ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Απρίλη 2019 - Κυριακή 14 Απρίλη 2019
Σελ. /40
Αυτήν τη φορά ψηφίζω ΚΚΕ!

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΚΝΕ για τις ευρωεκλογές στις 26 Μάη

Αυτήν τη φορά ψηφίζω ΚΚΕ!

Αυτήν τη φορά ψηφίζω ΚΚΕ για τις δικές μου αξίες και ιδανικά!

Για ελεύθερη πρόσβαση στη ζωή με δικαιώματα!

Γιατί η «ελευθερία» της ΕΕ συνεπάγεται 16,6 εκατ. ανέργους, 4,1 εκατ. άστεγους, 113 εκατ. που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, 10,2% των μαθητών που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σχολείο, μνημόνια διαρκείας και ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον μας.

Για τη γνήσια, έμπρακτη αλληλεγγύη ανάμεσα σε ίσους, που αποτυπώνεται στο σύνθημα «Ολοι για έναν κι ένας για όλους»!

Γιατί η «αλληλεγγύη» της ΕΕ μεταφράζεται σε πολέμους και σφαγές λαών, όπως οι δεκάδες πόλεμοι που έχει οργανώσει και συμμετάσχει η ΕΕ μαζί με το ΝΑΤΟ (9 τα τελευταία 20 χρόνια), με αποτέλεσμα εκατομμύρια πρόσφυγες, χιλιάδες θαλασσοδαρμένους, μικρούς Αϊλάν, που ζουν στα κολαστήρια της Σάμου και της Μόριας.

Για την πραγματική δημοκρατία, όπου ο λαός και η νεολαία δεν θα είναι «θεατές», αλλά πρωταγωνιστές στη ζωή που μας αξίζει!

Γιατί η «δημοκρατία» της ΕΕ σημαίνει ηλεκτρονικό φακέλωμα, ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού, στήριξη ένοπλων φασιστικών - ναζιστικών δυνάμεων.

Για αληθινή ισότητα, χωρίς διαχωρισμούς με βάση την τσέπη μας!

Γιατί η «ισότητα» της ΕΕ μπαίνει στη ζυγαριά «κόστους - οφέλους». Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της θεωρούν «κόστος» την προστασία της ανθρώπινης ζωής! Σε πρόσφατη έκθεση της ΕΕ αναφέρονται τα εξής ανατριχιαστικά: «Είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία απ' ό,τι οι φτωχοί»!

ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ,

ΟΥΤΕ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑ!

Αυτήν τη φορά ψηφίζω ΚΚΕ, για να υπάρχει πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και το φασισμό! Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο σύστημα που τον γεννά!

Γιατί τα δήθεν «προοδευτικά μέτωπα» που φτιάχνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με διάφορες δυνάμεις και πρόσωπα σε Ελλάδα και Ευρώπη, από ακροδεξιούς μέχρι απομεινάρια μνημονιακών κυβερνήσεων και διάφορους άλλους γυρολόγους καρεκλοκένταυρους, που έχουν διακριθεί στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, δεν μπορούν να αναχαιτίσουν το φασισμό και την ακροδεξιά. Αντίθετα, τρέφουν την ακροδεξιά, γιατί δικαιολογούν τη βάρβαρη πολιτική σε βάρος του λαού και της νεολαίας, στο όνομα μάλιστα της προόδου.

Γιατί δεν μπορούν να είναι αντίπαλοι της ακροδεξιάς αυτοί που καταγγέλλουν τον Ορμπαν και την Λεπέν, αλλά «στάζουν μέλι» για τον ακροδεξιό Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «διαβολικά καλό», όπως κάνουν ο Αλ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας κατά γράμμα τα επικίνδυνα, πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Γιατί δεν μπορούν να είναι αντίπαλοι του φασισμού όσοι ανέχονται στη χώρα μας τη δράση της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής, καθυστερώντας ανάμεσα σε άλλα και τη δίκη της.

Γιατί δεν μπορούν να είναι αντίπαλοι της ακροδεξιάς όσοι φτιάχνουν σύγχρονα κολαστήρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

ΔΥΝΑΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ - ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΘΕΣΗ

Αυτήν τη φορά ψηφίζω ΚΚΕ, για να δυναμώσει η μόνη προοδευτική συμμαχία, του λαού και της νεολαίας, για αποδέσμευση από την ΕΕ, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού!

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί τη μοναδική γνήσια καταδίκη της ΕΕ της φτώχειας, των πολέμων και του εθνικισμού, καθώς και των κυβερνήσεων και των κομμάτων που εφάρμοσαν και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική της, δηλαδή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ στέλνει μήνυμα αντεπίθεσης, αισιοδοξίας και μαχητικότητας σ' όσους παλεύουν για τα σύγχρονα δικαιώματά μας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ παντού, στη «Λαϊκή Συσπείρωση» στις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές, στηρίζει τον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ. Για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση, η ελπίδα, η προοπτική της πραγματικής ανατροπής!

ΚΑΨΕ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!

ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!


Ολοι στη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ παντού

Μπροστά στη μάχη των εκλογών, με κάλεσμά της η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να δώσουν δύναμη στο Κόμμα τους, να το ενισχύσουν οικονομικά. Λαμβάνοντας και υπόψη ότι το κόστος για τις προσεχείς εκλογές είναι μεγάλο και επιβαρύνει κυρίως εκείνους τους συνδυασμούς που αποτελούνται από ανθρώπους των φτωχών - λαϊκών στρωμάτων.

Η ακρίβεια των εκλογών βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με αυτό ούτε αφορά μόνο τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τείνει να εξελίσσεται σε είδος πολυτελείας, μιας και κάθε άνθρωπος καλής θέλησης προερχόμενος από τα λαϊκά στρώματα, που θέλει να ψηφίσει αλλά και να είναι υποψήφιος, χρειάζεται να χώσει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ενα κόστος το οποίο τινάζεται στα ύψη όταν μιλάμε πλέον ειδικότερα για τους συνδυασμούς που αποτελούνται από τέτοιους υποψηφίους.

Πρόκειται για ένα λαϊκό και γενικευμένο πρόβλημα. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος το Κόμμα μας έχει κάνει σημαντικές παρεμβάσεις προκειμένου να παρθούν μέτρα και όλοι οι λαϊκοί άνθρωποι που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες να διευκολυνθούν οικονομικά και να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα. Μάλιστα, την προηγούμενη βδομάδα καταθέσαμε ως Κόμμα σχετικές Ερωτήσεις στη Βουλή.

Υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που για να ασκήσουν τα εκλογικά τους δικαιώματα χρειάζεται να μετακινηθούν, με τα δικά τους μέσα, στους δήμους που είναι γραμμένοι και αναγκάζονται να πληρώσουν τα πανάκριβα διόδια. Γι' αυτό απευθύναμε ως Κόμμα Ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Μεταφορών και Οικονομικών για το τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για να εξασφαλίσει το κράτος δωρεάν διέλευση από τα διόδια τις μέρες της ψηφοφορίας για όλους.

Πολύ μεγάλα είναι τα έξοδα και για όσους ψηφοφόρους πρόκειται να μετακινηθούν στον τόπο που ψηφίζουν χρησιμοποιώντας τα μέσα μεταφοράς, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ολόκληρες οικογένειες. Τα εισιτήρια των πλοίων, λεωφορείων, τρένων κ.λπ. έχουν γίνει απρόσιτα για μεγάλο κομμάτι του λαού, ενώ και στις περιπτώσεις ακόμα που μπορεί να εξασφαλιστεί κάποια έκπτωση παραμένει ότι το υπόλοιπο ποσό του εισιτηρίου πρέπει να το καλύψουν οι ίδιοι από την τσέπη τους. Με σχετική Ερώτηση που καταθέσαμε προς τους αρμόδιους υπουργούς ζητήσαμε να πάρει η κυβέρνηση μέτρα για να εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση για όλους κατά τις μέρες ψηφοφορίας όσο και δύο μέρες πριν και μετά από αυτές. Να καλύψει τις δαπάνες αυτές το κράτος.

Πρόβλημα, επίσης, αντιμετωπίζουν με τη μετακίνησή τους και οι φαντάροι και τα μόνιμα στελέχη του στρατού και οι οικογένειές τους, που υπηρετούν μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, οι οποίοι για να ψηφίσουν πρέπει να μετακινηθούν από τις μονάδες τους προς τον τόπο που ψηφίζουν. Καταθέσαμε προς τον υπουργό Αμυνας Ερώτηση απαιτώντας η κυβέρνηση να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να καλυφθεί με κρατική ευθύνη το κόστος των εισιτηρίων τους και να εξασφαλιστεί η δωρεάν διέλευσή τους από τα διόδια.

Με Ερώτηση, τέλος, που απευθύναμε στους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών απαιτήσαμε να καταργηθούν εδώ και τώρα όλα τα παράβολα των υποψηφίων και των συνδυασμών στις τοπικές εκλογές και ευρωεκλογές. Πρόκειται για μία απαράδεκτη εισπρακτική λογική του κράτους, που εμποδίζει γενικότερα τους ανθρώπους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα να ασκήσουν το δικαίωμά τους να είναι υποψήφιοι, να συμμετέχουν σε συνδυασμούς.

Για την επίλυση αυτών των ζητημάτων, τα οποία μάλιστα αφορούν τη μεγάλη μερίδα του λαού, η κυβέρνηση, πιστή στην πολιτική που εκπροσωπεί, όπως και όλες οι προηγούμενες, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο. Αλλωστε, με τις πολιτικές που εφαρμόζει, διαχρονικά, αποκλείει τα φτωχά λαϊκά στρώματα από κάθε δικαίωμα, όσο «θεμελιώδες» και αν θεωρείται για τη δημοκρατία που η ίδια «υπερασπίζεται». Αποτελεί λαϊκή απαίτηση να πάρει άμεσα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για να διευκολυνθεί κάθε νέος, εργαζόμενος, άνεργος, να μετακινηθεί για να ψηφίσει, για να μπορεί να θέσει υποψηφιότητα χωρίς να πρέπει να το πληρώσει ακριβά.

Συνοψίζοντας, όλες αυτές οι δυσκολίες αντικειμενικά προκαλούν οικονομική αιμορραγία στους εκλογικούς συνδυασμούς και ιδιαίτερα λαϊκής προέλευσης, όπως είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση», που στηρίζεται από το Κόμμα μας, οι οποίοι εκτός από τα παράβολα, επωμίζονται επιπλέον τις δαπάνες, για το χαρτί των ψηφοδελτίων, τα έξοδα προπαγάνδας. Γι' αυτό το Κόμμα μας, με το κάλεσμα της ΚΕ, ζητά από τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να συμβάλουν στην οικονομική του ενίσχυση προκειμένου να αντεπεξέλθει και σε αυτήν τη μάχη. Ζητά από κάθε λαϊκό, προοδευτικό άνθρωπο που αναγνωρίζει τη δράση του ΚΚΕ και των αγωνιστών που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια που στηρίζονται από αυτό, να συμβάλει από το δικό του μετερίζι, με το υστέρημά του στην προσπάθεια του Κόμματος να συμμετάσχει με συνδυασμούς σε κάθε άκρη της Ελλάδας για να φτάσει η πολιτική του πλατιά στο λαό.

Αυτή η ενίσχυση του ΚΚΕ από τους εργαζόμενους αποτελεί δυνατή γροθιά στις πολιτικές της κυβέρνησης και των κομμάτων του κεφαλαίου. Αποτελεί, χωρίς άλλο, απάντηση στη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, σε μια περίοδο μάλιστα που έχει πάρει εργολαβία τη συκοφαντική και βρώμικη επίθεση σε βάρος του Κόμματός μας, με τα επανειλημμένα δημοσιεύματά της στα φασιστοσάιτ, βάζοντας στο στόχαστρο το ΚΚΕ. Την πονάει που το Κόμμα μας δίνει τις μάχες του με τη στήριξη του λαού επειδή αποτελεί σάρκα από τη σάρκα του.

Στις σημερινές συνθήκες, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η ενίσχυση του ΚΚΕ να σημάνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για να αλλάξει πορεία ο λαός στη χώρα μας. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να παλέψει για τα δίκια των εργαζομένων, του λαού, παντού.


Σταυρούλα ΜΠΟΥΤΑ
Δικηγόρος



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ