ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Μάη 2014
Σελ. /24
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Καμία συμμετοχή σε εκπομπές που καλούνται χρυσαυγίτες

Κοινή δήλωση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και το Δήμο Θεσσαλονίκης

Την άρνησή τους να συμμετέχουν σε εκπομπές ραδιοφωνικές ή τηλεοπτικές όπου καλούνται φασίστες τονίζουν με κοινή δήλωσή τους ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Γιάννης Δελής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας παράλληλα την ευθύνη όσων δίνουν βήμα στους φασίστες.

Αναλυτικά σημειώνουν:

«Μία μέρα μετά την 69η επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, της μέρας δηλαδή που η σημαία της ΕΣΣΔ κυμάτιζε στο Ράιχσταγκ δίνοντας τέλος στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, απόγονοι του Χίτλερ και των άλλων φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής ήταν καλεσμένοι σε ραδιοφωνικό debate στο σταθμό "Ράδιο Θεσσαλονίκη".

Σαν ένδειξη διαμαρτυρίας, ο υποψήφιος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Δελής, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή, αποχώρησε από το σταθμό. Την ίδια μέρα, στον ίδιο σταθμό, δεν παραβρέθηκε ενώ ήταν καλεσμένος σε εκπομπή και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γ. Ζιώγας για το λόγο ότι πάλι είχε καλεστεί χρυσαυγίτης.

Ο σταθμός "Ράδιο Θεσσαλονίκη" φέρει τεράστια ευθύνη που δίνει βήμα σε αυτό το φασιστικό, ναζιστικό μόρφωμα που μολύνει τα μυαλά κύρια της νεολαίας.

Καλούμε το λαό να βγάλει συμπεράσματα για το χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και να την καταδικάσει.

Οι χρυσαυγίτες, ως ιδεολογικοί απόγονοι του Χίτλερ, πήγαιναν, πηγαίνουν και θα πηγαίνουν πάντα κόντρα στα συμφέροντα του εργάτη. Για να εφαρμόσουν τις εντολές από τους καπιταλιστές, δε δίστασαν μπροστά σε κανένα έγκλημα και δε διστάζουν και σήμερα. Αυτό έχει αποδειχτεί στην πράξη με την πρόσφατη δολοφονία του Π. Φύσσα, με τις συστηματικές επιθέσεις τους σε ανυπεράσπιστους μετανάστες, με τους τραμπουκισμούς τους στους εργάτες.

Υπερασπίζονται το σύστημα της εκμετάλλευσης, στηρίζουν τα αφεντικά, επιδιώκουν να καλλιεργείται ο ρατσισμός ανάμεσα στους εργαζόμενους. Πρόκειται για ένα φασιστικό μόρφωμα, βαθιά δεμένο με το σύστημα, όπως εξάλλου αποδείχτηκε και πρόσφατα με την αποκάλυψη των συνομιλιών Κασιδιάρη - Μπαλτάκου.

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε καμία συζήτηση με τους φασίστες, θεωρούμε ότι έχουν ευθύνη όσοι τους δίνουν βήμα.

Ο λαός θα πρέπει να τους απομονώσει. Να τους γυρίσει την πλάτη. Να τους καταδικάσει και με την ψήφο του στις ευρωεκλογές και στις περιφερειακές και τοπικές εκλογές. Να ενισχύσει αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές, να συμβάλει στην οργάνωση της πάλης του λαού ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».

Προβοκατόρικη δήλωση Ιωαννίδη για στήριξή του στο β' γύρο

«Καθαρά προβοκατόρικη μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση του Γ. Ιωαννίδη, στην οποία αφήνει υπόνοιες για δήθεν στήριξη του συνδυασμού του από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο β' γύρο των Περιφερειακών εκλογών». Αυτό ξεκαθαρίζει, με δήλωσή του, ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ, καλεσμένος σε τηλεοπτικό σταθμό, αναφερόμενος στο β' γύρο των εκλογών εμφανίσθηκε να δηλώνει: «Είναι γνωστό πως ο Απόστολος (σ.σ. Τζιτζικώστας) έχει τη στήριξη δύο κομμάτων. Των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής. Εγώ δεν έχω κανέναν, παρά μόνο, πιθανά, την Αριστερά. Μόνο σ' αυτή στηρίζομαι...» και συνέχισε: «Μάλιστα, από το ΚΚΕ μου έχουν πει: Εσύ, θα έπρεπε να είσαι μαζί μας...».

Ο Γιάννης Ζιώγας, με δήλωσή του, ξεκαθαρίζει: «Εχουμε εκφραστεί για το δεύτερο γύρο και μάλιστα πολύ έγκαιρα. Η μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών κρίνεται στον πρώτο γύρο. Εκεί λοιπόν πρέπει ο λαός να ισχυροποιήσει τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Τώρα, επειδή ο καλπονοθευτικός νόμος προβλέπει δεύτερο γύρο, η στάση μας θα είναι αυτή που κρατάμε τα τελευταία 20 χρόνια με απόλυτη συνέπεια. Δε στηρίζουμε υποψηφίους που, με τον έναν ή άλλον τρόπο, αποδέχονται τη μετατροπή της Τοπικής Διοίκησης σε μακρύ χέρι του κράτους, στηρίζουν τις λογικές της ανταποδοτικότητας, της εμπορευματοποίησης, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και υλοποιούνται εδώ και χρόνια από γαλαζοπράσινες και ροζ διοικήσεις. Ο συνδυασμός του Γ. Ιωαννίδη στηρίζει στο έπακρο την κυβερνητική πολιτική, είναι πρόθυμος να υλοποιήσει κάθε αντιλαϊκή κατεύθυνση της ΕΕ.

Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι σε λάθος κατεύθυνση αναζητεί συμμάχους ο Γ. Ιωαννίδης. Το "μικρότερο κακό" έγινε το όχημα για να αποσπασθεί η λαϊκή στήριξη, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, σε επιλογές που λειτούργησαν σε βάρος του λαού και έγιναν το σκαλοπάτι για ένα μεγαλύτερο κακό. Υπάρχει πλέον πλούσια πείρα, την οποία πρέπει να αξιοποιήσει ο λαός: στις 18 Μάη να ενισχύσει αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Δήμο και Περιφέρεια, γυρνώντας την πλάτη σε δυνάμεις πρόθυμες να βάλουν πλάτη και να υλοποιήσουν την πολιτική της ανέχειας και της εξαθλίωσης του».

ΚΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την καταστροφή των ταμπλό του ΚΚΕ

Τη θρασύδειλη και προμελετημένη, από «αγνώστους», καταστροφή των ταμπλό του ΚΚΕ που ήταν τοποθετημένα σε κεντρικά σημεία του Δήμου, τα ξημερώματα του Σαββάτου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Καλαμαριάς του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Η ενέργεια αυτή, με τον τρόπο που έγινε, υποδηλώνει οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης του λαού και δημιουργίας κλίματος εκφοβισμού, 24 ώρες μετά τη μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Δημαρχείου, στο κέντρο της Καλαμαριάς.

Προφανώς, η ευρεία απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ ενόψει ευρωεκλογών και των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δήμο και στην Περιφέρεια, κάποιους ενοχλεί.

Τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν μας φοβίζουν αλλά μας κάνουν πιο δυνατούς.

Η Κομματική Οργάνωση Καλαμαριάς του ΚΚΕ καλεί το λαό της Καλαμαριάς, ειδικά αυτές τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές, να βγάλει συμπεράσματα και να γυρίσει την πλάτη σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκβιασμού και τρομοκράτησης. Με περισσότερο πείσμα και αποφασιστικότητα να στηρίξει τη μόνη δύναμη που αγωνίζεται για τα συμφέροντά του, και να ρίξει μαζικά στην κάλπη τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ σε Δήμο - Περιφέρεια και Ευρωεκλογές.

Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους τραμπούκους, στα αφεντικά τους και στα συμφέροντα που υπηρετούν».

Προεκλογικές δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Στο πλαίσιο της προεκλογικής δραστηριότητας των ΚΟ του ΚΚΕ σήμερα, Τρίτη, θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, και οι παρακάτω συσκέψεις, περιοδείες:

Στην Αττική

-- Στις 9 π.μ. θα μιλήσει στους εργαζόμενους στην Περιφέρεια (Συγγρού) ο Κ. Σιέττος, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Στη 1 μ.μ. θα μιλήσουν στους εργαζόμενους στο Θριάσιο Νοσοκομείο, στο Αμφιθέατρο, η Αφροδίτη Ρέτζιου, υποψήφια ευρωβουλευτής, και ο Μ. Βαρδαβάκης, υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας.

-- Στις 11 π.μ. θα μιλήσει στους εργαζόμενους στον ΕΛΓΟ η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής.

-- Στις 10 π.μ. θα μιλήσει στους εργαζόμενους στην INTRACOM DEFENCE ο Γ. Ντουνιαδάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Στις 9.30 π.μ. θα μιλήσει στους εργαζόμενους στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στον Πειραιά η Κάτια Κρόκου, υποψήφια ευρωβουλευτής.

-- Στις 11 π.μ. θα μιλήσει στους εργαζόμενους στο εργοτάξιο στον Ιππόδρομο ο Γ. Τασιούλας, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Στις 10 π.μ. θα μιλήσουν στους εργαζόμενους στη Λυρική Σκηνή η Ερη Ρίτσου, υποψήφια ευρωβουλευτής, και η Βαγγελιώ Σεφέρη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Νότιου Τομέα Αθήνας.

-- Στις 12 μ. θα μιλήσει στους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα στη Λ. Αθηνών η Εφη Χαλιού, υποψήφια ευρωβουλευτής.

Στην Κ. Μακεδονία

-- Στις 8 π.μ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικής και στις 10 π.μ. στο ΑΤ Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης, θα περιοδεύσει ο Μ. Μιχαήλ, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Στις 10.30 π.μ., στα δημοτικά σχολεία του Ευόσμου θα περιοδεύσει η Θεανώ Καπέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής.

-- Στις 11 π.μ., στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα περιοδεύσει ο Γ. Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

-- Στις 4.30 μ.μ., στον ΟΑΕΔ Σερρών θα περιοδεύσει ο Σ. Ζαριανόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στη Θεσσαλία

-- Περιοδεία στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Τρικκαίων, στις 10 π.μ., στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο στις 8.30 μ.μ. και στο Μικρό Κεφαλόβρυσο, στις 9 μ.μ., με την Βάσω Μπακάση, υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων.

Σε Αν. Μακεδονία - Θράκη

-- Στο νοσοκομείο, στο δημαρχείο και την αγορά του Διδυμοτείχου θα περιοδεύσει το πρωί ο Αλ. Αρβανιτίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ελληνοχώρι.

-- Στις 6 μ.μ., σε Μουσθένη, Μεσορόπη, Δωμάτια, θα περιοδεύσει ο Στ. Μπράτσος, υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου.

Στην Κρήτη

-- Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γ. Νταγκουνάκης θα περιοδεύσει στις 10 π.μ. στη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Χανίων. Στις 12.30 μ.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Αγιος Γεώργιος» και στις 6 μ.μ. στην Καλυδωνία και στα Καμισιανά.

-- Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Μ. Συντυχάκης θα περιοδεύσει στις 7 π.μ. στην Υπηρεσία Πρασίνου, στις 10.30 π.μ. στο κτίριο των Μινωικών Γραμμών στην οδό 25ης Αυγούστου, στις 11.30 π.μ. στη Βικελαία Βιβλιοθήκη (πλησίον Αγ. Ματθαίου) και στις 6 μ.μ. στις Πατέλες.

-- Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Ορφανός θα περιοδεύσει στις 10 π.μ. στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, στις 12 μ. στη Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης Αλλοδαπών και Ιθαγένειας, στη 1 μ.μ. σε επιχειρήσεις στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου.

Στη Στερεά

-- Στις 11 π.μ. περιοδεία στο Λιδορίκι με τον Δρ. Τσελέ, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, και τον Χρ. Τριανταφύλλου, υποψήφιο δήμαρχο Δωρίδας. Στις 8.30 μ.μ. θα μιλήσουν σε συγκέντρωση στο Λιδορίκι.

-- Στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στις Εργατικές Κατοικίες Αμφισσας. Θα μιλήσει ο Γ. Ιωσηφίδης, υποψήφιος δήμαρχος Δελφών.

ΣΑΜΟΣ
Να κατοχυρωθούν θεσμικά τα Κέντρα Πρόληψης

Απαντώντας σε ανοιχτή επιστολή του Κέντρου Πρόληψης «ΦΑΡΟΣ», ο υποψήφιος δήμαρχος Σάμου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Κώστας Τζίχας επαναβεβαίωσε τη σταθερή και αμετάβλητη θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ, για τα Κέντρα Πρόληψης σε όλη την Ελλάδα, που αφορά στην άμεση θεσμική κατοχύρωση των Κέντρων Πρόληψης με την ένταξή τους σε αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα θεραπείας - επανένταξης που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.

Εξέφρασε την απαίτηση για άμεση κάλυψη όλων των υποχρεώσεων προς τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα λειτουργικά και άλλα έξοδα και την υποστήριξη με κάθε τρόπο, τη συνέχιση της λειτουργίας τους, την υπογραφή νέας προγραμματικής σύμβασης, την επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωσή τους, ώστε να αντιμετωπίζουν τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις της κοινωνίας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ