ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Νοέμβρη 2020 - Κυριακή 15 Νοέμβρη 2020
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζεται η μεγάλη μάχη - στο 34,51% η κάλυψη του πλάνου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη, που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος.

Με την πανδημία και τους περιορισμούς να προσθέτουν νέες δυσκολίες στη σημαντική αυτή προσπάθεια, οι Οργανώσεις βρίσκουν τρόπους να αντεπεξέλθουν και να ανεβάζουν το ποσοστό κάλυψης των στόχων τους, επιμένοντας στον ακόμα καλύτερο σχεδιασμό, στην εξάντληση όλων των περιθωρίων που μπορεί να υπάρχουν σε χώρους δουλειάς, αλλά και στην αξιοποίηση οπαδών του Κόμματος που συμβάλλουν στη μάχη με το κουπόνι. Σε αυτήν την κατεύθυνση αξιοποιείται και το ημερολόγιο «Κόκκινες Πινελιές» του ΚΚΕ για το 2021, το οποίο ήδη διακινείται αφήνοντας πολύ θετικές εντυπώσεις.

Η κάλυψη του πλάνου του Κόμματος μετά το δεύτερο πανελλαδικό «κλείσιμο» της περασμένης Δευτέρας φτάνει στο 34,51%, προσθέτοντας ποσοστό 6,61% σε σχέση με το προηγούμενο «κλείσιμο».

Ταυτόχρονα, σε εξέλιξη είναι και η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με την ΚΟ Εξωτερικού να παραμένει και αυτήν τη βδομάδα στην πρώτη θέση, έχοντας φτάσει στο 64,40%. Στη δεύτερη θέση παραμένει η ΚΟ Θεσσαλίας με 40,70%. Στην τρίτη θέση πέρασε η ΚΟ Αιγαίου, αφού αυτήν τη βδομάδα έκανε το μεγαλύτερο ποσοστιαίο «κλείσιμο» (+10,76%), φτάνοντας στο 37,90% και αφήνοντας «εκτός τριάδας» την ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας που βρέθηκε στην 4η θέση με 35,62%.

Ακολουθούν η ΚΟ Αττικής με 34,96%, η ΚΟ Πελοποννήσου με 33,84%, η ΚΟ Ηπείρου με 31,39%, η ΚΟ Κρήτης με 31,18%, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας με 30,16%, η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 28,61%, η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας με 28,22% και η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 23,68%.


Η ΚΝΕ καλύπτει το πλάνο της κατά 33,96%. Η ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη» έχει φτάσει στο 45,87% και η ΚΟΒ του «902» στο 35%.

Προσφορές για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ

-- Ο Β. Μ. προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση 500 ευρώ ως δεύτερη δόση.

-- Απέναντι στο απαράδεκτο πρόστιμο που επιβλήθηκε στο ΚΚΕ, επειδή δεν δέχεται να παραδώσει τα ονόματα των ενισχυτών του στο κράτος και τους μηχανισμούς του, προσφέρω 60 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση, μέσω ΚΟΒ Ανω Γαλατσίου. Ντίνα Κούκου.

-- Προσφέρω στο τιμημένο ΚΚΕ για την αταλάντευτη στάση του απέναντι στον χαφιεδονόμο για τα οικονομικά των κομμάτων και στο πρόστιμο που του επιβλήθηκε, το ποσό των 200 ευρώ. Βλαχοχρήστος Κ.

-- Καταδρομείς από την Α' Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών (MAK), στη Ρόδο, στέλνουν το ποσό των 40 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ. Στην επιστολή τους σημειώνουν, ανάμεσα σε άλλα, ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που: «Είναι δίπλα μας, παλεύει καθημερινά για τα δικαιώματά μας και τις συνθήκες μέσα στις οποίες υπηρετούμε τη θητεία μας. Απαιτεί και διεκδικεί σε αυτήν την δραματική κατάσταση με την αύξηση των κρουσμάτων ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού και της νεολαίας. Βγαίνει μπροστά για να μην μείνουμε σιωπηλοί, για να δυναμώσουν κι άλλο οι φωνές κάτω από τις μάσκες, για να βγει ο λαός μας όρθιος και δυνατός από αυτήν τη δοκιμασία διεκδικώντας όσα του αξίζουν. Για τους παραπάνω λόγους παρά τις μεγαλύτερες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, εμείς και οι οικογένειές μας κατά τη διάρκεια της θητείας μας, καταδρομείς συγκεντρώσαμε και προσφέρουμε στο ΚΚΕ χρήματα από τον πενιχρό μισθό των στρατιωτών, με αφορμή τη δίμηνη Οικονομική του Εξόρμηση».
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org