ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Νοέμβρη 2018
Σελ. /28
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Μαζικές εκδηλώσεις και συσκέψεις, πολιτιστικές πρωτοβουλίες αλλά και πλήθος από μαντινάδες αφιερωμένες στα 100χρονα του Κόμματος περιλάμβανε η τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη, που πραγματοποίησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή.

Το Σάββατο το μεσημέρι, ο Δημήτρης Κουτσούμπας απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων που οργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου. Η ιδιαίτερα αξιόλογη πρωτοβουλία είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις προς τιμήν των 100 χρόνων του ΚΚΕ, ενώ από τις πρώτες κιόλας μέρες της λειτουργίας της έχει γίνει πόλος έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι, επιστήμονες και άνθρωποι των Τεχνών, δίνοντας συνέχεια στον «διάλογο» που έχουν ανοίξει με το ΚΚΕ. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε την Κυριακή το μεσημέρι με ομιλία στην εκδήλωση - συνεστίαση της ΤΕ Ηρακλείου, μαντινάδες και γλέντι σε κρητικούς σκοπούς.

Η περιοδεία ξεκίνησε την Παρασκευή, με επίσκεψη στις φυλακές του Ιτζεδίν, περιοδεία και ομιλία στους εργαζόμενους στο λογιστήριο του ομίλου ΣΥΝΚΑ στα Χανιά και ομιλία σε εκδήλωση - συνεστίαση των ΤΕ Χανίων και Ρεθύμνου.

Στην αντιπροσωπεία του Κόμματος συμμετείχαν επίσης ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ, ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης, ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής, και μια σειρά μέλη του Γραφείου Περιοχής Κρήτης.


Μπορούμε να πάμε μπροστά μόνο με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στη σύσκεψη στο Ηράκλειο με θέμα «Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κάνουμε την πραγματική διαφορά»

Σε σύσκεψη της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου, με θέμα «Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κάνουμε την πραγματική διαφορά. Δυνατό εργατικό κίνημα. Κοινωνική Συμμαχία. Ανάπτυξη για το λαό», μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δεκάδες εργαζόμενοι, επιστήμονες, άνθρωποι των τεχνών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Τομεακής Επιτροπής και γέμισαν την αίθουσα του Μεγάρου Ντορέ, που φιλοξένησε τη σύσκεψη. Συζήτησαν για την επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου, για τις διεθνείς εξελίξεις, την όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η απάντηση που πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι, το κάλεσμα του ΚΚΕ στους εργαζόμενους και το λαό για συμπόρευση στο δρόμο του αγώνα, η πολιτική πρόταση του Κόμματος για την οικονομία και την κοινωνία που έχει στον πυρήνα της την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους σε διαρκώς ανώτερο επίπεδο.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη σύσκεψη.

***

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Το παιχνιδάκι που παίζει η κυβέρνηση με το «κόβονται - δεν κόβονται» οι συντάξεις και τα προσχέδια του προϋπολογισμού είναι το γνωστό παιχνιδάκι «τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου».


Ομως οι συνταξιούχοι δεν είναι μικρά παιδιά να τους κοροϊδεύεις.

Ξέρουν πολύ καλά τι έχουν χάσει όλα αυτά τα χρόνια, και με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξέρουν πολύ καλά πόσα τους έχουν κλέψει - γιατί για κλοπή πρόκειται - από όλα όσα με κόπους πλήρωσαν στα χρόνια της εργασίας τους.

Κι αν σήμερα, όπως λέει ο κ. Τσίπρας, το μέτρο της μείωσης των συντάξεων είναι αχρείαστο, αύριο - αν το απαιτούν οι δημοσιονομικοί στόχοι - θα είναι χρήσιμο.

Ακόμα κι αν δεν εφαρμοστεί την επόμενη χρονιά, το μέτρο θα συνεχίσει να κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των συνταξιούχων.

Και για να έχουμε καλό ρώτημα: Το μέτρο της μείωσης των συντάξεων είναι αχρείαστο. Το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου, για το οποίο δεν μιλάει ούτε η κυβέρνηση ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση, τι είναι;

Δεν είναι αχρείαστο;

Και μάλιστα ένα μέτρο το οποίο προβλέπει τη φορολόγηση ακόμα και για εισοδήματα χαμηλότερα και από τα όρια της επίσημης φτώχειας!

Για παράδειγμα, είναι χαρακτηριστικό ότι για λαϊκά νοικοκυριά με ένα προστατευόμενο παιδί, το αφορολόγητο όριο συρρικνώνεται στα 5.905 ευρώ, από 8.864 ευρώ σήμερα.

Μάλιστα, απ' ό,τι μαθαίνουμε, η κυβέρνηση ανάμεσα στα πολλά αντιλαϊκά σενάρια, αυτό που συζητάει τώρα είναι να υπάρξει μερική περικοπή των συντάξεων και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν ένα χρόνο νωρίτερα οι ψηφισμένες μειώσεις στο αφορολόγητο!

Σε κάθε περίπτωση, τα παζάρια της κυβέρνησης με τα επιτελεία της Κομισιόν, τα οποία θέτουν στο λαό το «δίλημμα» από ποια τσέπη θα συνεχίσει να του τα παίρνει για να ανακάμψει το κεφάλαιο, έχουν έναν απαράβατο όρο: Να μην κινδυνεύσουν τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα και οι άλλοι αντιλαϊκοί όροι που περιγράφουν τα μνημόνια.

Τα περί κοινωνικής δικαιοσύνης και στήριξης των αδυνάτων είναι λόγια χωρίς αντίκρισμα, απλά συνθήματα για τις ομιλίες των κυβερνητικών στελεχών, που συνεχίζουν την κοροϊδία των λεγόμενων «αντιμέτρων», χωρίς όμως να λένε για το τσεκούρι που σχεδιάζεται ακόμα και στα ψίχουλα που εξήγγειλαν για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας.

Τα μόνα «αντίμετρα» που παραμένουν άθιχτα, βέβαια, είναι τα μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρηματικών κερδών, όπως η μείωση της φορολογίας για τους ομίλους και η επιδότησή τους μέχρι και 100% των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων εργαζομένων!

Αυτά είναι τα μέτρα που θα φέρει για ψήφιση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για αυτά τα μέτρα εγκαλεί τη ΝΔ, αν θα τα ψηφίσει.

Εννοείται πως η ΝΔ και με τα δύο χέρια θα ψηφίσει τα μέτρα ελάφρυνσης του κεφαλαίου, άλλωστε πολλά απ' αυτά είναι και δικές της προτάσεις.

Το σάπιο σύστημα ούτε διορθώνεται ούτε εξυγιαίνεται

Οι γονυκλισίες του κ. Τσίπρα μπροστά στην αμαρτωλή γερμανική σοσιαλδημοκρατία, σήμερα (σ.σ. το Σάββατο) από το Βερολίνο, είναι αποκαλυπτικές. Οχι μόνο δείχνουν την πλήρη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον θανάσιμο εναγκαλισμό του με τους συνεργάτες της Μέρκελ, όλους αυτούς δηλαδή που με τις πολιτικές τους θεριεύουν την ακροδεξιά και το φασισμό.

Η συνταγματική αναθεώρηση είναι άλλη μια «δουλειά» που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και την εδραίωση της εξουσίας του.

Πέρα από τη «δικαίωση» των μνημονίων, ο κ. Τσίπρας τώρα αναλαμβάνει να αναπαλαιώσει το σάπιο αστικό πολιτικό σύστημα, απέναντι στο οποίο υπάρχει έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ολα τα υπόλοιπα, για την «εμβάθυνση της δημοκρατίας» και της «λαϊκής κυριαρχίας», που επιστρατεύει για να σερβίρει την πρότασή του, είναι απλώς το περιτύλιγμα, που όμως δεν μπορεί να κρύψει το αντιδραστικό περιεχόμενο συνολικά του Συντάγματος, το οποίο στο πλαίσιο της σημερινής εξουσίας του κεφαλαίου ούτε προοδευτικό ούτε δημοκρατικό μπορεί να γίνει.

Το περιεχόμενο της συνταγματικής αναθεώρησης το ομολόγησε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας.

Επιδιώκουν να αναστηλώσουν ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, το οποίο έχει καταπέσει στα μάτια του λαού, όχι μόνο γιατί πάνε κι έρχονται τα σκάνδαλα, οι μίζες, αλλά και γιατί αυτό το πολιτικό σύστημα ευθύνεται για τα απανωτά μνημόνια, το αντεργατικό - αντιλαϊκό οικοδόμημα το οποίο γιγαντώθηκε στα χρόνια της κρίσης, χρεώνεται την ασυνέπεια λόγων και έργων.

Ιδιαίτερα στο τελευταίο ζήτημα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρωταθλητής.

Επιδιώκουν μονιμότερες, σταθερά αντιλαϊκές αστικές κυβερνήσεις συνεργασίας.

Οχι μόνο για να μοιράζεται σε περισσότερα από ένα αστικά κόμματα η ευθύνη της αντιλαϊκής πολιτικής - πράγμα που μπορούν να το εξασφαλίσουν και με την απλή αναλογική - αλλά και για να μπορεί αυτή να υλοποιείται απρόσκοπτα, χωρίς εμπόδια, κενά και παρεμβολές.

Αυτό επιδιώκουν με την πρότασή τους για την εκλογή του ΠτΔ και τη λεγόμενη εποικοδομητική ψήφο δυσπιστίας.

Οσο το κεφάλαιο χρειάζεται σταθερότητα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητά του, η εργατική τάξη, ο λαός, πρέπει με την πάλη τους να επιδιώκουν το αντίθετο, για να καθυστερούν, να βάζουν εμπόδια στο δρόμο αυτό, να φτιάχνουν δηλαδή τα ρυάκια που θα οδηγούν στο ποτάμι, που θα μας βγάλει στη θάλασσα των ριζικών αλλαγών.

Και βέβαια είναι πρόκληση να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία, όταν στους χώρους δουλειάς οργιάζουν η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός, όταν η συμμετοχή σε μια απεργία πολλές φορές ισοδυναμεί με απόλυση.

Και η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι αυτή η κυβέρνηση, δίπλα στην εργοδοτική αυθαιρεσία, έβαλε με το νόμο της επιπλέον εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας.

Είναι τόσο «προοδευτικές» και «καινοτόμες» οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την συνταγματική αναθεώρηση, που δεν τολμούν καν να ψελλίσουν το διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας, ο οποίος καθόλου δεν εμποδίζει την άσκηση του θρησκευτικού δικαιώματος, τη θρησκευτική πίστη.

Μιλάμε για ένα αναγκαίο υπερώριμο αίτημα, που δεν είναι καμιά επαναστατική αλλαγή.

Ενας αστικός εκσυγχρονισμός είναι, ο οποίος μάλιστα έχει θεσμοθετηθεί σε άλλες χώρες από την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης.

Ο αγώνας του λαού - και όχι οι δήθεν αλλαγές απ' τα πάνω - είναι εκείνος ο παράγοντας που μπορεί να κατοχυρώσει τα λαϊκά δημοκρατικά δικαιώματα, σε μια πορεία σύγκρουσης μ' ένα σάπιο σύστημα, που ούτε διορθώνεται ούτε εξυγιαίνεται.

Δυνατό ΚΚΕ για να βάλουμε σε πρώτο πλάνο τις σύγχρονες ανάγκες του λαού

Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που, παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους, κατανοούν ότι η μαχητική στάση του ΚΚΕ ήταν πραγματική ασπίδα προστασίας.

Οτι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα χωρίς το ΚΚΕ.

Και ότι τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν αδυνατίζει το ΚΚΕ.

Η στάση του ΚΚΕ πάνω απ' όλα συνέβαλε στο να μην επικρατήσει πλήρως η λογική της ηττοπάθειας.

Απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που ανησυχούν μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας. Τη συνέχιση του πολέμου στη Συρία. Τις απειλές για νέες επεμβάσεις. Τις αλλαγές συνόρων. Την τεράστια συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή, με ασκήσεις και γυμνάσια, που παραπέμπουν σε πολεμικές συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας. Την όξυνση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Μπορούμε να πάμε μπροστά, μπορούμε να κάνουμε πολλά, μόνο με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, με ένα πολύ πιο ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα, με μια δυνατή αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή συμμαχία.

Να μεγαλώσουμε τα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία συμφωνεί κι επαυξάνει η ΝΔ.

Να πληθύνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σύγχρονων δικαιωμάτων της νεολαίας και των εργαζομένων.

Να νιώσουν πραγματικά αδύναμοι: Κυβερνήσεις και κόμματα, που κάνοντας πράξη τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, τσακίζουν τα όνειρα και τη ζωή μας.

Να βάλουμε μπροστά, σε πρώτο πλάνο, τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας.

Ολα αυτά μετριούνται με έναν βασικό δείκτη: Το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, ακριβώς γιατί είναι η αποφασισμένη δύναμη να μην εγκαταλείψει ποτέ τη θέση της στην εμπροσθοφυλακή των εργατικών και νεανικών αγώνων.


Αφετηρία για συμπόρευση ακόμα περισσότερων με το ΚΚΕ

Δημήτρης Δουλουφάκης
Δημήτρης Δουλουφάκης
Στο βήμα της σύσκεψης στο Ηράκλειο, τον Δ. Κουτσούμπα διαδέχτηκαν άνθρωποι που συναντήθηκαν με το ΚΚΕ στους αγώνες του λαϊκού κινήματος. Με τις τοποθετήσεις τους, όσοι πήραν τον λόγο εξέθεσαν τις σκέψεις τους γύρω από την πολιτική και τη δράση του Κόμματος, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την ανάγκη συμπόρευσης με το ΚΚΕ, ενίσχυσης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ενώ κάλεσμα να συνεχιστεί ο διάλογος και να γίνει όσο το δυνατόν πιο γόνιμος απηύθυνε, κλείνοντας την εκδήλωση, ο Ανδρέας Κοκοσάλης, Γραμματέας της ΤΕ Ηρακλείου.

Το ΚΚΕ θα είναι εδώ και μετά τη μέρα των εκλογών

«Αρχίζει ένας μακρύς προεκλογικός αγώνας. Ξέρουμε ότι οι εκλογές δεν είναι η λύση. Αλλά ξέρουμε επίσης ότι το ΚΚΕ δεν θα είναι μαζί μας μόνο μέχρι τη μέρα των εκλογών, θα είναι και τις επόμενες μέρες, όπως ήταν όλα αυτά τα 100 χρόνια», τόνισε ο Γιάννης Δαλέζιος, αναπληρωτής καθηγητής Φυσιολογίας της Ιατρικής. Υπενθυμίζοντας μια σειρά από θέσεις, προβλέψεις και εκτιμήσεις του ΚΚΕ που έχουν δικαιωθεί από την πραγματικότητα και τη ζωή, όπως τις προειδοποιήσεις του για τον χαρακτήρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, κάλεσε σε συμπόρευση μαζί του. «Μια θεωρία κρίνεται αν είναι επιτυχημένη από τις προβλέψεις που κάνει, όχι μόνο από τις λύσεις που δίνει στα καυτά καθημερινά προβλήματα, αλλά και από τις προβλέψεις. Το ΚΚΕ τα πρόβλεψε όλα αυτά. Εχουμε κανένα λόγο να μη συμπορευτούμε μαζί του; (...) Ο καθένας στη δουλειά του, ο καθένας στον κύκλο του, στους φίλους του, στην οικογένειά του», σημείωσε.

«Οπλα» στους αγώνες του λαού η Τέχνη και ο Πολιτισμός

Μιχάλης Ασκορδαλάκης
Μιχάλης Ασκορδαλάκης
Ο Δημήτρης Δουλουφάκης, φαρμακοποιός, οπτικός και ζωγράφος, αναφέρθηκε στην έκθεση εικαστικών, στη διοργάνωση της οποίας συμμετέχει και ο ίδιος ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και καλλιτέχνης, και υπογράμμισε την ανάγκη για πρωτοβουλίες και δράση στο μέτωπο του Πολιτισμού. «Δεν φτάνει μόνο ο αγώνας στους χώρους εργασίας, στην αγροτιά, στη βιομηχανία. Με αφορμή την έκθεση των εικαστικών που εγκαινιάσαμε σήμερα, προτείνω να επενδύσουμε στον Πολιτισμό. Και στον Πολιτισμό. Είναι κάτι που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο καπιταλισμός κάθε μέρα αποδεικνύει πόσο θέλει να επιβάλει τον σκοταδισμό, πόσο θέλει να επιβάλει την αμορφωσιά», ανέφερε και πρόσθεσε πως η γνώση, η επαφή με την Τέχνη και τον Πολιτισμό είναι «όπλα» για το λαό. «Το ΚΚΕ πάντα ήταν κοντά στην Τέχνη, στον Πολιτισμό. Νομίζω το μόνο που έχει να κάνει είναι να καλέσει τον κόσμο δίπλα του. Ιδίως τώρα που τα προσωπεία πέφτουν και φαίνεται ξεκάθαρα πως η δεξιά, είτε η λεγόμενη αριστερά, αυτό που εξυπηρετούν είναι τα ίδια συμφέροντα», κατέληξε.

Αλλη Αριστερά απ' το ΚΚΕ δεν μπορεί να υπάρχει

«Περιπλανηθήκαμε 25 χρόνια, πιστεύαμε ότι υπηρετούσαμε κι εμείς μια Αριστερά, μέχρι να καταλάβουμε ότι άλλη Αριστερά από το ΚΚΕ δεν υπάρχει, δεν μπορεί να υπάρχει», είπε ο Μιχάλης Ασκορδαλάκης, δικηγόρος. «Υπήρξα υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2015», εξήγησε και πρόσθεσε πως όταν αποχώρησε από τις γραμμές του κυβερνώντος κόμματος τον Ιούνη του ίδιου έτους, «ούτε καν σκέφτηκα ότι υπήρχε άλλος χώρος εκτός από το ΚΚΕ, με τον οποίο μπορούσα να συμπορευτώ». Υπογράμμισε πως αν το ΚΚΕ ακολουθούσε τις παροτρύνσεις να «βάλει νερό στο κρασί του», δεν θα μετρούσε σήμερα 100 χρόνια Ιστορίας και πρωτοπόρας δράσης.

Η μόνη δύναμη στο πλάι των εργαζομένων

Βασίλης Τερζάκης
Βασίλης Τερζάκης
«Στα όσα χρόνια ασχολούμαι συνδικαλιστικά με το χώρο, η μόνη δύναμη που μας στήριξε, η μόνη δύναμη που αποδεδειγμένα ήταν δίπλα μας, ήταν το ΚΚΕ», σημείωσε ο Βασίλης Τερζάκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ωρομισθίων του ΟΑΕΔ. Πρόσθεσε πως το μήνυμα στους εργαζόμενους που νιώθουν «να χάνουν την ελπίδα που θα ερχόταν και δεν ήρθε ποτέ», είναι: «Μη φοβάστε, υπάρχουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, υπάρχει το ΚΚΕ το οποίο είναι δίπλα σας, το οποίο σας στηρίζει». Μεταφέροντας τα ερωτήματα εργαζομένων γύρω από την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, σημείωσε πως «πρέπει να επικοινωνήσουμε πολύ περισσότερο τον βαθύτερο στόχο και το όραμα που έχει το ΚΚΕ», πρέπει να γίνεται αντικείμενο συζήτησης πως «αν ανέβει το ΚΚΕ, θα ανέβει ο λαός στην εξουσία».

Συμπόρευση με το ΚΚΕ για τη συνέπειά του

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, αλλά και όλος ο λαός, από την εφαρμοζόμενη πολιτική στην Υγεία, υπογράμμισε η Μαρία Αναστασάκη, ψυχίατρος, επικουρική επιμελήτρια στο ΠΑΓΝΗ. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο χώρο της Ψυχικής Υγείας που βάλλεται, με σοβαρές συνέπειες για τους πάσχοντες. Υπενθύμισε παρεμβάσεις του Κόμματος, μέσα και έξω από τη Βουλή, και επισήμανε πως «αξίζει για αυτήν τη συνέπεια να συμπορευτούμε μαζί του».

Με συμφωνίες κορυφής δεν λύνονται τα προβλήματα

Μαρία Αναστασάκη
Μαρία Αναστασάκη
Στην 100χρονη Ιστορία του ΚΚΕ, στην τόλμη, στο θάρρος και την ικανότητα του Κόμματος να τη μελετά και να βγάζει συμπεράσματα από αυτή, αναφέρθηκε ο Λευτέρης Χαρωνίτης, σκηνοθέτης. «Με συμφωνίες κορυφής δεν λύνονται τα προβλήματα», είπε υπενθυμίζοντας πόσες φορές αποδείχθηκε αυτό στην Ιστορία. Οσον αφορά την πολιτική, πολιτιστική και εκδοτική δραστηριότητα του Κόμματος, χαιρέτισε την αισθητική αναβάθμιση και τη θέση που έχουν τα ζητήματα του Πολιτισμού. Πρότεινε, τέλος, το άνοιγμα ενός πιο συστηματικού διαλόγου «με τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών».


Γιάννης Δαλέζιος
Γιάννης Δαλέζιος

Λευτέρης Χαρωνίτης
Λευτέρης Χαρωνίτης


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ