ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2019
Σελ. /24
Στο σημερινό 4σέλιδο «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε:
  • Στην τελική ευθεία για το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ. Ματιές στον πλούτο εκδηλώσεων που προηγήθηκε σε όλη τη χώρα.
  • Εκδήλωση αλληλεγγύης από το ΚΣ της ΚΝΕ για το λαό και τη νεολαία της Βενεζουέλας.
  • Αποσπάσματα από την ομιλία του Κυριάκου Ιωαννίδη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνου του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ, σε εκδήλωση για τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και την επαγγελματική τους προοπτική.
12ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Την Παρασκευή αρχίζουν οι εργασίες

«Πιο πολλοί και πιο ικανοί, ανοίγουμε τον δρόμο για το πραγματικά σύγχρονο και νέο, για έναν κόσμο "στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων", τον Σοσιαλισμό!».

Από τις εργασίες του προηγούμενου, 11ου Συνεδρίου της Οργάνωσης
Από τις εργασίες του προηγούμενου, 11ου Συνεδρίου της Οργάνωσης
Την Παρασκευή 15 Φλεβάρη, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, αρχίζουν οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου της ΚΝΕ με σύνθημα: «Πιο πολλοί και πιο ικανοί, ανοίγουμε τον δρόμο για το πραγματικά σύγχρονο και νέο, για έναν κόσμο "στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων", τον Σοσιαλισμό!».

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του Συνεδρίου, στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής, την εισήγηση του ΚΣ θα παρουσιάσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, και έχουν προσκληθεί να την παρακολουθήσουν άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών, του Αθλητισμού, του συνδικαλιστικού κινήματος κ.λπ.

Το 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ θα παρακολουθήσει πολυμελής αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Επίσης, τις 29 φτάνουν οι αντιπροσωπείες των Κομμουνιστικών Νεολαιών και αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων νεολαίας απ' όλο τον κόσμο που θα παραβρεθούν και θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου.

Η ΚΝΕ φτάνει στο Συνέδριό της μέσα από μια διαδικασία πλούσιου, εσωοργανωτικού, αλλά και δημόσιου διαλόγου, μέσα από τη διαδικασία των εκλογοαπολογιστικών συνελεύσεων και συνδιασκέψεων, αλλά και με αρθρογραφία στις σελίδες του «Οδηγητή». Ολη αυτή η διαδικασία, που άρχισε από τον Οκτώβρη με τη δημοσίευση των Θέσεων του ΚΣ, έχει πλέον ολοκληρωθεί, οι Οργανώσεις έχουν εκλέξει τα νέα τους καθοδηγητικά όργανα και τους αντιπροσώπους τους για το Συνέδριο και όλα πια είναι έτοιμα για τις εργασίες του, που θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 17 Φλεβάρη.

Ενδεικτικός του ενδιαφέροντος της νέας γενιάς για τις θέσεις της ΚΝΕ είναι και ο πλούσιος διάλογος στις εκδηλώσεις της ΚΝΕ που έγιναν τις προηγούμενες μέρες σε όλη τη χώρα με αφορμή το 12ο Συνέδριο της Οργάνωσης, με τη συμμετοχή χιλιάδων φίλων της ΚΝΕ (βλέπε σελίδες 12 - 13).

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας!

«Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας! Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί»! Με αυτό το σύνθημα το ΚΣ της ΚΝΕ καλεί τους νέους και τις νέες να πάρουν μέρος στη μεγάλη διεθνιστική πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 16 Φλεβάρη στις 20.00, στο γήπεδο του Σπόρτιγκ, για να εκφραστεί μαζικά η αλληλεγγύη της νεολαίας της Ελλάδας στους νέους και τις νέες, στους εργαζόμενους και το λαό της Βενεζουέλας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

-- Η Ανόι Ρόσας, Γενική Γραμματέας του ΚΣ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βενεζουέλας.

-- Ο Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες, επιτετραμμένος της Βενεζουέλας στην Ελλάδα.

-- Ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διεθνιστικά τραγούδια και τραγούδια των αγώνων των λαών της Λατινικής Αμερικής.

Στο σχετικό κάλεσμά της για την εκδήλωση η ΚΝΕ αναφέρει:

«Πάρε μέρος στην εκδήλωσή μας για να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστές που προωθούν τα αιματοβαμμένα σχέδιά τους για τη Βενεζουέλα, αλλά και για την περιοχή μας, όπως και σε κάθε γειτονιά του πλανήτη.

Γιατί δεν ανεχόμαστε:

  • Οι ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ να οργανώνουν πραξικοπήματα, να επεμβαίνουν απρόκλητα στις υποθέσεις ενός λαού, να αναγνωρίζουν ως νόμιμη κυβέρνηση όποιον τους συμφέρει και προωθεί τα συμφέροντά τους σε κάθε χώρα.
  • Να λένε ψέματα ότι επεμβαίνουν για να υπερασπιστούν τη "δημοκρατία" και τις ελευθερίες του λαού, κρύβοντας ότι το κάνουν για να βάλουν στο χέρι τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και τον ενεργειακό πλούτο που έχει αυτή η χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπως ακριβώς έκαναν τα προηγούμενα χρόνια στη Συρία, στη Λιβύη, στο Αφγανιστάν και σε τόσα άλλα μέρη του κόσμου, σκορπίζοντας το θάνατο, αναγκάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους να γίνουν πρόσφυγες.
  • Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καλύπτει την εγκληματική επέμβαση των ΗΠΑ και να συμμετέχει στις επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΕ, που πήραν σοσιαλδημοκράτες και φιλελεύθεροι κατά του λαού της Βενεζουέλας, για στήριξη των αντιδραστικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης της χώρας και του αχυράνθρωπου Γκουαϊδό και για την ανατροπή του εκλεγμένου Προέδρου της χώρας.
  • Η ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα να καλούν σε επέμβαση στη Βενεζουέλα, στο όνομα των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός της χώρας, τη στιγμή που κρύβουν - ακριβώς επειδή στηρίζουν τον καπιταλισμό - ότι το εκμεταλλευτικό σύστημα βρίσκεται πίσω από την κατάσταση του λαού της Βενεζουέλας και των άλλων λαών του κόσμου.

Νέοι και νέες, υποδεχόμαστε στην Αθήνα τους αντιπροσώπους της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βενεζουέλας που θα μιλήσουν στην εκδήλωσή μας, που μαζί με το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας δίνουν μια σκληρή μάχη ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη χώρα τους και για να μπορέσει ο λαός να ζήσει όπως του αξίζει, χωρίς φτώχεια και καπιταλιστική εκμετάλλευση.

Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος! Οι λαοί έχουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Η πάλη των λαών είναι παντοδύναμη!».

Δεκάδες ξένες Οργανώσεις Νεολαίας στο Συνέδριο της ΚΝΕ

Δεκάδες αντιπροσωπείες Κομμουνιστικών Νεολαιών και αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων νεολαίας από όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου της ΚΝΕ. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής η λίστα των συμμετοχών έχει ως εξής:

1) Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών

2) Κομμουνιστική Νεολαία Αυστρίας - KJOe

3) Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας - JCV

4) Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Βρετανίας - YCL Britain

5) Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία - SDAJ

6) Κομμουνιστική Νεολαία Γουατεμάλας - JCG

7) Ενωση Νέων Κομμουνιστών ΗΠΑ - LYC USA

8) Νεολαία ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό) - DYFI

9) Ιορδανική Δημοκρατική Ενωση Νεολαίας - UJDY

10) Ενωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Ισπανίας - UJCE

11) Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών, Ισπανία - CJC

12) Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας, Ιταλία - FGC

13) Νεολαία του Σοσιαλιστικού Κινήματος Καζακστάν

14) Νέοι Σοσιαλιστές του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Κροατίας

15) Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας, Κύπρος

16) Ομοσπονδία Νέων Κομμουνιστών, Μεξικό - FJC Mexico

17) Ενωση Νεολαίας Μπαγκλαντές - BYU

18) Ομοσπονδία Νεολαίας Νεπάλ - YF Nepal

19) Νεολαία Δημοκρατικού Κόμματος του Λαού, Ν. Κορέα

20) Νεολαία Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης

21) Πορτογαλική Κομμουνιστική Νεολαία - JCP

22) Νεολαία Σοσιαλιστικού Κόμματος Ρουμανίας - UTS

23) Λενινιστική Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Ρωσικής Ομοσπονδίας - LKSM RF

24) Ενωση Νέων Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας, Σερβία - SKOJ

25) Σοσιαλιστική Ενωση Φοιτητών, Σρι Λάνκα - SSU

26) Συριακή Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας - Νεολαία Χαλίντ Μπαγκντάς - SCYU-KBY

27) Κομμουνιστική Νεολαία Τουρκίας - TKG

28) Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας, Τσεχία - KSM

29) Νεολαία του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Φινλανδίας - KNKT



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ