Σελ. /31
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997

Αύριο το μεγάλο ραντεβού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Κοσμοσυρροή προβλέπεται αύριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 6 το απόγευμα, καθώς οι κομμουνιστές της Αθήνας και του Πειραιά κορυφώνουν τις προετοιμασίες, για τη μεγάλη γιορτή των 80χρονων του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  5

ΣΕ ΝΟΥΜΕΡΑ - ΡΕΚΟΡ ΟΙ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΛΟΥΚΕΤΑ"
ΣΥΝΘΛΙΒΟΝΤΑΙ
οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Οι ολοένα εντεινόμενοι "δείκτες ασφυξίας" αποκαλύπτουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης

Με ρυθμό περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δραχμών τη μέρα αυξάνονταν το 1997 τα "φέσια" στην αγορά. Επίσης, κάθε μέρα του 1997, κατά μέσο όρο, 19 μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατέβαζαν οριστικά τα ρολά, μην αντέχοντας να σηκώνουν τα δυσβάσταχτα βάρη της αντιλαϊκής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης του "νέου" ΠΑΣΟΚ και τους "νόμους της αγοράς". Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών - γνωστά και ως "δείκτες ασφυξίας" - που δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στο εντεκάμηνο Γενάρη - Νοέμβρη 1997:

  • Πτώχευσαν ή υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης συνολικά 4.395 επιχειρήσεις, που σχεδόν στο σύνολό τους ήταν μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • Εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες συνολικά 483.133 ακάλυπτες επιταγές και διαμαρτυρημένες συναλλαγματικές, αξίας 327,3 δισ. δραχμών.

Τα στοιχεία αυτά διαψεύδουν την κυβέρνηση και τα στελέχη της, για τη δήθεν βελτίωση της οικονομίας. Αν για τους μεγαλοεπιχειρηματίες η οικονομία "πάει καλά" - και πάει - για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα πάει από το κακό στο χειρότερο. Αδιάψευστος μάρτυρας και τα στοιχεία της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.


ΣΕΛ.  17

Δυναμική πορεία φοιτητών, σπουδαστών και μαθητών

Τα συνθήματα του αγώνα αντήχησαν και πάλι χτες στο κέντρο της Αθήνας, για δεύτερη μέρα την ίδια βδομάδα, καθώς μια μεγάλη και δυναμική συγκέντρωση - πορεία φοιτητών, από την πλειοψηφία των σχολών της Αθήνας, μαθητών και σπουδαστών διαδήλωσαν την απόφασή τους να μην αφήσουν να γίνει πράξη το αντιδραστικό περιεχόμενο του νόμου για την "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση".


ΣΕΛ.  14   -   15

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αγωνιστικό μήνυμα αντιμετώπισης των ναρκωτικών

Η μάστιγα των ναρκωτικών μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη συνειδητοποίηση του κινδύνου και τη συλλογική δραστηριοποίηση για ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και στήριξης προγραμμάτων απεξάρτησης, μέτρα στήριξης των θυμάτων για επανένταξη στην κοινωνία. Αυτό είναι το μήνυμα χτεσινής συζήτησης - συνέντευξης της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο σταθμό "ΣΚΑΪ 100,4"



ΛΑΡΙΣΑ
Αρον άρον για το νατοϊκό υποστρατηγείο

Λίγες μόνο μέρες, μετά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, εντείνονται οι ετοιμασίες για τη λειτουργία του αεροπορικού υποστρατηγείου στο Κουτσόχερο της Λάρισας


ΣΕΛ.  3
ΑΠΕΡΓΙΑ
Εντατικές προετοιμασίες

Εντείνονται οι προσπάθειες για την προετοιμασία της πανεργατικής 24ωρης απεργίας στις 18 Δεκέμβρη, ενώ η ΣΕΑ συνταξιούχων, που έχει καλέσει σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, ζητά με επιστολή της προς τους βουλευτές να καταδικαστεί ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός


ΣΕΛ.  13
ΩΡΑΡΙΟ
Πληθαίνουν οι παραβιάσεις

Την παράταση του ωραρίου αποφάσισε αυθαίρετα η Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Ωράριο - λάστιχο εφαρμόζεται στα πολυκαταστήματα και τα σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου, όπου οργιάζει η μερική απασχόληση


ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ