ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Σεπτέμβρη 2022
Σελ. /28
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Καμία αναμονή, ενιαίος πανελλαδικός αγώνας τώρα

Ο Δ. Κουτσούμπας με τους απολυμένους από τα μεταλλεία χρυσού
Ο Δ. Κουτσούμπας με τους απολυμένους από τα μεταλλεία χρυσού
Στο συλλαλητήριο των σωματείων στη ΔΕΘ παρευρέθηκε το Σάββατο ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και σε δήλωσή του από τη συγκέντρωση ανέφερε: «Η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός μπορούν να γίνουν οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Κανένας εφησυχασμός. Ενιαίος πανελλαδικός αγώνας τώρα. Καμία αυταπάτη, καμία αναμονή για λύσεις από τα πάνω. Να μην εγκλωβιστεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα στην αναμονή των εκλογών, αλλά να βγει τώρα στο προσκήνιο, όλοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και επιστήμονες, φοιτητές, μαθητές, νέοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Μόνο έτσι μπορεί να ανατείλει η ελπίδα για την Ελλάδα, για τον λαό μας».

Συναντήσεις με απεργούς και απολυμένους

Στη διάρκεια της παρουσίας του συναντήθηκε με τον Μάικ Μακαουϊμπα, πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και στέλεχος του Νοτιοαφρικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ο οποίος παρευρέθηκε στο συλλαλητήριο ως επικεφαλής κλιμακίου της ΠΣΟ.

Επίσης ο Δ. Κουτσούμπας επισκέφτηκε το μπλοκ των απεργών της «Μαλαματίνας», ενώ συνομίλησε και με απολυμένους μεταλλωρύχους από το μεταλλείο της «Ελληνικός Χρυσός» στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, οι οποίοι απασχολούνταν μέσω της εργολάβου εταιρείας «Edilmac».

Αναδεικνύοντας τον εμπαιγμό τους από την «Ελληνικός Χρυσός», οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι η εταιρεία χρηματοδοτήθηκε με 680 εκατ. ευρώ, έταξε δουλειά για 25 χρόνια, δημιουργία 3.000 «καλοπληρωμένων νέων θέσεων εργασίας» και τώρα μέσω των εργολάβων - συνεργατών της πετάει 92 εργαζόμενους στον δρόμο.

Ο Δ. Κουτσούμπας μετέφερε τη στήριξη του Κόμματος στο αίτημά τους για παραμονή τους στο έργο και τους ενημέρωσε ότι ήδη έχει κατατεθεί Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ προς τον υπουργό Εργασίας, προκειμένου να τοποθετηθεί δημόσια και επίσημα η κυβέρνηση.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ