ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Φλεβάρη 2018
Σελ. /24
Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση από τις ΚΟ του ΚΚΕ

Από την περιοδεία στο εργοστάσιο «Jannis»
Από την περιοδεία στο εργοστάσιο «Jannis»
Με περιοδείες σε εργοστάσια, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα, γραφεία, αλλά και συγκεντρώσεις, συσκέψεις και εξορμήσεις, συνεχίζεται η πλατιά πολιτική δραστηριότητα του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα. Οι Οργανώσεις του Κόμματος απευθύνονται στους εργαζόμενους και τους καλούν να αξιοποιήσουν την πείρα τους, να προσπεράσουν τις παγίδες που στήνει το κεφάλαιο, τα παραμύθια της κυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Για να γίνει πράξη το δίκιο τους χρειάζεται «ισχυρό ΚΚΕ, για να δυναμώσουν το εργατικό κίνημα και η Κοινωνική Συμμαχία, για την ανατροπή, για την εξουσία».

Στο πλαίσιο αυτό, περιοδεία στο εργοστάσιο «Jannis» στον Παντελεήμονα του Κιλκίς πραγματοποίησε την περασμένη βδομάδα ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους για τους μισθούς, τις Συλλογικές Συμβάσεις, το δικαίωμα στην απεργία, την ασφάλιση και τη σύνταξη, ενάντια στη φορολεηλασία και τους πλειστηριασμούς. Να συμβάλουν στην ανασύνταξη του κινήματος και την ενίσχυση της Κοινωνικής Συμμαχίας, που θα «τραβήξει» για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με την οικονομία στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων, και την εξουσία στα χέρια του λαού.

Στο εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 100 εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και ένα ποσοστό περίπου 10% εποχιακοί. Στο τμήμα συσκευασίας, όπου απασχολούνται κυρίως γυναίκες, μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκαν τα οξυμένα προβλήματα της εργαζόμενης γυναίκας, καθώς μετά τη δουλειά στο εργοστάσιο ή το γραφείο, ακολουθεί η «δεύτερη βάρδια» στο σπίτι, όπου πρέπει να φροντίσει παιδιά και γερόντους, καθώς απουσιάζει οποιαδήποτε κρατική μέριμνα. Και με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, θα πρέπει να εργάζεται μέχρι τα 65 και τα 67 χρόνια.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να μην ταυτίζουν τα συμφέροντά τους με τα συμφέροντα της εργοδοσίας, να αποκρούσουν κάθε προσπάθεια διαχωρισμού παλιών - νέων, εποχιακών - μονίμων, και να οργανωθούν συνδικαλιστικά προκειμένου να διεκδικήσουν όλα όσα δικαιούνται.

Παράλληλα, τους κάλεσε να μην καταπιούν αμάσητο το παραμύθι της δίκαιης ανάπτυξης. «Ως τμήμα της εργατικής τάξης έχετε το κριτήριο να μπορέσετε να μην πατήσετε αυτήν την μπανανόφλουδα. Ακόμη κι αν τελειώσουν τα μνημόνια, η επίθεση στα δικαιώματα και το εισόδημα του εργαζόμενου λαού θα συνεχιστεί, γιατί δεν θα σταματήσει η προσπάθεια των καπιταλιστών να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους».

Οι περιοδείες και οι συγκεντρώσεις συνεχίζονται σήμερα και το επόμενο διάστημα, μεταξύ αυτών και οι εξής:

Στην Αττική

Αύριο Τετάρτη:

-- Στις 9.30 π.μ., ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί τα Ναυπηγεία Ελευσίνας για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟΒ Καισαριανής καλούν σε συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟΒ Πατησίων και Κολιάτσου καλούν σε συγκέντρωση στο μεζεδοπωλείο «Παρ' ολίγον Πατησίων» (Τσίλερ 55). Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., οι ΚΟΒ Πετραλώνων και Θησείου καλούν σε συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθήνας «Μελίνα Μερκούρη» (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης). Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟΒ Ηλιούπολης καλούν σε συγκέντρωση στο Θέατρο Δημαρχείου Ηλιούπολης. Θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟΒ Αγίων Αναργύρων - Καματερού καλούν σε συγκέντρωση στο Β' ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων (Πλαπούτα 2 & Κωνσταντινουπόλεως). Θα μιλήσει ο Γιάννης Τασιούλας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Κυψέλης καλεί σε συγκέντρωση στο καφενείο «Το Αμπάρι του Πεντάρα» (Καυκάσου 157 Ανω Κυψέλη). Θα μιλήσει ο Χρήστος Μπάθας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟΒ Ελευσίνας καλούν σε συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας (Χαριλάου 28, Ελευσίνα). Θα μιλήσει ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Σήμερα Τρίτη:

-- Στις 10 π.μ., περιοδεία του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, στα γραφεία του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ) στη Θεσσαλονίκη.

-- Στις 7 μ.μ., η ΤΟ Βιομηχανίας διοργανώνει εκδήλωση - σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις, οι σχεδιασμοί των ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια και η πρόταση του ΚΚΕ» και ομιλητή τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Αύριο Τετάρτη:

-- Στις 8.30 π.μ., περιοδεία με τον Χρήστο Αγγελάκη, στέλεχος του ΚΚΕ, στο εργοστάσιο «Κρι Κρι», και στις 10 π.μ., στο εργοστάσιο ΠΑΝ ΜΕΤΑΛ.

-- Στις 7 μ.μ., συγκέντρωση των ΚΟΒ του δήμου Παύλου Μελά στο πολιτιστικό κέντρο «Τσακίρης» στη Σταυρούπολη.

-- Στις 7 μ.μ., εκδήλωση των ΚΟΒ Ανω Πόλης και Ροτόντας στο ΕΚΘ.

Σε Ανατολική Στερεά και Εύβοια

Αύριο Τετάρτη, στις 9 π.μ. περιοδεία στους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, στις 9.30 π.μ. στην πτηνοτροφική επιχείρηση «Μιμίκος» και στις 11 π.μ. στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Εύβοιας στην Αυλίδα.

Την Παρασκευή 16 Φλεβάρη, στις 7.30 μ.μ., η ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «ΓΑΛΑΞΙΑΣ», με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις, οι σχεδιασμοί ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια και η πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Δυτική Μακεδονία

Την Πέμπτη 15 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., η ΤΕ Καστοριάς του ΚΚΕ διοργανώνει στο αμφιθέατρο της αντιπεριφέρειας Καστοριάς εκδήλωση με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις, οι σχεδιασμοί ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια και η πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Νωρίτερα, στις 11.30 π.μ., ο Σ. Ζαριανόπουλος θα παραβρεθεί σε σύσκεψη με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Καστοριάς.

Σε Ηπειρο, Κέρκυρα, Λευκάδα

Σήμερα Τρίτη:

-- Στις 7 π.μ., περιοδεία στο εργοτάξιο του δήμου Ζίτσας με τον Τάκη Τζήμα, δημοτικό σύμβουλο.

-- Στις 12 μ., περιοδεία στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» με την Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος της ΕΠ Ηπείρου - Λευκάδας - Κέρκυρας.

Αύριο Τετάρτη:

-- Στις 8 π.μ., περιοδεία στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ», με τον Νεκτάριο Τριάντη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 10 π.μ., περιοδεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με τον Δημήτρη Πιτσιάβα, Γραμματέα της ΤΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας.

Στη Θεσσαλία

Αύριο Τετάρτη:

-- Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ διοργανώνει στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» (Ιάσωνος) στον Βόλο, με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Στη συγκέντρωση θα βραβευτούν οι πρωτοπόρες Κομματικές Οργανώσεις της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2017.

-- Στις 6.30 μ.μ., σε συγκέντρωση στο χωριό Κέδρο Καρδίτσας (καφενείο), θα μιλήσει ο Γιάννης Τσιούτρας, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας.

-- Στις 6.30 μ.μ., σε συγκέντρωση στην πόλη της Καρδίτσας, (καφενείο Μπαλογιάννη), θα μιλήσει ο Αστέρης Χαλάτσης, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας.

Στην Αργολίδα

Σήμερα Τρίτη, στις 8 π.μ., περιοδεία στις ιχθυοκαλλιέργειες «ΣΕΛΟΝΤΑ», με επικεφαλής τον Ναπολέοντα Μπουρδάκο, μέλος της ΤΕ Αργολίδας.

Αύριο Τετάρτη, στις 8.30 μ.μ., σε σύσκεψη στα γραφεία της ΚΟ Αργολίδας (Περγάμου 3), θα μιλήσει ο Βασίλης Μπαβέλας, μέλος της ΤΕ Αργολίδας.


Εξορμήσεις σε στρατόπεδα

Στην Καρδίτσα
Στην Καρδίτσα
Εξορμήσεις σε στρατόπεδα πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες κλιμάκια του ΚΚΕ.

Στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι, την Παρασκευή, περιόδευσε κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Μωραΐτη, βουλευτή του Κόμματος.

Στην εξόρμηση μοιράστηκε η Ερώτηση για το συσσίτιο με σκουλήκια σε στρατόπεδο του Μεσολογγίου, που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους νεοσύλλεκτους και τις οικογένειές τους βρέθηκαν επίσης τόσο τα πολλά επιπλέον έξοδα που αντιμετωπίζουν οι στρατευμένοι, όσο και το μέλλον τους, μετά το τέλος της θητείας.

Εξόρμηση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας Καρδίτσας στο Ρούσο, με υλικό που αφορούσε στις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα των Σκοπίων και τους κινδύνους που προκύπτουν για τη χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή, οργάνωσε την Παρασκευή 9/2 η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ.

Το υλικό μοιράστηκε από τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος τόσο στους νέους στρατευμένους, όσο και στις οικογένειές τους που είχαν έρθει αφού ήταν μέρα τελετής ονομασίας - αποφοίτησης.

Περιοδεία - εξόρμηση πραγματοποίησε και κλιμάκιο της ΤΕ Ρεθύμνου, με επικεφαλής το μέλος της, Μανιαβό Στράτο, έξω από το στρατόπεδο «Θεοδωράκη» στο Ρέθυμνο, κατά την ορκωμοσία της 2018 Α ΕΣΣΟ.

Στους νεοσύλλεκτους μοιράστηκε η Ερώτηση του Κόμματος για τα δικαιώματα των φαντάρων, η οποία έτυχε θετικής ανταπόκρισης τόσο από τους στρατευμένους νέους όσο και από τις οικογένειές τους, που περίμεναν απ' έξω.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ