Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10474

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ για την ενίσχυση της λαϊκής αυτοδυναμίας
  • Πανστρατιά δράσης, για όλους τους κομμουνιστές, τους ΚΝίτες, τους φίλους και τους οπαδούς του ΚΚΕ, για κάθε αγωνιστή που διεκδικεί μαζί με το σύνολο των εργαζομένων και τα λαϊκά στρώματα όλα αυτά που τους στερούν οι πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Συναγερμός μάχης για κάθε έναν που επιμένει να ελπίζει, να αγωνίζεται, να διεκδικεί. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ πρέπει να χάσουν και να ενισχυθεί το ΚΚΕ. Λαϊκή αυτοδυναμία, χειραφέτηση από την πολιτική του κεφαλαίου. Για να αρχίσει να δυναμώνει ο λαϊκός ριζοσπαστικός πόλος για την αντεπίθεση.
  • Στα ψηφοδέλτια μάχης συμμετέχουν αγωνιστές και αγωνίστριες που είναι αφοσιωμένοι στον αγώνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, των μισθωτών επιστημόνων, της προοδευτικής διανόησης, που δε συμβιβάζονται με τα ιμπεριαλιστικά δόγματα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, με τη μοιρολατρία, το συμβιβασμό.
  • Από τους 424 υποψήφιους πανελλαδικά, οι 153 είναι γυναίκες. 150 είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι. Εργατοϋπάλληλοι με τους εργαζόμενους δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου τομέα και ΟΤΑ είναι 188 (ποσοστό 44,33%). Συνταξιούχοι είναι 20 (ποσοστό 4,7%), ΕΒΕ 37 (ποσοστό 8,72%) και αγρότες 27 (ποσοστό 6,36%). Επίσης εκπαιδευτικοί, επιστήμονες, καλλιτέχνες, καθηγητές πανεπιστημίου είναι 162 (ποσοστό 38,2%).

ΣΕΛ.  17  -  24

Προσφορές
  • Ο Παναγιώτης Βαζούρας προσφέρει στο ΚΚΕ για τον εκλογικό αγώνα, 1η δόση, 1.000 ευρώ.
  • Ο Μπάμπης Λεωνιδάκης προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.


Eurokinissi

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
Μεγάλες καταστροφές με ένα νεκρό

Εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης (φωτ. αρχείου).


ΣΕΛ.  26

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ