Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 13 Γενάρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11453

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ 1.000 ΦΥΛΛΑ ΤΟΥ «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πορεία συνυφασμένη με την πορεία της νεολαίας του ΚΚΕ - εργαλείο για την ανάδειξη της επικαιρότητας του σοσιαλισμού στη νεολαία

ΣΕΛ.  16   -   17

Παίρνουν μέτρα που τσακίζουν το λαό για την ανάκαμψη κερδών

Η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου

  • Η λογική και η φιλοσοφία του νομοσχεδίου δεν αλλάζει. Μεγαλώνει η βαρβαρότητα των μέτρων. Η λογική είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει από το λαό ό,τι του έχει μείνει στην τσέπη για να διαμορφώσει τα έσοδα του κράτους, να πληρώνει τον κρατικό μηχανισμό, τα τοκοχρεολύσια, και ό,τι μείνει να το επιστρέφει στο κεφάλαιο, ενώ να δίνει ολοένα και λιγότερα ψίχουλα για τις λεγόμενες κοινωνικές ανάγκες.
  • Τα μέτρα που παίρνονται επιταχύνονται στην κρίση, αλλά στοχεύουν να εξασφαλίσουν ανάκαμψη κερδών σε μια περίοδο που η διευρυμένη αναπαραγωγή του καπιταλιστικού συστήματος δεν είναι εύκολη, το ποσοστό κέρδους πέφτει, ο ανταγωνισμός είναι οξύτατος. Επομένως, θέλουν να «αλλάξουν τα φώτα» στο λαό και μετά θα κάνουν επενδύσεις, όχι με βάση τις ανθρώπινες ανάγκες, αλλά εκεί που κερδίζουν.

ΣΕΛ.  2   -   3


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Αγωνιστική ετοιμότητα για τη νέα Συλλογική Σύμβαση

Κάλεσμα προς τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να αντιπαλέψουν συσπειρωμένοι τη νέα επίθεση που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες φαρμάκου μαζί με συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις του κλάδου, απευθύνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) μπροστά και στο συνέδριό της που θα γίνει 26 - 27 Γενάρη.


ΣΕΛ.  19  -  21

Προσφορές

Ο Νίκος Κουκουτάτσιος, πρώην δήμαρχος Λιτοχώρου, προσφέρει στο τιμημένο ΚΚΕ, ως 2η δόση, 12.500 ευρώ, «για να αποκτήσει στέγη το Κόμμα μας στο Λιτόχωρο».

Ο Α.Σ.Κ. προσφέρει 5.000 ευρώ για την επιτυχία του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Ο σ. Γιακουμάκης Γεράσιμος, από Μονεμβασιά Λακωνίας, προσφέρει 3.000 ευρώ στο ΚΚΕ.

-- Οι Παύλος και Κλέαρχος Πειραλής, προσφέρουν στο τιμημένο Κόμμα τους, το ΚΚΕ, 1.000 ευρώ.


Η Αλέκα Παπαρήγα στο ΜΕΓΚΑ

Στην «Κοινωνία Ωρα ΜΕΓΚΑ» και στους δημοσιογράφους Γ. Οικονομέα και Δ. Καμπουράκη θα παραχωρήσει συνέντευξη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αύριο Δευτέρα, στις 8 π.μ.23ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Ισχυρή Ομοσπονδία - Ισχυρά Συνδικάτα»

«Κρίσιμη μάχη η απεργία στις 16 Γενάρη»


ΣΕΛ.  8
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Αντίπαλος του κεφαλαίου ή «κοινωνικός εταίρος»

ΣΕΛ.  12   -   13
Δράση με σχέδιο για το σήμερα και το αύριο

ΣΕΛ.  10   -   11
Νέα αντιλαϊκά μέτρα

ΣΕΛ.  6
Η κατάσταση της εργατικής τάξης στη Ρωσία

ΣΕΛ.  26   -   27
Για τη λίστα Λαγκάρντ

ΣΕΛ.  7
«ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Προγράμματα - καρμανιόλα για τη νεολαία

ΣΕΛ.  9
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Ο Μπρεχτ στο θέατρο και τη μουσική»

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των εκδηλώσεων, με προβολές ταινιών, που εντάσσονται στο Επιστημονικό Συνέδριο της ΚΕ του ΚΚΕ για το μεγάλο κομμουνιστή καλλιτέχνη και διανοούμενο Μπέρτολτ Μπρεχτ, με τίτλο «Μπρεχτ: Για τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθούν"», ξεκινά, από το Φλεβάρη, ο δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων για τον «Μπρεχτ στο θέατρο και τη μουσική».


ΣΕΛ.  5


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org