ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Μάρτη 2019
Σελ. /28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ - ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
Επιδιώκουν να φέρουν δεκάδες «μαϊμού» αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ!

Τουλάχιστον 53 αντιπρόσωποι δεν πρέπει να πάρουν μέρος, τονίζει η ΔΑΣ, μετά τον έλεγχο των σχετικών στοιχείων

Με βάση τα όσα προκύπτουν από τον έλεγχο των στοιχείων, τουλάχιστον 53 αντιπρόσωποι δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, τονίζει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία».

Μάλιστα, στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι δεκάδες νόθοι και πλαστοί αντιπρόσωποι που επιδίωκαν να «εκλέξουν» οι εργατοπατέρες μέσα από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων...

Συγκεκριμένα, σε αναλυτικό έγγραφό της, που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή στη ΓΣΕΕ, σχετικά με τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων στο 37ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, η ΔΑΣ σημειώνει τα εξής:

«Από τον έλεγχο που μας δόθηκε δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε, εξαιτίας των εμποδίων από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, την εργοδοσία και τους δικαστικούς αντιπροσώπους, τουλάχιστον 53 αντιπρόσωποι δεν πρέπει να πάρουν μέρος στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται οι εργοδότες, νόθοι και πλαστοί αντιπρόσωποι από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Πιο συγκεκριμένα:

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

1. Στο Εργατικό Κέντρο Ημαθίας το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξάνδρειας παρουσίασε αύξηση ψήφων 254%, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να το αποδεικνύουν.

2. Στα Εργατικά Κέντρα Αργολίδας και Εδεσσας δεν υπάρχουν πρακτικά αρχαιρεσιών για κανένα σωματείο στα οικεία Πρωτοδικεία.

3. Στους εργάτες γης στη Βέροια φέρεται να ψήφιζαν σε τρεις κάλπες ένας εργαζόμενος κάθε 41 δευτερόλεπτα, 801 μέσα σε 5,5 ώρες...

4. Στο Σωματείο Κονσερβοποιίας της Βέροιας φέρεται να ψήφισαν 3.525, χωρίς να υπάρχουν άλλα στοιχεία στα πρακτικά, παρά μόνο ονοματεπώνυμα.

5. Στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας η εκλογή εφορευτικής επιτροπής πραγματοποιήθηκε πέντε ώρες μετά την έναρξη των αρχαιρεσιών.

6. Το Εργατικό Κέντρο Διδυμότειχου είναι εκπρόθεσμο 2 μήνες, ενώ παρουσίασε κι αυτό αύξηση ψηφισάντων κατά 255%.

7. Τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων και Χειριστών στην Ευρυτανία είναι εκπρόθεσμα.

8. Στη Θεσσαλονίκη οι φύλακες - νυχτοφύλακες ψήφισαν χωρίς δικαστικό αντιπρόσωπο, ενώ το Σωματείο "Μπάρμπα Στάθης" έχει 5ετή θητεία που λήγει το 2020!

9. Στην Καβάλα τα Σωματεία Οικοδόμων Ελευθερούπολης, Ιδιωτικοί Χρυσούπολης Νέστου και Σωματείο Εργαζομένων στις Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις είναι εκπρόθεσμα.

10. Στην Καλαμπάκα το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Οικοδομικών Εργασιών δεν λειτουργεί από το 2011.

11. Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, που στο προηγούμενο συνέδριο παρουσίαζε 572 ψηφίσαντες και αποκλείστηκε από το συνέδριο της ΓΣΕΕ για νοθείες, τώρα παρουσιάζει να ψήφισαν 1.802. Στον ίδιο νομό τα Σωματεία Χειριστών και Καθαριστριών είναι εκπρόθεσμα. Μάλιστα, το Σωματείο Χειριστών αποκλείστηκε από την οικεία Ομοσπονδία για νοθεία. Επίσης, το Σωματείο εργαζομένων "Α. Μιχαηλίδης", που στο Εργατικό Κέντρο παρουσιάζει να ψήφισαν 803, στην Ομοσπονδία Καπνεργατοϋπαλλήλων παρουσιάζει να ψήφισαν 287. Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου είναι πρόεδρος στην "Αναπτυξιακή ΑΕ Κιλκίς"!

12. Στην Κοζάνη τα Σωματεία "Σπάρτακος", σούπερ μάρκετ και των βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών είναι εκπρόθεσμα. Στην ίδια περιοχή ιδρύθηκε Σύλλογος Ανέργων (!) και Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Περιφέρειας, στο οποίο φέρεται να ψήφισαν 650. Στο ίδιο σωματείο ψήφισε και εκλέχτηκε αντιπρόσωπος εργαζόμενος της ΔΕΗ, που είναι και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης.

13. Το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου παρουσίασε αύξηση ψηφισάντων κατά 188%. Μέσα από αυτό το Εργατικό Κέντρο ψήφισαν για τη ΓΣΕΕ οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων Αν. Κρήτης, που ψήφισαν και μέσω της Ομοσπονδίας τους. Στον ίδιο νομό το Σωματείο Εργαζομένων στους δήμους Αγ. Νικολάου και το Σωματείο Οικοδόμων στον Αγ. Νικόλαο είναι εκπρόθεσμα. Ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου είναι ιδιοκτήτης πούλμαν.

14. Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας. Πρόκειται για Εργατικό Κέντρο που προέκυψε μετά τη διάλυση προηγούμενου, εξαιτίας οικονομικών ατασθαλιών ύψους 1 εκατ. ευρώ.

15. Στη Φλώρινα επίσης πολλά σωματεία είναι εκπρόθεσμα.

16. Δεν γράφουν μέλος της ΓΣΕΕ το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

1. Η Ομοσπονδία ΟΜΥΠΑΕ (Security κ.λπ.) έχει ανύπαρκτα σωματεία και στα υπόλοιπα υπάρχουν εκατοντάδες διπλοψηφίες.

2. Στην ΟΑΣΕ (ασφαλιστικές εταιρείες) ψηφίζουν εργοδότες και αυτοαπασχολούμενοι. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι αντιπρόεδρος στην Τράπεζα Ηπείρου και ο γγ της Ομοσπονδίας είναι ταμίας στην ίδια τράπεζα. Στην ίδια Ομοσπονδία ψήφισαν ιδιοκτήτης ασφαλιστικής εταιρείας και ο πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου.

3. Στην ΠΟΥΠΑ (οδηγοί) υπάρχει σωματείο από την Αθήνα όπου η κατάσταση ψηφοφορίας έχει καταγράψει 28 ψηφίσαντες, ενώ στο πρακτικό αρχαιρεσιών φέρεται να είναι 428. Για το Σωματείο Οδηγών Αθήνας - Πειραιά και Περιχώρων δεν υπάρχουν έγγραφα στο Πρωτοδικείο. Το Σωματείο Εργαζομένων Θεσπρωτίας είναι ανύπαρκτο στο Πρωτοδικείο από το 2008. Η δικαστική αντιπρόσωπος που εμφανίζεται να παρίσταται στις αρχαιρεσίες το 2016, έχει πάρει μετάθεση σε άλλο Πρωτοδικείο από το 2010.

4. Στη ΓΕΝΟΠ - ΚΗΕ υπάρχουν 2 εκπρόθεσμα σωματεία.

5. Στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας Επισιτισμού πήρε μέρος το παράνομα ιδρυθέν σωματείο του γνωστού μεγαλοξενοδόχου Ανδρεάδη (ΙΚΟΣ), που έχει διαγραφεί από τα μητρώα του Πρωτοδικείου με δικαστική απόφαση.

6. Στην Ομοσπονδία των Ηλεκτρολόγων το σωματείο από το οποίο εκλέγεται ο πρόεδρος είναι εκπρόθεσμο.

7. Στην Ομοσπονδία των θυρωρών οι αντιπρόσωποι δεν προέκυψαν από εκλογική διαδικασία αλλά από διορισμό δικαστηρίου.

8. Στην ΠΝΟ οι αρχαιρεσίες δεν γίνονται με το νόμο 1264. Στην Ομοσπονδία υπάρχουν πολλά σωματεία - φαντάσματα.

9. Η ΟΣΕΤΥΠ (καζίνο) έχει αντιπρόσωπο τον γνωστό εργοδότη - συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλο.

10. Στην ΟΦΕ (φορτοεκφορτωτές) οι αρχαιρεσίες δεν γίνονται με το νόμο 1264.

11. Στην ΟΕΧΒΕ (Χημική Βιομηχανία) το Σωματείο βαριάς βιομηχανίας στην Ομοσπονδία παρουσιάζει 930 ψηφίσαντες, ενώ στο ΕΚΑ 300. Το σωματείο της ΖΑΝΑΕ είναι 9 μήνες εκπρόθεσμο».

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα!

Κινητοποίηση αύριο, στις 6.30 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο, με αφορμή την έναρξη του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ

Σε κινητοποίηση καλούν αύριο Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα όλης της χώρας, στις 6.30 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με αφορμή την έναρξη του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ.

Ανταποκρινόμενες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ να πεταχθούν έξω από τα συνδικάτα οι εργοδότες και οι «μαϊμούδες - αντιπρόσωποι», για «Συνδικάτα εργατών - Οχι των εργοδοτών», καλούν με τη σειρά τους κάθε εργαζόμενο «που δεν ανέχεται την παρουσία της ίδιας της εργοδοσίας μέσα σε εργατικές οργανώσεις να συμμετάσχει στη συγκέντρωση τη μέρα έναρξης του συνεδρίου. Να μη δεχτεί να νομιμοποιήσει ένα συνέδριο νόθων και εργοδοτών».

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν:

Οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά, Εμφιαλωμένων Ποτών, Εργαζομένων στο Φάρμακο, Εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία - Ιματισμό - Δέρμα, Λογιστών, Μισθωτών Τύπου - Χάρτου.

Τα Εργατικά Κέντρα Λαμίας, Νάουσας, Αρτας, Αγρινίου, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λάρισας, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Θεσπρωτίας, Σάμου, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσων, Λέσβου, Ιωαννίνων και Λευκάδας.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ το αποκλείουν από το Συνέδριο

Την άρνηση της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ομάδα Βασιλόπουλου - ΣΥΡΙΖΑ) να επιτρέψει τη συμμετοχή του στο επικείμενο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, αναφέροντας ότι η στάση αυτή είναι ενταγμένη στο όργιο νοθείας και ωμής εργοδοτικής παρέμβασης στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, που υπηρετούν αυτές οι δυνάμεις.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΛ, «στη Φθιώτιδα, την κατάσταση αυτή και το καθεστώς του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού εκφράζει και στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ). Ερχεται ως συνέχεια του παλιού Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, που οι ίδιοι διέλυσαν, για τη γνωστή υπόθεση των σεμιναρίων και των προστίμων του ΣΔΟΕ. Και στην ίδια λογική συνεχίζουν, ως διοργανωτές σεμιναρίων και υποστηρικτές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ. Απόντες από κάθε χώρο δουλειάς, μακριά από τις ανάγκες και τα βάσανα του εργαζόμενου. Σαν καλοί υπάλληλοι των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ) θα εκπροσωπηθεί κανονικά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. (...) Οι εργατοπατέρες της Φθιώτιδας και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ από κοινού μας δίδαξαν πώς να διαλύεις Εργατικά Κέντρα, πώς να αλλάζεις ΑΦΜ για να γλιτώνεις πρόστιμο 1.000.000 ευρώ, πώς να συστήνεις Εργατικό Κέντρο με εικονικές Γενικές Συνελεύσεις», ενώ «δεν μπόρεσαν μέσα σε 6 μήνες να κάνουν εκλογές για να αναδείξουν νέους αντιπροσώπους...».

Από την άλλη, συνεχίζει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, οι ίδιες αυτές δυνάμεις στη ΓΣΕΕ, «θυμίζοντας την εποχή των "Μακρήδων" και "Λικιαρδόπουλων", αρνούνται τη συμμετοχή στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, γιατί δεν το θεωρούν δικό τους».

Και υπογραμμίζει: «Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας δημιουργήθηκε κόντρα στη "σαπίλα", από σωματεία και συνδικαλιστές που όχι μόνο ήταν ενάντια στα σεμινάρια που διέλυσαν και διέσυραν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, αλλά συνεχίζουν και σήμερα να τα καταγγέλλουν ως μέσο εκμαυλισμού συνειδήσεων, δημιουργίας παραταξιακής πελατείας και εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων».

«Αρνούνται τη συμμετοχή στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, που από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του στέκεται στο πλευρό κάθε εργαζόμενου. Βρίσκεται σε κάθε χώρο δουλειάς. Συγκρούεται με την εργοδοσία, στηρίζει διεκδικήσεις εργαζομένων, οργανώνει αγωνιστικές κινητοποιήσεις, κηρύσσει απεργίες όπου απαιτούνται για να προασπίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, σέρνεται στα Δικαστήρια από την εργοδοσία και βγαίνει νικητής (...) Συνεχίζουμε τον αγώνα και δεν πρόκειται να μας σταματήσουν όσα εμπόδια και να μας βάλουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τον αποκλεισμό του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και τα αίσχη του νεοσυσταθέντος ΕΚΠΕΦ καταγγέλλει και το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ