ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
Η οργή να εκφραστεί και στην ψήφο

Περιοδεία του Στρ. Κόρακα, υποψήφιου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στη Σάμο

Από την περιοδεία στη Σάμο
Από την περιοδεία στη Σάμο
Αυτές οι εκλογές είναι ευκαιρία για τους εργαζόμενους, το λαό, να διορθώσουν την ψήφο των προηγούμενων βουλευτικών εκλογών και να σπάσουν το φαύλο κύκλο από τη «Σκύλλα στη Χάρυβδη», τόνισε, στη διήμερη περιοδεία του στη Σάμο, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Στρατής Κόρακας.

Απευθυνόμενος σε εργαζόμενους στη ΔΕΗ, στην Ενωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, στη ΔΟΥ, στις υπηρεσίες της Νομαρχίας και στην Πυροσβεστική Σάμου όπου περιόδευσε, ο Στρατής Κόρακας υπογράμμισε:

«Εμείς δεν μιλάμε με μισόλογα. Σας λέμε καθαρά ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Παντού συναντάμε αγανάκτηση και οργή από τα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτή η οργή πρέπει να εκφραστεί και στην ψήφο.

Εχουμε ευθύνη απέναντι στα δικαιώματα γενεών που κατακτήθηκαν με αίμα, απέναντι στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στο μέλλον αυτού του τόπου. Αν το βράδυ των εκλογών το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και τα συμπληρώματά τους ΛΑ.Ο.Σ. και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μετρήσουν τα κουκιά τους και τα βρουν σωστά, θα πανηγυρίζουν και θα κουνάνε το δάχτυλο. "Να, ο λαός ενέκρινε την πολιτική μας" και θα συνεχίσουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα.

Γι' αυτό κάντε τα κουμάντα σας. Μην τους το επιτρέψετε. Η μόνη ψήφος που μπορεί πραγματικά να σταθεί αποφασιστικά και αποτελεσματικά απέναντί τους είναι η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση". Γιατί οι κομμουνιστές και οι ριζοσπάστες λαϊκοί αγωνιστές, που βρίσκονται στα ψηφοδέλτιά της, σας είναι γνωστοί. Είναι καθημερινά στους δρόμους, στους αγώνες και θα είναι και αύριο. Αν αυτό το μέτωπο το λαϊκό δυναμώσει, τότε μόνο μπορεί ο λαός να ελπίζει ότι θα ανακόψει και θα αντιστρέψει αυτήν τη λαίλαπα κατά των δικαιωμάτων του».

Ο Στρατής Κόρακας με τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Μαυρατζώτη, τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Φιλιππή και στελέχη των ψηφοδελτίων τους έτυχαν θερμής υποδοχής από τους εργαζόμενους και είχαν ζωηρό διάλογο για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Ιδιαίτερη στιγμή της περιοδείας ήταν ο διάλογος με τους μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου, που βρίσκονταν σε κατάληψη γιατί δεν έχουν βιβλία, εργαστήρια και καθηγητές. «Οι μαθητές, παιδιά λαϊκών οικογενειών, διεκδικούν το δικαίωμα στη μόρφωση και αντ' αυτού τους καταδικάζουν στην ημιμάθεια, στην αποσπασματική κατάρτιση για να είναι φτηνό εργατικό δυναμικό για την κερδοφορία των πλουτοκρατών», τόνισε ο Στρατής Κόρακας, συμπληρώνοντας: «Εμείς τους συγχαίρουμε για τον αγώνα τους και στεκόμαστε στο πλευρό τους».


ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Πέμπτη 14 Οκτώβρη

-- Ο Θόδωρος Κούτρας, περιφερειακός σύμβουλος και ο Κυριαζίδης Παναγιώτης, υποψήφιος δήμαρχος Ταύρου, θα περιοδεύσουν στις 6.30 το πρωί στους εργάτες δήμου της περιοχής.

-- Ο Γιώργος Ποντικός υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και η Καλλιόπη Μπουντούρογλου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος, θα περιοδεύσουν στις 10 το πρωί στις τράπεζες στην περιοχή των Πατησίων.

-- Η Ελένη Ζαφειρίου υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών και η Μαρία Στουραΐτη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος θα περιοδεύσουν στις 8 το πρωί στους παιδικούς σταθμούς της Ριζούπολης. Το απόγευμα στις 7, η Ελένη Ζαφειρίου και ο Φάνης Λάφης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, θα περιοδεύσουν στα εμπορικά καταστήματα της πλατείας Γκύζη.

-- Η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Ηλιούπολης και ο Σταμούλης Βασίλης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, 12 το πρωί θα μιλήσουν σε συγκέντρωση στην AGLOUPAS (ιματισμός).

-- Η Εύα Μελά, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών και η Βέρα Καραγιάννη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Αθήνας, θα περιοδεύσουν στις 11 το πρωί στα κεντρικά γραφεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Πανεπιστημίου 39).

-- Ο Αποστόλης Βλασίδης και ο Λευτέρης Παπακωνσταντόπουλος, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, θα περιοδεύσουν στις 9 το πρωί στην ΤΡΑΜ ΑΕ.

-- Ο Θανάσης Γκόγκος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, θα περιοδεύσει στο ΗΔΙΚΑ στις 11 το πρωί.

-- Ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, θα περιοδεύσει στις 10 το πρωί στο υπουργείο Μεταφορών.

-- Η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, στις 9 το πρωί θα περιοδεύσει στην Εμπορική Τράπεζα.

-- Ο Χρήστος Κατσώτης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών και ο Νίκος Παπαγεωργίου, υποψήφιος δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, θα περιοδεύσουν στις 11 το πρωί στην Εφορία της περιοχής.

-- Ο Ηλίας Σιώρας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, στις 9 το πρωί θα περιοδεύσει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο.

-- Ο Παναγιώτης Τσουκαλάς, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας, θα περιοδεύσει στις 9.30 το πρωί στο 7ο και 20ό δημοτικό σχολείο της περιοχής.

-- Ο Αγγελος Βρεττός, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης, θα περιοδεύσει στις 9 το πρωί στον ΟΤΕ και στο Ταχυδρομείο της περιοχής.

-- Ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, ο Χρήστος Δουρίδας, υποψήφιος δήμαρχος Αλίμου και η Μαιρήνη Στεφανίδη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, στις 6 το απόγευμα θα περιοδεύσουν στον Αλιμο (οδός Θεομήτωρος) και στις 7 θα μιλήσουν σε σύσκεψη στο ΚΑΠΗ (Λεωφ. Καλαμακίου 72).

-- Ο Ηλίας Σταμέλος, υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής, θα μιλήσει στις 6.30 το απόγευμα σε εργαζόμενους του δήμου στα γραφεία του ΚΚΕ (Εθν. Αντιστάσεως 86).

Στην Κεντρική Μακεδονία

-- Στις 5.45 π.μ. περιοδεία στο εργοτάξιο καθαριότητας Χαριλάου με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

-- Στις 7 π.μ. περιοδεία στη ΔΕΗ Αγίου Δημητρίου με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

-- Στις 7.30 π.μ. περιοδεία σε δημοτικά σχολεία του Ευόσμου με τον Κώστα Γκουτζηγιάννη, υποψήφιο δήμαρχο Ελευθερίου Κορδελιού - Ευόσμου.

-- Στις 9 π.μ. περιοδεία στο πάρκο Ακριτών με τον Γιάννη Κατσαρό, υποψήφιο Δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

-- Στις 12 μ. περιοδεία στο Πολιτιστικό και στο Δημαρχείο Ευόσμου με τον Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και τον Κώστα Γκουτζηγιάννη, υποψήφιο δήμαρχο Ελευθερίου Κορδελιού - Ευόσμου.

-- Στη 1 μ.μ. περιοδεία στους εργαζομένους στη ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ με τον Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

-- Στις 6 μ.μ. περιοδεία στο ΚΑΠΗ Πανοράματος με τον Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και τον Οδυσσέα Μαάιτα, υποψήφιο δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη.

-- Στις 6 μ.μ. περιοδεία σε καταστήματα της Μ. Αλεξάνδρου στον Εύοσμο με τον Κώστα Γκουτζηγιάννη, υποψήφιο δήμαρχο Ελευθερίου Κορδελιού - Ευόσμου.

-- Στις 6 μ.μ. περιοδεία στο δημοτικό γήπεδο Ν. Ευκαρπίας με τη Σοφία Καλαντίδου, υποψήφια δήμαρχο Παύλου Μελά.

-- Στις 6.30 μ.μ. στα εμπορικά στην Κασσάνδρου με τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

-- Στις 7 μ.μ. περιοδεία στην αγορά Πανοράματος με τον Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και τον Οδυσσέα Μαάιτα, υποψήφιο δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη.


Ο «διάλογος» δεν κρύβει τη συμφωνία με την αντιλαϊκή πολιτική

Απάντηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Θεσσαλονίκη στον υποψήφιο της ΝΔ

Ως καθαρά επικοινωνιακή τακτική, χαρακτηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», την πρόσκληση του υποψηφίου δημάρχου της ΝΔ Κ. Γκιουλέκα για συνάντηση των υποψηφίων δημάρχων προκειμένου να συμφωνηθεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι υποψήφιοι, ώστε ο προεκλογικός αγώνας να είναι ευπρεπής και με ήθος. Γι' αυτό ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι δε θα συμμετάσχει.

Στη σχετική απαντητική επιστολή του, ο Σ. Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σημειώνει πως πολιτική ευπρέπεια και ήθος είναι:

«Να τοποθετηθεί κάθε υποψήφιος και συνδυασμός ανοιχτά, με πολιτική συνέπεια, πάνω στα μεγάλα, γενικά προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων και της πόλης, στις αιτίες και τις ευθύνες του καθενός.

Να δηλώνεις την πολιτική ταυτότητά σου και όχι να την αποκρύπτεις προεκλογικά κάτω από την ομπρέλα του "ανεξάρτητου" και του "ακομμάτιστου".

Να σέβεσαι τα περί ευπρέπειας και ήθους του προεκλογικού αγώνα και όχι να δυναμιτίζεις - όπως κάνουν οι συνδυασμοί που στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - το προεκλογικό κλίμα, να αποπροσανατολίζεις από τα κύρια προβλήματα της πόλης και του λαού της.

Να αναγνωρίσεις δημόσια, θαρρετά και υπεύθυνα ότι η πολιτική των κομμάτων σας έχει φτάσει το δήμο και γενικά την τοπική διοίκηση στο σημείο να μην μπορεί να προσφέρει ούτε καν τις ελάχιστες υπηρεσίες στους δημότες, που πληρώνουν πανάκριβα.

Ο,τι και να συζητηθεί και ίσως "συμφωνηθεί" σε μια τέτοια συνάντηση που καλέσατε, γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να τηρηθεί, κάτω από την πίεση των προεκλογικών αναγκών. Είναι "εξ ορισμού" επικοινωνιακή πολιτική, στην οποία δεν μπορούμε να συμπράξουμε.

Το ήθος, η ευπρέπεια, η συνέπεια της δράσης της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" και του ΚΚΕ που τη στηρίζει είναι γνωστά σε όλο το λαό και κρίνεται καθημερινά ΜΟΝΟ από αυτόν. Η μοναδική συμφωνία που μας δεσμεύει είναι απέναντί του και στα συμφέροντά του».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ