ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2016
Σελ. /24
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με δυνατό ΚΚΕ περνάμε στην αντεπίθεση

Πλατιά πολιτική εξόρμηση με κάλεσμα οργάνωσης της πάλης και συστράτευσης με το ΚΚΕ πραγματοποιούν τις μέρες αυτές οι ΚΟ σε Αττική και Κ. Μακεδονία

Πλατιά πολιτική εξόρμηση διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με σύνθημα «Με δυνατό ΚΚΕ περνάμε στην αντεπίθεση για την εργατική εξουσία, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξορμήσεις, περιοδείες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς και συνοικίες, με στόχο να φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους το κάλεσμα οργάνωσης και πάλης, ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού, για να δυναμώσει η σύγκρουση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την αστική τάξη και τις συμμαχίες της.

Το πρόγραμμα για σήμερα και τις επόμενες μέρες είναι το εξής:

Σήμερα, Τετάρτη:

-- Στις 6.30 μ.μ., σε συγκέντρωση της ΚΟΒ Πατησίων στο καφέ «Παρ' ολίγον Πατησίων» (Τσίλερ 55) θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Στις 2 μ.μ., σε συγκέντρωση εργαζομένων στην Οδοντιατρική Σχολή θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ., σε συγκέντρωση της ΚΟΒ Παγκρατίου στην ταβέρνα «Το χατίρι» θα μιλήσει ο Χρήστος Μπάθας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 6.30 μ.μ., σε συγκέντρωση της ΚΟ Ριζούπολης στην ταβέρνα «Το μπεγλέρι» (πρώην ταβέρνα του Νίκου, Χριστιανουπόλεως 2) θα μιλήσει ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 3.30 μ.μ., περιοδεία με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ, στο ΙΕΚ Καματερού.

Αύριο, Πέμπτη:

-- Στις 8 π.μ., περιοδεία στη μονάδα των ΕΛΤΑ στο Αιγάλεω με ομιλητή τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 11 π.μ., περιοδεία στον ΟΤΕ Παιανίας με ομιλήτρια την Ευανθία Ρουτζούνη, μέλος της ΤΕ Τηλεπικοινωνιών.

-- Στις 8.30 π.μ., περιοδεία στην «Intracom».

-- Στις 6.30 μ.μ., σε συγκέντρωση της ΚΟ Πληροφορικής στη «Σύγχρονη Εποχή» θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιονής, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 11 π.μ., περιοδεία στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» με ομιλήτρια την Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 11 π.μ., περιοδεία σε πολυκαταστήματα στη Δυτική Αθήνα, με επικεφαλής τον Γιώργο Τάτση, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στις 4.30 μ.μ., σύσκεψη για τους νέους εργαζόμενους στον Επισιτισμό με ομιλητή τον Βασίλη Τασούλα, στέλεχος του ΚΚΕ, στα γραφεία του Κόμματος στην Πετρούπολη (Κώστα Βάρναλη 89).

Την Παρασκευή 16/12:

-- Στις 12.30 μ.μ. περιοδεία στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο», με ομιλητή τον Χρήστο Μπάθα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 12 μ. περιοδεία στους συμβασιούχους εργαζόμενους στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με ομιλητή τον Νίκο Σταματόπουλο, Γραμματέα της ΤΕ ΑΕΙ - ΤΕΙ - ΕΚ.

Η ΚΟ Κ. Μακεδονίας

Ταυτόχρονα, και η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ προχωρά σε πλατύ πολιτικό άνοιγμα, με στόχο να φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες το κάλεσμα οργάνωσης και έντασης της πάλης, ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που προωθούν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ενώ απευθύνουν και κάλεσμα επαγρύπνησης, ώστε οι εργαζόμενοι να είναι έτοιμοι να κινητοποιηθούν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τη συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς.

Τις επόμενες μέρες προγραμματίζει:

Τετάρτη 14 Δεκέμβρη:

Στις 7 π.μ., εξόρμηση στα εργοτάξια της «Ελληνικός Χρυσός» στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής και του Μετρό (Αγ. Σοφίας και Καλαμαριάς) στη Θεσσαλονίκη.

Στις 7.30 π.μ., εξόρμηση στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ.

Στις 10 π.μ., εξόρμηση στα εργοστάσια «Mondi» και «Smith packing».

Στις 11 π.μ., περιοδεία στο ΤΕΙ Σερρών με τον Κώστα Ιντζέ, Γραμματέα της ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ.

Στις 5 μ.μ., εξόρμηση στα εργοστάσια της Χημικής Βιομηχανίας «Isomat», «Βασιλειάδη», «Palaplast».

Στις 10 μ.μ., εξόρμηση στα εργοστάσια τροφίμων «Μπάρμπα Στάθη» και «Εδεσμα» στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου.

Πέμπτη 15 Δεκέμβρη:

Στις 6 π.μ., εξόρμηση στο εργοστάσιο μετάλλου ΠΥΡΑΜΙΣ.

Στις 6 π.μ., εξόρμηση στο εργοτάξιο του Δήμου Νεάπολης στο Στρεμπενιώτη.

Στις 10 π.μ., περιοδεία στο κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, με τον Γιάννη Κουρμούλη, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στις 11 π.μ., περιοδεία στο «Παν - Μεταλ» με τον Χρήστο Αγγελάκη, στέλεχος του ΚΚΕ.

Στις 6.30 μ.μ., εξόρμηση σε διαγνωστικά κέντρα του Ευόσμου.

Στις 7 μ.μ., εξόρμηση στα εμπορικά καταστήματα του Κορδελιού.

Στις 10 μ.μ., εξόρμηση στα εργοστάσια της ΔΕΛΤΑ και της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας» στη Σίνδο.

Παρασκευή 16 Δεκέμβρη:

Στις 7 π.μ., εξόρμηση στις αποθήκες του «Lidl» στη Σίνδο.

Στις 7.30 π.μ., περιοδεία στα ΕΛΤΑ και στον ΟΤΕ της Σταυρούπολης.

Στις 9.30 π.μ., περιοδεία στο ΑΧΕΠΑ, με τον Οδυσσέα Μαάιτα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στις 10 π.μ., εξόρμηση στα εργοστάσια «Χατζόπουλου» και «Χαρτέλ».

Στις 12 μ., περιοδεία στο Νοσοκομείο Σερρών, με τον Βαγγέλη Παπαμιχάλη, στέλεχος του ΚΚΕ.

Σάββατο 17 Δεκέμβρη:

Στις 10 π.μ., περιοδεία στελεχών της ΤΕ Σερρών στα εμπορικά καταστήματα της πόλης των Σερρών.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 75,38% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

Στο 75,38% έφτασε η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου του ΚΚΕ για τη Δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση (Νοέμβρη - Δεκέμβρη), μετά το έβδομο κατά σειρά «κλείσιμο» της Δευτέρας 12 Δεκέμβρη.

Η πολιτική δράση του Κόμματος εντείνεται, ειδικά με την προετοιμασία της μεγάλης εξόρμησης για τη διακίνηση των Θέσεων της ΚΕ ενόψει του 20ού Συνεδρίου. Με το κουπόνι και τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ το επόμενο διάστημα θα «οργώσουν» την Ελλάδα, για να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν με χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίας. Αυτό το πλατύ και πολύμορφο άνοιγμα, που περιλαμβάνει εξορμήσεις, περιοδείες, ανοιχτές συγκεντρώσεις, συνεστιάσεις κ.λπ., αξιοποιούν όλες οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ για να καλύψουν τους στόχους τους.

Σε ό,τι αφορά την άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις, στην πρώτη θέση παραμένει η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας, με ποσοστό 93,48%, ενώ στη δεύτερη βρέθηκε η ΚΟ Αν. Μακεδονίας - Θράκης με ποσοστό 89,39%, πραγματοποιώντας θεαματική άνοδο κατά 28,5%, η οποία άφησε στην τρίτη θέση την ΚΟ Πελοποννήσου με 89,21%.

Ακολουθούν κατά σειρά οι Κομματικές Οργανώσεις: Κρήτης με 79,41%, Θεσσαλίας με 77,44%, Εξωτερικού με 75,48%, Αττικής με 75,40%, Αιγαίου με 75,09%, Κ. Μακεδονίας 70,97%, Ηπείρου με 67,76%, Αν. Στερεάς - Εύβοιας με 66,57% και Δυτ. Μακεδονίας με 66,43%.

Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 72,40% και η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» κατά 58%.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα, Τετάρτη

-- Στις 6.30 μ.μ., στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ (Τροίας 36 - Βικτώρια, Αθήνα), η ΤΟ Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής πραγματοποιεί εκδήλωση - συζήτηση για το άρθρο της ΚΟΜΕΠ 6/16: «Ο Λένιν και τα φιλοσοφικά προβλήματα της σύγχρονης φυσικής». Ομιλητής ο Δημήτρης Κοιλάκος, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αύριο, Πέμπτη

-- Στις 7 μ.μ., στο Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, η ΚΟΒ Τοπικής Διοίκησης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση για τα 30 χρόνια από τη μεγάλη απεργία των εργαζομένων στους δήμους (8 - 18/12 του 1986). Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί βίντεο με το χρονικό της απεργίας.

Το Σάββατο 17/12

--- Στις 8.30 μ.μ., στο κέντρο «ΕΛΕΝΑ» στην Καρδίτσα, σε πολιτική συγκέντρωση, με αφορμή την Οικονομική Εξόρμηση, που οργανώνουν οι ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

-- Στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του 2ου Γυμνασίου Γέρακα (Ανακρέοντος & Αριστογείτονα), οι ΚΟ Παλλήνης - Γέρακα καλούν στη βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Δεκέμβρης 44 - κρίσιμη ταξική σύγκρουση». Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ.

-- Η ΚΟ Εξαρχείων - Νεάπολης - Κολωνακίου της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και το Παράρτημα Εξαρχείων της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν ιστορικό περίπατο, με αφορμή τα 72 χρόνια από το Δεκέμβρη του 1944. Το ραντεβού είναι στις 11.30 π.μ. στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Πατησίων.

-- Στις 9 μ.μ., η ΤΟ Νοτίων Συνοικιών Αθήνας διοργανώνει γλέντι στο κλειστό Γήπεδο του Κρόνου στον Αγιο Δημήτριο (Ελευθερωτών 25).

-- Στις 8 μ.μ., η ΚΟ Αγ. Βασιλείου Ρεθύμνου διοργανώνει λαϊκό γλέντι στο κέντρο «Καψαλές» (Σπήλι). Θα μιλήσει ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής και μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ. η ΚΟ Αγ. Κηρύκου του ΚΚΕ διοργανώνει γλέντι στην αίθουσα στο Γλαρέδο.

-- Στις 8 μ.μ., απ' την ΤΟ Σερρών του ΚΚΕ, στην ταβέρνα «Τα αηδόνια».

-- Στις 8 μ.μ., οι ΚΟ Νέας Ιωνίας διοργανώνουν γλέντι στο 7ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας (ΑΝΑΤΟΛΙΑ).

Την Κυριακή 18/12

-- Στις 6 μ.μ., οι ΤΟ Α' Αθήνας - Γαλατσίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τον ηρωικό Δεκέμβρη του '44, στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» (Ιουλιανού 42, πλ. Βικτωρίας). Θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

-- Η ΚΟΒ Γ΄- Δ΄ Διαμερίσματος Πειραιά διοργανώνει συνεστίαση, στη 1 μ.μ., στην αίθουσα του Δ2 ΚΑΠΗ Κοκκινιάς (Κω 44).

-- Η ΚΟΒ Α' Διαμερίσματος Πειραιά του ΚΚΕ διοργανώνει συνεστίαση στη 1 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21, στον 1ο όροφο).

Τριήμερο εκδηλώσεων στη Χαλκίδα

Τριήμερο εκδηλώσεων και έκθεση βιβλίου διοργανώνουν οι Οργανώσεις Χαλκίδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στις 15, 16 και 17 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας (Μ. Φριτζή 10, Χαλκίδα), με το εξής πρόγραμμα:

Αύριο, Πέμπτη 15/12, στις 7 μ.μ., θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Τα αετόπουλα» και στις 7.30 μ.μ., προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ΔΣΕ. Την Παρασκευή 16/12, στις 7.30 μ.μ., εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα». Το Σάββατο 17/12, στις 11 π.μ., χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά.

Η έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» θα λειτουργεί αύριο Πέμπτη 5 μ.μ. - 9.30 μ.μ. και το Σάββατο 10 π.μ. - 2 μ.μ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ