Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Νοέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10822

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Στα 92 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ κλείνει σήμερα 92 χρόνια ζωής και δράσης, από τη στιγμή της συγκρότησης των διαφόρων σοσιαλιστικών ομίλων σε ενιαίο κόμμα, στην πρωτοπορία της οργάνωσης και καθοδήγησης της ταξικής πάλης της εργατικής τάξης της Ελλάδας, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Σ' όλο αυτό το διάστημα, το ΚΚΕ ρίζωσε στην καρδιά της εργατικής τάξης σαν ό,τι πολυτιμότερο έχει. Πολλοί ήταν εκείνοι από τους αντίπαλους που προφήτευαν το χαμό και τη εξαφάνισή του και άλλοι προσδοκούν και επιδιώκουν το θάνατό του. Αυταπατήθηκαν και αυταπατώνται. Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Η ιστορία μας ρίζωσε εκεί που τα όπλα της αδίστακτης εξουσίας των αστών βρίσκουν την ασπίδα του νεκροθάφτη τους. Το φάντασμα του κομμουνισμού θα πλανιέται στα κεφάλια τους ώσπου η δύναμη της αντίστασης και της αντοχής των προλετάριων και των συμμάχων τους θα γίνει χτύπημα αντεπίθεσης για την κατάργησή τους.

Σήμερα για την επέτειο των 92 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ παρουσιάζουμε άρθρο του Δ. Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, για την ηρωική στάση των κομμουνιστών σε μια από τις πιο σκληρές περιόδους της ιστορίας μας, την περίοδο της 7χρονης στρατιωτικοφασιστικής δικτατορίας 1967-1974.



ΒΑΣΩ ΚΑΤΡΑΚΗ
«Η τέχνη είναι αστραπή, είναι πόνος, είναι γέννα... »

Αφιέρωμα στη χαράκτρια που τα «αντρίκεια χέρια της» χάραξαν για ολόκληρες δεκαετίες μορφές και δρόμους. Χάραξαν παράθυρα ανοιχτά στην ομορφιά του αύριο. Χάραξαν το κεφαλαίο Αλφα στις λέξεις Ανθρωπος, Αγώνας, Αξιοπρέπεια.


ΣΕΛ.  3  -  5
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Στο πνεύμα της Μεξικάνικης Επανάστασης

ΣΕΛ.  6
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Κομήτης στο «μικροσκόπιο»

Η διαστημοσυσκευή «Ντιπ Ιμπακτ» φωτογράφισε από κοντά και έστειλε στοιχεία στη Γη για τον κομήτη «Χάρτλεϊ-2», που παρουσιάζει μερικά ασυνήθιστα χαρακτηριστικά.


ΣΕΛ.  7
ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
«Στο σφυρί» και με διαδικασίες εξπρές

ΣΕΛ.  24
ΞΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η χρεοκοπία περιμένει στη ... γωνία

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ