ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Νοέμβρη 2020
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α2
Επανέναρξη ζητούν οι αρχηγοί των ομάδων

Η απάντηση της ΕΟΚ για τη διακοπή των πρωταθλημάτων

Οι αντιδράσεις αθλητών και συλλόγων για τις νέες κυβερνητικές απαγορεύσεις στον αθλητισμό, στο όνομα της πανδημίας, συνεχίζονται. Τελευταίο παράδειγμα η κοινή ανακοίνωση των αρχηγών των ομάδων του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2, μέσα από την οποία ζητούν την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος. Παράλληλα εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τις προσπάθειες των Συνδέσμου των παικτών μπάσκετ (ΠΣΑΚ) για επανέναρξη και στέκονται ειδικά στην κίνησή του να διαθέσει 20 χιλιάδες ευρώ, από το ταμείο αλληλοβοήθειας του Συνδέσμου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα πρώτα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στις ομάδες, όπως ορίζει το πρωτόκολλο των ειδικών ως προϋπόθεση για τη διεξαγωγή αγώνων. Οι αρχηγοί των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας διαβεβαιώνουν πως θα τηρηθούν όλοι οι κανονισμοί ασφαλείας και καλούν την ΕΟΚ να στηρίξει τις προσπάθειες για επανέναρξη, οικονομικά και διαδικαστικά.

Την ανακοίνωση υπογράφουν, εκπροσωπώντας όλους τους παίκτης της Α2, οι Γιώργος Παπαδιονυσίου (Κόροιβος), Νίκος Καμπούρης (Ολυμπιακός), Γιάννης Μολφέτας (Απόλλων Π.), Νίκος Κόκκαλης (Τρίτων), Αβραάμ Καλλινικίδης (Οίαξ Ναυπλίου), Γιάννης Σταμπουλής (Ελευθερούπολη), Νίκος Παπανικολάου (Ψυχικό), Νίκος Κακλαμάνος (Καρδίτσα), Λεωνίδας Ζούπας (Αμύντας), Ευθύμης Κοθράς (Φίλιππος Βέροιας), Τάσος Καλλιανιώτης (Πανερυθραϊκός), Γιάννης Καραμαλέγκος (Παγκράτι), Σάκης Γεωργοπαπαδάκος (Δάφνη Δαφνίου), Δημήτρης Χείλαρης (Καβάλα), Παύλος Ξυδάς (Μαρούσι) και Απόστολος Ναούμης (Αγρίνιο).

ΕΟΚ: Κυβερνητική εντολή η διακοπή των πρωταθλημάτων

Απαντώντας με σχετική ανακοίνωση, η ΕΟΚ ξεκαθάρισε ότι θέση της είναι η διακοπή όλων των διοργανώσεων που τελούν υπό την αιγίδα της. Γι' αυτήν επικαλείται το γεγονός ότι η αναστολή της αθλητικής δράσης δεν ήταν δική της απόφαση, αλλά των κρατικών φορέων, με βάση τα συνολικά μέτρα στο πλαίσιο της πανδημίας. «Η διακοπή της αγωνιστικής δράσης στις διοργανώσεις που τελούν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας έγινε κατόπιν των ανακοινώσεων - εντολών που έγιναν δημόσια και με έμφαση από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, και με αυτονόητη την υποχρέωση να υπακούσουμε και να πειθαρχήσουμε», επισημαίνει συγκεκριμένα η Ομοσπονδία μπάσκετ, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως «όταν οι ίδιοι αυτοί φορείς αποφασίσουν ότι είναι δυνατή η επανέναρξη των αγώνων στις διοργανώσεις που έχουν επιβάλει τη διακοπή», η ΕΟΚ «θα είναι άμεσα έτοιμη για την επανεκκίνηση».

ΠΑΟ - ΕΦΕΣ
Δοκιμάζονται τακτική και δυνάμεις

Με στόχο τη νίκη και τη βαθμολογική άνοδο στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός (αυτή τη στιγμή έχει 2 νίκες και 3 ήττες, αλλά με δύο αγώνες λιγότερους) υποδέχεται απόψε την Εφές στο ΟΑΚΑ (21.00 - Novasports 2) για την 8η αγωνιστική. Για τους «πράσινους» είναι απαραίτητο να αποφύγουν μία δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα - μετά απ' αυτήν από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την προηγούμενη αγωνιστική - και να χάσουν κι άλλο έδαφος στη διεκδίκηση της πρόκρισης στα πλέι οφ, καθώς άλλωστε έχουν μπροστά τους δύσκολη συνέχεια, με βδομάδα διπλών υποχρεώσεων στη διοργάνωση, απέναντι σε Βαλένθια και Μπασκόνια στην Ισπανία.

Στις δηλώσεις του ενόψει του αποψινού αγώνα ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βόβορας, χαρακτήρισε την Εφές την καλύτερη ομάδα της περσινής περιόδου και εκτίμησε ότι και φέτος, καθώς έχει κρατήσει το ίδιο ρόστερ, αποτελεί πολύ δυνατό σύνολο, με αξιοπρόσεκτη χημεία. Η νίκη για τον Παναθηναϊκό, συνέχισε, θα κριθεί από την αμυντική λειτουργία της ομάδας, καθώς μόνο με εξαιρετικές επιδόσεις σε αυτόν τον τομέα μπορεί να ελπίζει απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως η Εφές, που στη βασική του πεντάδα έχει τουλάχιστον τρεις παίκτες οι οποίοι παίζουν εξαιρετικά το λεγόμενο pick 'n' roll. «Στην έδρα σου δεν πρέπει να έχεις κενά διαστήματα στην άμυνα. Αν είσαι συμπαγής στην άμυνα, θα είσαι κοντά στο σκορ, όπως στο ματς με τη Φενέρ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Βόβορας εξακολουθεί να προβληματίζεται με την κατάσταση του Νέντοβιτς, ο οποίος παραμένει τραυματίας και η συμμετοχή του απόψε είναι αμφίβολη. Από την άλλη ο νεοαποκτηθείς Σέλβιν Μακ είναι έτοιμος να αγωνιστεί και να βοηθήσει, αν και θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στην ομάδα, πρόσθεσε ο Ελληνας τεχνικός.

  • Αλλοι αγώνες της βραδιάς: Ερυθρός Αστέρας - Ρεάλ Μαδρίτης (20.00 - Novasports 3), Μπάγερν Μονάχου - Βαλένθια (21.30 - Νovaports 4), Βιλερμπάν - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (21.45 - Νovasports 1).
Δύσκολο έργο αναμένεται να έχει ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Εφές

INTIME NEWS

Δύσκολο έργο αναμένεται να έχει ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Εφές
ΠΟΛΟ
Στο κυνήγι της πρόκρισης η Βουλιαγμένη

Με στόχο την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Champions League πόλο ανδρών, η Βουλιαγμένη ρίχνεται από σήμερα στη μάχη των προκριματικών της διοργάνωσης, συμμετέχοντας στο 2ο γκρουπ του Β' ομίλου, που φιλοξενείται στη Βουδαπέστη. Συμμετέχουν επίσης η Οραντέα και η Μπρέσια, ενώ η τουρκική ΕΝΚΑ, που επρόκειτο να αντιμετωπίσει χτες ο ΝΟΒ στην πρεμιέρα, αποσύρθηκε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Ετσι η ελληνική ομάδα θα ξεκινήσει σήμερα τους αγώνες της, κόντρα στην Οραντέα (22.00 ώρα Ελλάδας), ενώ θα ακολουθήσει η αναμέτρηση με την Μπρέσια αύριο στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Για τον όμιλο όπου αγωνίζεται ο ΝΟΒ, πάντως, πραγματοποιείται σήμερα σύσκεψη της διοργανώτριας LEN με θέμα τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά την αποχώρηση της τουρκικής ομάδας. Σημειωτέον, βάσει του συστήματος διεξαγωγής οι δύο πρώτες ομάδες των γκρουπ της Ουγγαρίας θα τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του ομίλου, διεκδικώντας την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο άλλο γκρουπ της Βουδαπέστης (Β1 όμιλο) συμμετέχουν οι Ορβοσίντες, Καζαντράνσκι, Κρούγιεβατς, Τεράσα και Τουρκουάν.

Απροπόνητοι αλλά αισιόδοξοι

Η Βουλιαγμένη ταξίδεψε στην Ουγγαρία με σημαντικό πρόβλημα την απουσία των προπονήσεων, εξαιτίας των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων στον αθλητισμό λόγω πανδημίας, σε σχέση με τα οποία το αίτημα για εξαίρεση του ΝΟΒ δεν έγινε δεκτό. Ωστόσο, με εφαλτήριο και τις καλές εμφανίσεις και το αήττητο στο πρωτάθλημα, στην ομάδα της Βουλιαγμένης επικρατεί αισιοδοξία για επίτευξη του στόχου της πρόκρισης.

«Καμπάνα» της LEN στον Υδραϊκό

Δεν απέφυγε τελικά την «καμπάνα» της Eυρωπαϊκής Συνομοσπονδίας o Yδραϊκός για τη μη συμμετοχή του στον προκριματικό όμιλο του Champions League στην Ιταλία. Η ελληνική ομάδα, που κι αυτή στερήθηκε προπονήσεις το τελευταίο διάστημα, δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει εισιτήρια για τη μετάβαση στη γείτονα, εξαιτίας των μειωμένων πτήσεων λόγω πανδημίας. Ωστόσο η LEN, επικαλούμενη τους κανονισμούς, τιμώρησε τον Υδραϊκο με χρηματικό πρόστιμο ύψους 7.500 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς και αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα της Υδρας χάνει το δικαίωμα συμμετοχής και στο Eurocup. Η ίδια τιμωρία επιβλήθηκε και στην τουρκική ΕΝΚΑ, που δεν ταξίδεψε στην Ουγγαρία για συμμετοχή στον όμιλο όπου είναι και η Βουλιαγμένη.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Η ΟΧΕ ανέβαλε επ' αόριστον τη ΓΣ

Η Ομοσπονδία Χάντμπολ ανακοίνωσε την επ' αόριστον αναβολή της Γενικής Συνέλευσης μετά από δύο αναβολές που προηγήθηκαν καθώς αυτή επρόκειτο να διεξαχθεί αρχικά στις 13/12 και στη συνέχεια στις 20/12 στην πόλη της Βέροιας. Αιτία, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΧΕ, είναι η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με την πανδημία αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν στην εγγραφή αρκετών σωματείων στο Αθλητικό Μητρώο της κυβέρνησης. Ειδικά το δεύτερο σημειώνεται πως αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση.

ΒASKET LEAGUE
Νέες αναβολές αγώνων

Οι συνεχόμενες υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού στην Euroleague οδήγησαν τελικά σε αναβολή του επερχόμενου αγώνα με τον Αρη στο Αλεξάνδρειο για την 4η αγωνιστική της Basket League μετά από σχετική απόφαση του ΕΣΑΚΕ. Οι «πράσινοι» κατέθεσαν αίτημα αναβολής του προς την διοργανώτρια, το οποίο έγινε αποδεκτό, λόγω του ιδιαίτερα φορτωμένου προγράμματος στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Σημειώνεται πως ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται σήμερα με την Εφές στο ΟΑΚΑ ενώ ακολουθεί η βδομάδα διπλών υποχρεώσεων στην Ισπανία κόντρα σε Βαλένθια (17/11) και Μπασκόνια (19/11).

Παράλληλα από πλευράς ΕΣΑΚΕ ανακοινώθηκε η εκ νέου αναβολή του αγώνα Αρη - Λαυρίου για τη 2η αγωνιστική που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 28/11. Αιτία αυτήν τη φορά αποτελούν οι κλήσεις του Δημήτρη Φλιώνη και του Μίλαν Μιλίσοβιτς στις Εθνικές ομάδες της Ελλάδας και της Βοσνίας αντίστοιχα. Σημειώνεται πως ο αγώνας έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές μέχρι σήμερα λόγω των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού στην ομάδα του Λαυρίου το προηγούμενο διάστημα.

Για τον ΕΣΑΚΕ οι αναβολές αγώνων του πρωταθλήματος κυρίως λόγω κρουσμάτων κορονοϊού έχουν αρχίσει να αποτελούν ήδη πρόβλημα καθώς θεωρούνται ήδη αρκετές στις πρώτες 3 αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα, ενώ υπάρχει και η πίεση για κενές ημερομηνίες.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ