ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2018
Σελ. /28
Το «Κόκκινο Αερόστατο» στο Φεστιβάλ!

Από τις περσινές εκδηλώσεις στο χώρο των μικρότερων ηλικιών της νεολαίας
Από τις περσινές εκδηλώσεις στο χώρο των μικρότερων ηλικιών της νεολαίας
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ, με σύνθημα «Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!» (Γ. Ρίτσος), θα κορυφωθούν στην Αθήνα, στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον, στις 20, 21 και 22 Σεπτέμβρη.

Ξεχωριστός αναμένεται να είναι και φέτος ο χώρος του «Κόκκινου Αερόστατου», που απευθύνεται στα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Ενας γνώριμος και αγαπημένος χώρος που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια στο Φεστιβάλ και φέτος αποκτά νέο όνομα, δανεισμένο από το περιοδικό που επιμελείται και κυκλοφορεί εδώ και ένα χρόνο η Διατμηματική Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δουλειά στις μικρότερες ηλικίες νεολαίας και απευθύνεται σε αυτές τις ηλικίες, το «Κόκκινο Αερόστατο»!

Ο χώρος του «Κόκκινου Αερόστατου» θα περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα πλούσιων, πολύμορφων και φροντισμένων δραστηριοτήτων. Μέσα από ποιήματα και σκέψεις μεγάλων παιδαγωγών, που θα υπάρχουν σε ταμπλό και αυτοκόλλητα, τα παιδιά θα καλωσορίσουν τη νέα σχολική χρονιά και θα συζητήσουν για την αξία της γνώσης και της μόρφωσης.

Την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη στις 19.00 θα υπάρξει ειδική ξενάγηση μαθητών Γυμνασίου στην κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ.

Η αφίσα είναι στο 7ο τεύχος του περιοδικού «Κόκκινο Αερόστατου», που μόλις κυκλοφόρησε. Θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ
Η αφίσα είναι στο 7ο τεύχος του περιοδικού «Κόκκινο Αερόστατου», που μόλις κυκλοφόρησε. Θα βρίσκεται στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ
Και τις τρεις μέρες, τα παιδιά θα μπορούν να μάθουν και να παίξουν συλλογικά, μέσα από τις 4 Γωνιές δραστηριοτήτων που θα υπάρχουν στο χώρο. Οι Γωνιές θα λειτουργούν και τις τρεις μέρες από τις 7 μ.μ. έως τις 10.30 μ.μ., ενώ τα προγράμματά τους θα είναι μικρής διάρκειας και θα επαναλαμβάνονται μέσα σε αυτές τις τρεισήμισι ώρες.

Η βάση της πρώτης Γωνιάς είναι ένα πολυεπίπεδο παιχνίδι μυστηρίου, που τα παιδιά καλούνται να ψάξουν τον απομακρυσμένο πύργο των ιδεών.«Αν μπεις για να ξαναβγείς... ψέματα πρέπει να προσπεράσεις και αλήθειες να ανακαλύψεις...» και η περιπέτεια για τους... μικρούς φιλόσοφους μόλις ξεκινά! Στη Γωνιά του Αθλητισμού θα υπάρχουν κάθε μέρα αθλητικά - κινητικά παιχνίδια, τουρνουά σκακιού καθώς και πολλά ακόμα επιτραπέζια παιχνίδια. Στη Γωνιά της Τέχνης θα στηθεί ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο, όπου τα παιδιά θα φιλοτεχνούν τα δικά τους έργα, μαθαίνοντας και κάποια συγκεκριμένη τεχνική. Η έμπνευσή τους θα βασίζεται σε έργα που δημιούργησαν εικαστικοί καλλιτέχνες στην εξορία. Στη Γωνιά της Επιστήμης οι μικροί επισκέπτες μέσα από πειραματισμούς και κατασκευές θα μάθουν για τη ρομποτική. Θα διατρέξουν όλη την περίοδο, από το πώς κατασκευάστηκε το πρώτο ρομπότ, μέχρι το σήμερα με τα υπερσύγχρονα, αυτοματοποιημένα ρομπότ.

Ξεχωριστά χρειάζεται να αναφέρουμε την παιδική παράσταση, «Γεια Χαρά», που θα ανέβει στη Σκηνή του Παιδότοπου το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη στις 19.15. Η παιδική θεατρική ομάδα, που ανεβάζει την παράσταση, λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια. Ολο το χρόνο τα παιδιά κάνουν πρόβες και θεατρικό παιχνίδι στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ. Η φετινή παράσταση είναι βασισμένη στο ομότιτλο παραμύθι του Γιώργου Μαρίνου. Αναφέρεται σε μια χώρα και σ' έναν απαίσιο βασιλιά που καλοπερνά ενώ ο λαός του δυστυχεί, ώσπου εμφανίζεται η μικρή Χαρά και όλα αλλάζουν.

  • Το πρώτο ραντεβού των μικρών φίλων της ΚΝΕ δίνεται πριν από την έναρξη του Φεστιβάλ! Την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη στις 18.00 θα συγκεντρωθούν τα παιδιά στο Πάρκο, για να προετοιμάσουν το χώρο του «Κόκκινου Αερόστατου».
Από την ερχόμενη Κυριακή το Αθλητικό Camp

Από τον περσινό αγώνα δρόμου που διεξήχθη στο πλαίσιο του Αθλητικού Camp
Από τον περσινό αγώνα δρόμου που διεξήχθη στο πλαίσιο του Αθλητικού Camp
Με σύνθημα «Μη μένεις στην εξέδρα θεατής! Αγωνίσου! Κάνε τον Αθλητισμό μέρος της ζωής σου!», η ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες να πάρουν μέρος στο 7ο Αθλητικό Camp που διοργανώνει στο πλαίσιο του κεντρικού Φεστιβάλ της Αθήνας και να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του Camp έχει ως εξής:

  • Κυριακή 16 Σεπτέμβρη: Αγώνας δρόμου 4 και 8 χλμ. «Ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά!», στις 9.30 στο Πάρκο Τρίτση. Αφετηρία: Πύλη εργατικών κατοικιών, Δυοβουνιώτη και Σπύρου Μουστακλή.
  • Σάββατο 22 Σεπτέμβρη: Γνωριμία με την αναρρίχηση, από 9.00 - 14.00 σε αναρριχητικό πεδίο της Αττικής για ηλικίες άνω των 10 ετών. Στις 9.00 η ώρα προσέλευσης στο πάρκινγκ της ταβέρνας «Το Ελατο», Λεωφόρος Φυλής, Χασιά.
  • Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη, στο Στέκι Αθλητισμού του Φεστιβάλ:

20.00 Τουρνουά σκάκι Μπλιτς.

21.00 Παιχνίδι αθλητικών γνώσεων quizdom.

Επίσης, στο χώρο του Αθλητισμού στο κεντρικό Φεστιβάλ θα υπάρχουν:

Εκθεση με θέμα «Η επίδραση του λαϊκού κινήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο» και αθλητικές δραστηριότητες για μικρές ηλικίες.

Για δηλώσεις συμμετοχών και πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Οργανώσεις της ΚΝΕ και στο e-mail sportskne@gmail.com

Ετοιμάζεται η πολιτεία του Φεστιβάλ στο πάρκο Τρίτση

Από τις εργασίες στο χώρο του πάρκου Τρίτση
Από τις εργασίες στο χώρο του πάρκου Τρίτση
Από την περασμένη Δευτέρα, ομάδες δουλειάς από μέλη και φίλους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ βρίσκονται στο πάρκο Τρίτση, όπου προετοιμάζουν το χώρο, για να μπορέσει να δεχτεί χιλιάδες επισκέπτες μέσα στο τριήμερο.

Πρώτη δουλειά όπως πάντα το καθάρισμα, με σεβασμό και αγάπη για να αναδειχθεί η φυσική ομορφιά του πάρκου που φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ. Στη συνέχεια, υψώνονται οι σκαλωσιές στις κατασκευές που θα μπουν τα ταμπλό και οι εκθέσεις του Φεστιβάλ, έπειτα οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, το στήσιμο των σκηνών κ.ο.κ. «Οργασμός δουλειάς» καθημερινά από συνεργεία νέων και μεγαλύτερων, που με μεράκι χτίζουν την όμορφη πολιτεία του Φεστιβάλ.

Οπως μας δήλωσε ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ: «Από τη Δευτέρα που έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο πάρκο, δεκάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ βρίσκονται στο χώρο, προκειμένου να βοηθήσει ο καθένας με τη γνώση, το μεράκι του, για να είναι όλα έτοιμα! Ευελπιστούμε ότι θα είναι το πιο όμορφο Φεστιβάλ, τουλάχιστον των τελευταίων ετών, όπως αξίζει στα 50 χρόνια της ΚΝΕ και τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, που έρχεται να γιορτάσει αυτό το Φεστιβάλ».

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ

Αύριο Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Καλλιθέας, οι ΚΟΒ Καλλιθέας καλούν σε συγκέντρωση με θέμα «Η μόνη ελπίδα για το λαό και τη νεολαία είναι ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει. Συμπόρευση τώρα με το ΚΚΕ». Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, οι ΚΟ Ελευσίνας καλούν σε συγκέντρωση με θέμα «Δυνατό εργατικό κίνημα - Κοινωνική Συμμαχία. Συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος για το λαό». Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., η ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 74 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τον ΕΛΑΣ, στην παλιά δεξαμενή στον Αγιο Αθανάσιο. Θα πραγματοποιηθεί επαναθεμελίωση της τιμητικής πλάκας που είχε τοποθετήσει το ΚΚΕ και την οποία βεβήλωσαν και κατέστρεψαν φασιστοειδή. Θα μιλήσει ο Φάνης Γκερλεκτσής, μέλος του ΤΓ Καβάλας του ΚΚΕ.

Αύριο Παρασκευή, στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Κάτω Πετρούπολης καλεί σε σύσκεψη στο 1ο ΚΑΠΗ Πετρούπολης (Κωνσταντινουπόλεως και Δωδεκανήσου).

Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη, η ΤΕ Μενιδίου - Φυλής Αττικής διοργανώνει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για Ελληνες και μετανάστες εργάτες, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου Μενιδίου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Γιάννη Καρασούλο, μέλος της Επιτροπής Μεταναστών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Μουσικό αφιέρωμα από ποντιακό συγκρότημα με τίτλο «Ο Πόντος ξέρει από ξεριζωμούς και προσφυγιά». Αφιέρωμα στα εργατικά τραγούδια της προσφυγιάς και της μετανάστευσης. Μουσικό αφιέρωμα από ινδικό συγκρότημα.

Την Κυριακή 16 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., η ΚΟΒ Καματερού Αττικής καλεί σε σύσκεψη στο ΚΑΠΗ Καματερού (Βασ. Γεωργίου 13, πλατεία Δημοκρατίας).

Τη Δευτέρα 17 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Ανω Πετρούπολης καλεί σε σύσκεψη στο 2ο ΚΑΠΗ Πετρούπολης (Κρήτης και Δωδεκανήσου).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ