ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Νοέμβρη 2004
Σελ. /32
Ολες τις ρουκέτες τώρα κάφτες*

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Από πού να πιαστείς;Από το χαφιέ που βρήκε τέτοιες μέρες να μας θυμίσει τη δράση του στην ΥΕΝΕΔ; Τους φονιάδες που τολμάνε τέτοια μέρα να αντιγράψουν τον Γκέμπελς; 'Η, κάτι χαιρέκακες αναλύσεις που συνοδεύουν τίτλους ντροπής;

Κρατάμε την ανταπόκριση από τη Ραμάλα. Τουλάχιστον είναι μία έντιμη αποτύπωση μιας εικόνας

Κρατάμεκι ένα μικρό παράθυρο ελπίδας από εκείνες τις δυνάμεις που τουλάχιστον είπαν έγκαιρα το όχι τους.

Στο καλάθι η αφήγηση του καπετάνιου που ξέχασε γιατί έμειναν χωρίς τροφή 2.500 Παλαιστίνιοι μαχητές καταμεσής του πέλαγου. Ξεχνά ότι δεν ήταν μόνος στο «Οδυσσέας Ελύτης».

Κρατάμετο δούλεμα για το ασφαλιστικό. Οπου ο ένας υπουργός ανοίγει την πόρτα στην ιδιωτική ασφάλιση κι ο άλλος σπεύδει να καθησυχάσει. Το ωραίον του πράγματος είναι ότι ο δημοσιογράφος διαπιστώνει «απρόσμενη συναίνεση» από τη ΓΣΕΕ που πήγε να εφαρμοστεί ο νόμος Ρέππα!

Για τον Γκαργκάνα κι όσους σπεύδουν να τον προστατέψουν αρκούν οι μούτζες όσων είναι πανί με πανί την ώρα που διαβάζουν για «εξωφρενικές αυξήσεις μισθών».

Το δίδυμο Σάμος - Κύπροςείναι αποκαλυπτικό. Προφανώς μετά την καταχώριση του αεροδρομίου της Τύμπου τα αεροπλάνα που απαγορεύει η Τουρκία να προσγειώνονται στη Σάμο θα πετάγονται δίπλα.

Βαριά η μέρα

*Νίκος Καββαδίας, Black and White/Πούσι


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

ΓΚΑΡΓΚΑΝΑΣ: «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι όλοι θα σπεύσουν να αποκηρύξουν και τις χτεσινές δηλώσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος περί "εξωφρενικών αυξήσεων στους μισθούς των εργαζομένων" (...) Η πτώση της ανταγωνιστικότητας πρακτικά σημαίνει λιγότερες επενδύσεις, ακριβότερα προϊόντα και μικρότερα εισοδήματα για τους Ελληνες "υψηλόμισθους" που ταυτόχρονα έχουν τις χαμηλότερες αποδοχές της Ευρώπης. Ο κ. Γκαργκάνας είπε αλήθειες» (το άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ)

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: «Πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την παροχή κινήτρων ώστε να αυξηθεί το ποσοστό της ιδιωτικής ασφάλισης ζωής και συντάξεων αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές στο σημερινό ασφαλιστικό σύστημα προανήγγειλε χτες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης» (το ρεπορτάζ στη ΧΩΡΑ)

ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ: «Η συνάντηση του προέδρου της ΓΣΕΕ με την ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης ήταν απρόσμενα συναινετική. Οδήγησε σε συμφωνία για κοινή αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων που εμποδίζουν την πλήρη εφαρμογή των ασφαλιστικών νόμων» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΤΣΕΠΕΣ: «Η οικονομική πραγματικότητα είναι αυτή που νιώθουμε στις τσέπες μας και όχι αυτό που λένε τα νούμερα. Προς τι λοιπόν οι πανηγυρισμοί για την ανάπτυξη και τη μείωση του ελλείμματος αν προέρχονται μόνο από τις ίδιες τις δικές μας τσέπες;» (ο Γρηγόρης Νικολόπουλος στο ΒΗΜΑ)

ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ: «Την εξαίρεση της Σάμου από σενάριο άσκησης στο οποίο κοινές δυνάμεις χωρών της ΝΑ Ευρώπης θα αντιμετώπιζαν τις συνέπειες τρομοκρατικού χτυπήματος επιχείρησε η Αγκυρα προβάλλοντας την καραμέλα περί δήθεν αποστρατικοποιημένης περιοχής» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ)

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Η αμερικανική αεροπορική εταιρία American Airlines έχει καταχωρίσει το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, με την ονομασία Ερτζιάν, στον κατάλογο των αεροδρομίων στα οποία έχει πρόσβαση. Είναι η πρώτη εταιρία που συμπεριλαμβάνει το παράνομο αεροδρόμιο στον κατάλογό της» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ)

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ στην αναγνώριση των ξένων πτυχίων

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση): ΤΕΛΟΣ στο ΔΙΚΑΤΣΑ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου): ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ από τη συνάντηση Παπαληγούρα - Λινού

Η ΧΩΡΑ: ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ

ΒΡΑΔΥΝΗ: ΜΙΝΙ ΟΔΗΓΟΣ για την ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων

ΑΠΟΦΑΣΗ: Συνήγορος για ασθενείς, αλλά και για 60.000 γιατρούς

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Επανέφεραν στην ...τάξη τον διοικητή της ΤτΕ

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΘΑ ΦΑΜΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η επόμενη μέρα στη Μ. Ανατολή

ΕΘΝΟΣ: ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ

ΤΑ ΝΕΑ: Ωρα μηδέν για την Παλαιστίνη

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ελπίδα για ειρήνη

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Ο ΛΟΓΟΣ: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στη Μέση Ανατολή

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΕΝΑΣ ΘΡΥΛΟΣ

Η ΑΥΓΗ: Με το κλαδί της ελιάς και το όπλο του μαχητή

ΤΟ ΒΗΜΑ: Μια κηδεία και 4 ελπίδες. Η μέση Ανατολή χωρίς τον Αραφάτ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΖΩΝΤΑΝΗ Η ΕΛΠΙΔΑ του παλαιστινιακού λαού

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η Ραμάλα

«Ολη η Ραμάλα ένα ατέλειωτο μοιρολόι. Νιώθεις ότι πρέπει να σταθείς μακριά, να το σεβαστείς. Αυτά τα πρόσωπα είναι η καρδιά της Παλαιστίνης. Σαν να σταμάτησε να χτυπά, ή σαν να χτυπά πιο δυνατά από ποτέ (...) οι σκέψεις διακόπτονται απότομα: ήχοι όπλων. Ναι, είναι διαδήλωση, διαδήλωση της Φατάχ και όχι μόνο της Φατάχ. Μια τεράστια παλαιστινιακή σημαία μπροστά, βαμμένη με αίμα σε κάποια σημεία, τρύπια σαν από σφαίρες σε άλλα» (η απεσταλμένη στη Ραμάλα Ρένα Δημητρίου /«Τα ΝΕΑ»).

Απέρριψε το Οσλο

«Φαρούκ Καντούμι, ορίστηκε επικεφαλής της Φατάχ. Συνιδρυτής της Οργάνωσης, μαζί με τον Αραφάτ. Απέρριψε τις συμφωνίες ειρήνης του Οσλο. Θέλει επανέναρξη των συνομιλιών με το Ισραήλ σε νέο όμως πλαίσιο» (το βιογραφικό στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Σενάρια

«Η μετά Αραφάτ μοναξιά των Παλαιστινίων θα είναι ιδιόμορφη. Δεν υπάρχουν ούτε οι προϋποθέσεις, αλλά ούτε και η πολιτική βούληση για πίεση στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ, ενώ δε θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής της Αιγύπτου και της Ιορδανίας στην αστυνόμευση της Γάζας και της Δυτικής Οχθης» (ο Γ. Καπόπουλος στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Πρόκληση

«Η βασική οργάνωση των εβραίων εποίκων εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον θάνατο του Γιασέρ Αραφάτ, τον οποίο χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή της "δολοφόνο των εβραίων» (η είδηση στην «ΑΥΓΗ»).

Ενόψει Πολυτεχνείου...

«Η ΥΕΝΕΔ τολμούσε πρώτη, η ΕΡΤ σερνόταν στα πόδια της, δίσταζε, λογόκρινε και σπάνια αποφάσιζε» (ο Νίκος Μαστοράκης στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ» του Ρίζου).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ