Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Ιούλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10420

ΓΡΑΜΜΟΣ
Στο έλεος της εγκατάλειψης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης

Δύο χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Γράμμο που έκαναν κάρβουνο δεκάδες χιλιάδες στρέμματα πυκνού άγριου δάσους και χορτολιβαδικών εκτάσεων, οι υποσχέσεις της κυβέρνησης, οι διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας και η αισιοδοξία της Νομαρχίας για την αποτελεσματικότερη στο μέλλον πυροπροστασία της περιοχής, αποδείχτηκαν κενό γράμμα.


ΣΕΛ.  20  -  21

ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΦΟΔΟΣ σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Δίχως ανάσα, υλοποιείται ο νέος κύκλος αντεργατικών μεταρρυθμίσεων που προανήγγειλε η κυβέρνηση. Εντείνεται η αντεργατική πολιτική, με την επιβολή βαριάς φορολογίας στο λαό, την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, το διαχωρισμό των κλάδων Σύνταξης και Υγείας στο ΙΚΑ, με στόχο να εμπορευματοποιηθούν - ιδιωτικοποιηθούν όσα απ'αυτά τα δικαιώματα έχουν απομείνει, την καρατόμησης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Αυτά δρομολογούν η ΕΕ, η κυβέρνηση - με τις ευλογίες του ΠΑΣΟΚ. Είναι καιρός να πάρει ο λαός τις δικές του αποφάσεις και να σταθεί αποφασιστικά απέναντι στην πολιτική της ΕΕ, της πλουτοκρατίας και των κομμάτων - διαχειριστών των συμφερόντων τους. Είναι καιρός να δείξει, με την οργάνωση και την πάλη του, ότι δεν πρόκειται να δεχτεί καμία θυσία χάριν της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, ούτε να φορτωθεί τα βάρη της κρίσης.

Αντίσταση, αντεπίθεση στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική.


ΣΕΛ.  2  -  3,   5,   6  -  7

18ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Κοκκίνησε το Νεστόριο, γέμισε νιάτα ο Γράμμος

Με την κεντρική εκδήλωση στη Λυκόραχη, στο μνημείο που στήθηκε για να θυμίζει τον τιτάνιο αγώνα των μαχητών και των μαχητριών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, ολοκληρώνεται σήμερα το 18ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Γράμμο. Στη σημερινή εκδήλωση στη Λυκόραχη θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στις εκδηλώσεις παραβρίσκεται και η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  8

Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 15/7, στις 12 το μεσημέρι, με θέμα: «Η στάση του ΚΚΕ απέναντι στην εκφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης να έχουν τα κόμματα την κρατική επιχορήγηση ως αποκλειστική ή κατά κύριο λόγο πηγή των οικονομικών τους». Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στην Ομόνοια (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους).



ΚΛΑΔΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Κάνουν κουμάντο μια χούφτα μονοπώλια

ΣΕΛ.  10  -  11
ΜΠΡΙΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ
Στο πλευρό του λαού στο Νησί της Επανάστασης

ΣΕΛ.  16
ΑΡΘΡΟ
Ο αντικομμουνισμός, ο ολοκληρωτισμός και η ιδέα της προόδου

ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ