ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Μάη 2014
Σελ. /24
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Να αχρηστεύσει ο λαός τις παγίδες των κομμάτων της διαχείρισης

Σε μαζική συγκέντρωση μίλησε την Κυριακή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Σε μια μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι μίλησε την Κυριακή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Ηλίας Πατίδης και η υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος, Ερη Ρίτσου, στην οποία προσφέρθηκε πορτρέτο του Γιάννη Ρίτσου, φιλοτεχνημένο απ' τον Κερατσινιώτη σκιτσογράφο Ακη Παράσογλου. Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου το 1984 και με αφορμή τα 50 χρόνια του δήμου είχε ανακηρύξει τον ποιητή της Ρωμιοσύνης επίτιμο δημότη της πόλης.

«Αχρηστεύστε τις παγίδες που σας στήνουν τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, προσπεράστε τις τρικλοποδιές, αγνοήστε τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ, τα μονοπώλια. Το έργο το έχετε ξαναδεί. Εκβιαστικά διλήμματα, ψεύτικες ελπίδες, υποσχέσεις και αυταπάτες για να μην εκφραστεί στην κάλπη ατόφια η καταδίκη απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για να πάρουν λευκή επιταγή οι αυταπάτες και οι ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τελικά να μην καταδικαστεί ο πραγματικός ένοχος η ίδια η ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματά τους». Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε ο Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στη συγκέντρωση.

Αναφέρθηκε διεξοδικά στα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ποιον κοροϊδεύουν όταν λένε ότι "σε λίγα χρόνια, θα βρεθούμε και πάλι στο ίδιο βιοτικό επίπεδο που είχαμε πριν από την κρίση"; Ποιος εφοπλιστής θα γυρίσει πίσω στις καταργημένες συλλογικές συμβάσεις; Ποιος βιομήχανος θα σταματήσει να απολύει εργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα, για να πάρει στη θέση τους μαθητευόμενους νέους τζάμπα εργάτες; Ποιο μικρομάγαζο θα ξανανοίξει γιατί θα 'χει πληρώσει τα χρέη του; Ποια σύνταξη θα επανέλθει, αφού γκρεμίζουν το ασφαλιστικό σύστημα; Γι' αυτό θέλουν και επιδιώκουν τη σταθερότητα, για να μην απειληθεί η έξοδος από την κρίση προς όφελος των μονοπωλίων. Για να μην απειληθεί η πορεία ανάκαμψης των καπιταλιστικών κερδών, που περνά μέσα από τη σταθερότητα των αντιλαϊκών μέτρων, τη σταθερότητα της φτώχειας και της ανεργίας. Σταθερότητα της φτώχειας και της ανεργίας θα υπάρχει, όσο η χώρα μας θα μένει σταθερά δεμένη με τα δεσμά της ΕΕ, που η ΝΔ θέλει να ενισχύσει».

Σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα ότι «παραπλανά το λαό ότι η ΕΕ μπορεί να αλλάξει, να γίνει φιλολαϊκή (...) Κι αυτό, λέει ο κ. Τσίπρας, είναι το διακύβευμα των εκλογών "η οριστική απομάκρυνση της Ενωμένης Ευρώπης από τις ιδρυτικές της αξίες"! Αλήθεια, ποιος ίδρυσε την ΕΟΚ, μετέπειτα την ΕΕ, ποιος επεξεργάστηκε τη συνθήκη του Μάαστριχτ, ποιος αποφάσισε ότι του χρειάζεται η ΟΝΕ; Δεν ήταν τα καπιταλιστικά κράτη της Ευρώπης, με βασικό στόχο να διασφαλίσουν, να προωθήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων τους;

(...) Και τέλος πάντων, να θυμίσουμε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που προσπαθεί να εμφανιστεί με περίσσια αμετροέπεια ως συνεχιστής του ΕΑΜ, της ΕΔΑ των δεκαετιών του '50 και του '60, ότι η ΕΔΑ αποκαλούσε την ΕΟΚ, την τότε ΕΕ δηλαδή, "λάκκο των λεόντων" και απέρριπτε τη συμμετοχή και ενσωμάτωση της Ελλάδας σε αυτή τη συμμαχία.

Η ΕΔΑ τότε ούτε καλές προθέσεις έβλεπε στα καπιταλιστικά κράτη που προχωρούσαν στην οικονομική ενοποίηση, αλλά αντίθετα έβλεπε ότι στις ιδρυτικές διακηρύξεις της τότε ΕΟΚ δεν μπορούν να χωρέσουν τα δικαιώματα των λαών της Ευρώπης, παρά μόνο τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Καταλαβαίνουμε βέβαια την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ "να μην οδηγηθεί σε διάλυση και καταστροφή η ΕΕ απ' όσους ανεύθυνα σήμερα την κυβερνάνε", όπως λέει. Είναι ακριβώς η ίδια ανησυχία που έχει και η ΝΔ, γιατί και οι δύο τους συμφωνούν με τη στρατηγική της ΕΕ και μαλώνουν για το ποιος θα γίνει ο εκλεκτός αυτής της λυκοσυμμαχίας».

Συγκεντρώσεις ενόψει των εκλογών
Στην Αττική

Σήμερα, Τρίτη

-- Στις 7 μ.μ. στα Μελίσσια, Πευκοδάσος Ζωοδόχου Πηγής, θα μιλήσουν ο Γ. Τασιούλας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Α. Καρατζής, υποψήφιος δήμαρχος Μελισσίων.

-- Στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στο Νέο Ψυχικό θα μιλήσουν η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, και ο Γιάννης Καβαλάρης, υποψήφιος δήμαρχος Φιλοθέης - Ψυχικού.

Σε Μακεδονία - Θράκη

Σήμερα, Τρίτη

-- Στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Δράμας, θα μιλήσουν ο Χρ. Τρέλλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, ο Γ. Μήτρου, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δράμας, και ο Γ. Στεφανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Δράμας.

-- Στις 7.30 μ.μ., στoν Πεζόδρομο (Πέτρινο) της Πυλαίας θα μιλήσουν ο Γ. Μαργαρίτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Ο. Μαάιτα, υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Κρονίου των Σερρών θα μιλήσουν ο Σ. Ζαριανόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής, η Τιμοθέα Ρακιτζή, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Σερρών, και ο Ν. Καρύδας, υποψήφιος δήμαρχος Σερρών.

-- Στις 8 μ.μ., στη πλατεία Λαγκαδά θα μιλήσουν η Θεανώ Καπέτη, υποψήφια ευρωβουλευτής, και ο Φ. Γεωργουδάκης, υποψήφιος δήμαρχος Λαγκαδά.

-- Στις 8.30 μ.μ., στον Πεζόδρομο του Ωραιοκάστρου θα μιλήσουν ο Μ. Μιχαήλ, υποψήφιος ευρωβουλευτής, η Ελένη Γερασιμίδου, βουλευτής του ΚΚΕ, και ο Α. Θεμελής, υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

Αύριο, Τετάρτη

-- Στις 8 μ.μ., στην Αλεξάνδρεια θα μιλήσουν ο Σ. Τσίτσης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, και ο Χρ. Αλευράς, υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας.

-- Στις 8 μ.μ., στον υπαίθριο χώρο των προκάτ στην Ξάνθη θα μιλήσουν ο Θ. Χιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Μ. Χατζόγλου, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στη Θεσσαλία

Σήμερα, Τρίτη

-- Στην Καλαμπάκα (πλατεία Ρήγα Φεραίου), στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσουν η Μαρία Γαβαλά, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και ο Λ. Κεραμίδας, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμπάκας.

-- Στον Αλμυρό Μαγνησίας (κεντρική πλατεία), στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσουν ο Σ. Τσόγκας, υποψήφιος δήμαρχος Αλμυρού, και ο Γ. Λούμας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας.

-- Στη συνοικία Ιπποκράτη (καφενείο Ευριπίδη), στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσουν ο Γ. Λαμπρούλης, υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, και ο Τ. Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας.

Αύριο, Τετάρτη

--- Συγκέντρωση στη Νίκαια Λάρισας, στις 8 μ.μ., με ομιλητές τον Ρ. Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιο ευρωβουλευτή, και τον Β. Σταμουλάκη, υποψήφιο δήμαρχο Κιλελέρ.

Σε Στερεά - Εύβοια

Σήμερα, Τρίτη

-- Στην κεντρική πλατεία της Ιστιαίας, στις 10 π.μ. και στα Λουτρά Αιδηψού στις 8 μ.μ. θα μιλήσει η Σοφία Ντούρου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας. Θα χαιρετίσει ο υποψήφιος δήμαρχος Θ. Καμαράτος.

-- Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Ελάτειας θα μιλήσει ο Κ. Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας. Θα χαιρετίσουν ο Π. Πολίτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής, και ο Δ. Αδρίμης, υποψήφιος δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας.

-- Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Θήβας θα μιλήσει ο Α. Τουλουμάκος, υποψήφιος δήμαρχος Θήβας. Θα χαιρετίσει ο Α. Λοΐζος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

-- Στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Λιβαδειάς θα μιλήσουν ο Γ. Γκικόπουλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, και ο Ν. Κοτσικώνας, υποψήφιος δήμαρχος Λιβαδειάς.

-- Στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία των Καθενών θα μιλήσουν η Γεωργία Πύθουλα, υποψήφια δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων, και ο Γ. Τζαβάρας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Εύβοιας.

Αύριο, Τετάρτη

-- Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αγ. Κωνσταντίνου θα μιλήσει ο Γ. Τσαπάρας, υποψήφιος δήμαρχος Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου. Θα χαιρετίσει ο Κ. Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας.

-- Στις 8 μ.μ. η Σοφία Ντούρου θα μιλήσει στα Λουτρά Αιδηψού. Θα χαιρετίσει ο Θ. Καμαράτος, υποψήφιος δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού.

Στην Κρήτη

Σήμερα, Τρίτη

-- Στις 8.30 μ.μ., στο Σπίτι Πολιτισμού στο Ρέθυμνο, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση με ομιλητή τον Ν. Μανουσάκη, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου. Θα χαιρετίσουν ο Στ. Ορφανός, υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, και ο Μ. Μανουσογιάννης, υποψήφιος δήμαρχος Ρεθύμνου.

Στο Αιγαίο

Σήμερα, Τρίτη

-- Στις 8 μ.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς στη Χίο θα μιλήσουν οι Γ. Αμπαζής, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χίου, Μ. Σκούφαλος, υποψήφιος δήμαρχος Χίου, και Γ. Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

-- Στις 8 μ.μ. στην πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου θα μιλήσουν ο Στρ. Κόρακας, υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ο Αντ. Δράκος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Σάμου, και ο Κ. Τζίχας, υποψήφιος δήμαρχος Σάμου. Θα χαιρετίσει η υποψήφια ευρωβουλευτής Ερη Ρίτσου.

Αύριο, Τετάρτη

-- Στις 8.30 μ.μ. στο λιμάνι της Μύρινας, στη Λήμνο. Θα μιλήσει ο Ν. Αμπατιέλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής. Θα χαιρετίσει ο Δ. Πινάκος, υποψήφιος δήμαρχος Λήμνου.

Εξορμήσεις και περιοδείες της ΚΝΕ

Εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς και μόρφωσης πραγματοποιεί η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, με υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο αυτό για σήμερα, Τρίτη, προγραμματίζονται οι παρακάτω:

  • Στο 3ο ΕΠΑΛ Περιστερίου, στις 8 π.μ., με τον Γ. Σιδέρη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Περιστερίου.
  • Στο ΙΕΚ Καματερού, στις 15.00 με τον Δημήτρη Βιτάλη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, υποψήφιο ευρωβουλευτή.
  • Στην ΕΠΑΣ Χωράφας Περιστερίου, στις 17.00 με τον Δ. Βιτάλη.
  • Στο ΙΕΚ Περιστερίου, στις 18.30 με τον Γ. Σιδέρη.
  • Στα «Περόνια» Καλλιθέας, στις 19.30, με την Νάντια Κυριαζίδου, υποψήφια δημοτική σύμβουλο Καλλιθέας.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ