ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Μάη 2014
Σελ. /24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Στερνό «αντίο» στον σ. Βασίλη Κόκκινο

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
φωτό 1

Με την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη, αποχαιρέτησαν τον σύντροφο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟ οι σύντροφοι και οι συναγωνιστές του στην τελευταία του κατοικία στο Κεντρί Ιεράπετρας. Στην κηδεία του παραβρέθηκαν και οι σύντροφοι Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώργος Νταγκουνάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής και πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ.

Ο σ. Βασίλης Κόκκινος γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1952. Το 1967 μετακόμισε στην Αθήνα, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τελείωσε την Ανωτέρα Σχολή Ναυπηγών Αθήνας και δούλεψε σε διάφορα εργοστάσια της Αττικής στον κλάδο του μετάλλου στα οποία ανέπτυξε συνδικαλιστική και κομματική δράση. Αρχικά στη ΜΑZDA, στη συνέχεια στα ναυπηγεία Ελευσίνας, Σαλαμίνας και αργότερα στην ΚΟΥΠΠΑΣ μέχρι που έκλεισε. Από το 1988, εγκαταστάθηκε οικογενειακώς στην Κρήτη και ασχολήθηκε με τα κηπευτικά στο Κεντρί της Ιεράπετρας. Τα τελευταία χρόνια διατηρούσε βιβλιοπωλείο και σχολικά είδη στην Ιεράπετρα.

Το 1975 εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ και το 1976 στο ΚΚΕ. Ολα αυτά τα χρόνια στάθηκε αταλάντευτος, πρωτοπόρος και σεμνός αγωνιστής που τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος από διάφορες θέσεις ευθύνης και χρεώσεις που του ανατέθηκαν. Το 1976-77 στέλεχος του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ στη Φιλαδέλφεια και μέχρι το 1979 μέλος του Γραφείου της ΚΟΒ με συνδικαλιστική δράση ως μέλος του ΔΣ στο σωματείο Ηλεκτρικών Εφαρμογών Αθήνας. Το 1979 - 80 ήταν μέλος του Αχτιδικού Γραφείου Κερατσινίου - Περάματος και Γραμματέας της ΚΟΒ ναυπηγείων Σαλαμίνας με συνδικαλιστική δράση στην εργοστασιακή επιτροπή του ναυπηγείου. Το 1981 εργάτης στα ναυπηγεία της Ελευσίνας, Γραμματέας της εργοστασιακής ΚΟΒ και μέλος του Αχτιδικού Γραφείου της Εργατικής Αχτίδας Ελευσίνας. Το 1982 - 88 στην Εργατική Αχτίδα του Πειραιά ως μέλος του Αχτιδικού Γραφείου και συνδικαλιστική δράση ως μέλος του ΔΣ της εταιρείας ΚΟΥΠΠΑΣ.

Από το 1988 που μετακομίζει στην Ιεράπετρα ασχολείται με τα θερμοκήπια και δραστηριοποιείται στο αγροτικό κίνημα ως μέλος του ΔΣ στον αγροτικό σύλλογο, στο συνεταιρισμό και στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λασιθίου. Το 1989-90 μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Λασιθίου και Γραμματέας της ΚΟΒ Ιεράπετρας. Στην κρίσιμη περίοδο 1989-91 δίνει αταλάντευτα την ιδεολογική μάχη με τον οπορτουνισμό και την απόπειρα διάλυσης του Κόμματος και με ελάχιστους συντρόφους ξεκινά το 1991 στο νομό Λασιθίου την ανασυγκρότηση του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Από το 1992 μέχρι το 1996 που ανασυγκροτήθηκε η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης δουλεύει ως Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου. Τέλος, από το 1996 μέχρι το τέλος της ζωής του δουλεύει για το Κόμμα και το κίνημα από διάφορες υπεύθυνες θέσεις, μέλος του Γραφείου Περιοχής και καθοδηγητής οργανώσεων, μέλος του Αγροτικού Τμήματος, του Τμήματος ΕΒΕ της περιοχής, Γραμματέας ΚΟΒ Ιεράπετρας.

Σε κάθε μάχη που έδινε το Κόμμα, ο σ. Βασίλης έβαζε το δικό του λιθαράκι, αθόρυβα, σεμνά, κομμουνιστικά. Στις βουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος του ΚΚΕ, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Στη μνήμη του, οι σύντροφοι και συναγωνιστές του πρόσφεραν στο ΚΚΕ 1.140 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ιεράπετρας.


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
φωτό 1

Στις 10 Οκτώβρη 2011 «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μου σύζυγος και συναγωνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ στην ΚΟ Αγρινίου του ΚΚΕ.

Η σύζυγος Γεωργία

***

Το Σάββατο 3.5.2014 πέθανε ο παλαίμαχος κομμουνιστής ΙΩΣΗΦ ΛΕΟΝΤΙΔΗΣ (Φίκος). Ο σύντροφος Φίκος οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1932 και παρέμεινε πιστός μέχρι το θάνατό του. Ηταν από τα ιδρυτικά μέλη του αθλητικού τμήματος μπάσκετ - βόλεϊ της ΑΕΚ - ΕΠΟΝ. Διετέλεσε Γραμματέας του 8ου τομέα της ΕΠΟΝ, στέλεχος του γραφείου της ΕΠΟΝ εργοστασίων και Β' καπετάνιος του 4ου συντάγματος του ΕΛΑΣ. Τη δεκαετία του '50 διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Πόλης της Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ. Ηταν διοργανωτής, μαζί με άλλους συντρόφους, στο συλλαλητήριο του Δεκέμβρη του '44. Συνελήφθη και φυλακίστηκε στις φυλακές του Χαϊδαρίου.

Στη μνήμη του, σύντροφοί του από την Οργάνωση της Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας προσφέρουν στο Κόμμα 100 ευρώ.

* Επίσης, στη μνήμη του η σ. Νίτσα Παπανικολάου προσφέρει 50 ευρώ.

***

Στη μνήμη του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΙΧΟΥ και του συναγωνιστή ΙΩΣΗΦ ΛΕΟΝΤΙΔΗ, η Βασιλική Μίχου προσφέρει 100 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας.

***

φωτό (χαρτί) 1

Πέρασαν 3 μήνες από το θάνατο του μπάρμπα - ΜΗΤΣΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ (Βλέκου).

Στη μνήμη του, οι φίλοι των παιδιών του, Γκόλφω και Κωντούλα Σουλελέ, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ για τις εκλογικές δαπάνες. Επίσης, ο εγγονός του Δημήτριος - Γιώργος, στη μνήμη του παππού του, προσφέρει στο ΚΚΕ 30 ευρώ για τις τριπλές εκλογές που έρχονται, μέσω ΚΟΒ Υπηρεσιών.


ΜΗΤΣΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (Βλέκος)
ΜΗΤΣΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (Βλέκος)


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ