ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2019
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργία των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ

Σε απεργία προχωρούν αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, με αίτημα να υπογραφεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η ΣΣΕ και ο Κανονισμός Εργασίας να καλύπτουν το σύνολο των εργαζομένων, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης.

Την ίδια μέρα, στις 12 μ., οι εργαζόμενοι στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις Κεντρικές Υπηρεσίες του Οργανισμού στο Μετς, ενώ οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη οργανώνουν συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο ΚΕΘΕΑ «Προμηθέας» (Λαδάδικα).

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ» με ανακοίνωσή της καλεί στην απεργία. «Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν οδηγήσει το ΚΕΘΕΑ στα πρόθυρα της διάλυσης», τονίζει, επισημαίνοντας αναλυτικότερα: «Εργαζόμαστε με κατακρεουργημένους μισθούς και δικαιώματα, ολοένα και λιγότεροι, προσπαθώντας υπεράνθρωπα για να καλύπτουμε τα κενά που δημιουργούν οι αποχωρήσεις και η απαγόρευση των προσλήψεων. Τα "μπαλώματα" που επιχειρούνται, με προσλήψεις εργαζομένων με ημερομηνία λήξης, ανακουφίζουν προσωρινά την κατάσταση, χωρίς να δίνουν λύση στο πρόβλημα της τεράστιας έλλειψης προσωπικού. Η μόνιμη και σταθερή δουλειά δεν αποτελεί πλέον αξία και απαραίτητη προϋπόθεση για την εκπλήρωση των θεραπευτικών του στόχων (...) Οι μόνες προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν τα επόμενα χρόνια θα είναι μέσω ΕΣΠΑ. Δεν έχουμε ΣΣΕ που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες όλων όσοι εργάζονται στον οργανισμό (...) Η εργασιακή μας καθημερινότητα εντάσσεται σε έναν συνολικότερο πολιτικό σχεδιασμό που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Απεξάρτηση».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν μεταξύ άλλων: Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και ανάκτηση των απωλειών, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον οργανισμό. Μετατροπή όλων των συμβάσεων των εργαζομένων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, πλήρους απασχόλησης. Μαζικές προσλήψεις εργαζομένων μόνιμου προσωπικού. Καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «SWISSPORT»
Σωματείο - οργανωτής της πάλης και όχι «κλειστή λέσχη»

Να κάνει δεκτές τις αιτήσεις των εργαζομένων που επιθυμούν να γίνουν μέλη του σωματείου καλεί την πλειοψηφία του Συλλόγου Προσωπικού «Swissport Hellas και Αεροπορικών Εταιρειών» η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων «Swissport».

Οπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα, η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, στη συνεδρίαση που έγινε την περασμένη Δευτέρα, απέρριψε αιτήσεις εργαζομένων να γίνουν μέλη του. Μάλιστα, με πρόσχημα τις εκλογές του Συλλόγου που θα γίνουν τον επόμενο μήνα, χαρακτήρισαν... «ανήθικο» να γίνουν σε αυτήν τη φάση εγγραφές μελών!

«Η πλειοψηφία του ΔΣ με αυτήν τη βαθιά εκφυλιστική κίνηση προκαλεί, καθώς προτιμά να πάει κόντρα ακόμη και στο ίδιο το καταστατικό του Συλλόγου απ' το να συμβάλει στην οργάνωση των εργαζομένων στον χώρο δουλειάς», σχολιάζει η Επιτροπή Αγώνα και υπενθυμίζει πως κάθε εργαζόμενος μπορεί να γίνει μέλος του Συλλόγου εφόσον δουλεύει στην εταιρεία.

Η Επιτροπή Αγώνα τονίζει, τέλος, την ανάγκη ο Σύλλογος να μη λειτουργεί ως «κλειστή λέσχη» αλλά να οργανώνει τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις και τις επιπλήξεις, ενάντια στο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων, στα εργατικά «ατυχήματα» και τις επαγγελματικές ασθένειες, να παλεύει για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Αύριο η νέα κινητοποίηση για το νοσοκομείο

Με στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) και συλλαλητήριο που οργανώνει αύριο Πέμπτη στις 12.30 μ.μ., στην πλατεία Σολωμού, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου συνεχίζει την αγωνιστική δράση του για την άμεση λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και για την επαναλειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής στο νοσοκομείο του νησιού.

Ηδη μέχρι στιγμής αποφάσεις για στάση εργασίας έχουν πάρει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ζακύνθου, η Ενωση Ιατρών Ζακύνθου, η τοπική ΕΛΜΕ, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΕΥΑΖ, τα Σωματεία Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ενώ τη στήριξή του εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος.

ΠΡΕΒΕΖΑ
Σήμερα οι δύο νέες δίκες για κινητοποιήσεις υπεράσπισης της λαϊκής κατοικίας

Συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 9 π.μ.

Σε δύο νέες δίκες οδηγούνται σήμερα Τετάρτη στα δικαστήρια της Πρέβεζας, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, 13 στελέχη του εργατικού - λαϊκού κινήματος που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς. Υπενθυμίζεται ότι στον ίδιο νομό βρίσκεται σε εξέλιξη μία ακόμα δίωξη αγωνιστών με το ίδιο κατηγορητήριο, με την εξ αναβολής δίκη να έχει οριστεί για τις 2 Οκτώβρη.

Η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ, μαζί με σωματεία και φορείς του νομού, οργανώνουν σήμερα κινητοποίηση στα δικαστήρια της Πρέβεζας στις 9 π.μ. Το ΠΑΜΕ καλεί εργαζόμενους και σωματεία να δώσουν δυναμική απάντηση στην καταστολή και τις διώξεις, να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς και στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Κάλεσμα από την ΚΟ Πρέβεζας του ΚΚΕ

Στη σημερινή κινητοποίηση καλεί και η Κομματική Οργάνωση Πρέβεζας του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι είναι η τρίτη φορά που «κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές του κινήματος σέρνονται στα δικαστήρια».

Μάλιστα, υπογραμμίζει, «αυτήν τη φορά με πιο βαρύ κατηγορητήριο από πλευράς εισαγγελέα, προκειμένου να δικαιολογηθεί το μένος ενάντια στις προσπάθειες του εργατικού - λαϊκού κινήματος που αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική!».

Παράλληλα, σημειώνει, οι δίκες αυτές αποδεικνύουν ότι οι διακηρύξεις της κυβέρνησης πως δήθεν παλεύει για τη διάσωση της πρώτης κατοικίας είναι κενό γράμμα για τα λαϊκά στρώματα.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ