ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Γενάρη 2018 - Κυριακή 14 Γενάρη 2018
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Μαζική η απεργιακή απάντηση της Παρασκευής - Ολοι στα συλλαλητήρια της Δευτέρας!

Ολοι στο δρόμο, όλοι στον αγώνα, ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο! Ολοι, ξανά πάλι τη Δευτέρα, στις νέες λαϊκές κινητοποιήσεις, στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στις απεργίες, στη στάση εργασίας στο Δημόσιο. Το μήνυμα αυτό έστειλαν χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή τους την Παρασκευή στην απεργία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, με τις μεγάλες και μαχητικές συγκεντρώσεις τους σε πολλές πόλεις της χώρας, δίνοντας μαζική, αποφασιστική απάντηση στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης που προωθεί η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Σε ανακοίνωσή του για την απεργία και την αγωνιστική συνέχεια, το ΠΑΜΕ«χαιρετίζει τους απεργούς σε όλη τη χώρα που αψήφησαν τις πιέσεις και την οξυμένη εργοδοτική τρομοκρατία στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς, που προσπέρασαν τη συνειδητή απεργοσπασία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και συμμετείχαν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις».

Με την απεργιακή κινητοποίηση, τονίζει, «στάλθηκε ξεκάθαρο μήνυμα πως την οργάνωση και την απεργία δεν τα παραδίδουμε στην εργοδοσία και το κράτος της. Ηταν η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών. Κινητοποιήσεις που ξεσκέπασαν την προπαγάνδα τους, ανέδειξαν τον κοινό αντιλαϊκό βηματισμό κυβέρνησης, ΝΔ και κομμάτων που έχουν ψηφίσει μνημόνια, το βρώμικο ρόλο των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Γι' αυτό λυσσάξανε και κατέφυγαν σε ψέματα και αθλιότητες εναντίον του ΠΑΜΕ, του ταξικού κινήματος».

Υπογραμμίζοντας ότι τα αντεργατικά μέτρα του πολυνομοσχεδίου αποτελούν προαπαιτούμενα του κεφαλαίου, «μακροχρόνια αιτήματα της επιχειρηματικής κοινότητας», όπως είπε χαρακτηριστικά ο ΣΕΒ, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, να εντείνουν την πάλη τους.

«Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεμπερδεύουν με το φόβο και τις αυταπάτες! Συνεχίζουμε! Δεν σταματάμε εδώ!», υπογραμμίζει.

Η συνέχεια δίνεται το Σάββατο και την Κυριακή, με ενημερωτικές εξορμήσεις, δράσεις σε γειτονιές και πόλεις, συσκέψεις, από σωματεία και άλλους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, μπροστά στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 15/1, μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια, καθώς και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα.

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα τη Δευτέρα

Οι προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 15/1, στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια, θα πραγματοποιηθούν στις 5.30 μ.μ., στα εξής σημεία:

Πλατεία Κάνιγγος: Εργατικά σωματεία και Επιτροπές Αγώνα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα της Αττικής. Η ΟΒΣΑ, κλαδικά σωματεία ΕΒΕ και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Α' Αθήνας. Ενώσεις και σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, σύλλογοι συνταξιούχων, σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ και άλλοι μαζικοί φορείς από τους δήμους της Ανατολικής Αθήνας, του δήμου Αθήνας και του Γαλατσίου, του Λαυρίου και της περιοχής των Μεσογείων.

Πλατεία Καραϊσκάκη: Ενώσεις και σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, σύλλογοι συνταξιούχων, σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ και άλλοι μαζικοί φορείς από τους δήμους της Δυτικής Αθήνας, του Βορείου Τομέα της Αθήνας, των δήμων του Θριασίου και της Μεγαρίδας.

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Σύλλογοι συνταξιούχων του Δημοσίου, κλάδων του ιδιωτικού τομέα και του ΟΑΕΕ. Ενώσεις και σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, σύλλογοι συνταξιούχων, σύλλογοι γυναικών της ΟΓΕ και άλλοι μαζικοί φορείς από τους δήμους του Πειραιά και του Νότιου Τομέα της Αθήνας.

Σταδίου και Αιόλου: Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι.

Πούλμαν για το συλλαλητήριο στην Ομόνοια

Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς δρομολογούν πούλμαν από γειτονιές του Λεκανοπεδίου για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια τη Δευτέρα 15/1.

Μέχρι την ώρα που τυπωνόταν η εφημερίδα, είχαν οριστεί πούλμαν από τις εξής περιοχές:

-- Ελευσίνα, 5 μ.μ., από το δημοτικό πάρκινγκ

-- Ηλιούπολη, 4.45 μ.μ., από το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

-- Βύρωνας, 4.30 μ.μ., από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείου)

-- Καισαριανή, 5 μ.μ., από την πλατεία Π. Μακρή

-- Ζωγράφου, 4.45 μ.μ., από την πλατεία Γαρδένιας

-- Υμηττός, 4.45 μ.μ., από την πλατεία Αγίας Φωτεινής

-- Δάφνη, 4.50 μ.μ., από τη Γυμναστική Ακαδημία

-- Περιστέρι, 4.45 μ.μ., από την πλατεία Δέγλερη

-- Περιστέρι, 4.45 μ.μ., από την πλατεία Λόφου

-- Περιστέρι, 4.45 μ.μ., από την πλατεία Δημαρχείου

-- Περιστέρι, 4.45 μ.μ., από το ΚΕΠ Ν. Ζωής

-- Χαϊδάρι, 4.45 μ.μ., από την πλατεία Δημαρχείου

-- Αιγάλεω, 4.45 μ.μ., από την πλατεία Εσταυρωμένου

-- Αγία Βαρβάρα, 4.45 μ.μ., από Ελ. Βενιζέλου και Μεγ. Αλεξάνδρου (ταχυδρομείο)

-- Ιλιον, 4.45 μ.μ., από τον ΟΤΕ

-- Καματερό, 4.45 μ.μ., από τη στάση Μανάρα

-- Πετρούπολη, 4.45 μ.μ., από την πλατεία «ΗΡΩ»

-- Αγιοι Ανάργυροι, 4.45 μ.μ., από την πλατεία Αγ. Αναργύρων

-- Μενίδι, 5 μ.μ., από την πλατεία Καράβου

-- Ολυμπιακό Χωριό, 4.45 μ.μ., από στέκι Λαϊκής Επιτροπής (Κακλαμανάκη 21)

-- Ανω Λιόσια, 4.45 μ.μ., από την τριγωνική πλατεία (πίσω από το δημαρχείο)

-- Ζεφύρι, 5 μ.μ., από το σταθμό του Προαστιακού

-- Κόκκινος Μύλος, 5 μ.μ., από την τριγωνική πλατεία

-- Καλλιθέα, 4.30 μ.μ., από την πλατεία Δαβάκη

-- Γλυφάδα, 4.30 μ.μ., από τον Αγιο Τρύφωνα

-- Ελληνικό, 4.45 μ.μ., από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης

-- Αργυρούπολη, 4.45 μ.μ., από το δημαρχείο

  • Πούλμαν για το συλλαλητήριο της Δευτέρας θα δρομολογηθούν και από άλλες περιοχές της Αττικής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στις Λαϊκές Επιτροπές και τα σωματεία, καθώς και να συμβουλευτείτε το πόρταλ «902.gr».
Οχι στις νέες περικοπές σε αναπηρικά επιδόματα και συντάξεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή το πρωί, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες και Ιδρύματα Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, με ιδιαίτερη αιχμή το άρθρο 215, μέσω του οποίου προωθούνται παραπέρα περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα και συντάξεις, καθώς θέτει ως κριτήριο την αντιδραστική κατεύθυνση της ΕΕ περί «λειτουργικότητας της αναπηρίας». Οι διαδηλωτές ζήτησαν συνάντηση από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, χωρίς να ικανοποιηθεί το αίτημά τους, γεγονός που καταγγέλθηκε. Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για τη Δευτέρα το απόγευμα και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Μαχητική και με πλήθος κόσμου η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα

ΟΜΟΝΟΙΑ
ΟΜΟΝΟΙΑ
«Θα αγωνιζόμαστε και θα απεργούμε μέχρι να ανατρέψουμε την πολιτική τους που σακατεύει την εργατική τάξη και το λαό για χάρη των αφεντικών». Τη μαχητική απάντησή τους στην εργοδοσία, στην κυβέρνηση και τα άλλα στηρίγματά της έδωσαν Ομοσπονδίες, Σωματεία και εργαζόμενοι με τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσαν την Παρασκευή στην Ομόνοια και την πορεία τους μέχρι τη Βουλή.

Την ώρα που κυβέρνηση και ΝΔ έβαζαν στις ράγες την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο έχουν συμπεριλάβει την απεργοκτόνα διάταξη, λαμβάνοντας τα συγχαρητήρια του ΣΕΒ, τα ταξικά συνδικάτα διαδήλωναν με τα πανό και τα συνθήματά τους: «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία, χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία!»

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, και ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ βουλευτές του Κόμματος έφτασαν μαζί με την πορεία στη Βουλή.

Σημαντική συμμετοχή από κλάδους και χώρους δουλειάς

«Απεργούμε γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμά μας στην απεργία, την οργάνωση, τη συλλογική πάλη και δράση. Απεργούμε για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών - λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη». Συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενοι πρόταξαν τα αιτήματα κόντρα στο πολυνομοσχέδιο, μαζί με τις διεκδικήσεις τους για βασικό μισθό 751 ευρώ και κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις.

Μαζί με τους εργαζόμενους διαδήλωσαν αυτοαπασχολούμενοι, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ, νέοι και νέες με τα πανό και τις σημαίες του ΜΑΣ, το οποίο ανάρτησε γιγαντοπανό για την απεργία στα Προπύλαια.

Στο απεργιακό κάλεσμα των Σωματείων και Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ανταποκρίθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι από διαφορετικούς κλάδους και χώρους δουλειάς. Η συμμετοχή τους στην απεργία, στις απεργιακές φρουρές, στη συγκέντρωση έγινε κόντρα στη στάση και τη δράση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που έκανε και στην Αττική ό,τι περνούσε από το χέρι του για να βάλει εμπόδια στην κινητοποίηση, επιβεβαιώνοντας ότι έχει περάσει σε νέα επίπεδα ο ρόλος του ως νεροκουβαλητή της εργοδοσίας μέσα στις οργανώσεις των εργαζομένων.

Καθολική συμμετοχή στην απεργία καταγράφηκε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και στα εργοτάξια στον κλάδο των Κατασκευών, με δεκάδες εργαζόμενους να διαδηλώνουν πίσω από τα πανό του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων, αντίστοιχα.

Σημαντικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία καταγράφηκαν σε μια σειρά εργοστάσια στα Τρόφιμα (ΕΒΓΑ, TASTY, AMSTEL), στη Χημική Βιομηχανία (Παπουτσάνης, ΕΛΑΪΣ). Επίσης, στους εργαζόμενους στις εργολαβίες του «Τοξότη», που συμμετείχαν με το δικό τους πανό πίσω από το μπλοκ του κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας.

ΣΤΑΔΙΟΥ
ΣΤΑΔΙΟΥ
Τη μάχη της απεργίας έδωσαν με επιτυχία οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου, αορίστου χρόνου και εργολαβικοί, με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορήσουν την Παρασκευή τα φύλλα των εφημερίδων. Στη μάχη της απεργίας βρέθηκαν από νωρίς το πρωί το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και επιχειρησιακά σωματεία σε μια σειρά από ξενοδοχεία («Royal Olympic», «Novotel»). Στις εγκαταστάσεις του «Athens Ledra», το κάλεσμα των εργαζομένων στα συνεργεία που κάνουν εργασίες στο κτίριο να πάρουν μέρος στην απεργία, είχε ως αποτέλεσμα οι εργασίες ανακαίνισης να σταματήσουν. Το ίδιο έγινε και στο «Metropolitan» από το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων στο ξενοδοχείο και το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Μαζικό ήταν το μπλοκ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ), με απεργούς από μια σειρά επιχειρήσεις του κλάδου. Οπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι στο Συνδικάτο, στον ΟΤΕ, προϊστάμενοι και συνδικαλιστές της ΟΜΕ ΟΤΕ «ενημέρωναν» τους εργαζόμενους ότι η Ομοσπονδία δεν έχει προκηρύξει απεργία και πως για να απεργήσουν πρέπει να είναι μέλη του ΣΕΤΗΠ! Το Συνδικάτο έκανε παρέμβαση στην εργοδοσία, ενώ η Σωματεική του Επιτροπή περιφρούρησε την απεργία στις εγκαταστάσεις στον Κεραμεικό.

ΒΟΥΛΗ
ΒΟΥΛΗ
Δεκάδες εργαζόμενοι στους Δήμους διαδήλωσαν με το κλαδικό τους Συνδικάτο, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που χτυπά διπλά και τριπλά τον κλάδο, με την κατάργηση των ΒΑΕ και την απαγόρευση της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Σε Δήμους όπου τα επιχειρησιακά σωματεία πήραν αποφάσεις για στάση εργασίας, η συμμετοχή των εργαζομένων καταγράφηκε αυξημένη (π.χ. Κορυδαλλός, Ασπρόπυργος).

Πίσω από το πανό της Γραμματείας Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν απεργοί από τα μέσα σταθερής τροχιάς.

  • Η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας ξεκίνησε με την ανάγνωση και την έγκριση ψηφίσματος για την άμεση απελευθέρωση της 16χρονης Παλαιστίνιας, Αχεντ Ταμίμι, που έχει συλληφθεί και φυλακιστεί από ισραηλινό στρατοδικείο. «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα παιδιά της Παλαιστίνης που αγωνίζονται ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση της 16χρονης και της οικογένειάς της», αναφέρει το ψήφισμα. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως η φυλάκιση της 16χρονης «ξεγυμνώνει» και την ελληνική κυβέρνηση «που μιλά για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και οικοδομεί σχέσεις με κράτη δολοφόνους, όπως το κράτος του Ισραήλ που φυλακίζει και δολοφονεί μικρά παιδιά, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να μην αναγνωρίζει το Παλαιστινιακό κράτος».
Τα συλλαλητήρια της Δευτέρας

Στα συλλαλητήρια που οργανώνονται στην Αθήνα και πολλές ακόμα μεγάλες πόλεις της χώρας τη Δευτέρα, καλούν το ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, σε συνέχεια της απεργίας και των κινητοποιήσεων που προηγήθηκαν ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχει φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Τη Δευτέρα 15/1, μέρα ψήφισης του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, το ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία καλούν σε συλλαλητήρια σε πόλεις όλης της χώρας, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων όλων των προηγούμενων ημερών.

Στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ καλεί σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια. Στην κινητοποίηση καλεί και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, με αναχώρηση στις 4 μ.μ. από τον ΟΤΕ.

Συλλαλητήρια θα γίνουν επίσης στις εξής πόλεις: Θεσσαλονίκη, 6.30 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου. Αγρίνιο, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Αλεξανδρούπολη, 6.30 μ.μ., δημαρχείο. Αρτα, 7 μ.μ., πλατεία Κιλκίς. Γιάννενα, 6 μ.μ., Εργατικό Κέντρο. Δράμα, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Ζάκυνθος, 7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο. Ηράκλειο, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας. Θήβα, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία. Καβάλα, 6.30 μ.μ., πλατεία Καπνεργάτη. Καλαμάτα, 7 μ.μ., πλατεία 23ης Μάρτη. Κομοτηνή, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία. Λάρισα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία. Λαμία, 6.30 μ.μ., πλατεία Πάρκου. Μυτιλήνη, 6.30 μ.μ., πλατεία Σαπφούς. Ξάνθη, 6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας. Πάτρα, 6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο. Πρέβεζα, 7 μ.μ., στη Θεοφάνειο. Ρόδος, 5.30 μ.μ., πλατεία Κύπρου. Σχηματάρι, 6.30 μ.μ., δημαρχείο. Τρίκαλα, 6 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου. Χανιά, 7 μ.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό, λεωφορεία και τρόλεϊ

Τη Δευτέρα κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το μετρό και τον ηλεκτρικό.

Στάσεις εργασίας στο Δημόσιο

Το πρωί της ίδιας μέρας προχωρούν σε στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο: Από τις 12 μ. έως τις 3 μ.μ. για όλο το Δημόσιο και επιπλέον από τις 8 π.μ. έως τις 12 μ. οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί σε μαζική συμμετοχή σε αυτές και στα απογευματινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Τα αντεργατικά μέτρα θα καταργηθούν στην πράξη από το λαϊκό κίνημα

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων στην Ομόνοια παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος έκανε την εξής δήλωση:

«Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει: Εσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία, και οι πλειστηριασμοί, ακόμη και πρώτης κατοικίας, και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο, θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα, μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη, από τη λαϊκή συμμαχία. Ετσι λοιπόν, συνεχίζουμε κάθε μέρα δυναμικά, αγωνιστικά, ταξικά, γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μπροστά ο λαός μας».

Διεθνής αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις

Μηνύματα στήριξης και διεθνούς αλληλεγγύης από συνδικαλιστικές οργανώσεις του εξωτερικού έφτασαν στο ΠΑΜΕ, για την απεργία στις 12/1 και τις υπόλοιπες κινητοποιήσεις και δράσεις του ταξικού κινήματος ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, μηνύματα αλληλεγγύης έχουν στείλει οι εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις: Ευρωπαϊκό Γραφείο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (EUROF - WFTU), Συνδικαλιστική Οργάνωση USB (Ιταλία), Συνδικαλιστική Οργάνωση SGB (Ιταλία), Ομοσπονδία Μεταφορών Nakliyat Is (Τουρκία), Συνδικαλιστική Οργάνωση Left Bloc (Αυστρία), Συνδικαλιστική Οργάνωση CESU (Σρι Λάνκα), Ομοσπονδία Συνταξιούχων AIDBA (Ινδία), Συνδικάτο Εργαζομένων στο Μετρό της Στοκχόλμης SEKO Klubb111 (Σουηδία), Ομοσπονδία Zhanartu (Καζακστάν), Συνδικάτο Εργαζομένων στα Τρένα CGT Cheminots de Versailles (Γαλλία), Συνδικαλιστική Οργάνωση Labor United for Class Struggle / Labor Today (ΗΠΑ), Συνδικαλιστική Οργάνωση SCUT (Ισπανία), Ομοσπονδία Δημοσίου FSNTPS (Πορτογαλία).



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ