ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Μάη 2011
Σελ. /40
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2011
Οι φοιτητές να δώσουν απάντηση στον αντικομμουνισμό

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ προβάλλουν τη μόνη ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, δηλαδή ότι χρειάζεται ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες. Αταλάντευτα υπερασπίζονται την προσφορά της σοσιαλιστικής οικοδόμησης της ΕΣΣΔ κατά τον 20ό αιώνα, προβάλλουν την αναγκαιότητα και τη ρεαλιστικότητα του σοσιαλισμού στο σήμερα. Αντλούμε πολύτιμη πείρα και εμπνεόμαστε από τη συνεχή ηρωική και αιματοβαμμένη ιστορία του Κόμματός μας και τη συμβολή του σε σκληρές ταξικές αναμετρήσεις.

Απέναντί μας δε βρήκαμε μόνο τη σάπια, χρεοκοπημένη αστική και οπορτουνιστική ιδεολογία. Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ βρέθηκαν αντιμέτωποι, με μία πρωτοφανή αντικομμουνιστική υστερία που περιελάμβανε ψέματα, λάσπη και συκοφαντία απέναντι στο σοσιαλισμό, χυδαία διαστρέβλωση της Ιστορίας, με στόχο να καθυποτάξουν τις νεανικές συνειδήσεις, να σπείρουν την απογοήτευση και τη μοιρολατρία.

Σε αυτή την επίθεση πρωταγωνίστησαν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι παρατάξεις τους μέσα στα ιδρύματα ΠΑΣΠ και ΔΑΠ και διάφορες οπορτουνιστικές γκρούπες με δήθεν «αναρχοαυτόνομες» ομάδες. Ολοι σε κοινό μέτωπο με καθηγητές - στελέχη επιχειρήσεων, πρυτανείες και διάφορα άλλα ναυάγια της ταξικής πάλης, που κατά καιρούς αρθρογραφούν για λογαριασμό των αφεντικών τους σε αστικά εκδοτικά συγκροτήματα.

Δεκάδες ήταν τα παραδείγματα καθηγητών, πολλοί από αυτούς στελέχη αστικών και οπορτουνιστικών κομμάτων, που αξιοποιώντας όλα τα μέσα από εργασίες, διαλέξεις μέχρι και την κόλλα της εξεταστικής προσπάθησαν με άθλιο τρόπο να ταυτίσουν το σοσιαλισμό με το φασισμό, τον Στάλιν με τον Χίτλερ. Εφτασαν στο σημείο την 9η Μάη, ημέρα που συμπληρώνονταν 66 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, να οργανώνουν εκδηλώσεις με θέμα «9η Μάη - Ημέρα της Ευρώπης». Θέλουν να ξαναγράψουν την Ιστορία, να υποτάξουν νεανικές συνειδήσεις και να συκοφαντήσουν την ταξική πάλη. Για παράδειγμα: Καθηγητής στα ΕΜΜΕ και πρώην αρχισυντάκτης εκδοτικού οίκου έσταζε αντικομμουνιστική χολή λέγοντας ότι «το ΚΚΕ δολοφόνησε τον Μπελογιάννη» και άλλα παρόμοια. Την ίδια ώρα ακριβώς τα ίδια αναπαράγονται από το ΠΑΣΟΚ και την παράταξή του, την ΠΑΣΠ, στη Φιλοσοφική και σε άλλες σχολές της Ελλάδας. Δεν ήταν τυχαίο, δίνουν αντικομμουνιστική γραμμή, βρίσκονται σε πλήρη συνεργασία, το ένα χέρι νίβει το άλλο.

Το ΠΑΣΟΚ από κοντά με τη ΝΔ έγιναν τα πρώτα αντικομμουνιστικά βιολιά μέσα στα Πανεπιστήμια, με στόχο να συκοφαντήσουν, να καταστείλουν τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Εδωσαν μαθήματα αντικομμουνισμού. Τα όσα έλεγαν στις σχολές για τις απεργίες των ναυτεργατών, για τη στάση ανυπακοής στο αστικό Σύνταγμα κ.ά. μονάχα ένα απέδειξαν. Οτι είναι στρατός υπεράσπισης της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Οι οπορτουνιστές (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΕΑΑΚ) έχουν κάνει δεύτερη φύση τους τον αντικομμουνισμό και τη λάσπη απέναντι στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Σε κοινό συντονισμό με μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου και μία σειρά κονδυλοφόρους, όπως ο καθηγητής της «Ελευθεροτυπίας», λένε ψέματα ότι η ΚΝΕ διασπά τους συλλόγους και το κίνημα, επειδή πρωτοστάτησε στην οργάνωση και την ανασυγκρότηση του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος. Ο αντικομμουνισμός αυτών των ομάδων φτάνει και σε ντροπιαστικές ενέργειες όπως η βεβήλωση του μνημείου της δολοφονημένης ΚΝίτισας Σ. Βασιλακοπούλου πριν λίγο καιρό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στην Αθήνα η αντικομμουνιστική τους λύσσα ξεπέρασε κάθε όριο, με τραμπούκικες επιθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε συντονισμό με τις λεγόμενες «αντιεξουσιαστικές» ομάδες.

Κάθε φοιτητής και σπουδαστής έχει χρέος να απαντήσει, να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα πρωτοφανούς αντικομμουνισμού, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί σε όλα μαζί μας. Η επίθεση απέναντι στους κομμουνιστές γίνεται για να χτυπηθεί η εμπροσθοφυλακή του εργατικού και συνολικά του λαϊκού κινήματος. Αφορά κάθε παιδί εργατικής λαϊκής οικογένειας που σπουδάζει μέσα στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, όχι μόνο τους κομμουνιστές.

Τώρα να πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει, να πέσει στο κενό η αντικομμουνιστική υστερία! Να γίνει βήμα στην οργάνωση, στην πολιτικοποίηση του κινήματος για την αλλαγή των συσχετισμών. Η Ιστορία έχει δείξει ότι κάθε φορά που οξύνεται η επίθεση σε βάρος των κομμουνιστών, νέες θηλιές και βάσανα περιμένουν το λαό και τη νεολαία.


Σταύρος ΣΚΟΥΛΛΗΣ
Μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ