Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10552

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για τα βραβεία άμιλλας για την Οικονομική Εξόρμηση

Τα βραβεία της άμιλλας που αναπτύσσεται μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων, για τις πρωτοπόρες στην υπερκάλυψη όλων των πλάνων, της οικονομικής δουλειάς, της ενίσχυσης της μαχητικότητας και του ανοίγματος στο λαό, καθόρισε η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  3

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ με το ΠΑΜΕ για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας
  • Πανστρατιά για την απεργία
  • Συγκεντρώσεις σε 58 πόλεις
  • Αθήνα: 11 π.μ., Πεδίον Αρεως
  • Πειραιάς: 10 π.μ., ηλεκτρικός σταθμός
  • Θεσσαλονίκη: 11 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Την επιτάχυνση των ανατροπών όσων ακόμα απέμειναν από στοιχειώδη λαϊκά δικαιώματα αποφάσισαν στην ΕΕ, με παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, πάγωμα μισθών και συντάξεων, για ακόμα πιο φτηνούς εργάτες, νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, για να μειωθούν τα ελλείμματα ώστε να δοθούν κρατικές ενισχύσεις στα μονοπώλια, φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο. Η κυβέρνηση έχει έτοιμα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα «που δε θα έχουν τελειωμό, αν ο λαός δε σηκώσει αποφασιστικά το κεφάλι και δεν παλέψει ενωμένος για το δίκιο του», τονίζει το ΚΚΕ. Η ΝΔ συναινεί στην αντιδραστική πολιτική. Η ΓΣΕΕ σκαρώνει «κοινωνικό συμβόλαιο» με τον ΣΕΒ για να πληρώσει την κρίση ο λαός.

To ΠΑΜΕ, οργανώνοντας την απεργία στις 17 Δεκέμβρη, καλεί σε κοινή δράση κάθε εργατοϋπάλληλο, νέο, γυναίκα, αυτοαπασχολούμενο, τους φτωχούς εμπόρους και βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες για να διεκδικήσουν μεταξύ άλλων:

  • Μαζικές προσλήψεις τώρα - Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μόνιμη, σταθερή και με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους.
  • 1.400 βασικό μισθό, 1.120 ευρώ σύνταξη και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
  • 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο.
  • Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Μειωμένα όρια κατά 5 χρόνια αντίστοιχα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • Δημόσια δωρεάν αναβαθμισμένη Παιδεία, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Αποκλειστικά δημόσια αναβαθμισμένη και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς.
  • ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των αγώνων.

ΣΕΛ.  5  -  16

Motion Team

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς

Η πλήρης απελευθέρωση του αγροτικού τομέα εξυπηρετεί το στόχο της Ευρωπαϊκής Ενωσης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για μεγέθυνση της ιδιοκτησίας μέσα από την καταστροφή των πολλών μικροπαραγωγών, για να μείνουν και να κερδοφορούν οι λίγοι μεγάλοι που θα γίνουν μεγαλύτεροι. Η λύτρωση του μικρού και του μεσαίου αγροτοκτηνοτρόφου και ψαρά θα έρθει με την κοινωνικοποίηση των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων και της γης και την ένταξη του μικροπαραγωγού στον παραγωγικό συνεταιρισμό.


ΣΕΛ.  18   -   22

Προσφορές

-- Ο αντιστασιακός Παναγιώτης Βαζούρας, προσφέρει στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, δεύτερη δόση, ακόμα 1.000 ευρώ.

-- Ο Καϊρέτης Νίκος, από την Καβάλα, προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.

-- Ο γιατρός Νίκος Ριζάκος προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.



ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Για την οπορτουνιστική θεωρία του «σοσιαλισμού του 21ου αιώνα»

ΣΕΛ.  32   -   33
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μεθοδεύσεις και στόχοι για το άσυλο

ΣΕΛ.  23
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ
Οταν παίζουν μπάλα τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα

ΣΕΛ.  27

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ