ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2019
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη για τα συλλαλητήρια για την Κοινωνική Ασφάλιση

Προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα

Τη μάχη της πλατιάς ενημέρωσης και κινητοποίησης ασφαλισμένων και συνταξιούχων, για τη μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη, για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, δίνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία Εργαζομένων και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ., και στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 11 π.μ., ενώ κινητοποιήσεις την ίδια μέρα προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα.

ΠΑΜΕ: Η παρέμβαση του ΣΕΒ επιβεβαιώνει την ανάγκη μαζικής εργατικής απάντησης

Την ίδια ώρα, την ταξική στόχευση του «νέου Ασφαλιστικού» της ΝΔ, που έρχεται να εντείνει την ενιαία αντιασφαλιστική επίθεση για λογαριασμό του κεφαλαίου από εκεί που την έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει η ειδική έκθεση του ΙΟΒΕ που δημοσιεύτηκε προχτές.

Σε αυτήν το ινστιτούτο του ΣΕΒ υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «τα μέτρα ενίσχυσης της εγχώριας κεφαλαιαγοράς και η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος λειτουργούν συμπληρωματικά» και ότι «τα προτεινόμενα μόνιμα κίνητρα για την τόνωση επιλεγμένων κατηγοριών επενδύσεων μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο του εθελοντικού κεφαλαιοποιητικού πυλώνα ασφάλισης με αυξημένα όρια φοροαπαλλαγών και εφόσον οι συμμετοχές σε αυτόν τον πυλώνα κατευθύνονται σε επιλεγμένες κατηγορίες εγχώριων επενδύσεων».

Σχολιάζοντας την ανοιχτή παρέμβαση του ΣΕΒ, το ΠΑΜΕ επισημαίνει:

«Η μελέτη του Ινστιτούτου του ΣΕΒ (ΙΟΒΕ) αποδεικνύει το μέγεθος της νέας επίθεσης στο κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα.

Ο ΣΕΒ απαιτεί: Νέα φορολογικά κίνητρα στους επιχειρηματίες για την αύξηση των κερδών τους. Ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και παράδοσή της στους επιχειρηματικούς ομίλους και, όπως το λένε στη μελέτη τους, "νέα πλήρη κεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών εισφορών". Νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών. Οι ίδιοι επίσης λένε ότι η είσοδος των επιχειρηματικών ομίλων στην Κοινωνική Ασφάλιση θα τους αποφέρει αποθεματικά 99 δισ. προς επένδυση.

Αυτό θα σημάνει μεγαλύτερα κέρδη για τους επιχειρηματίες και τσακισμένες παροχές και δικαιώματα στην Ασφάλιση, στη σύνταξη, στην Υγεία, στα επιδόματα κ.λπ.».

«Επιβεβαιώνεται επομένως η ανάγκη μαζικής, μαχητικής απάντησης από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους», καταλήγει το σχόλιο του ΠΑΜΕ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη.

Πρωτοβουλίες για να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα
  • Πλατιά σύσκεψη για τις εξελίξεις στην Κοινωνική Ασφάλιση διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας. Η σύσκεψη, με ομιλητή τον Γιάννη Τασιούλα, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, θα γίνει στις 6.30 μ.μ. σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
  • Σε ανάλογη σύσκεψη, επίσης σήμερα στις 6.30 μ.μ., καλεί το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, στην αίθουσα συσκέψεών του (Δανουκάρα 7, Λαύριο).
  • Οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση για την οργάνωση της πάλης και τη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στο συλλαλητήριο της 30ής Νοέμβρη. Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 21/11 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΑ, στον 1ο όροφο.
  • Στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας τα επιχειρησιακά σωματεία των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού οργανώνουν για το θέμα σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων και αντιπροσώπων στις 18/11.
Περιφερειακές συσκέψεις συνταξιούχων

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και το πρόγραμμα των περιφερειακών συσκέψεων των Διοικητικών Συμβουλίων των συνταξιουχικών οργανώσεων, για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων στις 30 Νοέμβρη και για το πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στις 14 Δεκέμβρη στην Αθήνα, που έχει αποφασίσει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Το πρόγραμμα των συσκέψεων συνεχίζεται αυτήν τη βδομάδα ως εξής:

-- Σήμερα, Πέμπτη, σε Αγρίνιο (Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ.), Βόλο (Εργατικό Κέντρο, 11 π.μ.) και Αμφισσα (Εργατικό Κέντρο, 11 π.μ.).

-- Αύριο, Παρασκευή, σε Γιάννενα (Εργατικό Κέντρο, 10.30 π.μ.), Τρίκαλα (Εργατικό Κέντρο, 11 π.μ.) και Ηράκλειο (Εργατικό Κέντρο, 11 π.μ.).


ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμιά αναμονή - καμιά ανοχή στο προμελετημένο έγκλημα!

Εκδήλωση της ΚΟ Αττικής με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα στις 25 Νοέμβρη

Η αφίσα που συνοδεύει το πλατύ άνοιγμα του ΚΚΕ
Η αφίσα που συνοδεύει το πλατύ άνοιγμα του ΚΚΕ
Πλατύ άνοιγμα πραγματοποιούν Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα για την Κοινωνική Ασφάλιση. Ηδη είναι προγραμματισμένες δεκάδες συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε κλάδους και συνοικίες, ενώ καθημερινά περιοδεύουν σε χώρους δουλειάς στελέχη του Κόμματος, συζητώντας με τους εργαζόμενους τις εξελίξεις και το νέο κύμα της αντιασφαλιστικής επίθεσης.

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, τη Δευτέρα 25/11 ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχαήλ Βόδα 4-6).

Θέμα της μεγάλης αυτής εξόρμησης είναι «Η νέα αντιλαϊκή επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, που σχεδιάζουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι, και οι θέσεις του ΚΚΕ». Στόχος είναι να ανοίξει η συζήτηση με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, γύρω από το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση που βρίσκεται στο επίκεντρο της επίθεσης από την κυβέρνηση.

Εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις

Το Σάββατο 16 Νοέμβρη:

Στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθήνας (Υμηττού και Βίνκελμαν), θα μιλήσει ο Θανάσης Γκόγκος, στέλεχος του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 20 Νοέμβρη:

-- Στις 7 μ.μ., στο Γαλάτσι, στο δημαρχείο, θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στους Αμπελόκηπους, στο Πολυδύναμο Κέντρο του 7ου Διαμερίσματος Αθήνας, θα μιλήσει ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., στην Καλλιθέα, στην Πολιτιστική Αίθουσα του δήμου (Πλάτωνος 24), θα μιλήσει η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ.

Την Κυριακή 24 Νοέμβρη:

-- Στις 11 π.μ., στον Ταύρο, στην Αίθουσα 7 (Επταλόφου 2) θα μιλήσει η Χριστίνα Μπέλλα, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς

Σήμερα, Πέμπτη:

-- Στις 7 π.μ., η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

-- Στις 7 π.μ., ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ, στο εργοτάξιο του πρώην «Παπαστράτου».

-- Στις 10.30 π.μ., ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, στην εταιρεία ΟΤΜ.

-- Στις 12 μ., στο εργοτάξιο κατασκευής του «St. Catherine's» στη Λυκόβρυση, ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 12 μ., η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου 1-3.

-- Στις 12 μ., ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί το εργοτάξιο του Μετρό στον Πειραιά, στο Δημοτικό Θέατρο.

-- Στις 7.30 π.μ., στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ρουφ.

-- Στις 9.30 π.μ., στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στην Π. Ράλλη.

-- Στις 5 π.μ., στο εργοστάσιο «ΙΟΝ».

-- Στις 6 π.μ., στους οδοκαθαριστές του δήμου Νίκαιας - Ρέντη.

-- Στη 1 μ.μ., περιοδεία στο δημαρχείο Πειραιά.

-- Στις 1.30 μ.μ., στο εργοστάσιο «ΠΙΤΣΟΣ».

-- Στις 6 μ.μ., περιοδεία στους εμπορικούς δρόμους και τα μαγαζιά στις γειτονιές του Α' Διαμερίσματος Πειραιά.

-- Στις 6 μ.μ., περιοδεία στους εμπορικούς δρόμους και τα μαγαζιά στις γειτονιές της Νίκαιας (Χρυσόστομου Σμύρνης).

-- Στις 10 π.μ., στην Καρδίτσα σε εργαζόμενους του οινοποιείου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» θα μιλήσει η Χαρά Κούτρα, μέλος της ΤΕ Καρδίτσας.

Αύριο, Παρασκευή:

-- Στις 7 π.μ., ο Παναγιώτης Κατηφές, στέλεχος του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στα ΕΛΤΑ (διανομή) και στις 8 π.μ. στον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Νίκαιας - Ρέντη.

-- Στις 9 π.μ., η Ελευθερία Παπουτσιδάκη, στέλεχος του ΚΚΕ, στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Κορυδαλλού.

-- Στις 7.30 π.μ., στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Πειραιά.

-- Στις 7 π.μ., στο εργοτάξιο της «ORBIT» (Κηφισίας & Λασκαρίδου).

-- Στις 12 μ., στο εργοτάξιο στην οδό Χρυσοσπηλιωτίσσης (πρώην Εθνική Τράπεζα).

-- Στις 10 π.μ. στους εργαζόμενους του Μουσείου Καρδίτσας ο Αστέρης Χαλάτσης, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας.

Το Σάββατο 16 Νοέμβρη:

Στις 12 μ., στο ξενοδοχείο «Zafolia».

Τη Δευτέρα 18 Νοέμβρη:

-- Στη 1 μ.μ., ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής, θα επισκεφτεί το ξενοδοχείο «Intercontinental».

-- Στις 8 π.μ., στο μηχανοστάσιο της ΕΕΣΣΤΥ στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

-- Στις 10.30 π.μ., ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ, στο κεντρικό εργοστάσιο της ΕΕΣΣΤΥ στον Πειραιά.

-- Στις 12 μ. περιοδεία στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

-- Στις 7 μ.μ. στο Καλλίθηρο θα περιοδεύσει ο Εκτορας Γάζος, μέλος της ΤΕ Καρδίτσας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ