ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Μάη 2017
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θρασύδειλη επίθεση του φασιστοειδούς Τζήμερου σε στέλεχος του ΚΚΕ

Την επίθεση σε βάρος της Αλεξάνδρας Μπαλού, περιφερειακής συμβούλου του Κόμματος, καταγγέλλει με ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ

Τραμπούκικη επίθεση με χτυπήματα και προπηλακισμούς από το γνωστό φασιστοειδές Τζήμερο σε βάρος της περιφερειακής συμβούλου του ΚΚΕ Αλεξάνδρας Μπαλού έγινε χτες το απόγευμα κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο Τζήμερος εμφανίστηκε στο χώρο και άρχισε να σκίζει αφίσες του ΠΑΜΕ για την πανεργατική απεργία στις 17 Μάη, τις οποίες οι εργαζόμενοι είχαν τοποθετήσει στο χώρο του υπουργείου Μεταφορών, όπου και συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο. Οταν του ζητήθηκε ο λόγος, το φασιστοειδές επιτέθηκε στην περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ Αλ. Μπαλού, προπηλακίζοντας και χτυπώντας την. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις από παρευρισκόμενους και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απαίτησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο να καταδικάσει το γεγονός και να αποβληθεί από τη συνεδρίαση ο Θ. Τζήμερος, κάτι το οποίο έγινε.

Την ενέργεια του Τζήμερου καταδίκασε το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την παράταξη του Γ. Σγουρού (ΠΑΣΟΚ) να αποχωρεί από την αίθουσα, κρατώντας στην ουσία ίσες αποστάσεις. Για το γεγονός, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, δήλωσε: «Η επίθεση του Περιφερειακού Συμβούλου Θάνου Τζήμερου κατά της περιφερειακής συμβούλου της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής" Αλεξάνδρας Μπαλού είναι απολύτως καταδικαστέα. Και παράλληλα η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής». Ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης έβγαλε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για την άθλια επίθεση του φασιστοειδούς Τζήμερου στην περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την άθλια και θρασύδειλη συμπεριφορά του γνωστού φασιστοειδούς Τζήμερου, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος, αφού πρώτα έσκισε αφίσες που καλούσαν τους εργαζόμενους στην απεργία στις 17 Μάη, στη συνέχεια προπηλάκισε και χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και στέλεχος του ΚΚΕ, που του ζήτησε το λόγο.

Πρόκειται για έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό των αγώνων του λαού, ο οποίος κατ' επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μαζί με άλλους συμβούλους καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν την αποβολή του Τζήμερου από τη συνεδρίαση, όπως και έγινε».

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Την επίθεση στην Αλ. Μπαλού κατήγγειλε το ΠΑΜΕ: «Στη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το γνωστό θρασίμι και φασιστοειδές "Τζήμερος", αφού πρώτα έβγαλε το μίσος του ξηλώνοντας απεργιακές αφίσες που ενημέρωναν για την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 17 Μάη, επιτέθηκε και χτύπησε το στέλεχος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού.

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα έχει πλούσια πείρα για να αντιμετωπίζει κάθε είδους εχθρούς των λαϊκών αγώνων, τους ψευτονταήδες και τους θρασύδειλους, τους χρυσαυγίτες και τις μεταλλάξεις τους».

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο, «χαρτζιλίκι» στο λαό

«Δεν υπόσχομαι διορισμούς στο Δημόσιο ούτε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, συνομιλώντας, χτες, με συνταξιούχους σε καφενείο στην Καλλιθέα. Πρόσθεσε: «Δεν οραματίζομαι αυτό. Θέλω τα παιδιά σας να βρούνε δουλειά. Θέλω εσείς να έχετε μια αξιοπρεπή σύνταξη, να δίνετε και κανένα χαρτζιλίκι στο εγγόνι σας», αναπαράγοντας κι αυτός με τη σειρά του τον περιορισμό των προσδοκιών του λαού στην εύρεση της όποιας θέσης εργασίας, στην αποδοχή των απωλειών που υπέστη έως σήμερα, της μιζέριας και της ζωής με «χαρτζιλίκι» που του επιβάλλει το κεφάλαιο για να αυγαταίνει το ίδιο τα κέρδη του, και μοίρασμα της φτώχειας μεταξύ των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Στη λογική «συνέχειας» του αστικού κράτους, πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι το 2019 και το 2020 θα υπάρχουν μέτρα 3,6 δισ. ευρώ. Αυτά τα ξέρουμε. Είναι σίγουρα. Δεν τα γλιτώνουμε, διότι τα ψηφίζει. Και έχουν τη δική του σφραγίδα και τη δική του υπογραφή», είπε, επιχειρώντας να αποσείσει από πάνω του την ευθύνη εφαρμογής όσων καταγγέλλει σήμερα, εφόσον έχει διαμηνύσει - και διαβεβαιώσει τους δανειστές και εταίρους της ντόπιας αστικής τάξης στο εξωτερικό - ότι ως κυβέρνηση θα εφαρμόσει όσα καταγγέλλει σήμερα.

Αλλωστε, σπεύδοντας να διαβεβαιώσει ξανά ξένα και ντόπια κέντρα, είπε απευθυνόμενος σε συνταξιούχους του καφενείου, καλώντας τους ουσιαστικά να συμβιβαστούν με τη φτώχεια τους: «Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να σταθώ μπροστά σας και να σας πω "ξέρετε, την επόμενη μέρα, θα γυρίσω τις συντάξεις πίσω εκεί που ήταν". Δεν θα το πω, γιατί δεν μπορώ να το κάνω. Και δεν πρόκειται να πω ψέματα. Θα σας πω μόνο ότι, όταν θα πάρει μπροστά για τα καλά η μηχανή της οικονομίας και θα έχουμε ανάπτυξη, τότε και το ασφαλιστικό μας σύστημα θα είναι σε καλύτερη κατάσταση». Μια προσπάθεια οι εκμεταλλευόμενοι να ταυτιστούν με τους στόχους αναθέρμανσης των κερδών των εκμεταλλευτών τους.

ΠΑΣΟΚ
Κόντρες και «ερωτήματα» αναμόρφωσης

Συνεχίζονται οι εσωκομματικές τριβές στο ΠΑΣΟΚ, με αντανάκλαση σε διαφορετικά σχέδια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.

Η ηγεσία του κόμματος ζήτησε από τον απερχόμενο γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Στ. Ξεκαλάκη, μετά από τις αντιρρήσεις του για τη γραμμή που ακολουθείται, να φύγει από τα γραφεία της Χαρ. Τρικούπη. Η ειδοποίηση έγινε μέσω του γεν. διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ν. Σαλαγιάννη, με τον πρώην γραμματέα του κόμματος να απαντά με επιστολή, όπου μιλά για πρωτοφανές κλίμα εκφοβισμού κατά του προσώπου του και συνεργατών του. Επιπλέον, θέτει «ερωτήματα» όπως το «ποιοι οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική και οικονομική χρεοκοπία, ώστε οι συντελεστές αυτών των γεγονότων να μην έχουν ρόλο πρωταγωνιστή ή ακόμα και συμμετοχή στο νέο εγχείρημα» αναμόρφωσης της εγχώριας, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, σοσιαλδημοκρατίας.

Ακόμη, ζητά «την τοποθέτηση όλων ως προς τη θέση και σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το νέο εγχείρημα», διερωτώμενος αν υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ, «όπως παμφημολογείται», «στελέχη που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέση στη μεγάλη προοδευτική παράταξη».

Αλλά και για τη στάση των προβεβλημένων στελεχών απέναντι στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ. «Πώς θα βλέπανε μετεκλογικά μια αντίστοιχη διαδικασία μ' αυτή που διεξάγει το SPD, προσαρμοσμένη στα δικά μας συνταγματικά χρονικά δεδομένα, έτσι ώστε η όποια συνεργασία να είναι απόφαση όλων των μελών και όχι μόνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας;».

Ο Ν. Σαλαγιάννης απάντησε αρνούμενος ότι υπάρχει «κλίμα εκφοβισμού στο ΠΑΣΟΚ». Σε αυτό το κλίμα, ο Β. Κεγκέρογλου, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με δήλωσή του τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται να προκαλούμε το αίσθημα των πολιτών που στηρίζουν την παράταξη και να κλονίζουμε την εμπιστοσύνη τους», ζητώντας να κατέβουν οι τόνοι.

Δεν άντεξε...

Την «καθαριότητα» και την ...ευταξία του χώρου επικαλούνταν ξανά και ξανά χτες ο Θ. Τζήμερος, σε συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του «ΑΝΤ1», για να δικαιολογήσει την επίθεση στο στέλεχος του ΚΚΕ και την υστερική μανία του να κατεβάζει τις αφίσες που αναρτούν οι εργαζόμενοι στο χώρο (υπουργείο Μεταφορών, όπου συνεδριάζει και το Περιφερειακό Συμβούλιο) πριν από μεγάλες κινητοποιήσεις, για να τις προπαγανδίσουν και να καλέσουν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν. Οπως είπε μάλιστα, δεν τον ενοχλεί που οι αφίσες είναι του ΠΑΜΕ, αλλά ότι «ρυπαίνουν το χώρο», ενώ ισχυρίστηκε ότι ακόμα κι αν ήταν αφίσες του κόμματός του, αυτός θα τις κατέβαζε. Το παραμύθι, όμως, με το οποίο ο Τζήμερος προσπάθησε να δικαιολογήσει και να καλύψει τον αντικομμουνισμό του, δεν κράτησε πολύ. Αφήνοντας κατά μέρος τις ευαισθησίες για «καθαρούς δημόσιους χώρους» και αποκαλύπτοντας τι είναι αυτό που τον ενοχλεί πραγματικά, είπε: «Κάποιος θα πρέπει σε ένα κόμμα (σ.σ. το ΚΚΕ), το οποίο προπαγανδίζει το φασισμό και τη δικτατορία, οποιαδήποτε δικτατορία, να βάλει τα όριά του. Η αστική δημοκρατία δεν τα έβαλε αυτά τα όρια, με αποτέλεσμα οι πάντες να φοβούνται μην τους δείρουν οι τραμπούκοι του ΠΑΜΕ». Να λοιπόν ποιος είναι ο καημός του: Το ΚΚΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού, στους οποίους πρωτοστατούν οι κομμουνιστές. Κι ας προσπαθεί το φασιστοειδές να πείσει ότι τον έπιασε ο πόνος για τη ...λάτρα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ