τα οποία αυτή τη στιγμή υπερτερούν του ΠΑΟΚ (5-0 έναντι 2-0).

Αν και τυπικά ανοιχτά παραμένουν τα πράγματα και για την ΑΕΚ στον 6ο όμιλο, εντούτοις βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ. Σήμερα αγωνιζόμενοι εκτός έδρας κόντρα στη Λαμία οι «κιτρινόμαυροι» σφραγίζουν την πρόκριση σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας. Εντούτοις, ο «Δικέφαλος» προκρίνεται και σε περίπτωση ήττας εάν δεν νικήσει η Αναγέννηση Καρδίτσας την Κέρκυρα ή εάν η πρώτη δεν καλύψει τη συνολική διαφορά γκολ έναντι της Ενωσης (6-2 η ΑΕΚ, 2-3 η Αναγέννηση).

  • Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα: 1ος ΟΜΙΛΟΣ: ΑΟ Τρίκαλα - ΑΕΛ (19.30 Cosmote Sports 3), Πανελευσινιακός - ΠΑΟΚ (19.30 Cosmote Sports 1). 2ος ΟΜΙΛΟΣ: Χανιά - Πλατανιάς (15.00 Cosmote Sports 3). 6ος ΟΜΙΛΟΣ: Αναγέννηση Καρδίτσας - Κέρκυρα (17.15 Cosmote Sports 3), Λαμία - ΑΕΚ (17.15 Cosmote Sports 1). 7ος ΟΜΙΛΟΣ: Καλλιθέα - Παναιτωλικός (15.00 Cosmote Sports 2), Πανθρακικός - Ατρόμητος (15.00 Cosmote Sports 3).
Σφραγίστηκαν άλλα τέσσερα εισιτήρια

Εξάλλου, από το χτεσινό πρώτο μέρος της 3ης αγωνιστικής, 4 ομάδες, η Ξάνθη, ο Λεβαδειακός, ο Αστέρας και ο Αρης, εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ετσι, προστέθηκαν στους ΠΑΣ Γιάννινα και Κισσαμικό που είχαν εξασφαλίσει το «εισιτήριό» τους από τη 2η αγωνιστική ανεβάζοντας σε έξι τον αριθμό των ομάδων που, μέχρι στιγμής, περνούν στην επόμενη φάση. Αντίθετα, ο Πανιώνιος, αν και δεν αγωνίστηκε χτες, έγινε το πρώτο... θύμα της πρώτης μεγάλης έκπληξης, μιας και φεύγει πρόωρα από το θεσμό.

  • Τα αποτελέσματα: 4ος ΟΜΙΛΟΣ: Αγροτικός Αστέρας - Ξάνθη 1-1. 5ος ΟΜΙΛΟΣ: Αρης - Βέροια 0-0, Αιγινιακός - Αστέρας Τρίπολης 1-4. 8ος ΟΜΙΛΟΣ: Κισσαμικός - Λεβαδειακός 1-1.
  • Οι βαθμολογίες: 4ος ΟΜΙΛΟΣ: ΠΑΣ Γιάννινα (2 αγ.) 6, Ξάνθη 6, Αγροτικός Αστέρας 4, Καλλονή (2 αγ.) 0. 5ος ΟΜΙΛΟΣ: Αστέρας Τρίπολης 7, Αρης 5, Αιγινιακός 3, Βέροια 1. 8ος ΟΜΙΛΟΣ: Κισσαμικός 7, Λεβαδειακός 5, Πανιώνιος (2 αγ.) 1, Πανσερραϊκός (2 αγ.) 0.
VOLLEYBALL
Μεσημεριανό ντέρμπι κορυφής

Eurokinissi

Το ντέρμπι στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας, μεταξύ του πρωτοπόρου Ολυμπιακού και του ενός εκ των δύο συγκατοίκων στη δεύτερη θέση, Ηρακλή, στο κλειστό του Ρέντη συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη σημερινή εμβόλιμη 9η αγωνιστική στη Volleyleague ανδρών. Μάλιστα, το γεγονός ότι η αναμέτρηση των δύο αποτελεί κόντρα κορυφής μετά από πολλά χρόνια και ότι διεξάγεται σε ασυνήθιστη για τέτοιου είδους παιχνίδια ώρα (14.30 λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της γυναικείας ομάδας) το κάνουν ακόμα πιο ιδιαίτερο.

Οι «ερυθρόλευκοι» όντας αήττητοι είναι και το φαβορί της αναμέτρησης και επιδιώκουν να διευρύνουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά (+5) που έχουν από τους διώκτες τους. Από την άλλη, ο Ηρακλής στο δεύτερο ουσιαστικά ντέρμπι θέλει να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα απ' ό,τι κόντρα στον ΠΑΟΚ (ήττα 3-0) και να πλησιάσει περισσότερο την κορυφή.

Κατά τ' άλλα δοκιμασία περιμένει και τον έτερο κάτοχο της δεύτερης θέσης, Παναθηναϊκό, που αν και γηπεδούχος φιλοξενεί την Κηφισιά που θέλει να ανέβει βαθμολογικά και να πλησιάσει την πρώτη τετράδα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Ολυμπιακός - Ηρακλής (Ρέντη 14.30), ΠΑΟΚ - Κύζικος (Πυλαία 18.00), Παμβοχαϊκός - Ορεστιάδα (18.00), Ηρακλής Χαλκίδας - Φοίνικας Σύρου (Χαλκίδα 18.00), Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Παναχαϊκή (Αλεξ/πολη 19.00), Παναθηναϊκός - Κηφισιά (Πανελληνίου 20.30 Νovasports).

Challenge Cup γυναικών: Πρεμιέρα στα δύσκολα

Με το «καλημέρα» στα δύσκολα μπαίνει η γυναικεία ομάδα του Ολυμπιακού, που στην πρεμιέρα των αγώνων για το Challenge Cup υποδέχεται σήμερα στο κλειστό του Ρέντη (19.00 Cosmote Sports 6) την κάτοχο του τροπαίου C.S.M. Βουκουρεστίου. Στόχος της ελληνικής ομάδας είναι το αποτέλεσμα εκείνο που ενόψει της ρεβάνς στη Ρουμανία θα την κρατήσει εντός του στόχου της πρόκρισης στον επόμενο γύρο.

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Φόρτσαρε στο β' ημίχρονο ο Αρης

Σημαντική εκτός έδρας νίκη, που τον κρατάει στα ψηλά της βαθμολογίας του ομίλου του, πέτυχε χτες ο Αρης στη Δανία έναντι της Μπάκεν Μπέαρς, με 92-78, για την 9η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο FIBA Champions League. Πλέον οι «κιτρινόμαυροι» έφθασαν τις 6 νίκες έναντι 3 ηττών στον μέχρι τώρα απολογισμό παραμένοντας εντός της πρώτης τετράδας.

Ενα... ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, σε συνδυασμό με την πολύ καλή εμφάνιση όσον αφορά το σκοράρισμα των Κάμινγκς (19 π.), Ντραγκίσεβιτς (18 π.) και Ξανθόπουλου (12 π.) και την οργάνωση του παιχνιδιού ήταν τα βασικά στοιχεία που άνοιξαν τον δρόμο της επικράτησης για την ελληνική ομάδα.

Διαφορετικές αποστολές για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Διαφορετικές αποστολές βρίσκει η 9η αγωνιστική στους ομίλους τους δύο «Δικέφαλους» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Η Ενωση θέλοντας να κρατηθεί στη δεύτερη θέση του 5ου ομίλου (πίσω από την πρωτοπόρο Μπεσίκτας), υποδέχεται σήμερα στο ΟΑΚΑ την Σαρλερουά (21.00 Novasports 2) έχοντας το ρόλο του φαβορί. Αντίθετα στον 3ο όμιλο ο ΠΑΟΚ (19.00 ΕΡΤ3/Νοvasports 3), με στόχο να συνεχίσει το νικηφόρο σερί, θα δοκιμαστεί στην Τουρκία με αντίπαλο την Ουσάκ, που παίζει το τελευταίο χαρτί της για τις ελπίδες πρόκρισης.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Μεγαλύτερη η ζημιά για Χάκετ

Χειρότερα απ' όσο αρχικά είχαν εκτιμηθεί φαίνεται να είναι τα πράγματα για τον Ολυμπιακό σχετικά με τον τραυματισμό του Ντανιέλ Χάκετ στον πρόσφατο αγώνα με την Καζάν για την Ευρωλίγκα. Αν και εξαρχής είχε ανακοινωθεί ότι ο παίκτης θα μείνει εκτός δράσης για κάποιο διάστημα, ωστόσο τα πράγματα για τον ίδιο δείχνουν πολύ σοβαρότερα καθώς ενδέχεται να χάσει τη σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε χτες το ραδιόφωνο του Sport24 Radio 103,3, ο Χάκετ πιθανότατα θα μείνει μακριά από τα παρκέ για διάστημα τουλάχιστον πέντε μηνών που μπορεί να είναι και λίγο παραπάνω. Και αυτό γιατί διαπιστώθηκε αποκόλληση τένοντα και όχι ρήξη οπίσθιων μηριαίων όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί. Πλέον τα δεδομένα όσον αφορά τον αντικαταστάτη του αλλάζουν άρδην και για τον Ολυμπιακό, αφού πλέον θα πρέπει να ανεβρεθεί παίκτης που θα καλύψει το κενό σχεδόν για όλη τη σεζόν και όχι για διάστημα δύο - τριών μηνών.

SUPER LEAGUE
Ανακοίνωσε Αϊντάρεβιτς η ΑΕΚ

Τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο εγκαινίασε άτυπα η ΑΕΚ, που χτες ανακοίνωσε την απόκτηση του Σουηδού μέσου με καταγωγή από το Κόσοβο, Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση η ΠΑΕ παρουσίασε τον 26χρονο παίκτη, ο οποίος στις δηλώσεις του χαρακτήρισε τη μεταγραφή πρόκληση στην καριέρα του και δήλωσε ενθουσιασμένος για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Μάλιστα εστίασε και στην παρουσία του συμπατριώτη του Γιάκομπ Γιόχανσον στους κιτρινόμαυρους. Ο Αϊντάρεβιτς είχε μείνει ελεύθερος από την ομάδα της πατρίδας του, Ερεμπρο, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα σε Σταντάρ Λιέγης καθώς και στις Τσάρλτον, Χέλσινγκμποργκ. Παράληλα, με επίσημη ανακοινωση η ΠΑΕ διέψευσε χτες την φημολογία περί απομάκρυνσης του εκτελεστικού διευθυντή Ντούσαν Μπάγεβιτς από την θέση του.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ