ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 14 Οχτώβρη 2017
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ
Η εργατική τάξη θα τσακίσει τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά

Ελληνες και μετανάστες εργάτες συμμετείχαν στη χτεσινή συγκέντρωση ενάντια στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και σε όσους τη θρέφουν

«Εργάτη νέε σκέψου ταξικά, ρατσιστή σε θέλουνε τα αφεντικά!» ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκε δυνατά χτες στην καρδιά της βιομηχανικής ζώνης του Θριασίου, στον Ασπρόπυργο.

Στη συγκέντρωση καταδίκης και απομόνωσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής το «παρών» έδωσαν εκατοντάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΤΟ Θριασίου - Μεγαρίδας του ΚΚΕ και Κλαδικών ΚΟ της περιοχής, στέλνοντας σαφές μήνυμα στους φασίστες να μην τολμήσουν να ξανασηκώσουν χέρι σε εργάτη, είτε Ελληνα, είτε μετανάστη. Αφορμή για τη συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο Ασπροπύργου αποτέλεσε το νέο κρούσμα δολοφονικής επίθεσης σε μετανάστες εργάτες γης, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Στη συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε, παραβρέθηκαν πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, καθώς και οι κομμουνιστές δήμαρχοι Χαϊδαρίου και Πετρούπολης, Μιχάλης Σελέκος και Βαγγέλης Σίμος αντίστοιχα.

Μαζική ήταν και η συμμετοχή μεταναστών εργατών από την ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου, που δουλεύουν σκληρά και κάτω από άθλιες συνθήκες για ένα κομμάτι ψωμί, ενώ διαρκώς είναι στο στόχαστρο των φασιστικών συμμοριών. Ανάμεσά τους ήταν και ο Ασφάκ Μαχμούντ, ένα από τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης των φασιστοειδών.

Κανείς δεν θα καταφέρει να φοβίσει τους εργάτες


Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Μπαγιαρτάκης, μέλος της ΕΠ Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Θριασίου - Μεγαρίδας, που απευθυνόμενος στους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους κάλεσε να οργανωθούν και να παλέψουν μαζί, Ελληνες και μετανάστες, ενάντια στο σύστημα που γεννάει τη φτώχεια, τη μετανάστευση, τους φασίστες εγκληματίες. Οπως είπε, δεν είναι τυχαία η «πλούσια» δράση της Χρυσής Αυγής σε βιομηχανικές περιοχές, όπως στον Ασπρόπυργο. Ανέδειξε επίσης τις ευθύνες της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής Ασπροπύργου, για το γεγονός ότι οι νεοναζί συνεχίζουν απρόσκοπτα την εγκληματική τους δράση.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία του στελέχους του Κόμματος:

«Με τη σημερινή μας συγκέντρωση, εδώ στον Ασπρόπυργο, (...) θέλουμε να ακουστεί δυνατά ότι κανείς δεν θα καταφέρει να τρομάξει τους εργάτες που σηκώνουν κεφάλι, απέναντι στην εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς. (...)

Θα θέλαμε ξεχωριστά να απευθυνθούμε στους Πόντιους του Ασπροπύργου. Αρχικά στους μεγαλύτερους που έζησαν στη Σοβιετική Ενωση, που έχουν μέτρο και μπορούν να κρίνουν την ανωτερότητα του σοσιαλισμού με τα τεράστια επιτεύγματα και κατακτήσεις που είχε. (...) Ανθρωποι που γύρισαν στην πατρίδα και βίωσαν τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Αυτός ο κόσμος μπορεί σήμερα να βγάλει συμπεράσματα από την ίδια τη ζωή του, που καταστρέφεται από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού που παρακμάζει. Πέρα από το να βγάλουν συμπεράσματα, έχουν και ευθύνη να μεταδώσουν αυτήν την πείρα στις νεότερες γενιές.


Ιδιαίτερα θέλουμε να μιλήσουμε στους νέους ανθρώπους. Τους καλούμε να μην τσιμπάνε στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα και τη λάσπη που ρίχνει η αστική εξουσία. Ξέρουμε ότι βιώνουν στο πετσί τους την εκμετάλλευση, τους έχουν τσακίσει τη ζωή και το μέλλον, τους καταστρέφουν τα όνειρα. Αυτά όμως δεν αλλάζουν με τη ναζιστική ιδεολογία που θέλει να βγάλουμε το μίσος μας απέναντι στον άλλο εργάτη, δεν αλλάζουν σε αυτήν τη ζούγκλα που μας έχουν βάλει να ζούμε. Τα πάντα αλλάζουν με αγώνα, ο ένας δίπλα στον άλλο και όλοι μαζί μπορούμε να μετατρέψουμε την οργή σε οργανωμένη δύναμη αντεπίθεσης απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο.

Επίσης σημαντικό είναι με τη σημερινή συγκέντρωση να απευθυνθούμε και στους εργάτες μετανάστες που ζουν και εργάζονται στον Ασπρόπυργο.

Σε αυτούς που η δυστυχία και η φτώχεια τούς έκανε να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, την πατρίδα που αγαπάνε. Σε αυτούς που έφυγαν κυνηγημένοι από τη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Σε αυτούς που βιώνουν το ρατσισμό και τη βία στο πετσί τους. Ο καπιταλισμός τους έδιωξε από την πατρίδα τους, ο καπιταλισμός τους τσακίζει και στη χώρα μας.

Στοχευμένη η δράση της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο

Το ΚΚΕ στέλνει μήνυμα προς τους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και τους λέμε:

Να μην τολμήσουν ξανά να χτυπήσουν βασανισμένους εργάτες, που δουλεύουν ήλιο με ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί.

Τους λέμε και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους, δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί μας, θα βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους τους κομμουνιστές και το ταξικό εργατικό κίνημα.

Οσο και να φοράνε την "προβιά" του αντισυστημικού και στα λόγια να εμφανίζονται ως δήθεν αντίπαλοι του συστήματος, αποκαλύπτεται καθαρά ποιοι είναι και ποιος είναι ο ρόλος τους.

Αυτή η "προβιά" δεν μπορεί να κρύψει ότι οι φασίστες είναι τα μαντρόσκυλα του καπιταλιστικού συστήματος.

Είναι αυτοί που σε κάθε χώρο δουλειάς εδώ στο Θριάσιο είναι ο απεργοσπαστικός μηχανισμός των εργοδοτών.

Είναι οι ίδιοι που το 1991 έβγαζαν χολή για τους Πόντιους που ήρθαν από τη Σοβιετική Ενωση και τους αποκαλούσαν "μιάσματα από το παραπέτασμα που ήρθαν να μας πάρουν τις δουλειές".

Εδώ στον Ασπρόπυργο έχει να επιδείξει μια από τις πιο "πλούσιες" δράσεις, καταγράφοντας δεκάδες επιθέσεις το τελευταίο διάστημα.

Αποδεικνύεται ότι το τάγμα εφόδου που έχει η ΧΑ στον Ασπρόπυργο έχει έντονη και μεγάλη "επιχειρησιακή δράση". Φαίνεται ότι είναι καλά εξοπλισμένο και εκπαιδευμένο με προετοιμασία στους γύρω χώρους και με ασκήσεις που κάνουν στα Γεράνεια και στο όρος Πατέρα.

Και ρωτάμε, τυχαία έχει τέτοια πλούσια δράση στην περιοχή; Η μεγαλύτερη χρησιμότητα της ΧΑ είναι στο να χτυπάει, να φοβίζει και να τρομοκρατεί τους εργάτες για να μπορούν να ξεσαλώνουν οι εργοδότες και να μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε εργασιακά κάτεργα.

Γι' αυτό επικεντρώνουν σε Πέραμα, Πειραιά, Μενίδι και όπου υπάρχουν βιομηχανικές ζώνες. Είναι πολύ χρήσιμος ο ρόλος της ΧΑ για το σύστημα, ιδιαίτερα εδώ στο Θριάσιο που συγκεντρώνονται η βαριά βιομηχανία, τα Λοτζίστικς και οι μονάδες Ενέργειας της χώρας.

Η ΧΑ είναι ορκισμένος εχθρός των εργαζομένων, στρέφεται ενάντια σε όλους τους εργάτες, είτε αυτοί είναι Ελληνες είτε μετανάστες. Είναι αυτοί που αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος και βγάζουν τη βρώμικη δουλειά για τα αφεντικά, που θέλουν τους εργάτες φοβισμένους και χωρισμένους, για να μπορούν να τσακίσουν τα μεροκάματα για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

Σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Εχει σοβαρή ευθύνη η κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Με το να μην τιμωρούνται στελέχη και μέλη της για τα εγκλήματα που διέπραξαν, τους επιτρέπει να αλωνίζουν, να συνεχίζουν την τραμπούκικη δράση τους, να βρωμίζουν τις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων με την αποκρουστική ναζιστική και φασιστική ιδεολογία τους.

Φυσικά δεν περιμέναμε άλλη αντιμετώπιση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πέσαμε από τα σύννεφα για την ανοχή που δείχνει. Αλλωστε, η βία, ο ρατσισμός, ο ατομισμός, "ο θάνατός σου η ζωή μου", ο φασισμός είναι φαινόμενα σύμφυτα με τον καπιταλισμό, που πολύ καλά διαχειρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. (...)

Δεν θα περιμέναμε κάτι άλλο από την κυβέρνηση που βάζει σε σοβαρούς κινδύνους τη χώρα για τα κέρδη των Ελλήνων καπιταλιστών. (...)

Δεν πρέπει να παραλείψουμε και τις ευθύνες που έχει η δημοτική αρχή Ασπροπύργου γι' αυτήν την κατάσταση. Θεωρούμε απαράδεκτο το ψήφισμα της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου γενικά και αόριστα καταδικάζει τη ρατσιστική βία, χωρίς να κατονομάζει τη ΧΑ και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Ενώ και ο δήμαρχος με τις δηλώσεις του αποκαλύπτει ποιος είναι ο πραγματικός του καημός. Καταγγέλλει για "προβοκάτσια" που χαλάει την εικόνα του πιο "σημαντικού κόμβου Ενέργειας, Βιομηχανίας και διαμετακομιστικού κέντρου Εμπορίου της Ελλάδας".

Ελληνες και μετανάστες εργάτες με το ΚΚΕ ενάντια στον κοινό αντίπαλο

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και όλα τα αστικά πολιτικά κόμματα, ακολουθώντας την προπαγάνδα της ΕΕ, προσπαθούν να φορτώσουν στους μετανάστες και στους κατατρεγμένους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως η ανεργία, η φτώχεια, η εγκληματικότητα, η άσχημη κατάσταση που υπάρχει στην Υγεία και στην Παιδεία και με αυτόν τον τρόπο να "βγάλουν λάδι" το καπιταλιστικό σύστημα. (...)

Οπως σε κάθε γωνιά του πλανήτη, έτσι και στη χώρα μας, αξιοποιούν τους μετανάστες για να ρίχνουν τα μεροκάματα συνολικά των εργαζομένων, για να περιορίζουν εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες, για να δημιουργούν περισσότερα προβλήματα στην ενότητα της εργατικής τάξης, για να δηλητηριάζουν συνολικά την εργατική τάξη με το ρατσιστικό εθνικιστικό δηλητήριο.

Θέλουν να στρέψουν τους Ελληνες εργάτες ενάντια στους μετανάστες και όχι ενάντια στον πραγματικό μας αντίπαλο, που είναι ο σάπιος και βάρβαρος καπιταλισμός.

Ομως δεν θα τους περάσει. Οι μετανάστες που μένουν και δουλεύουν στην Ελλάδα, είναι κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας.

Τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Παλεύουμε να ενώσουμε Ελληνες και μετανάστες στην πάλη ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο, που είναι το κεφάλαιο, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ που αποτελούν τις οργανώσεις του, ενάντια στις πολιτικές δυνάμεις που τους στηρίζουν.

Καλούμε την εργατική τάξη, ανεξάρτητα από χρώμα και έθνος, να στρατευτεί με το ΚΚΕ, να το κάνει ακόμη πιο δυνατό και ισχυρό, για να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και να ανατρέψουμε την οικονομική και πολιτική εξουσία της αστικής τάξης (...)».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ