ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Απρίλη 2019 - Κυριακή 14 Απρίλη 2019
Σελ. /40
Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να δυναμώσει η ελπίδα!

Δηλώσεις συστράτευσης για πιο ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες του Μάη

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ για τις εκλογές
Συγκεντρώσεις και περιοδείες στην Αττική

Το Σάββατο 13 Απρίλη:

-- Στις 11 π.μ., ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης, και ο Θοδωρής Σκολαρίκος, υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού, θα περιοδεύσουν στα εμπορικά καταστήματα της Λεωφόρου Φυλής και στο κέντρο του Καματερού. Θα ακολουθήσει συζήτηση στο «Art Hobby Cafe», στην πλατεία Δημοκρατίας.

-- Στις 8 μ.μ., ο Θοδωρής Σκολαρίκος μαζί με την Κωνσταντίνα Τσιουπρά, υποψήφια ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, θα μιλήσουν σε σύσκεψη - συζήτηση νεολαίας στην οποία καλούν οι Οργανώσεις Αγίων Αναργύρων - Καματερού του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο «Cafe Nouvel» (Λεωφόρος Δημοκρατίας 62, κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων).

-- Στις 8.30 μ.μ., σε συγκέντρωση νεολαίας στο Ιλιον («Stretto cafe», Μενελάου & Βρυσηίδος) θα μιλήσει ο Νίκος Σταματόπουλος.

-- Στις 8.30 μ.μ., η ΤΟ Κατασκευών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει λαϊκό γλέντι στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος). Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γιάννης Πρωτούλης.

-- Στις 8 μ.μ., οι ΚΟ του δήμου Φυλής του ΚΚΕ διοργανώνουν λαϊκό γλέντι στο Πνευματικό Κέντρο Ζεφυρίου (Μπουμπουλίνας και 17ης Νοεμβρίου). Θα παρουσιαστούν τα ονόματα των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Θα χαιρετίσει ο Αχμετ Μουσταφά, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Την Κυριακή 14 Απρίλη:

-- Στις 7 μ.μ., σε συγκέντρωση στα Σεπόλια (Πολιτιστικό Κέντρο, Λαμπόβου 4) θα μιλήσουν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, ο Γιάννης Πρωτούλης και ο Δημήτρης Βιτάλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Τη Δευτέρα 15 Απρίλη:

-- Στις 11 π.μ., ο Γιάννης Πρωτούλης θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο «Αγ. Σάββας», για να συζητήσει με τους εργαζόμενους. Στις 7 μ.μ., θα μιλήσει σε σύσκεψη στο Περιστέρι, («Αγροτικόν», Καρπενησίου 52), μαζί με τον Γιώργο Σιδέρη, υποψήφιο δήμαρχο.

-- Ο Νίκος Σοφιανός θα περιοδεύσει στις 10 π.μ. στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Στις 9.30 μ.μ. θα μιλήσει σε σύσκεψη στο καφέ «ΖΑΝΝΗΣ», στην πλατεία Νικολοπούλου.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Το Σάββατο 13 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην Εδεσσα (Πολιτιστικό Κέντρο), ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σωτήρης Αβραμόπουλος θα παρευρεθεί στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Την Κυριακή 14 Απρίλη, στις 11 π.μ., στις Σέρρες, στην αίθουσα ΚΕΔΗΣ (πρώην ΔΕΠΚΑ) θα γίνει εκδήλωση παρουσίασης των υποψήφιων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Θα μιλήσουν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος και ο Παύλος Φαρμάκης, υποψήφιος δήμαρχος Σερρών.

Τη Δευτέρα 15 Απρίλη, το απόγευμα, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος θα συζητήσει με νέες και νέους από τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση Οργανώσεων Βάσης της ΚΝΕ.

Σε άλλες περιοχές

Το Σάββατο 13 Απρίλη:

-- Ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, θα μιλήσει στα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων της ΤΕ Καβάλας του ΚΚΕ (Φιλώτα 3). Θα ακολουθήσει συναυλία με λαϊκό πρόγραμμα.

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Εδεσσα (Πολιτιστικό Κέντρο), σε εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα μιλήσουν ο Μπάμπης Τσιτσάγκας, υποψήφιος δήμαρχος Εδεσσας, και ο Σωτήρης Αβραμόπουλος.

Τη Δευτέρα 15 Απρίλη:

-- Στις 12 μ., στην Καβάλα, σε εκδήλωση στα γραφεία του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Παπατολίδης θα παρουσιάσει τους υποψηφίους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

-- Στις 8 μ.μ., η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Αγρινίου διοργανώνει εκδήλωση για τον Αθλητισμό, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 & Σμύρνης). Θα μιλήσουν: Παναγιώτης (Τάκης) Πετρόπουλος, πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας του Απόλλωνα Πατρών και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, Βασίλης Νικάκης, πρώην διεθνής διαιτητής, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, και Δημήτρης Δήμας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου.

-- Στις 7 μ.μ., στη Χίο (πρώην αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου), σε εκδήλωση με θέμα την Υγεία, θα μιλήσουν: Μάρκος Σκούφαλος, υποψήφιος δήμαρχος Χίου, Γιώργος Αμπαζής και Αγλαΐα Κυρίτση, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Β. Αιγαίου.

Μαρία ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ

Ιδιωτική υπάλληλος και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήμουν υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου. Στις προηγούμενες εκλογές συμπαρατάχτηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί για εμένα όλα όσα λέγαμε στον κόσμο για την ελπίδα, για το σκίσιμο των μνημονίων, για την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, δεν ήταν παραμύθια.

Συμπαρατάχτηκα με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί όλα εκείνα τα πίστευα. Και συμπαρατάχτηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ πολλοί τίμιοι αριστεροί και αγωνιστές για να γλιτώσουν τον ελληνικό λαό από τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους και το 2012 ο λαός μάς έκανε αξιωματική αντιπολίτευση, μας έκανε κόμμα που διεκδικούσε τη διακυβέρνηση. Καλέσαμε τότε τον κόσμο να φύγει από τους δρόμους του αγώνα και να πάει στον καναπέ του σπιτιού του, κάνοντας σημαία μας τα συνθήματα «ψηφίζουμε και φεύγουν» και «κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο». Και δείξαμε εμπιστοσύνη στα συνθήματα αυτά της ηγεσίας μας και δώσαμε μάχη να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση κι έτσι βρέθηκα υποψήφια στο δημοτικό ψηφοδέλτιο του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου του ΣΥΡΙΖΑ.

(...) Ανέμενα λοιπόν να αρχίσει το σκίσιμο των μνημονίων κι αντί γι' αυτό άρχισαν τα ήξεις αφήξεις για ένα περίπου εξάμηνο και η ψήφιση συμπληρωματικού μνημονίου, δήθεν για να κερδίσουμε χρόνο και να σκίσουμε τα μνημόνια. Εδειξα εμπιστοσύνη ακόμα και τότε (...) Εδωσα μάχη για το «ΟΧΙ», πιστεύοντας, όπως και πολλοί άλλοι τίμιοι αριστεροί, ότι η ηγεσία μας με ένα «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα θα έσκιζε τα μνημόνια. Ο ελληνικός λαός δεν φοβήθηκε από τις κλειστές τράπεζες και τους υπόλοιπους εκβιασμούς και έδωσε συντριπτικό ποσοστό στο «ΟΧΙ», ανανεώνοντας την πρόσφατη λαϊκή εντολή στις εκλογές του Γενάρη του 2015. Η κυβέρνηση όμως του ΣΥΡΙΖΑ, κόντρα στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού, προχωρώντας σ' ένα απίστευτο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ψήφισε το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο.

(...) Επειδή συνεχίζω να πιστεύω στις ιδέες και τις αξίες της Αριστεράς, τις οποίες δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ διέσυρε, επειδή το δικό μου χέρι δεν θα έκοβε ποτέ μισθούς και συντάξεις, επειδή το δικό μου χέρι δεν θα υπέγραφε ποτέ μνημόνια, επειδή το δικό μου χέρι δεν θα απλωνόταν ποτέ να αρπάξει τη λαϊκή κατοικία, επειδή εγώ εννοούσα όλα όσα έλεγα συμπαρατασσόμενη με τον ΣΥΡΙΖΑ κι επειδή θέλω να περπατάω με ψηλά το κεφάλι και να κοιτάω τους γείτονες, τους φίλους, τους συμπολίτες στα μάτια, αποδέχομαι την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κορδελιού - Ευόσμου να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιό της και καλώ όλους τους τίμιους αριστερούς, όλους τους τίμιους αγωνιστές, όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους που παρασύρθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξουν και να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές για μια κοινωνία αλλιώτικη κι ωραία, για μια κοινωνία στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του...

(Ολόκληρη η δήλωση δημοσιεύεται στο portal του «902.gr»)

Νίκος ΣΠΑΝΟΜΑΡΚΙΔΗΣ

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Καρύστου. Στις εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Στερεά σε νέα τροχιά»

Η απόφασή μου να στηρίξω το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις είναι μία συνειδητή επιλογή που καθυστέρησε πολύ.

Μετά από δήθεν «ρεαλιστικές» αναζητήσεις και μικροαστικές αυταπάτες, ότι μπορεί ο καπιταλισμός να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο, έρχεται η στιγμή της συνειδητοποίησης ότι οι επιλογές αυτές δεν ήταν τίποτε περισσότερο παρά χρήσιμες για τη νομιμοποίηση πολιτικών λύσεων για το κεφάλαιο.

Τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης είδαμε τα λαϊκά δικαιώματα να τσακίζονται, όλες οι συνθήκες της ζωής να οδηγούνται στον ξεπεσμό και τη φτωχοποίηση, αλλά και μια διαρκώς διογκούμενη ανισότητα, όπου πάρα πολλοί άνθρωποι βλέπουν τη δυνατότητά τους για απλή επιβίωση να εξανεμίζεται. Και όλα αυτά στο όνομα της ανάκαμψης της οικονομίας, που στην πραγματικότητα είναι για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Την περίοδο 2010-2019, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και των πρόθυμων συμμάχων τους, έχει λάβει χώρα μια πρωτοφανής διαδικασία μεταφοράς πλούτου και ισχύος προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, των κατώτερων και μεσαίων μικροαστικών στρωμάτων.

Σε τοπικό επίπεδο βιώνουμε την καταστροφική επέλαση πολυεθνικών εταιρειών, που στο όνομα της κλιματικής αλλαγής αλλοιώνουν το φυσικό τοπίο, καταστρέφουν το περιβάλλον, το οποίο υποτίθεται ότι προστατεύουν, με την άναρχη εγκατάσταση Βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων. Αλλωστε, είναι οι ίδιες εταιρείες που αγοράζουν τον λιγνίτη που εκποιεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή του κ. Ραβιόλου όχι μόνο συντάχτηκε με όλες τις επιλογές της κεντρικής εξουσίας, όχι μόνο διευκόλυνε με κάθε μέσο τις αιολικές εταιρείες, αλλά και με ενσυνείδητη αλαζονική υπεροψία ανέλαβε και τον ρόλο του ιδεολογικού τους επιτελείου.

Με τις δυνάμεις του ΚΚΕ της περιοχής μας βρεθήκαμε μαζί στο ίδιο μετερίζι όλων των αγώνων που δώσαμε αυτή την περίοδο και που θα δώσουμε στο μέλλον, καθώς η διαφαινόμενη επιδείνωση όλων αυτών των αρνητικών συνθηκών δεν αφήνει καθόλου περιθώρια «για να μετρήσουμε επακριβώς ποια και πόσο υπήρξε η μεταξύ μας Διαφορά», όπως λέει και ο ποιητής.

Σοφία ΤΣΟΧΑΝΤΑΡΙΔΟΥ

Εργάτρια καθαριότητας με 8μηνη σύμβαση στο δήμο Νεάπολης - Συκεών

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια εργατική - λαϊκή οικογένεια. Εργάτες οι γονείς μου, εργάτρια και εγώ. Κατά διαστήματα πάλευα να τα βγάλω πέρα με το φασόν, άλλοτε εργαζόμουνα και άλλοτε ξέμενα στην ανεργία. Τελευταία δουλεύω ως εργάτρια καθαριότητας του δήμου Νεάπολης - Συκεών με 8μηνη σύμβαση.

Μαζί με τους συναδέλφους μου, εργάτες και εργάτριες, δώσαμε έναν σκληρό και περήφανο αγώνα για το δικαίωμά μας στη σταθερή και μόνιμη εργασία, διεκδικώντας η κυβέρνηση να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Σε κανέναν δήμο οι ανάγκες της καθαριότητας δεν είναι πρόσκαιρες και περιστασιακές. Μόνιμες και διαρκείς είναι οι ανάγκες για καθαρούς δρόμους, πάρκα και πεζοδρόμια. Το ίδιο μόνιμες και διαρκείς είναι οι ανάγκες για το γάλα των παιδιών μας, το φαΐ της οικογένειας, τα έξοδα του νοικοκυριού μας.

Να γιατί ο αγώνας μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς για μια ανθρώπινη ζωή, είναι δίκαιος. Καθημερινά η ζωή μας χειροτερεύει, με όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν πότε από το ΠΑΣΟΚ, πότε από τη ΝΔ και σήμερα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον καθημερινό μας αγώνα οι μόνοι που στάθηκαν πραγματικοί συμπαραστάτες και συναγωνιστές ήταν οι συνάδελφοι εργαζόμενοι από τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Οι κομμουνιστές, το ΚΚΕ, ποτέ δεν μας γέλασαν. Μας έδειξαν πως με τον ενωμένο αγώνα και με τις δικές μας δυνάμεις μπορούμε να φέρουμε τα «πάνω κάτω».

Αυτοί είναι οι λόγοι που με οδήγησαν να συμπορευτώ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Νεάπολης - Συκεών και να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιό της.

Γιάννης ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ

Συνταξιούχος φαρμακοποιός, Θεσσαλονίκη

Επειτα από την πετυχημένη συμπόρευσή μου στα όργανα των αυτοαπασχολούμενων φαρμακοποιών με τη «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» Φαρμακοποιών, ήρθε η ώρα πλέον ως συνταξιούχος, αλλά ενεργός πολίτης, να συμπορευθώ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τώρα εξάλλου, που το πολιτικό σύστημα έφτασε σε σημείο έσχατου εξευτελισμού και η κοινωνία μαστίζεται από κρίση αξιών, είναι η στιγμή που όλοι μας όσοι είδαμε τις ελπίδες μας να διαψεύδονται, να μην αφήσουμε το περιθώριο να διαψευσθούν ξανά.

Τώρα όσοι αισθάνονται αριστεροί, προοδευτικοί, έχουν πείρα από τις ψεύτικες ελπίδες, από τα διλήμματα και τις αυταπάτες των «ρεαλιστικών λύσεων». Τώρα δεν δικαιολογείται κανείς να πει δεν ήξερα.

Ειδικότερα για το Περιβάλλον: Εχοντας μια πολυετή επιστημονική ενασχόληση με τη φύση και ειδικότερα ως ένας από τους συγγραφείς του Βιβλίου Ερυθρών Δεδομένων των Σπανίων & Απειλουμένων Φυτών της Ελλάδας, μπορώ να κρίνω ότι το ΚΚΕ προβάλλει τη σωστή και ξεκάθαρη θέση ότι η προστασία του περιβάλλοντος προϋποθέτει έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας. Που «ρεαλιστικά» επίσης θεωρεί το κυνήγι σαν κοινωνική δραστηριότητα, όπου οι κυνηγετικές οργανώσεις επιτελούν σημαντικό έργο στην προστασία του περιβάλλοντος (θηροφυλακή) και στην ορθολογική διαχείρισή του, παρά το γεγονός της προώθησης της γενικότερης αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ.

Θεωρώ λοιπόν χρέος μου αλλά και τιμή μου να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Θωμάς ΜΑΤΣΚΙΔΗΣ

Γεωπόνος, Αιγίνιο Πιερίας

Είμαι από το Αιγίνιο Πιερίας, είμαι γεωπόνος και εργάζομαι σε εταιρεία με κηπευτικά στη Βόρεια Ελλάδα. Ημουν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές. Τα τελευταία χρόνια, βλέποντας τη ραγδαία ανατροπή των προσδοκιών από την εφαρμοσμένη πολιτική της κυβέρνησης και την ευθυγράμμισή της με τις επιλογές του κεφαλαίου, τις επιταγές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, πήρα οριστικό διαζύγιο. Συμπορεύομαι με το ΚΚΕ, το μόνο τελικά κόμμα που στηρίζει τις ανάγκες του λαού και την πρόοδο της χώρας. Είμαι υποψήφιος για τις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν στις 26/5/2019 στο δήμο Πύδνας - Κολινδρού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ευαγγελία ΠΙΠΕΡΗ

Επίκουρη Καθηγήτρια Στοματολογίας - Οδοντιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Κηφισιά

Σήμερα τα τοπικά και γενικότερα προβλήματα αυξάνονται και οξύνονται, ενώ η Τοπική Διοίκηση έχει καταντήσει το μακρύ χέρι του κράτους και της εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής τοπικά με σύνθημα το «θέλεις έργο - βάλε φόρους», καθώς μειώνεται η κρατική επιχορήγηση ενώ οι δήμοι φορτώνονται ταυτόχρονα με αρμοδιότητες. Από την άλλη πλευρά όμως, υπάρχουν παραδείγματα δήμων που συσπειρώσανε τους πολίτες και διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους. Κι επειδή πιστεύω ότι οι δήμοι δεν πρέπει να αδιαφορούν για τις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών στην Υγεία, στην Παιδεία και γενικότερα αλλά για όλα τα παραπάνω χρειάζονται αγώνες, αποφάσισα να συστρατευτώ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ, το κόμμα των αγώνων όπως έχουν αποδείξει τα 100 χρόνια Ιστορίας του.

Αναστασία Γ. ΤΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Δικηγόρος, περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας

Πίστευα ανέκαθεν στην ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση, μακριά από τα συμφέροντα εκείνων που θέλουν να μεταβάλουν τους δήμους σε επιχειρήσεις εξυπηρέτησης των ιδιωτικών τους συμφερόντων και κόντρα στο σύστημα που επιχειρεί, μέσα από τον δήθεν έλεγχο της νομιμότητας, να στερεί από κάθε δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο τη δυνατότητα να αποφασίζουν αυτοί ως αυτοδιοίκηση για τις τοπικές τους υποθέσεις. Τα παραπάνω, κόντρα στις επιταγές των καιρών που θέλουν να μας πείσουν ότι άλλοι θα υπαγορεύουν και εμείς απλά θα συμφωνούμε, έκανε πράξη ο Κώστας Πελετίδης τα τελευταία πέντε χρόνια στο δήμο Πατρέων. Γι' αυτό συμπορεύομαι με τον Κώστα Πελετίδη και θα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ώστε μαζί να υπηρετήσουμε και την επόμενη 4ετία τα συμφέροντα και μόνο των πολιτών της Πάτρας και να αποφασίζουμε εμείς ως Δημοτικό Συμβούλιο για αυτά που θα γίνουν για όλους μας.

Μάκης ΣΕΒΙΛΟΓΛΟΥ

Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής

Επειδή πολλοί με ρωτάτε τι θα κάνω στις επερχόμενες εκλογές, επειδή κάποιοι μου προτείνατε ή μου ζητήσατε να μπω σε συνδυασμούς, επειδή δεν μου αρέσει ό,τι συμβαίνει, ούτε στην πόλη μου, ούτε στη χώρα μου, επειδή «ευτυχώς» δεν συνήθισα ακόμη στην γιαλαντζί αριστερά, ούτε στο νεοταξικό παιχνίδι που υπηρετεί (με τον καλύτερο τρόπο), επειδή δεν προσβλέπω σε χάρες ή εξυπηρετήσεις, επειδή όλα γύρω ειν' κουλουβάχατα, κι επειδή θα γίνουν και χειρότερα, επειδή η Παιδεία φτωχαίνει, επειδή όλα μεταφράζονται πλέον σε χρήμα, επειδή αγαπώ τους πρόσφυγες, όχι γιατί με εξυπηρετεί η παρουσία τους, αλλά γιατί ειν' άνθρωποι, επειδή δεν γουστάρω τους χρυσαυγίτες και τα μούσκουλα, επειδή δεν συμφωνώ με τις εκ των άνωθεν επιταγές, επειδή δεν μου αρέσει η πλύση εγκεφάλου από τα ΜΜΕ, επειδή δεν θέλω να βλέπω άστεγους κι άνεργους, επειδή έως ότου φανούν οι εξωγήινοι, θέλω να σκέφτομαι γήινα, επειδή η αριστερά πρέπει να 'ναι κόκκινη κι όχι ροζ, φλερτάροντας, πότε με το πράσινο, πότε με το μπλε, επειδή στούμπωσα ν' ακούω πράσιν' άλογα, επειδή το όχι δεν είναι ναι, επειδή στο δρόμο συνεχίζουν να βγαίνουν μόνο αυτοί οι αριστεροί, επειδή, επειδή και για άλλα τόσα επειδή... θέλω να πληροφορήσω όλους τους φίλους και γνωστούς πως δεν έχω σκοπό να θέσω καμία υποψηφιότητα, όμως με την ψήφο μου θα στηρίξω το ΚΚΕ γιατί μας τα 'πε και δεν ακούσαμε, παρά τις μικρές μου κατά καιρούς διαφωνίες... Αυτά τα ολίγα, τα υπόλοιπα θα τα πω τραγουδώντας!!!

Δράση υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ

Το Σάββατο 13 Απρίλη:

-- Στις 7.30 μ.μ., ο Λεωνίδας Στολτίδης θα μιλήσει σε συγκέντρωση στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλκηδόνας, Παναγιώτης Μαρκίδης.

-- Στις 8 μ.μ., η Αννα Γρηγοριάδου θα απευθύνει χαιρετισμό σε γλέντι που διοργανώνουν οι ΚΟ του δήμου Αχαρνών Αττικής στον Κόκκινο Μύλο (ΠΟΚΕΝ, Φιλαδελφείας 217). Θα παρουσιαστούν επίσης οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

-- Στις 7 μ.μ., στην Κω (αίθουσα εκδηλώσεων του Λαογραφικού Μουσείου, Χάνι), θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος. Θα χαιρετίσει η Κική Μακρή, υποψήφια δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την Κυριακή 14 Απρίλη:

-- Στις 6 μ.μ., η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε σύσκεψη με εργαζόμενους της Δημόσιας Διοίκησης, στα γραφεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ (Εγνατίας 69).

-- Στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Δημήτρης Βιτάλης θα μιλήσει σε σύσκεψη εμποροϋπαλλήλων.

Τη Δευτέρα 15 Απρίλη:

-- Στις 10 π.μ., η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί την ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 12 μ., ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος θα επισκεφτεί το Ξενοδοχείο «Wyndham Grand Athens», για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ, και ο Αχμετ Μουσταφά θα πραγματοποιήσουν περιοδεία στις 12 μ. στο εργοτάξιο της επέκτασης του Εκπτωτικού Χωριού στην Αρτέμιδα και στη 1 μ.μ. στα καταστήματα του Εκπτωτικού Χωριού.

-- Στις 7 μ.μ., στο Νέο Ηράκλειο, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου 8 & Νεότητος), θα μιλήσουν: Η Χριστίνα Σκαλούμπακα, μέλος της ΚΕ, και ο Γιώργος Ζαχάρος, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΑΤΡΑΣ
Συγκεντρώσεις και ομιλίες με τον Κ. Πελετίδη

Το Σάββατο 13 Απρίλη, ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πάτρας και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», θα μιλήσει σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής στο καφενείο «Λάτσης» στο Μιντιλόγλι, στις 11.30 π.μ. Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση κατοίκων στο Ρίο (Προσφυγικά) στο καφενείο «Ζαφειρόπουλος».

Την Κυριακή 14 Απρίλη:

-- Στις 11 π.μ., μαζί με υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση της ΕΕΔΥΕ στη βάση του Αραξου.

-- Στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής στο Δρέπανο, στο καφέ «Βολίνη».

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Να μη χαθεί ούτε μία ψήφος για το ΚΚΕ!

Με σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό παντού!», το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την αποφασιστική ενίσχυσή του σε κάθε γωνιά της χώρας.

Καλεί τους ετεροδημότες από σήμερα κιόλας:

  • Να ενημερωθούν για το πού ψηφίζουν.
  • Να εξασφαλίσουν έγκαιρα τη μετακίνησή τους, ιδιαίτερα όσοι ψηφίζουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Για κάθε πληροφορία και διευκρίνιση μπορούν να επικοινωνούν με την Επιτροπή Ετεροδημοτών, στα γραφεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (Αχαρνών 241).

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.5282.527, 210.5282.535

Ωρες επικοινωνίας: Από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.

Συσκέψεις - συγκεντρώσεις

Την Τετάρτη 17 Απρίλη:

-- Στις 8 μ.μ., σε σύσκεψη Αρκάδων στην αίθουσα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Τζωρτζ 9, 1ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος), θα μιλήσουν ο Θανάσης Κολιζέρας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη ετεροδημοτών από την Πάτρα, στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27, πλ. Κάνιγγος, 5ος όροφος), θα μιλήσουν ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, και ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πάτρας και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ