ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Μάη 2022
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Οχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου»!

Με δύο γιγαντοπανό που κόσμησαν χτες την Ακρόπολη στάλθηκε το μήνυμα συνέχισης του αγώνα ενάντια στην εμπλοκή

«Οχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου»: Δύο γιγαντοπανό με το σύνθημα αυτό, ένα γραμμένο στα Ελληνικά και ένα στα Αγγλικά, ανάρτησε χτες το πρωί το ΚΚΕ στην Ακρόπολη.

«Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί»: Με το σύνθημα αυτό και τις κόκκινες σημαίες να πλαισιώνουν τα πανό, τα μέλη του ΚΚΕ έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα.

Την ίδια μέρα που η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή για επικύρωση την κατάπτυστη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις κάλεσαν τον λαό να παλέψει για την ακύρωσή της, να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια σε κάθε εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σφαγεία, εκφράζοντας και με αυτόν τον τρόπο - από το μνημείο που έχει τόσο συνδεθεί με την ειρήνη, τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών - τα συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που δεν θέλει η χώρα να μετατρέπεται σε θύτη άλλων λαών και στόχο.

«Το ΚΚΕ, με αυτήν τη συμβολική ενέργεια, σε αυτό το μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού, εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στον πόλεμο, στην εμπλοκή της χώρας και βέβαια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις που θα ψηφιστεί σήμερα από τη Βουλή», σημείωσε σε δήλωσή του ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. «Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε και καλούμε τον ελληνικό λαό να πάρει μέρος στις διαδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο, στην εμπλοκή της χώρας και στις βάσεις που υπογράφει σήμερα (σ.σ. χτες) η ελληνική κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Γιγαντοπανό και σε Πάτρα - Ναύπακτο

Ενα μεγάλο πανό πάνω στον κυματοθραύστη του παλιού λιμανιού στην Πάτρα, ανάρτησαν χτες το πρωί και οι Οργανώσεις Αχαΐας του ΚΚΕ καλώντας με ντουντούκες, σημαίες, συνθήματα και καπνογόνα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να πούνε «Οχι στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις. Εξω το ΝΑΤΟ. Καμία εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο». Ηταν τα λόγια που αναγράφονταν και στο γιγαντοπανό, ορατό απ' όλη την πόλη, με τις Οργανώσεις του Κόμματος να καλούν σε συναγερμό για να μην περάσει η κατάπτυστη Συμφωνία.

Και στη Ναύπακτο το ξημέρωμα βρήκε την είσοδο του λιμανιού στολισμένο μ' ένα μεγάλο γιγαντοπανό που καλούσε σε συναγερμό τον λαό, απαιτώντας «Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, καμιά διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές και να κλείσουν τώρα οι βάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βόρεια Εύβοια

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την Παρασκευή 20 Μάη θα επισκεφτεί τη Βόρεια Εύβοια. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

- Στις 19.00 θα συναντηθεί με μαζικούς φορείς της περιοχής, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου.

- Στις 20.30 θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Μαντουδίου.

Ο Δ. Κουτσούμπας σε Θεσσαλονίκη και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σήμερα Παρασκευή στις 12.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση των Οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης, στον υπαίθριο χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Επειτα ο Δ. Κουτσούμπας θα επισκεφτεί την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, στις 14 και 15 Μάη. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Αύριο Σάββατο

-- Στις 11.00: Συνάντηση με τους εργαζόμενους στα «Πετρέλαια Καβάλας» και στη «Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων», στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

-- Στις 19.00: Ομιλία στην εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Εβρου του ΚΚΕ με θέμα «Οι κίνδυνοι από τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε στρατιωτική και ενεργειακή πύλη - Οι θέσεις του ΚΚΕ υπέρ του λαού». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Εγνατία».

-- Στις 21.00 θα παρευρεθεί στη συνεστίαση της ΤΕ Καβάλας.

Κυριακή 15 Μάη

-- Στις 10.00: Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη, στο δημαρχείο Ξάνθης.

-- Στις 11.00: Ομιλία στη συγκέντρωση της ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org