ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Γενάρη 2015
Σελ. /24
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»
Μάχη για να φτάσει παντού το κάλεσμα του ΚΚΕ

Λίγο πριν ξεκινήσει το συνεργείο στη Νίκαια
Λίγο πριν ξεκινήσει το συνεργείο στη Νίκαια
Από το απόγευμα του Σαββάτου με τη χρέωση του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» στις Οργανώσεις ξεκίνησε η εξόρμηση στις συνοικίες της Αττικής, που συνεχίστηκε την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Με στόχο να φτάσει παντού η φωνή του ΚΚΕ, ο «Ριζοσπάστης» με τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του Κόμματος σε όλη τη χώρα και το κάλεσμα για στήριξή τους μπήκε σε εκατοντάδες λαϊκά σπίτια. Η πανεξόρμηση έδωσε την ευκαιρία στις Οργανώσεις του ΚΚΕ να έρθουν σε επαφή με τον εργατόκοσμο της Αττικής, να συζητήσουν για τις εξελίξεις, την πολιτική του ΚΚΕ και την αναγκαιότητα ενίσχυσής του. Να απαντήσουν σε ερωτήματα, να ακούσουν παρατηρήσεις, με διάλογο ειλικρινή και ουσιαστικό.

Μεγαλύτερη διακίνηση - καλύτερη συζήτηση

Στο Περιστέρι οι στόχοι για τη διακίνηση της εφημερίδας αναπροσαρμόστηκαν με την προκήρυξη των εκλογών, ώστε να διακινούνται περισσότερα φύλλα, με περισσότερες δυνάμεις στη μάχη. Στην κυριακάτικη εξόρμηση τα συνεργεία του Κόμματος χτύπησαν εκατοντάδες πόρτες: «Η εξόρμηση για τους συντρόφους και τους φίλους του Κόμματος ξεκινά από το Σάββατο. Αυτό βοηθά τόσο στο να διαβάζεται έγκαιρα η εφημερίδα, όσο και στο να μπορούμε να αφιερώνουμε την Κυριακή σε πιο πλατύ άνοιγμα και συζήτηση με τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία της περιοχής. Με τον ίδιο στόχο, η εξόρμηση δεν τελειώνει την Κυριακή αλλά συνεχίζεται και το πρωί της Δευτέρας σε χώρους δουλειάς και εμπορικούς δρόμους», σημειώνει η Αθανασία, στέλεχος του Κόμματος στο Περιστέρι.

Ο «Ριζοσπάστης» μπήκε σε εκατοντάδες λαϊκά σπίτια
Ο «Ριζοσπάστης» μπήκε σε εκατοντάδες λαϊκά σπίτια
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τα παραπάνω είναι η ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών: Οργάνωσε την Κυριακή 4/1 σύσκεψη με πάνω από 45 άτομα. Στην εξόρμηση της ίδιας μέρας διακίνησε 100 εφημερίδες, ξεπερνώντας το αρχικό πλάνο των 80 φύλλων. Στην προχτεσινή εξόρμηση, ανέβασε ακόμα περισσότερο το πλάνο της, στα 130 φύλλα.

Εμπιστοσύνη μόνο στη δύναμη του λαού

Στη Νίκαια, στα «πηγαδάκια» και στις πόρτες, η συζήτηση επικεντρώνεται στο ποιο κόμμα μπορεί πράγματι να πρωταγωνιστήσει στη διεκδίκηση της ανάκτησης των απωλειών από την κρίση τα τελευταία χρόνια. Το ΚΚΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στο λαό να ξεπεράσει εκβιασμούς και αυταπάτες, να σκεφτεί ότι αρκετά μάτωσε για να υπηρετηθεί ο σημερινός δρόμος, της ΕΕ και των μονοπωλίων, όπου τον καλούν ξανά να βαδίσει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής, τονίζοντας ότι «πρέπει να τους ξεφορτωθούμε, να πληρώσουν για την κατάντια μας όσοι μας έφεραν ως εδώ». Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ που οργανώνουν την εξόρμηση απαντούν ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους και να τιμωρήσουν την κυβέρνηση και την πλουτοκρατία, από την ενίσχυση του ΚΚΕ. Αυτή είναι η γνήσια λαϊκή απάντηση στα κόμματα των αφεντικών, των μονοπωλίων και της ΕΕ, σε όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές. Επίσης, καλούν τους Νικαιώτες να μην πιστέψουν ότι ένα άλλο κόμμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης μπορεί να δικαιώσει τις προσδοκίες τους για καλύτερες μέρες. Γι' αυτό δεν πρέπει να εμπιστεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο τη δική τους δύναμη, που με δυνατό ΚΚΕ πολλαπλασιάζεται μέσα κι έξω από τη Βουλή.

Τα ερωτήματα από τον κόσμο είναι δεκάδες. Κυριαρχούν στις συζητήσεις οι «μεταγραφές» που βγήκαν στο φως τις τελευταίες μέρες. Δεν υπάρχει κόμμα πλην του ΚΚΕ που να μην «κατεβάζει» υποψήφιους που τα προηγούμενα χρόνια υπηρέτησαν τα μνημόνια και τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις... «Ολοι από το ίδιο καζάνι βγαίνουν. Μόνο το ΚΚΕ μένει σταθερό και άξιο εμπιστοσύνης», απαντά χαρακτηριστικά ένας Νικαιώτης στο συνεργείο του Κόμματος.

Εντείνονται οι προσπάθειες

«Πόρτα πόρτα» και στις συνοικίες του Βύρωνα, μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ «όργωσαν» για πολλές ώρες γειτονιές όπως η Μεταμόρφωση, τα Νταμάρια κ.ά. Με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι και με όρεξη έφτασαν παντού. Η εξόρμηση συνδυάστηκε με περιοδεία σε καφετέριες με την υποψήφια βουλευτή Θεοδώρα Δριμάλα, η οποία κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ, γιατί είναι το μόνο κόμμα που είναι σίγουρο για το λαό. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα δώσει το «παρών» σε μια κυβέρνηση όταν ο λαός θα έχει την εξουσία και θα μπορεί να αποφασίζει ο ίδιος για τον τόπο του, όχι οι καπιταλιστές για τα κέρδη τους.

Η μαζική εξόρμηση με το κάλεσμα στους εργάτες, στους ανέργους, στα λαϊκά στρώματα κλιμακώνεται τις επόμενες μέρες. Σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, πλατείες, σε σπίτια οργανώνονται περιοδείες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις. Με πλατιά συζήτηση για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής, με δυνατό ΚΚΕ!

Ο Δ. Κουτσούμπας στο «MEGA»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα δώσει συνέντευξη σήμερα, Τρίτη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Mega».

Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει στις εξής πολιτικές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στο διάστημα 14 - 18 Γενάρη:

-- Αύριο Τετάρτη 14/1, στη Λάρισα, στις 19.00, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

-- Την Πέμπτη 15/1, στην Πάτρα, στις 18.30, στο κλειστό γήπεδο της ΕΑ Πατρών.

-- Την Παρασκευή 16/1, στα Ιωάννινα, στις 21.00, στο κέντρο Καρβούνη στην Ελεούσα.

-- Το Σάββατο 17/1, σε συγκέντρωση νεολαίας στην Αθήνα, στις 19.00, στο γήπεδο Σπόρτιγκ.

-- Την Κυριακή 18/1, στη Θήβα, στις 19.00, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

ΑΘΗΝΑ
Στις 22 Γενάρη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δ. Κουτσούμπας

Το ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα, την Πέμπτη 22 Γενάρη, στις 7.00 το απόγευμα, στο Σύνταγμα.

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ