ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Νοέμβρη 2021 - Κυριακή 14 Νοέμβρη 2021
Σελ. /40
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Για την άμιλλα μεταξύ των ΚΟ στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2021

«

Από την 1η Νοέμβρη, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διεξάγουν με επιτυχία την Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ για το δίμηνο Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2021.

Η πανελλαδική κάλυψη του πλάνου έφτασε στο 32,18%, από το δεύτερο ακόμη "κλείσιμο". Ενα πρώτο βήμα, που αποτυπώνει τις δυνατότητες, ώστε και αυτή η μάχη να στεφθεί με επιτυχία για το Κόμμα μας.

H Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ καλεί τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς, τους φίλους και όσους συμπορεύονται μαζί μας να συμβάλουν στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης για τους μήνες Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2021.

Να δώσουμε με δύναμη, αποφασιστικότητα, πίστη στα ιδανικά μας και αυταπάρνηση αυτήν τη μάχη για την υπερκάλυψη των στόχων μας.

Καλούμε να συμβάλουν σε αυτήν την προσπάθεια οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και της υπαίθρου, η νεολαία, όλοι εκείνοι που παρακολουθούν τις θέσεις και τη δράση του Κόμματος, εκτιμούν την πάλη και την προσφορά του στον λαό και το κίνημα, ως τη μαχητική δύναμη υπεράσπισης των συμφερόντων τους.

Να ενισχύσουμε το ΚΚΕ, όπως πάντα, ακόμα και από το υστέρημά μας, για να δυναμώσουν το λαϊκό κίνημα και η λαϊκή πάλη. Η ενίσχυση του ΚΚΕ να γίνει υπόθεση όλων εκείνων που αγωνιούν για τη σημερινή κατάσταση, που θέλουν να αναπτυχθεί ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να οργανωθεί η αντεπίθεση του λαού.

Η οικονομική ενίσχυση του Κόμματος στηρίζεται στις προσφορές, στα "κόκκινα μεροκάματα" και συνδυάζεται με πλατιά πολιτική συζήτηση και δράση. Οργανώνεται με πείσμα, αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση, δράση μαχητική για τη διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής, για το δικαίωμα στην εργασία, στην εκπαίδευση, στις δωρεάν δημόσιες παροχές υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας. Η Οικονομική Εξόρμηση είναι μεγάλη επικοινωνία με χιλιάδες νέους και εργαζόμενους. Συμβάλλει στην αγωνιστική συμπόρευση λαϊκού κόσμου με το ΚΚΕ.

"

Οπλα" στη μάχη αυτή είναι το μαζικό και μαχητικό άνοιγμα, η θαρρετή συζήτηση άνθρωπο τον άνθρωπο, η δραστηριοποίηση οπαδών στο πλάι των ΚΟΒ, οι οποίοι μπορούν να φτάσουν το κάλεσμα του Κόμματος ακόμα πιο πλατιά στα λαϊκά στρώματα, και προφανώς η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις.

Τα παραδείγματα από τα πρώτα "κλεισίματα", άλλωστε, επιβεβαιώνουν τα παραπάνω: Οι σύντροφοι από μεγάλους χώρους δουλειάς και κλάδους που "έκοψαν" κουπόνι σε δεκάδες συναδέλφους τους, με πολλούς από αυτούς να μην είναι φίλοι του Κόμματος, αλλά να αναγνωρίζουν την ανάγκη να βγει ενισχυμένο. Οι ΚΟΒ που έχουν "χρεώσει" με κουπόνια πολλούς οπαδούς στο πλάι τους, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης ανταποκρίνονται σε αυτήν την προσπάθεια. Οι Οργανώσεις που στο πλαίσιο της άμιλλας δεσμεύονται να παλέψουν με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα τα πλάνα τους, βάζοντας ψηλά τον πήχη της υπερκάλυψης.

Η Γραμματεία της ΚΕ καλεί τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους φίλους και οπαδούς να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους για την επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης.

Να απευθυνθούν πλατιά, άνθρωπο τον άνθρωπο, στα εργοστάσια, σε κάθε τόπο δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές, για να φτάσει μαζί με το κουπόνι και η πρόταση του Κόμματος. Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι κανένα μέλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δεν θα μείνει έξω απ' τη μεγάλη πολιτικοοικονομική προσπάθεια του Κόμματός μας.

Προκηρύσσουμε άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων για την υπερκάλυψη των στόχων της Οικονομικής Εξόρμησης.

Η άμιλλα μεταξύ των ΚΟ λειτουργεί ως ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο, καθώς εκφράζει τον χαρακτήρα του Κόμματος, διαπαιδαγωγεί, ενισχύει την πρωτοβουλία, κινητοποιεί για την κατάκτηση των υψηλών στόχων, αποτελεί παλιά δοκιμασμένη παράδοση του επαναστατικού κινήματος, παρακινεί σε ευγενικό συναγωνισμό και στηρίζεται στη συνεργασία, στην αμοιβαία βοήθεια, στη συντροφικότητα - καμία σχέση δεν έχει με τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό.

Γι' αυτό και τα βραβεία που θα δοθούν στις πρωτοπόρες ΚΟ έχουν χαρακτήρα ιδεολογικό - πολιτικό, επιμορφωτικό, διαπαιδαγωγικό. Υπηρετούν την ανάδειξη και συλλογική γνωριμία με μεγάλες στιγμές της Ιστορίας του επαναστατικού εργατικού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς. Με αυτόν τον τρόπο η ευγενική άμιλλα, ως δοκιμασμένη επαναστατική παράδοση και όπλο που συνάδει με τον χαρακτήρα του Κόμματός μας, μπορεί να φέρει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στη δουλειά μας. Να διαπαιδαγωγήσει, να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει και να δώσει ώθηση στην πρωτοβουλία για την κατάκτηση των υψηλών στόχων που θέτουμε.

Καλούμε γι' αυτό τις Οργανώσεις Περιοχής, τις Τομεακές Οργανώσεις και τις ΚΟΒ να οργανώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μεταξύ τους άμιλλα. Με τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης, θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής, σε ειδική εκδήλωση της ΚΕ, με τα παρακάτω βραβεία:

Για τις 3 πρώτες Οργανώσεις Περιοχής τα βραβεία θα είναι τα εξής:

Για την 1η Οργάνωση: Η σημαία του Κόμματος και πλακέτα. Επιβράβευση, επίσης, 10 πρωτοπόρων σ/φων της Περιοχής με επίσκεψη στην Ισπανία, σε μέρη που συνδέονται με τις μάχες στον Ισπανικό Εμφύλιο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα εγκατασταθεί και τιμητική πλακέτα στο γνωστό μνημείο στη Μαδρίτη για τους Ελληνες μαχητές των Διεθνών Ταξιαρχιών και τον Λόχο "Νίκος Ζαχαριάδης". Θα γίνει επίσης κοινή εκδήλωση με το Κομμουνιστικό Κόμμα των Εργαζομένων της Ισπανίας.

Για τη 2η Οργάνωση: Πλακέτα και για 10 πρωτοπόρους σ/φους της Περιοχής επίσκεψη στο Στάλινγκραντ, στο μνημείο της ηρωικής μάχης του σοβιετικού λαού ενάντια στον φασισμό - ναζισμό καθώς και σε άλλα μέρη.

Για την 3η Οργάνωση: Πλακέτα και για 10 πρωτοπόρους σ/φους της Περιοχής επίσκεψη στη Γερμανία σε μνημεία και μέρη της πρώην Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας.

Για τους πρωτοπόρους συντρόφους μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και φίλους του Κόμματος τα βραβεία θα είναι τα εξής.

1. Για τους 10 πρωτοπόρους συντρόφους - μέλη της ΚΝΕ: Επίσκεψη στον Γράμμο, στα πεδία των μαχών και στα μνημεία του Κόμματος για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

2. Για τους 10 πρωτοπόρους συντρόφους - μέλη του Κόμματος: Επίσκεψη στην Κούβα, σε περιοχές μαχών και σταθμών της Κουβανικής Επανάστασης.

3. Για τους 10 πρωτοπόρους φίλους του Κόμματος: Επίσκεψη στο Παρίσι, σε μνημεία και μέρη δεμένα με τις 72 μέρες της Παρισινής Κομμούνας.

Οι σ/φοι και σ/σσες που θα βραβευθούν σε αυτές τις κατηγορίες θα είναι οι πρωτοπόροι πανελλαδικά και επιπλέον από αυτούς που βραβεύονται στις Περιοχές.

Κριτήρια για την άμιλλα πρώτων Οργανώσεων Περιοχής θα είναι οι παρακάτω δείκτες:

1. Ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της ΚΟ.

2. Η προσωπική συνεισφορά των μελών της κάθε ΚΟ.

3. Ο βαθμός ανταπόκρισης και στράτευσης των οπαδών και φίλων του Κόμματος.

Νοέμβρης 2021

Η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2021
Εντείνεται η προσπάθεια των Κομματικών Οργανώσεων

Με «κόκκινα μεροκάματα» και προσφορές τιμάμε τη γενέθλια μέρα του Κόμματος στις 17 Νοέμβρη

Σχεδόν το ένα τρίτο του πανελλαδικού πλάνου της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης 2021 έχει αγγίξει η κάλυψη, που μετά το 2ο «κλείσιμο» βρίσκεται στο 32,18%. Με αισιοδοξία συνεχίζουν οι Κομματικές Οργανώσεις τη μάχη, πυκνώνοντας τις προσπάθειές τους, ώστε συνεχώς να διευρύνεται το κομμάτι όσων ενισχύουν το ΚΚΕ. Οι σημαντικές πρωτοβουλίες της προηγούμενης βδομάδας με την πανεξόρμηση για την Υγεία, οι απεργιακές μάχες και οι κινητοποιήσεις σε μια σειρά από κλάδους τράβηξαν προς τα μπροστά τη δουλειά με το κουπόνι. Με ακόμη μεγαλύτερους και συγκεκριμένους στόχους οι κομματικές δυνάμεις προετοιμάζονται για τις επόμενες μέρες, γνωρίζοντας ότι η πλούσια δραστηριότητα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά και η γενέθλια μέρα του Κόμματος - στις 17 Νοέμβρη - που πάντα συνοδεύεται από πολλές προσφορές και «κόκκινα μεροκάματα», είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γίνει σημαντικό άλμα στην κάλυψη των στόχων.

«Φουντώνει» η άμιλλα

Με οδηγό και το Κάλεσμα της ΚΕ, η μάχη της άμιλλας «φουντώνει» για τα καλά πλέον.

Τη σχετική πρόσκληση που απηύθυνε τις προηγούμενες μέρες η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας αποδέχεται η ΚΟ Θεσσαλίας.

Οπως σημειώνει στον «Ριζοσπάστη» ο Γιώργος Χαρίτος, μέλος της ΚΕ και του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ: «Στην προσπάθεια για την ενίσχυση του Κόμματος σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει η άμιλλα. Είναι στοιχείο που μπορεί να κινητοποιήσει μεγαλύτερο μέρος του δυναμικού μας, να ενισχύσει την ευθύνη, την ατομική προσπάθεια, την αυτοθυσία και προσφορά στο Κόμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση σε άμιλλα που μας απηύθυνε η ΚΟ Δυτικής Ελλάδας. Γνωρίζουμε ότι λόγω της πανδημίας, οι σύντροφοί μας από τη Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους απέναντι στην ΚΟ Θεσσαλίας και την ΚΟ Λάρισας, που βρέθηκαν μπροστά στην κάλυψη των πλάνων πριν από ένα χρόνο, ωστόσο δεσμευόμαστε ότι στην απίθανη περίπτωση που βρεθούμε τελικά δεύτεροι, θα τους φιλοξενήσουμε στην περιοχή μας, ξεναγώντας τους σε μέρη όπου δόθηκαν σκληροί αγώνες στο παρελθόν.

Τιμάμε στην πράξη το ηρωικό Κόμμα μας, με δύναμη, αισιοδοξία και στηριγμένοι στον λαό δίνουμε με σιγουριά τη μάχη».

Στην Αττική, η ΤΟ Α' Αθήνας βρίσκεται ήδη στο 30% του πλάνου της και φιλοδοξεί να μη χάσει τα περσινά πρωτεία, καθώς είχε αναδειχθεί πρώτη στην άμιλλα σε επίπεδο Αττικής. Ταυτόχρονα, η ΤΟ Α' Αθήνας καλεί σε πιο ξεχωριστή άμιλλα την Οργάνωση Νότιου Τομέα της ΚΟ Αττικής υποσχόμενη ότι θα πάρει τη ρεβάνς από την προηγούμενη κούρσα των δύο Τομεακών Οργανώσεων για την πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη», όπου βρέθηκε ελάχιστα πίσω. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Οι Κομματικές Οργανώσεις της ΤΟ Α' Αθήνας της ΚΟΑ έχουν μπει με ενθουσιασμό στη μάχη της επιτυχίας της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2021!

Τα πρώτα "κλεισίματα" του μήνα μάς έχουν βρει ήδη στο 30% του πλάνου μας και συνεχίζουμε ακόμα πιο μαχητικά για την υπερκάλυψη!

Στόχος μας είναι να μη μείνει γειτονιά και χώρος δουλειάς στην Αθήνα που να μην έχουμε απευθυνθεί με το κουπόνι της οικονομικής ενίσχυσης, που να μη φτάσει το Κάλεσμά μας για λαϊκή αντεπίθεση, για συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Ξέρουμε ότι σε αυτήν τη μάχη δεν θα είμαστε μόνοι μας, αλλά θα έχουμε στο πλευρό μας δεκάδες φίλους και οπαδούς, ανθρώπους με τους οποίους έχουμε βρεθεί μαζί σε αγώνες και στέκονται στο πλευρό μας αποφασισμένοι να συμβάλουν και εκείνοι με το κουπόνι στο χέρι στην ενίσχυση και ισχυροποίηση του Κόμματος.

Καλούμε σε άμιλλα την Οργάνωση του Νότιου Τομέα, γνωρίζοντας ότι θα κάνει τα πάντα για να είναι μικρή η διαφορά της από την πρώτη Α' Αθήνας στην τελική κάλυψη των πλάνων!

Καλή επιτυχία σύντροφοι, καλή δύναμη στον αγώνα "για τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθουν"!».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ