ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Κοζάνη η Αλέκα Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στο Νομό Κοζάνης σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη.

Το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το ακόλουθο:

Σήμερα Τετάρτη

-- 10.00: Επίσκεψη στον Τομέα Συνεργείων Διζελοκίνητου Εξοπλισμού (ΤΣΔΕΞ).

-- 12.00: Επίσκεψη στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Το απόγευμα θα επισκεφθεί τα χωριά της περιοχής και θα συζητήσει με τους κατοίκους. Πιο συγκεκριμένα:

-- 16.30: Στον Αγιο Δημήτριο, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου.

-- 17.30: Στην Ακρινή, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου.

-- 19.00: Στη Μαυροπηγή, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας.

-- 20.00: Στην Ποντοκώμη, στο Αμφιθέατρο.

Αύριο Πέμπτη

-- 08.15: Επίσκεψη στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου.

-- 09.30: Στο Βιομηχανικό Συγκρότημα.

-- 10.00: Στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.

-- 11.30: Συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη).

-- 12.30: Ομιλία σε συγκέντρωση σπουδαστών, εκπαιδευτικών και διοικητικού προσωπικού στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη).

-- 17.00: Ομιλία σε συγκέντρωση γυναικών στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

-- 19.00: Ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Παντελίδης» στην Πτολεμαΐδα.

ΚΟΖΑΝΗ
Κορυφώνεται η πανεξόρμηση της ΝΕ του ΚΚΕ

Με την περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, σήμερα και αύριο στην περιοχή της Κοζάνης, κορυφώνεται η πανεξόρμηση που πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση ενημερώνοντας τον εργαζόμενο λαό της περιοχής για τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με τα όσα σχεδιάζουν κυβέρνηση και κεφάλαιο για την ενέργεια, τον πολυτεμαχισμό της ΔΕΗ σε θυγατρικές και τις επιπτώσεις που θα προκύψουν σε βάρος των εργαζομένων, του λαού, συνολικότερα. Στη διάρκεια της διήμερης περιοδείας της η Αλ. Παπαρήγα θα περιοδεύσει σε χώρους δουλιάς και σε οικισμούς που πλήττονται από την ασύδοτη δραστηριότητα της ΔΕΗ ΑΕ. Είναι η δεύτερη επίσκεψη που πραγματοποιεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην περιοχή μέσα σε λιγότερο από 6 μήνες, γεγονός που αναδεικνύει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το ΚΚΕ και τα προβλήματα του εργαζόμενου λαού και τους γενικότερους σχεδιασμούς για την παράδοση της ενέργειας στο μονοπωλιακό κεφάλαιο και την ενεργειακή εξάρτηση της χώρας που προωθείται και με την απαξίωση του λιγνίτη ως «εθνικού καυσίμου» και την αντικατάστασή του από εισαγόμενο φυσικό αέριο και λιθάνθρακα.

Σταθερά και με συνέπεια, η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό του εργαζόμενου λαού και στηρίζει τις διεκδικήσεις των πληττόμενων για μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, μετεγκατάσταση οικισμών και προσλήψεις με θέσεις σταθερής και μόνιμης δουλιάς ώστε να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα ανεργίας. Εχει καταγγείλει το καθεστώς δουλεμπορίου που έχει επιβληθεί στους χώρους εργασίας της ΔΕΗ μετά τη μετατροπή της σε ΑΕ, με την ανάθεση μιας σειράς δραστηριοτήτων στους εργολάβους. Προειδοποιεί το λαό πως με την υλοποίηση όσων σχεδιάζονται για την ενέργεια, θα ενταθεί παραπέρα η επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, θα αυξηθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση, αλλά και οι επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.

Καλεί το λαό να οργανώσει τον αγώνα του και συντονισμένα να παλέψει για τη δημιουργία αποκλειστικά δημόσιου, ενιαίου φορέα ενέργειας, λαϊκή περιουσία στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών, που θα αξιοποιεί τις εγχώριες πρώτες ύλες, θα προστατεύει το περιβάλλον, θα αποκαθιστά και θα αποδίδει για χρήση τις εκτάσεις των ορυχείων, θα αποκαθιστά όσους πλήττονται από τη δράση του και θα εξασφαλίζει φθηνό ρεύμα για το λαό.

Πολεμικά συμβούλια ΝΑΤΟ και ΕΕ

Συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ

Χαρακτήρα πολεμικού συμβουλίου, με στόχο την παραπέρα ενδυνάμωση των δυνατοτήτων τους, συζητούν στις Βρυξέλλες τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στα πλαίσια των δύο διαδοχικών Συνόδων των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Αμυνας των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Προηγείται η 159η Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ (159 MC/CS), σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ, που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου παίρνει μέρος και ο Ελληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Γράψας. Τα θέματα που απασχολούν τη Σύνοδο αφορούν «στις τρέχουσες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ KFOR (Κόσσοβο) και ISAF (Αφγανιστάν), στη βελτίωση της διαδικασίας υλοποίησης της Δύναμης Ταχείας Επεμβάσεως (ΝΑΤΟ Response Force - NRF), στα προγράμματα Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης, στη διαχείριση και προτεραιοποίηση πόρων και δυνατοτήτων της Συμμαχίας, ενώ θα γίνει προετοιμασία θεμάτων για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ».

Ακολουθεί, αύριο, η Τακτική Σύνοδος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ, η οποία επίσης θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες. Τα θέματα, τα οποία θ' απασχολήσουν την κύρια συνεδρίαση της Συνόδου, αφορούν «στις τρέχουσες επιχειρήσεις, καθώς και στην προσπάθεια βελτίωσης των υφιστάμενων επιχειρησιακών δυνατοτήτων της ΕΕ. Αναλυτικότερα και σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις της ΕΕ, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην επιχείρηση "ΑΛΘΑΙΑ", δεδομένου και του πρόσφατου μετασχηματισμού της, καθώς και το επίπεδο προετοιμασίας για την υπό ανάληψη επιχείρηση της ΕΕ, σε Τσαντ και Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Θα συζητηθούν τα θέματα των Τακτικών Σχηματισμών Μάχης (EU Battlegroups), της προοπτικής για την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, καθώς και τρόποι ενίσχυσης της δυνατότητας σχεδίασης και εκτέλεσης στρατιωτικών Επιχειρήσεων από την ΕΕ».

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Ζητήματα όπως το Ασφαλιστικό, η Παιδεία και η Υγεία, η ακρίβεια, το εισόδημα της εργατικής λαϊκής οικογένειας και η ανάγκη της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, βρίσκονται στο επίκεντρο ενός πλατιού πολιτικού ανοίγματος που υλοποιούν σε όλη τη χώρα οι ΚΟ του ΚΚΕ. Για τις επόμενες μέρες, προγραμματίζονται, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω δραστηριότητες στην κατεύθυνση αυτή:

Σήμερα Τετάρτη
  • Συζήτηση για το Ασφαλιστικό διοργανώνει η Αχτιδική Επιτροπή Θριασίου του ΚΚΕ στο Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου στις 7 μ.μ. με ομιλητή τον Δήμο Κουμπούρη.
Αύριο Πέμπτη
  • Στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου σε συγκέντρωση με θέμα «Παιδεία και Πολυτεχνείο» θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης.
Τη Δευτέρα 19/11
  • Στις 7 μ.μ., στον κινηματογράφο «ΜΕΛΙΝΑ», στο Καματερό (Λ. Φυλής), σε συγκέντρωση θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής.
Την Τετάρτη 28/11
  • Στις 7 μ.μ., στο Α΄ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων (Ανάκασα), σε συγκέντρωση θα μιλήσει ο Γ. Πρωτούλης.
Παρουσιάσεις βιβλίων

-- To βιβλίο «Ο Σύγχρονος Δεξιός Οπορτουνισμός» των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή» παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη στα Χανιά, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο Αποστόλης Παπάς, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Το βιβλίο «Τα Εκτακτα Στρατοδικεία της περιόδου 1946 - 1960, εν ονόματι του βασιλέως...», του Νίκου Στ. Μιχιώτη παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», τη Δευτέρα 19 Νοέμβρη 2007, ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364). Θα μιλήσουν οι:

  • Ευάγγελος Μαχαίρας, τέως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών,
  • Δημήτρης Αλευρομάγειρος, στρατηγός ε.α., τέως Γενικός Επιθεωρητής Στρατού,
  • Βασίλης Φυτσιλής, Πρόεδρος ΠΕΑΕΑ

Στην εκδήλωση θα παραστεί η βουλευτής του ΚΚΕ, Λίλα Καφαντάρη.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ