ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2019
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 34,85% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου

Με το δεύτερο «κλείσιμο» των ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα να έχει ήδη πραγματοποιηθεί και το πανελλαδικό πλάνο να καλύπτεται κατά 34,85% συνεχίζεται η Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος.

Παράλληλα, κλιμακώνεται και η άμιλλα ανάμεσα στις ΚΟ, ενισχύοντας τη διάθεση για προσφορά στη μεγάλη αυτή μάχη του «κάτι παραπάνω» από κάθε μέλος του Κόμματος, από κάθε οπαδό, από κάθε ΚΟΒ ξεχωριστά.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης, με βάση το βαθμό κάλυψης, παρέμεινε η ΚΟ Εξωτερικού, φτάνοντας στο εντυπωσιακό 50,49%, δείχνοντας τις δυνατότητες που υπάρχουν για όλες τις Οργανώσεις. Πάνω από το μισό της πλάνο έχει καλύψει και η ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, που όμως παρέμεινε στη 2η θέση, φτάνοντας στο 50,44% και επιτυγχάνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με το πρώτο «κλείσιμο» (+18,67%). Στην τρίτη θέση πέρασε η ΚΟ Δυτ. Ελλάδας με ποσοστό 40,90%, εκτοπίζοντας την ΚΟ Θεσσαλίας, η οποία με 37,49% πέρασε στην πέμπτη θέση, αφού στην τέταρτη βρέθηκε η ΚΟ Αιγαίου με 38,07%.

Παρακάτω στην κατάταξη βρίσκονται οι Κομματικές Οργανώσεις: Πελοποννήσου με 36,66%, Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας με 35,07%, Αττικής με 33,55%, Κεντρικής Μακεδονίας με 31,82%, Κρήτης με 31,41%, Δυτ. Μακεδονίας με 31,03% και Ηπείρου με 29,29%.

Εκατοντάδες «κόκκινα μεροκάματα» και εισφορές στη Βιομηχανία

Στην κλιμάκωση της Οικονομικής Εξόρμησης, μεγάλη αξία και σημαντικό συμβολισμό έχει η απόδοση «κόκκινων μεροκάματων» από μέλη και οπαδούς του Κόμματος καθώς και εισφορών. Στο πλαίσιο αυτό, η ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής, που από την πρώτη στιγμή είχε απευθύνει σχετικό κάλεσμα, ενημερώνει ότι έχει συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσό «μόνο από "κόκκινα μεροκάματα" και εισφορές εκατοντάδων μελών και οπαδών, προς τιμήν των 100 χρόνων από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς».

Σημειώνει στη συνέχεια ότι «η συμβολή και η ανταπόκριση στη συγκεκριμένη άμιλλα που έχει προκαλέσει η Τομεακή Επιτροπή Βιομηχανίας είναι ήδη συγκινητική και πολύ σημαντική».

Καλεί σε πιο πλατιά διακίνηση του κουπονιού, όπως και σε αξιοποίηση όλων των μορφών που συμβάλλουν σε αυτό το άνοιγμα (ημερολόγια, συνεστίαση κ.λπ.) και καταλήγει: «Γνωρίζουμε πως κάθε ευρώ που συγκεντρώνουμε μέσα στα εργοστάσια από τους εργάτες είναι επιβεβαίωση των δεσμών του Κόμματός μας με την εργατική τάξη. Ολοι στη μάχη για την υπερκάλυψη των πλάνων, για το δυνάμωμα του ΚΚΕ».

Ημερολόγιο αφιερωμένο στο διεθνές εργατικό και πολιτικό τραγούδι

Μια όμορφη έκδοση από την ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ για την Οικονομική Εξόρμηση

Ενα όμορφο και ενδιαφέρον ημερολόγιο για το 2020 εξέδωσε η Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ μπροστά στη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ. Το θέμα της έκδοσης είναι το διεθνές εργατικό και πολιτικό τραγούδι.

Ξεφυλλίζοντας το ημερολόγιο - ατζέντα, βρίσκουμε δεκάδες τραγούδια λιγότερο ή περισσότερο γνωστά, το καθένα συνδεδεμένο με κάποιο γεγονός από την πλούσια ιστορία του επαναστατικού κινήματος. Ετσι αναφέρονται τραγούδια από τον Ισπανικό Εμφύλιο, τις μεγαλειώδεις απεργίες του αμερικανικού εργατικού κινήματος των ΗΠΑ στις αρχές του 20ού αιώνα, την απεργία των ανθρακωρύχων στη Μ. Βρετανία το 1984-1985, την εξέγερση στη Φινλανδία το 1918, τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, την πάλη ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ κ.ά.

Παρουσιάζονται επίσης επιλεγμένες δημιουργίες σπουδαίων ξένων καλλιτεχνών όπως των Woodie Guthrie, Joe Hill, Hanns Eisler, Victor Jara, Hugh Masakela, αλλά και Ελλήνων όπως του Γιάννη Ρίτσου, του Μάνου Λοΐζου κ.ά.

Η προσεγμένη έκδοση περιλαμβάνει μάλιστα και QR-code, δίνοντας στον αναγνώστη τη δυνατότητα να ακούσει το κάθε τραγούδι μέσω smartphone.

Το ημερολόγιο διακινείται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Κεντρική Μακεδονία.

Σελίδα με αναφορά στη σφαγή του Λάντλοου, στην ηρωική απεργία των ανθρακωρύχων στο Κολοράντο
Σελίδα με αναφορά στη σφαγή του Λάντλοου, στην ηρωική απεργία των ανθρακωρύχων στο Κολοράντο
Σήμερα η εκδήλωση για την πολιτική προστασία

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, με θέμα «Η πρόληψη και η πολιτική προστασία του λαού δεν είναι "πολυτέλεια" - Οι θέσεις του ΚΚΕ».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη και ώρα 19.00, στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο ΒΙΟΦΙΑΛ του δήμου Ιλίου (Ηροδότου και Πωγωνίου, Ιλιον, είσοδος από Ηροδότου).

Θα ακολουθήσουν θεματικές παρεμβάσεις.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ