ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2019
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Χονδροειδή ψέματα και αντιφάσεις

Ξεκίνησαν χτες οι απολογίες των χρυσαυγιτών του τάγματος εφόδου για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Eurokinissi

Ξεκίνησαν χτες στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης οι απολογίες των χρυσαυγιτών του τάγματος εφόδου για τη δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ το βράδυ της 12ης Σεπτέμβρη 2013. Η επίθεση έγινε λίγα μέτρα από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και ο τρόπος δράσης δείχνει την οργάνωση του τάγματος εφόδου και τον μαφιόζικο χαρακτήρα της επίθεσης. Με αυτοκίνητα και μηχανάκια, βγήκαν από τα γύρω στενά και επιτέθηκαν κρατώντας ανάμεσα σε άλλα καδρόνια, στειλιάρια, πτυσσόμενα γκλοπς, λοστούς, στην άκρη των οποίων υπήρχαν πρόκες και βίδες, κοντάρια στα οποία είχαν προσαρμοσμένα στο επάνω μέρος τους μεταλλικά ελάσματα, καθώς και ιδιοκατασκευή κονταριού με μεταλλική απόληξη και στρεβλή μεταλλική προσθήκη σε σχήμα «Γ». Η εν λόγω ιδιοκατασκευή βρέθηκε αργότερα κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας στα γραφεία της ΧΑ στο Πέραμα, επιμελώς κρυμμένη πίσω από κλιματιστικό. Εκτός του Αναστ. Πανταζή (κατηγορούμενου και για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες), επικεφαλής του τάγματος, κατηγορούμενοι είναι και οι Κυρ. Αντωνακόπουλος, Ι. Καστρινός, Χρ. - Αντ. Χατζηδάκης.

Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν από τη δολοφονική επίθεση, στις 8 Αυγούστου 2013, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Λαγός, Παναγιώταρος, Μίχος μπήκαν στη Ζώνη μεσημέρι και πήγαν σε μια καντίνα για να διακηρύξουν ότι συντάσσονται... «μαζί με τους εφοπλιστές μας, γιατί από κει πέρα εξαρτιόμαστε», ότι «έφυγαν βαπόρια γιατί έγιναν απεργίες». Χωρίς να διστάσουν, άρχισαν να απειλούν ευθέως, όπως ο Λαγός, λέγοντας ότι «οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ (...) θα εξαφανιστούν από δω πέρα μέσα», ο Μίχος που ανέφερε «το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται ΠΑΜΕ», ο Ηλ. Παναγιώταρος που είπε ότι «το απόστημα που υπάρχει εδώ (...) το ΠΑΜΕ (...) πολύ σύντομα θα τελειώσει».

Χτες ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η απολογία του Κυρ. Αντωνακόπουλου, εργολάβου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Παραδέχτηκε επί της ουσίας ότι το δουλεμπορικό γραφείο «Αγ. Νικόλαος» (με τον μανδύα του σωματείου) ιδρύθηκε για να πραγματοποιήσει αυτό που ακούστηκε λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας σε εκδήλωση μερικών δεκάδων φασιστοειδών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα στις 17 Σεπτέμβρη: «Εχουμε το δικαίωμα, λοιπόν, κι εμείς να κάνουμε ένα σωματείο και με αυτό το σωματείο, βάσει νόμου, που θα αποτελείται από αρκετά μέλη, θα διαφοροποιήσουμε τα μεροκάματά μας (...) Τα μεροκάματα που παίρναμε πριν δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά, σε σχέση με την κρίση. Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Ελληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες που γίνονταν όλα αυτά τα χρόνια για διάφορους λόγους».

Επίσης, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε δήθεν να χωρίσει συναδέλφους, όταν έφτασε και είδε, όπως ισχυρίστηκε, συμπλοκή μεταξύ χρυσαυγιτών και μελών του ΠΑΜΕ. Σε επισήμανση του δικαστηρίου ότι ο Πανταζής δεν έχει σχέση με τη Ζώνη, άρα δεν είναι συνάδελφος, δεν μπόρεσε να δώσει πειστική απάντηση.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε και η απολογία του επικεφαλής του τάγματος εφόδου για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, Αναστ. Πανταζή. Ο εν λόγω χρυσαυγίτης ψελλίζοντας κάτι ακατάληπτα δεν μπόρεσε να απαντήσει στις ερωτήσεις του δικαστηρίου γιατί ενώ δηλώνει - και χτες όπως και στην προανάκριση - το 2012 το καλοκαίρι ότι δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή, πέντε μήνες αργότερα και ενώ κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, όχι μόνο επιλέγει να ενταχθεί στην ΤΟ Περάματος της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, αλλά, όπως είπε, ανήκε και στην πενταμελή επιτροπή... «Είναι παράδοξο να καταλάβει κανείς ότι από τη μία λέτε "δεν έχω σχέση με την κατηγορία και με τη Χρυσή Αυγή" και μετά γίνεστε μέλος της Χρυσής Αυγής ενώ εκκρεμεί το κακούργημα. Μήπως εξαρχής ήταν αλλιώς οι καταστάσεις;», του επισημάνθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου. Ενώ, αν και δεν είχε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, όπως διατείνονταν σε όλους τους τόνους, ζήτησε άδεια από τον δήμο στις εκλογές του '12 για την ομιλία του αρχηγού Ν. Μιχαλολιάκου, γεγονός που επίσης του επισημάνθηκε από το δικαστήριο.

Συνομιλίες και με τον Λαγό

Για το τηλεφώνημα που δέχτηκε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από το αρχηγικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής και πυρηνάρχη της Νίκαιας Ι. Λαγό στο τηλέφωνο της γυναίκας του, που χρησιμοποιούσε και ο ίδιος, ενώ όπως είχε ισχυριστεί δεν είχε καμία σχέση μαζί του, τα... μάσησε και δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, παρά το ότι η κλήση φαίνεται να διαρκεί 98 δευτερόλεπτα. Ομολόγησε ότι γνώριζε τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γ. Πατέλη και ότι το βράδυ της δολοφονίας τού τηλεφώνησε 3 φορές, χωρίς να πάρει απάντηση. Οσο για τις κλήσεις το ίδιο βράδυ και στον συγκατηγορούμενό του, Αντωνακόπουλο, τις απέδωσε σε οικονομικό θέμα... Υπενθυμίζεται ότι από την άρση απορρήτου στα κινητά του τηλέφωνα έχουν προκύψει οι εν λόγω συνομιλίες του με την ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Το θράσος και η προκλητικότητα και του εν λόγω χρυσαυγίτη φτάνει στο αποκορύφωμα όταν κατηγορεί τους Αιγύπτιους αλιεργάτες όχι μόνο ότι λένε ψέματα ότι τον αναγνώρισαν, αλλά ότι τάχα το αποδέχτηκαν και σε κατ' ιδίαν συνάντησή τους (!). Υπογραμμίζεται ότι τον Αναστ. Πανταζή τον έχουν αναγνωρίσει στο δικαστήριο οι ψαράδες, ενώ ο Ι. Λαγός παραδέχεται τον ηγετικό ρόλο του στην επίθεση κατά του ΠΑΜΕ σε γραπτά μηνύματα που ανταλλάσσει με τον Δεβελέκο.

Κατά τ' άλλα, όπως και οι συγκατηγορούμενοί του, έκανε λόγο για πιέσεις από τις ανακρίτριες, για να δικαιολογήσει τα όσα αρνείται ότι είπε στην προανάκριση...

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Αναβαθμίζεται ο ρόλος του αντιδραστικού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών

Ψηφίστηκε χτες στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Κύρωση της Συμφωνίας Εδρας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA European Union Agency for Network and Information Security)», για τη μεταφορά της έδρας του οργανισμού στην Αθήνα, από το Ηράκλειο της Κρήτης όπου βρίσκεται σήμερα.

Σημειώνεται ότι ο ENISA συστάθηκε το 2004 με μόνιμη έδρα την Ελλάδα και αποστολή να συμβάλλει σε ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών εντός της ΕΕ για την ομαλή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς των χωρών - μελών της, τη διασφάλιση δηλαδή της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.

Με τις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις και με βάση την Οδηγία της ΕΕ 1184/2016 (ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία το Νοέμβρη του 2018) αναβαθμίζεται διαρκώς ο ρόλος του στην κυβερνοασφάλεια, ο οποίος αφορά στο πώς θα εξασφαλιστεί η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και εμπορευμάτων στο πλαίσιο της Συνθήκης του Μάαστριχτ, ενώ προορίζεται να αποτελέσει την τεχνολογική υποδομή για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της ΕΕ, όπως η Γιουροπόλ και η Eurojust, και τις ανάλογες υπηρεσίες των κρατών - μελών, ισοπεδώνοντας τα ανεπαρκή και ψευδεπίγραφα μέτρα δήθεν προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί μηχανισμοί εκπροσωπούνται στα αρμόδια όργανα του Οργανισμού αυτού με την ονομασία «Μόνιμη Ομάδα Ενδιαφερομένων του Οργανισμού».

Η όλη συζήτηση στην Επιτροπή επικεντρώθηκε στο αν θα πρέπει να μεταφερθεί η έδρα του Οργανισμού από την Κρήτη στην Αθήνα ή όχι, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίζει λέγοντας - ο εισηγητής του Μ. Κάτσης - ότι το νομοσχέδιο είναι συνέχεια των δικών του προσπαθειών. Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25 καταψήφισαν διαφωνώντας στη μεταφορά της έδρας, ενώ επιφυλάχθηκε η Ελληνική Λύση.

Διαδικτυακή παρακολούθηση του λαού από τα μονοπώλια

Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο καθώς, όπως επισήμανε ο ειδικός του αγορητής, Μανώλης Συντυχάκης, αυτό που σηματοδοτεί και προσπαθούν να αποκρύψουν με τις διαφωνίες τους για την έδρα τα αστικά κόμματα είναι ότι «στην πραγματικότητα, πρόκειται για την αναβάθμιση του ρόλου του ENISA, από απλό οργανισμό ασφάλειας της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ σε Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Κυβερνοασφάλεια», σε «άμεση διασύνδεση με το ΝΑΤΟ».

Οπως τόνισε, «ο ENISA αναβαθμίζει και επεκτείνει τους σκοπούς του, όπου συμπεριλαμβάνονται επιπλέον και αστυνομικά καθήκοντα. Οχι απλώς η ασφάλεια των δικτύων επικοινωνίας, αλλά στην πραγματικότητα η "αντιτρομοκρατική" πολιτική της ΕΕ και η "καταπολέμηση" τρομοκρατικών επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, η "προστασία των υποδομών πληροφοριών ζωτικής σημασίας", δημόσιων και ιδιωτικών, στρατιωτικών και μη».

Τόνισε πως είναι χαρακτηριστικό ότι στο νομοσχέδιο ο ENISA, όπως οι υπάλληλοι σε αυτόν, συνολικά όλος αυτός ο μηχανισμός, «αναγνωρίζεται σχεδόν ως διπλωματική αποστολή και του παρέχονται μια σειρά από σχετικές διευκολύνσεις όπως άσυλο, εξαιρέσεις από φορολογία (ΦΠΑ, τελωνειακούς δασμούς, κ.ά.) και άλλες οικονομικές διευκολύνσεις».

Ο Μ. Συντυχάκης αναφέρθηκε συνολικά στο ρόλο της κυβερνοασφάλειας, αναδεικνύοντας ότι η ΕΕ, παράλληλα με την αποφυγή «εισβολέων» σε αρχεία και δεδομένα των ευρωενωσιακών μονοπωλίων από ανταγωνιστές, την εξασφάλιση νέων πεδίων κερδοφορίας σε μονοπώλια αφού πρόκειται για μια αγορά 660 δισ. ευρώ, έχει ως πρώτο μέλημα την καταστολή σε βάρος των λαών.

6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
Στις 18 Σεπτέμβρη η κινητοποίηση των σωματείων στο Κερατσίνι

Κινητοποίηση για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής διοργανώνουν σωματεία και συνδικάτα του Πειραιά την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν), στο Κερατσίνι.

Τα σωματεία σημειώνουν στο κάλεσμά τους τις βαρύτατες ευθύνες των κυβερνήσεων για την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι «έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής και το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Απαιτούν άμεσα να ολοκληρωθεί η δίκη, να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δολοφόνοι. Καταγγέλλουν τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και που ρίχνει στα μαλακά τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής.

Στην κινητοποίηση καλούν:

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας - Παράρτημα Πειραιά, Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Παράρτημα Πειραιά Ενωσης Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής, Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Περιφέρειας Νομού Αττικής και Περιχώρων, Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, Παράρτημα Οικοδόμων Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής - Παράρτημα Πειραιά, Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων Δημοσίου Πειραιά, ΠΕΣ - ΝΑΤ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ