Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Μάη 2013 - αριθ. φύλλου: 11547

Σκέψεις για την εκτίμηση του συσχετισμού δυνάμεων, τη στρατηγική και τακτική του Κόμματος με βάση το 19ο Συνέδριο

ΣΕΛ.  8   -   9

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ έχει σημάνει το ΚΚΕ

Αύριο Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Συλλόγου Εργαζομένων πρώην Αγροτικής Τράπεζας (Αμερικής 10), η συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, με εκπροσώπους όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων και των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία

Το ΚΚΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης μπροστά στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης, που δρομολογεί δραστική μείωση στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, ενώ η περίθαλψη, ο τομέας Υγείας - Πρόνοιας εμπορευματοποιούνται ολοένα και περισσότερο. Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για σύνταξη που να καλύπτει όλες τις ανάγκες, αλλά και για παροχή υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας αποκλειστικά δωρεάν για όλους. Η Κοινωνική Ασφάλιση πρέπει να γίνει υπόθεση παλλαϊκής πάλης, κόντρα στα μονοπώλια και την πολιτική που τα υπηρετεί. Τώρα αγώνας για καμία άλλη περικοπή στις συντάξεις. Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες όλων των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Να αυξηθούν οι συντάξεις. Να εξασφαλιστεί δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για τους συνταξιούχους και τις οικογένειές τους. Κανένας συνταξιούχος αβοήθητος.


ΣΕΛ.  3

ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ
Σε άθλια κατάσταση ο τομέας Υγείας

Με τα ακριτικά νησιά Λέρος, Πάτμος, Λειψοί συνεχίζεται σήμερα η έρευνα του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» για την Υγεία του λαού, φανερώνοντας πως η ιατροφαρμακευτική κάλυψη -άρα η υγεία και η ζωή- χιλιάδων νησιωτών κρέμεται από μια κλωστή. Οι ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών δε λαμβάνονται υπόψη προκειμένου να «θωρακιστούν» με ασφαλείς και δωρεάν δημόσιες δομές, αντίθετα οι περικοπές, η ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων τους.


ΣΕΛ.  12   -   13

Προσφορές

-- Ο Εργατικός Σύνδεσμος «ΠΛΑΤΩΝ» Αδελαΐδας Αυστραλίας προσφέρει ενίσχυση 10.000 δολαρίων Αυστραλίας στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

-- Η οικογένεια της ΣΟΦΙΑΣ ΣΦΑΝΤΟΥ, στη μνήμη της, προσφέρει στο ΚΚΕ 3.000 ευρώ.



ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Για την απεργία στις εξετάσεις

ΣΕΛ.  15
ΠΑΜΕ
Στη μάχη για τις Συμβάσεις

ΣΕΛ.  11
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Προαγωγός στην εξάπλωση της εξάρτησης

ΣΕΛ.  16
«ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Προπομπός ποινικοποίησης της λαϊκής πάλης

ΣΕΛ.  17
ΚΝΕ
Συγκέντρωση-συναυλία στο «πάρκο Τρίτση»

ΣΕΛ.  14
ΓΑΛΛΙΑ
Πείρα από την απεργία στην «Πεζό - Σιτροέν»

ΣΕΛ.  19
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Κοινή δράση για το Ασφαλιστικό

ΣΕΛ.  2
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Νέα κομμάτια στο παζλ των ανταγωνισμών

Τα ιμπεριαλιστικά κοράκια των ΗΠΑ - Ρωσίας - ΕΕ και μερικά από τα μεγαλύτερα ενεργειακά μονοπώλια του πλανήτη γυροφέρνουν πάνω από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου. Στο επικίνδυνο κουβάρι των αντιθέσεων και των ανταγωνισμών μπλέκονται όλο και πιο βαθιά οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου, οι αστικές τάξεις των οποίων εμφανίζονται πρόθυμες να παραχωρήσουν επιπλέον κυριαρχικά δικαιώματα, προς όφελος δικό τους και των μονοπωλιακών ομίλων με τους οποίους θα συμπράξουν.


ΣΕΛ.  10

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ