ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ αύριο στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια

Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια μέρα, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Σε συγκέντρωση στην Ομόνοια, αύριο, Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ. καλεί το ΠΑΜΕ, για να εκφραστεί μαζικά η αντίδραση του λαού στο τρίτο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Για τη συγκέντρωση θα αναχωρήσει πούλμαν και από το Λαύριο, στις 5.30 μ.μ., από το Αγαλμα Μεταλλωρύχων.

Στη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ καλεί, επίσης αύριο, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στο κάλεσμά του, το ΠΑΜΕ αναφέρει: «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή, μέσα στον Δεκαπενταύγουστο και με διαδικασίες - εξπρές, το νέο 3ο μνημόνιο, που αποτελεί έναν πραγματικό όλεθρο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού.

Το μνημόνιο Τσίπρα είναι ένα νέο βαρύ πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που ξηλώνει ό,τι έχει απομείνει όρθιο σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, επιταχύνει τις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων στρατηγικών υποδομών και του ορυκτού πλούτου, χτυπάει τη φτωχή αγροτιά. Το νέο μνημόνιο δεσμεύεται να υλοποιήσει απαρέγκλιτα ό,τι έχει ψηφιστεί από τα προηγούμενα μνημόνια, του 2010 και του 2012 και να προσθέσει νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Ιδιαίτερα για τις εργασιακές σχέσεις και το Ασφαλιστικό περιλαμβάνεται η εφαρμογή όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων των δύο προηγούμενων μνημονίων και επιπρόσθετα το χτύπημα των ΣΣΕ και της μετενέργειας, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η πλήρης ανταποδοτική σχέση εισφορών - παροχών με συνέπειες τη μείωση των συντάξεων και των παροχών Υγείας - Πρόνοιας καθώς και μια σειρά άλλα μέτρα.

Οι σαφείς αντιλαϊκές δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβρη, στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2016 - 2019.

Στον αντίποδα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξασφαλίζει γενναία χρηματοδότηση πολλών δισ. ευρώ για τις τράπεζες και τους επιχειρηματικούς ομίλους, αποδεικνύοντας ότι η σκληρή διαπραγμάτευση έγινε προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων, οι οποίοι πανηγυρίζουν άλλωστε για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης και τη συμφωνία.

Κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα δεν μπορεί να κρύψει πια τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τη στήριξη που προσφέρουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι. Η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων καθώς και η συμμετοχή στην ΕΕ δε συμβαδίζουν με τα λαϊκά συμφέροντα. Απαιτείται αναμέτρηση και ρήξη με το δρόμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αλλιώς οι θυσίες θα συνεχίζουν αμέτρητες για την εργατική τάξη και όλο το λαό.

Δεν πρέπει να χαθεί στιγμή. Καμία ανοχή. Δε χωρά απογοήτευση και εφησυχασμός. Στην επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - επιχειρηματικών ομίλων απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις εργατογειτονιές.

Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Λαϊκές Επιτροπές. Η προοπτική βρίσκεται στους ισχυρούς ταξικούς αγώνες και σε μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία που θα διεκδικήσει ο λαός μας να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει, απαλλαγμένος από την ΕΕ και τους καπιταλιστές που τον εκμεταλλεύονται.

Δίνουμε αγωνιστική απάντηση στο νέο μνημόνιο - λαιμητόμο με τη μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σ' όλη τη χώρα. Δεν δίνουμε καμία συναίνεση στα βάρβαρα μέτρα. Να ακυρωθούν σε κάθε τόπο δουλειάς και γειτονιά. Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο σκληρούς αγώνες. Βάζουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις. Μπορούμε να καταργήσουμε αντιλαϊκούς νόμους και αφεντικά».

Παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα

Συγκεντρώσεις και άλλες παρεμβάσεις (πικετοφορίες, μαζικές εξορμήσεις) του ΠΑΜΕ ενάντια στο νέο μνημόνιο θα γίνουν σήμερα και αύριο σε όλη τη χώρα. Μέχρι στιγμής, έχουν αποφασιστεί οι παρακάτω:

  • Σήμερα, Τετάρτη

Λάρισα, 7.30 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο

  • Αύριο, Πέμπτη

Πάτρα, 7.30 μ.μ., πλατεία Γεωργίου

Χανιά, 7.30 μ.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων

Καλαμάτα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Βόλος, 8.30 μ.μ., παραλία

Ξάνθη, 8 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Αλεξανδρούπολη, 8 μ.μ., Δημαρχείο

Καβάλα, 7.30 μ.μ., πλατεία Καπνεργάτη

Κοζάνη, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Πτολεμαΐδα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Φλώρινα, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Γρεβενά, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Καστοριά, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Λευκάδα, 8.30 μ.μ., Αϊ - Μηνάς

Αγρίνιο, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις, περιοδείες, συσκέψεις του ΠΑΜΕ στους χώρους δουλειάς, για την προετοιμασία της κινητοποίησης, την Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., στην Ομόνοια. Σήμερα Τετάρτη, περιοδείες θα γίνουν σε: σούπερ μάρκετ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» (Χαλκηδόνα), ΥΜΑ - ΝΥΜΑ ΟΤΕ (Πατησίων), «Forthnet», «360 Connect», «CYTA», «First Data», «Alpha Bank», «Nissan Θεοχαράκης», «Βιοκλινική» Πειραιά, νοσοκομεία «Αλεξάνδρα», «Παίδων Αγία Σοφία», στο ξενοδοχείο «Ζαφόλια», στις επιχειρήσεις Τύπου - Χάρτου «Αγγελίδης», «Χρυσανθακόπουλος», «Μέτρον», στα πρακτορεία «Αργος» και «Ευρώπη». Αύριο, σε: «ATTICA», Διοικητικό Μέγαρο ΟΤΕ και «ICAP». Περιοδείες οργανώνει το ΠΑΜΕ και στη Λάρισα: Σήμερα, ο πρόεδρος του ΕΚ Λάρισας θα περιοδεύσει στα ΕΛΤΑ και στον ΟΤΕ. Θα γίνουν επίσης περιοδείες από στελέχη του ΕΚ στο εργοστάσιο χαρτοποιίας «ΖΑΒΑΛΟΣ», στη ΔΕΗ, στο εργοστάσιο επίπλων «ΗΡΑ», στα εργοστάσια μετάλλου «ΕΞΑΛΚΟ», «ΣΕΛΤΕΡ», «ΜΕΤΑΛΛΕΜΠΟΡΙΚΗ», «ΙΝΤΡΑΚΑΤ».

Κάλεσμα στις διαδηλώσεις από την ΠΑΣΕΒΕ

Σε ανακοίνωσή της για το 3ο μνημόνιο, η ΠΑΣΕΒΕ καλεί στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων καθώς και η συμμετοχή στην ΕΕ δε συμβαδίζουν με τα λαϊκά συμφέροντα. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. 'Η αγωνιζόμαστε ανυποχώρητα για μέτρα άμεσης ανακούφισης, για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, μέτρα που αντικειμενικά απαιτούν ρήξη με την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών και τις πολιτικές της ΕΕ, ή θα παρακολουθούμε αδρανείς και απογοητευμένοι τη σφαγή μας.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η πάλη, η σύγκρουση, με την πολιτική που μας αφανίζει. Δεν πρέπει να χαθεί στιγμή. Καμία ανοχή. Δε χωρά απογοήτευση και εφησυχασμός. Στην επίθεση της κυβέρνησης, ΕΕ και επιχειρηματικών ομίλων απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε μικρομάγαζο. Λέμε "όχι" στο βάρβαρο μνημόνιο. Ενώνουμε τη φωνή μας, τη δύναμή μας με τους συμμάχους μας, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ».
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org