ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Απρίλη 2022
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΝΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Σήμερα η εκδήλωση με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Στις 2 μ.μ., στην Πολυτεχνειούπολη, με τίτλο «Μάθε την αλήθεια! Μια σωστή πλευρά έχει η Ιστορία, την πάλη των λαών κόντρα στην αδικία!»

Σε εκδήλωση στην Πολυτεχνειούπολη, που διοργανώνουν η ΤΟ ΑΕΙ - Ερευνητικών Κέντρων του ΚΚΕ, η ΠΟ Σπουδάζουσας και η ΤΟ του ΠΑΔΑ της ΚΝΕ, σήμερα Τετάρτη στις 2 μ.μ., στον υπαίθριο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θα μιλήσει για πρώτη φορά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η εκδήλωση έχει τίτλο «Μάθε την αλήθεια! Μια σωστή πλευρά έχει η Ιστορία, την πάλη των λαών κόντρα στην αδικία!».

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τους φοιτητές να κάνουν κριτήριο στάσης ζωής αλλά και ψήφου στις προσεχείς φοιτητικές εκλογές - που θα διεξαχθούν στις 18 Μάη, μετά από τρία χρόνια - την ίδια τους τη ζωή. Καλούν τη νέα γενιά να αναλογιστεί:

  • Γιατί διεξάγεται αυτός ο πόλεμος, ποιος φταίει και ποιος τελικά την πληρώνει;
  • Πώς μπορούμε να μάθουμε την αλήθεια ανάμεσα στα fake news, την πολεμική προπαγάνδα και τη μονοφωνία όλων των αστικών κομμάτων;
  • Μπορεί τελικά η νέα γενιά, που μέχρι τώρα έχει δει στη ζωή της κρίσεις, πανδημία και πολέμους, να κάνει κάτι για τον πόλεμο, για την ακρίβεια, για τις σπουδές της;
  • Ποια τελικά είναι η σωστή πλευρά της Ιστορίας;

Για όλα αυτά, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ξεδιπλώνουν πλούσια συζήτηση και δράση στα πανεπιστήμια, προβάλλοντας την πολιτική του Κόμματος και καλώντας τη νέα γενιά να βάλει στο επίκεντρο τις δικές της ανάγκες, να συμπορευθεί με το ΚΚΕ.

Συνάντηση με τον πρύτανη

Πριν από την εκδήλωση, στη 1.30 μ.μ. ο Δ. Κουτσούμπας θα έχει συνάντηση με τον πρύτανη του ΕΜΠ Ανδ. Μπουντουβή.

Τραγουδώντας για την Πρωτομαγιά με την Μ. Φαραντούρη

Μεγάλη συναυλία διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στις 29 Απρίλη

Μεγάλη συναυλία διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά την Παρασκευή 29 Απρίλη, στις 8 μ.μ. στο «Christmas Theater» (Λεωφόρος Βεΐκου 137, Γαλάτσι).

Τραγουδά η Μαρία Φαραντούρη και συμμετέχουν επίσης η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Βασίλης Γισδάκης και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Η ενορχήστρωση και διεύθυνση της ορχήστρας είναι του Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Παίζουν οι μουσικοί: Αχιλλέας Γουάστορ (πιάνο), Ηρακλής Ζάκας (μπουζούκι), Σταύρος Καβαλιεράτος (κοντραμπάσο), David Lynch (πνευστά), Μιχάλης Πορφύρης (τσέλο), Γρηγόρης Συντρίδης (ντραμς), Γιώργος Τσοκάνης (keyboards) και Χρήστος Μιχάλης (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα).

Η συναυλία εντάσσεται στις πολύμορφες πρωτοβουλίες που θα πάρει το Κόμμα μπροστά στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Θα ακουστούν έργα σε μουσική των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μάνου Λοΐζου, Θάνου Μικρούτσικου, Σταύρου Ξαρχάκου, Ζουλφί Λιβανελί, Κουρτ Βάιλ, Χανς Αϊσλερ και σε στίχους - ποίηση των Γιάννη Ρίτσου, Μάνου Ελευθερίου, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Νίκου Γκάτσου, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Νότη Περγιάλη, Γιάννη Νεγρεπόντη, Βασίλη Ρώτα, Μπάμπη Τσικληρόπουλου, Ανδρέα Κάλβου, Brendan Behan.

Η είσοδος θα γίνεται αυστηρά με προσκλήσεις, που διατίθενται από τις Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα βρίσκονται σε ισχύ τη μέρα πραγματοποίησης της συναυλίας.

Πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απρίλη θα επισκεφτεί τη Λάρισα. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Την Παρασκευή 15 Απρίλη, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει σε συγκέντρωση των ΚΟ Λάρισας, στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ.

Το Σάββατο 16 Απρίλη:

-- Στις 9.30 π.μ. θα συναντηθεί με τα Διοικητικά Συμβούλια του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Λάρισας.

-- Στις 11 π.μ. θα συναντηθεί με Διοικητικά Συμβούλια σωματείων υγειονομικών της Λάρισας.

Στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 16 Απρίλη, στις 8.30 μ.μ., ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα παρευρεθεί και θα μιλήσει στη συνεστίαση που πραγματοποιεί η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο κέντρο «Μίθριο» (Περιφερειακή οδός στο ύψος της Πολίχνης).

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί αύριο Πέμπτη 14 Απρίλη, στις 12.30 το μεσημέρι, με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων Γ. Καταπόδη. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος στον Περισσό.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ