ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 12 Ιούνη 2010
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Ξεκινούν οι συζητήσεις για τις πρώην ΔΕΚΟ

Συγκεντρώσεις - συζητήσεις σε χώρους δουλειάς στις πρώην ΔΕΚΟ πραγματοποιούν τις επόμενες μέρες οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις στο πλαίσιο των παρεμβάσεών τους που στόχο έχουν την οργάνωση του αγώνα ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Ο αγώνας αυτός δεν αποσκοπεί μόνο στο να βάλει εμπόδια στην εφαρμογή της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά θα δημιουργήσει όρους σύγκρουσης και ρήξης με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, θα θέσει το ζήτημα της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας. Το πρόγραμμα παρεμβάσεων του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

  • Τη Δευτέρα 14 Ιούνη στις 9 π.μ. στον ΗΣΑΠ στο εργοστάσιο Πειραιά με τον Λευτέρη Παπακωνσταντόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.
  • Την Τρίτη 15 Ιούνη στις 9 π.μ. στην ΕΘΕΛ στο αμαξοστάσιο Πέτρου Ράλλη με τον Κώστα Ζιώγα, στέλεχος του ΠΑΜΕ.
  • Την Πέμπτη 17 Ιούνη στις 9 π.μ. στην ΕΘΕΛ στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού με τον Δήμο Κουμπούρη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.
  • Την Πέμπτη 17 Ιούνη στις 9 π.μ. στον ΟΣΕ στο κεντρικό εργοστάσιο του Πειραιά με τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας.
  • Την Παρασκευή 18 Ιούνη στις 9 π.μ. στον ΟΣΕ στο μηχανοστάσιο Αγ. Ιωάννη Ρέντη με τον Κώστα Λιαπάτη, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Δράση για να «ξεσηκωθούν» τόποι δουλειάς και γειτονιές

Συγκεντρώσεις - ομιλίες σε γειτονιές της Αθήνας. Πλατιά σύσκεψη την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη

Στο δικό της δρόμο πρέπει να τραβήξει η εργατιά
Στο δικό της δρόμο πρέπει να τραβήξει η εργατιά
Για την κλιμάκωση της πάλης πρωτοστατεί το ΠΑΜΕ με κάθε τρόπο και στόχο να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή λαίλαπα, αλλά και να ριζοσπαστικοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ριζοσπαστικές συνειδήσεις.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, προχτές, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απηύθυνε με ανοιχτή της επιστολή - κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για νέα πανελλαδική απεργία μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιούνη, με αιχμή την απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος, την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ και την ουσιαστική προστασία των ανέργων. Την ερχόμενη Δευτέρα, συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ώστε με βάση την πείρα του προηγούμενου διαστήματος να οργανωθεί χωρίς αναμονή η άμεση κλιμάκωση της δράσης.

Πολύμορφες παρεμβάσεις για την αγωνιστική συσπείρωση εργαζομένων και λαϊκών οικογενειών, για να δημιουργηθούν γεροί πυρήνες οργάνωσης στους χώρους δουλειάς, αλλά και εκεί που μένουν οι εργάτες, τα ταξικά συνδικάτα και οι Ομοσπονδίες, οι κλαδικές και τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα δυναμώνουν τη δράση τους.

Ετσι, η Γραμματεία Ημαθίας καλεί σε εκδήλωση τη Δευτέρα 14 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

Σύσκεψη, με στόχο να συζητηθούν τα συμπεράσματα από τους αγώνες των τελευταίων μηνών και να προγραμματιστεί η οργάνωση των επόμενων αγώνων οργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, την επόμενη Τρίτη 15 Ιούνη. Η σύσκεψη θα γίνει στις 7 το απόγευμα στη μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Καλούνται να συμμετέχουν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα συνδικαλιστικά στελέχη των πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπές αγώνα και εργαζόμενοι.

Ακόμα, συγκεντρώσεις - ομιλίες συνολικά για τις εξελίξεις με το Ασφαλιστικό, τις Συμβάσεις, τις εργασιακές σχέσεις και όλα τα άγρια αντεργατικά μέτρα που προωθούνται, οργανώνει η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 16 Ιούνη, στις 7.30 το απόγευμα. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στις εξής περιοχές: Καλλιθέα (πλατεία Κύπρου), Δάφνη (στο μετρό), Ζωγράφου (πλατεία Γαρδένιας), Γούβα (πλατεία Πλυτά), Αγιοι Ανάργυροι (πλατεία Αγίων Αναργύρων), Περιστέρι (στον Αγιο Αντώνιο στο μετρό), Χαϊδάρι (στην αγορά) και στην πλατεία Αμερικής.

Αποφασιστικά και στους κλάδους

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας πραγματοποιεί αύριο περιφερειακές συσκέψεις σε Δυτική - Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία (Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, 10 π.μ.), Δυτική Ελλάδα (Εργατικό Κέντρο Αρτας, 10.30 π.μ.) και Πελοπόννησο (Εργατικό Κέντρο Πάτρας, 11.30 π.μ.).

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στα Γιάννενα καλεί αύριο σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών καλεί σε σύσκεψη τις διοικήσεις από τα σωματεία του κλάδου μεθαύριο Δευτέρα στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Αντίστοιχες συσκέψεις θα γίνουν και στην επαρχία. Την Πέμπτη 17 Ιούνη θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στον ΣΕΒ για την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στον ΣΕΒ για τις Συλλογικές Συμβάσεις, σε ημερομηνία που θα καθορίσει η διοίκηση. Επίσης, μαζί με το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, την Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών και τα σωματεία Ηλεκτρολόγων πλοίων και ναυπηγοξυλουργών θα συμμετάσχουν στην τρίωρη στάση εργασίας του κλάδου την Τρίτη 15 Ιούνη, με το πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων. Στον Πειραιά, θα γίνει προσυγκέντρωση στον ΗΣΑΠ στις 11.30 π.μ. και συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Βάθης με πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου προχωρά το απόγευμα στις 23 Ιούνη σε συγκέντρωση του κλάδου, στην Αθήνα, με πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ.

Η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στον ΣΕΒ, για τη ΣΣΕ, την Τρίτη 15 Ιούνη.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ «DELICO»
Σε πλατιά συμπαράσταση καλεί το ΠΑΜΕ

Την ολόπλευρη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της εταιρείας «DELICΟ», που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 6 μηνών εκφράζει με χτεσινή της ανακοίνωση η Γραμματεία Ν. Εβρου του ΠΑΜΕ. Οπως σημειώνει, οι εργοδότες, έχοντας τις πλάτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και όλων των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, βγάζουν τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

«Η εταιρεία, τονίζεται, επικαλούμενη την οικονομική (καπιταλιστική) κρίση δυναμώνει ακόμη περισσότερο την επίθεσή της σε βάρος των εργαζομένων. Φθάνουν σε σημείο να τους έχουν απλήρωτους εδώ και αρκετούς μήνες. Απέναντι στους απεργούς εργαζόμενους κινήθηκε άμεσα ο κρατικός μηχανισμός, Εισαγγελέας και Αστυνομία, μετά από μήνυση που κατέθεσε η εργοδοσία. Ηταν μια ακόμη ενέργεια εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης των εργαζομένων απεργών και των μελών του ΠΑΜΕ που έπεσε στο κενό».

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν οι εργαζόμενοι της «DELICΟ» ενημέρωσαν την Επιθεώρηση Εργασίας σχετικά με το μηχανισμό που έστησε η εργοδοσία για να χτυπήσει τον αγώνα τους, αυτή ήρθε μετά από ώρες και δεν εξακρίβωσε φυσικά καμία παρανομία!

Στην ανακοίνωσ;h του το ΠΑΜΕ καλεί τα Σωματεία και τους εργαζόμενους της περιοχής να βρεθούν στο πλευρό των εργαζομένων, εντείνοντας τον αγώνα τους μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να γίνει υπόθεση κάθε εργάτη

Συνεχίζεται η μάχη για την επιτυχία της εξόρμησης που οργανώνεται με τη μορφή λαχειοφόρου αγοράς για την οικονομική ενίσχυση του ΠΑΜΕ καθώς η ολόπλευρη ισχυροποίησή του γίνεται όλο και πιο επιτακτική από την ένταση της αντεργατικής επίθεσης.

Ηδη, τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ από όλη την Ελλάδα έχουν «κλείσει» το πλάνο τους, όπως από Ικαρία, Λακωνία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Λιβαδειά, Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Εβρο, Κιλκίς, Γρεβενά. Προχτές το 100% του πλάνου τους «έκλεισαν» και οι Γραμματείες Καβάλας, Ηλείας και Αργολίδας. Ακόμα το 100% του πλάνου τους ετοιμάζονται να «κλείσουν» και οι Γραμματείες Ρόδου, Κω, Λέσβου, Ρεθύμνου, Αρκαδίας, Κορινθίας, Φωκίδας, Ιωαννίνων, Αρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Σερρών, Κοζάνης, ΔΕΗ Κοζάνης.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ