Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9679

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΕΤΖΗΣ: Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Η πρώτη
έκθεση
φωτογραφίας του ΕΑΜ

Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει ένα δείγμα από τη μεγάλη αλλά και ιστορική φωτογραφική έκθεση του ΕΑΜ, έργο του φωτογράφου της Αντίστασης Σπύρου Μελετζή, που με εντολή του ΚΚΕ ανέβηκε στην Ελεύθερη Ελλάδα και η οποία για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το Νοέμβρη 1944. Η έκθεση διέκοψε βίαια τη λειτουργία της, εξαιτίας των γεγονότων του Δεκέμβρη και τελικά εντοπίστηκε ύστερα από πολλά χρόνια. Τώρα η έκθεση αυτή με την προσθήκη και άλλων αντιστασιακών έργων του ιδίου φωτογράφου παρουσιάζεται, ύστερα από 63 χρόνια στη Βαλένθια της Ισπανίας από το εκεί Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης.


ΣΕΛ.  11   -   13


Γιώργος Λαζάνης

«Ο καλλιτέχνης πρέπει να λέει την αλήθεια»! Αυτό πίστευε κι αυτό προσπαθούσε ο ακούραστος εργάτης του θεάτρου, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Λαζάνης, ο οποίος «έφυγε» πριν από 40 περίπου μέρες.


ΣΕΛ.  3
Ιοί των κινητών τηλεφώνων

Με την εμφάνιση των λεγόμενων «έξυπνων» κινητών ήταν ζήτημα χρόνου να εμφανιστούν ιοί και άλλο κακοποιό λογισμικό γι' αυτά τα κινητά.


ΣΕΛ.  7
ΔΙΗΓΗΜΑ
Κάτι παιδιά «παλιόπαιδα»

«Ξυπόλυτοι, με ξεχειλωμένα κοντοβράκια, ξεφτισμένες φανελίτσες και τη γόπα κομμένη στα δύο, καλαφατίζαμε χάρτινες βαρκούλες, σκαρώναμε σαΐτες, σχεδιάζαμε φιγούρες του καραγκιόζη... ». Ενα διήγημα του Βασίλη Λιόγκαρη


ΣΕΛ.  8
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Σύγχρονο σκλαβοπάζαρο

Το σαφάρι των μάνατζερ για να ανακαλύψουν ταλέντα στις παιδικές ηλικίες έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο ... σκλαβοπάζαρο, με θύματα μάλιστα νέα παιδιά τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από την Αφρική ή τη Λατινική Αμερική.


ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ