ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Απρίλη 2019
Σελ. /28
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με μεγάλη συμμετοχή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ η εκδήλωση - παρουσίαση των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην ΠΕ Θεσσαλονίκης.

Η αίθουσα του κινηματοθέατρου «Αλέξανδρος», γέμισε από εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, αυτοαπασχολούμενους, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ανθρώπους του αθλητισμού, κ.ά. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια, παρεμβάσεις έκαναν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι: Ελένη Μπακιρλή, νοσηλεύτρια, μέλος ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και ΓΣ ΑΔΕΔΥ, Αγις Μαυριδόπουλος, αγρότης, Πέτρος Σημάδης, πρόεδρος Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Νίκος Ταλέας, μουσικός, Νάσια Παλάντζα, φοιτήτρια Ψυχολογίας ΑΠΘ, Θανάσης Σγούρος, μηχανικός υπολογιστών, μέλος Γραφείου ΚΣ ΚΝΕ.

Το ψηφοδέλτιο στελεχώνεται από εργαζομένους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εργάτες και υπάλληλους, εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίου, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, φοιτητές, ανθρώπους των τεχνών, του αθλητισμού, αποστράτους. Ανάμεσά τους μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, αλλά και αγωνιστές και αγωνίστριες συνεργαζόμενοι μαζί του.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Επίσης το «παρών» έδωσαν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους της ΠΕ Θεσσαλονίκης.

Διεκδικούμε να μπουν στο προσκήνιο οι λαϊκές ανάγκες

Αποσπάσματα από την ομιλία του Σωτήρη Αβραμόπουλου

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος απηύθυνε προσκλητήριο μαχητικής και αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι έτσι «μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά, για να δυναμώσει ο αγώνας, η ελπίδα, να ανοίξει ο δρόμος για τη ριζική αλλαγή πορείας που έχει ανάγκη ο λαός μας, η νεολαία».

Παρουσιάζοντας ορισμένες από τις προτεραιότητες, τις διεκδικήσεις και προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να μπουν πιο δυναμικά στο προσκήνιο οι ανάγκες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας του τόπου, ανέφερε: «Δέσμευσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε στο επίκεντρο τις πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, τα ανθρώπινα ωράρια και συνθήκες εργασίας. (...) Αλλά και ευρύτερα για όλους όσοι είδαν το πραγματικό τους εισόδημα να μειώνεται δραματικά τα προηγούμενα χρόνια. Επισημαίνουμε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και για ειδικευμένους εργαζόμενους και για μισθωτούς επιστήμονες που εργάζονται σε κλάδους με υψηλή παραγωγικότητα, με ένα καλύτερο εισόδημα, βλέπουν όμως να ανοίγει διαρκώς η ψαλίδα ανάμεσα στο τι παράγουν και στο τι καρπώνονται με τη μορφή του μισθού. Βλέπουν να μειώνεται το εισόδημά τους από τη φοροληστεία.

Και για αυτά έχει λόγο η Περιφέρεια. Γιατί π.χ. δεν γίνεται να κατευθύνεις επιδοτήσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα και του τουρισμού και ταυτόχρονα να μην λες κουβέντα για τις συνθήκες γαλέρας με τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι, μεταξύ τους πολλές γυναίκες, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.


MotionTeam

Δεν γίνεται να λες ότι προτεραιότητά σου είναι η αλληλεγγύη στον άνθρωπο και να στηρίζεις την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την επέκταση του ωραρίου με τις λεγόμενες Λευκές Νύχτες.

Ταυτόχρονα, θα έχουμε στο επίκεντρο της προσοχής μας τη στήριξη των ανέργων με αξιοπρεπή κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας, αλλά και διεκδικώντας όλες τις απαραίτητες προσλήψεις στην Παιδεία, στην Υγεία, σε άλλους κρίσιμους τομείς. Οπως η στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, που γονατίζουν από την έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διεκπεραιωθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι στην παραγωγή των έργων, οι υγειονομικοί και περιβαλλοντικοί έλεγχοι. Τα προγράμματα ληξιπρόθεσμης εργασίας και κατάρτισης, τα οποία διαχειρίζεται η Περιφέρεια και με τα οποία επί της ουσίας στηρίζονται οι μεγάλες επιχειρήσεις, δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα, δεν μπορούν να αναστρέψουν το brain drain.

(...) Θα έχουμε στο επίκεντρο των διεκδικήσεων και προτάσεών μας όλα τα απαραίτητα έργα και υποδομές που λείπουν τώρα από την ΠΕ Θεσσαλονίκης, χωρίς ΣΔΙΤ, που αποδεδειγμένα κοστίζουν σχεδόν τρεις φορές πάνω από τον συμβατικό τρόπο δημοπράτησης και κατασκευής».

Σημείωσε ότι για τις μεγάλες ελλείψεις είναι συνυπεύθυνοι τόσο η διοίκηση Τζιτζικώστα όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εκλεκτός της οποίας είναι ο κ. Γιαννούλης, «οι οποίοι συγκλίνουν στα βασικά και ουσιαστικά ζητήματα. Οπως είναι οι μίζεροι για τον λαό μας προϋπολογισμοί της Περιφέρειας λόγω της υποχρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος, οι κατευθύνσεις της ΕΕ για μια συγκεκριμένη ιεράρχηση έργων και παρεμβάσεων με βασικό κριτήριο την άμεση ή έμμεση υποστήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων και ομίλων».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ρόλο που προσδιορίζεται να παίξει η Θεσσαλονίκη. «Διοίκηση της Περιφέρειας, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιοι που στηρίζονται από άλλα αστικά κόμματα μέχρι και από τη Χρυσή Αυγή, συμφωνούν στην ταχύτερη μετατροπή της Περιφέρειάς μας και της Θεσσαλονίκης, του λιμανιού μας, σε "πύλη εισόδου" προς τα Βαλκάνια, αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, επιχειρηματικών πλάνων μεγάλων ομίλων στην Ενέργεια, στις μεταφορές, σε άλλους κλάδους.

Με δυνατό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" μπορεί να ενισχυθεί το πραγματικό αντίπαλο δέος στο φασισμό και την ακροδεξιά.

Ετσι μπορεί να γκρεμιστεί από την τρίτη εκλογική θέση η Χρυσή Αυγή και να χωθούν στις τρύπες τους αυτοί που πρόδωσαν αμέτρητες φορές τον λαό μας και σήμερα στέκονται "κλαρίνο" στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και στο πιο ισχυρό τμήμα του ελληνικού κεφαλαίου, το εφοπλιστικό».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κριτήριο ψήφου η πείρα των εργαζομένων

Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους εργαζόμενους του δήμου

Με τους εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης στην τεχνική υπηρεσία στο περίπτερο 5 της ΔΕΘ, στην υπηρεσίας καθαριότητας στο εργοτάξιο Αγίων Πάντων και στις υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Σωτήρης Ζαριανόπουλος, σε περιοδείες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Θρασύβουλο Αμαξόπουλο, Γαβριήλ Ανδρονικίδη, Σοφία Πατάκου και Αθανασία Καλύβα.

Η συζήτηση ξεκίνησε για το συνταξιοδοτικό, με αφορμή αστεϊσμούς των εργαζομένων πως «δεν θα πάρουμε σύνταξη ποτέ», με τον Σ. Ζαριανόπουλο να επιρρίπτει ευθύνες στα αστικά κόμματα και τις τοπικές διοικήσεις που ακολουθούν κατά γράμμα τις κατευθύνσεις και αποφάσεις της ΕΕ οι οποίες μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας και αποσκοπούν στο να οδηγήσουν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα προς την ιδιωτική ασφάλιση. Ανέφερε πως τον ίδιο ζήλο δείχνουν στην πραγματοποίηση και άλλης στόχευσης της ΕΕ, δηλαδή την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, ειδικά στις δημόσιες υπηρεσίες και δομές, ώστε μέσω της εμπορευματοποίησής τους να μετατραπούν σε πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες.

«Εργαζόμενοι και δημότες έχουν πλέον πλούσια πείρα από την διεύρυνση της εργολαβίας στους δήμους, η οποία μείωσε το μόνιμο προσωπικό στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου από 350 σε 35 εργαζόμενους, ενώ παράλληλα οδήγησε σε αύξηση των δημοτικών φόρων. Τα ίδια αποτελέσματα είχε και η παράδοση σε εργολάβους του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)», σημείωσε.

Ενημερώθηκε για τις τεράστιες ελλείψεις σε βασικές ιατρικές ειδικότητες, όπως παθολόγων, παιδιάτρων και γυναικολόγων στις υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής, ενώ παράλληλα προειδοποίησε τους εργαζόμενους πως η διαδικασία της «αξιολόγησης» θα αξιοποιηθεί ως «δούρειος ίππος» από κυβέρνηση και δημοτικές αρχές για νέες απολύσεις.

Κάλεσε σε ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ώστε να μπει φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις των δομών, της ανάληψης έργων και υπηρεσιών του δήμου από εργολάβους και ΜΚΟ, καθώς οι συνδυασμοί που στηρίζονται από τα αστικά κόμματα έχουν ενιαία γραμμή και σε αυτό το ζήτημα. Ενδεικτικά, ο Ν. Ταχιάος της ΝΔ στηρίζει την ιδιωτικοποίησή τους, ενώ και η Κ. Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της ανάληψης της καθαριότητας από ΚΟΙΝΣΕΠ.

Ο Σ. Ζαριανόπουλος τόνισε επίσης την ανάγκη οι εργαζόμενοι να μην σπαταλήσουν ψήφους στις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις με κριτήριο τυχόν προσωπικές σχέσεις με τους υποψηφίους. Να πάνε στην κάλπη αξιοποιώντας την πείρα από τους αγώνες των εργαζομένων στους δήμους, όπου πρωτοστάτησαν οι κομμουνιστές και το ΠΑΜΕ, αλλά και τη στάση άλλων κομμουνιστών δημάρχων, οι οποίοι στήριξαν τους εργαζόμενους των δήμων τους ακόμα και απέναντι στον κυβερνητικό και δικαστικό εκβιασμό, αποδεικνύοντας πως οι κομμουνιστές θέλουν και μπορούν να διοικήσουν υπέρ του λαού.

Ισχυρό ΚΚΕ παντού!

Αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Ο Νίκος Ταλέας
Ο Νίκος Ταλέας
Η Ελένη Μπακιρλή αναφέρθηκε στο έργο της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης σε θέματα που αφορούν την Υγεία. «Στην πράξη η Περιφέρεια ακολούθησε πιστά τις Οδηγίες της ΕΕ, στάθηκε αρωγός της αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας πλάτες στο να χρηματοδοτήσει την ακραία φτώχεια έτσι ώστε να μην υπάρξει κοινωνική αναταραχή», είπε και συμπλήρωσε: «Αν και χρηματοδότησε τη δημιουργία και την ανακαίνιση κάποιων δημόσιων κτιρίων, όπως το ΑΧΕΠΑ, είναι αβέβαιο αν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς δεν υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό». Τόνισε πως και στην «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ πως δεν μπορεί δηλαδή αυτή να λειτουργήσει με μπαλώματα και χωρίς ενιαία αντιμετώπιση».

Ο Αγις Μαυριδόπουλος στάθηκε στα προβλήματα τα οποία έβγαλαν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους τα τελευταία χρόνια στους δρόμους και τα μπλόκα. «Αυτό που καταφέραμε», είπε, «μέσα από τους αγώνες, ήταν να ξεκαθαρίσουμε τους δύο δρόμους που υπάρχουν στο αγροτικό κίνημα, να διαπιστώσουμε με ποιους είμαστε σύμμαχοι και ποιοι βρίσκονται απέναντί μας». «Αυτοί που βασανίζονται από την αντιλαϊκή πολιτική», κατέληξε, «πρέπει να σταθούν με το κεφάλι ψηλά και να στηρίξουν ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" παντού, καθώς το κρίσιμο ερώτημα σε αυτήν την εκλογική μάχη είναι το αν θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο ή θα βαδίσουμε το δρόμο της αντεπίθεσης με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες του λαού».

Ο Πέτρος Σημάδης
Ο Πέτρος Σημάδης
Ο Νίκος Ταλέας ανέφερε πως «όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετώ τη μουσική και το γνήσιο λαϊκό τραγούδι κατάλαβα ότι ποτέ αυτό δεν ήταν ξεκομμένο από τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού. Κατάλαβα ότι η καλλιτεχνική δημιουργία συνθλίβεται από τις πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων που τις υπηρετούν». Τόνισε πως «δυνατό χαρτί της περιοχής είναι το ανθρώπινο δυναμικό», που «πρέπει να του δοθεί βήμα στο βαθμό που η δημιουργία του θα αγκαλιάζει τις λαϊκές μάζες». «Στις επερχόμενες εκλογές επιλέγω να δώσω τη μάχη μέσα από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" γιατί δεν θεωρώ μονόδρομο την επιλογή του "μικρότερου κακού"... Γιατί δεν υπάρχει μουσική, λαϊκό τραγούδι χωρίς αγώνα, μαζί με το λαό, για το λαό».

Ο Πέτρος Σημάδης αναφέρθηκε στον κλάδο του εμπορίου. «Ζήσαμε από πρώτο χέρι το πώς οι προοδευτικοί και εκσυγχρονιστές δήμαρχοι και περιφερειάρχες έβαλαν το χεράκι τους για να ξεθεμελιώσουν κάθε δικαίωμα στους χώρους δουλειάς. Εχουμε παραδείγματα. Είναι οι "λευκές νύχτες", δηλαδή η δουλειά μέχρι τα μαύρα μεσάνυχτα, η διεύρυνση των Κυριακών που είναι τα καταστήματα στο ιστορικό κέντρο ανοιχτά, αλλά και στην Περιφέρεια, που πέρσι το καλοκαίρι αποφάσισε την παράταση του ωραρίου στην περιοχή της Χαλκιδικής μέχρι και τη 1 τη νύχτα. Για εμάς, υπάρχει ένας δρόμος: Ισχυρό ΚΚΕ παντού, για την πραγματική διαφορά. Για να μπουν θεμέλια στον αγώνα για μια κοινωνία που μπορεί να χωρέσει και να μεγαλώσει τα όνειρα της νέας γενιάς!».

Η Ελένη Μπακιρλή

MotionTeam

Η Ελένη Μπακιρλή
Η Νάσια Παλάντζα, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Δεν ανεχόμαστε να βλέπουμε τους φίλους μας και εμάς να μην εργαζόμαστε πάνω στο αντικείμενό μας μετά το πτυχίο ή ακόμα και πριν από αυτό να εργαζόμαστε παράλληλα με τις σπουδές μας για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα υπέρογκα έξοδα που απαιτούνται σήμερα για να μορφωθεί ένας νέος. Δημοτικές αρχές, περιφερειακή αρχή και οι λοιπές παρατάξεις του "αντιλαϊκού" τόξου έχουν πάρει θέση απέναντί μας. Η πολιτική που ακολουθούν βρίσκει της ανάγκες μας απέναντί της. Γιατί είναι αυτοί που στηρίζουν την ΕΕ των 16,6 εκατομμυρίων ανέργων, των 113 εκατομμυρίων που ζουν στο όριο της φτώχειας και του αντικομμουνισμού. Γιατί είναι αυτοί που κοστολογούν τις ανάγκες μας στη λογική "κόστους - οφέλους", γιατί γι' αυτούς η ζωή μας είναι "μισθολογικό κόστος" και τα όνειρά μας δεν χωράνε στον δικό τους "δημοσιονομικό χώρο"».

Ο Θανάσης Σγούρος, ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε: «Ούτε θέλουμε ούτε μπορούμε να συνηθίσουμε στα λίγα, όπως θέλουν το κεφάλαιο και η κυβέρνηση. Να ζούμε με ψίχουλα και η Τοπική Διοίκηση να χρησιμοποιείται για να παίρνει μέτρα ενάντια στην ακραία φτώχεια και να μοιράζει χαρτζιλίκια στη νεολαία! Μισή δουλειά, μισές σπουδές, μισή ζωή. Θέλουμε σταθερή δουλειά, ολοκληρωμένες σπουδές, ζωή στο ύψος των σημερινών δυνατοτήτων της χώρας μας. Γι' αυτό στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές επιλέγουμε αυτούς που θα ενισχύσουν αυτόν ακριβώς τον αγώνα. Που θα σταθούν από θέσεις μάχης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για τη διεκδίκηση των αναγκών μας. Που θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή μαζί μας στον αγώνα. Σε όλες τις εκλογές οι νέοι έχουν τη δικιά τους επιλογή, δεν διαλέγουν την αποχή. Η νεολαία μπορεί φέτος να κάνει τη διαφορά με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ».


Ο Θανάσης Σγουρός
Ο Θανάσης Σγουρός

Η Νάσια ΠΑλατζά
Η Νάσια ΠΑλατζά

Ο Αγις Μαυριδόπουλος
Ο Αγις Μαυριδόπουλος
Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν για την ΠΕ Θεσσαλονίκης

Αγαθαγγέλου Νίκος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Αγοράστη Γιάννα, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ Δ' ΕΛΜΕ. Αλατζά Γιώτα, νοσηλεύτρια, αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Ιπποκρατείου. Ανδρονικίδου Αρτεμις, άνεργη φιλόλογος. Βαλανάς Στέλιος, δικηγόρος. Γεωργάκας Παναγιώτης, νευρολόγος - ψυχίατρος. Γιαταγάνας Χαρίλαος, αγρότης, γραμματέας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά. Γκαντίδης Γιώργος, απόστρατος αξιωματικός, δραστηριοποιείται μέσα από την «Κίνηση για την Εθνική Αμυνα». Δάσιου Δέσποινα, εκπαιδευτικός, πρόεδρος Α΄ΕΛΜΕ. Δελιγκά Τιτίκα, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος ΔΣ ΑΣΓΜΕ. Εξαδακτύλου Σοφία, συμβασιούχος εργαζόμενη, αντιπρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης. Ευαγγελίδης Κυριαζής, εργαζόμενος στην ανακύκλωση, αντιπρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Ζιώγας Γιάννης, καθηγητής ΑΠΘ. Ζώκας Νίκος, ηλεκτρολόγος μηχανικός, εκλεγμένος στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, πρόεδρος ΕΔΥΕΘ. Ιγνατιάδης Θόδωρος, κτηνίατρος, περιφερειακός σύμβουλος ΠΚΜ. Ιντζές Κώστας, ΕΒΕ, Γραμματέας ΤΕ Σερρών ΚΚΕ. Καλαντίδου Σοφία, συνταξιούχος εμποροϋπάλληλος. Καλλινικίδου Στέλλα, νοσηλεύτρια. Καναράς Θανάσης, προπονητής ΕΠΣΜ. Καπετανγιώργη Ράνια, έμπορος, πρόεδρος ΣΜΑΕΘ. Καπούλας Νίκος, λογιστής. Καραμήτρου Ειρήνη, εργαζόμενη στην Πληροφορική, μέλος ΔΣ ΣΕΤΗΠ. Κουρμούλης Γιάννης, εργαζόμενος ΑΠΘ, μέλος ΕΕ ΑΔΕΔΥ. Κουτσουράς Θανάσης, ηλεκτροτεχνίτης, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης. Κυγιάκη Ελένη, Ψυχολόγος. Κυριαζίδης Χάρης, πρόεδρος Συνδικάτου Βιομηχανικού Επισιτισμού. Μαμάτας Λευτέρης, επίκουρος καθηγητής ΠΑΜΑΚ. Μαρμαρίδης Σεραφείμ, μουσικός - οργανοποιός. Μαυριδόπουλος Αγις, αγρότης. Μελανεφίδου Σόνια, δικηγόρος. Μητσιάκος Γιώργος, νεογνολόγος, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ, μέλος ΔΣ μελών ΔΕΠ Ιατρικής ΑΠΘ. Μήτσικα Ιωάννα, χορογράφος. Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος, δικηγόρος. Μουστακίδου Νόπη, εργαζόμενη στο εμπόριο, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»), μέλος ΔΣ ΟΙΥΕ. Μπακιρλή Ελένη, νοσηλεύτρια, μέλος ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ και ΓΣ ΑΔΕΔΥ. Μπαλτίκας Βασίλης, πολιτικός μηχανικός, μέλος ΔΣ Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας. Μπέλλας Μιχάλης, εργαζόμενος στην Πληροφορική, γραμματέας ΣΕΤΗΠ. Μπότσογλου Κώστας, μέλος ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί. Μωυσίδου Σοφία, λογίστρια, υπεύθυνη καλλιτεχνικού προγράμματος του Ρ/Σ «904 ΑΡΙΣΤΕΡΑ στα FM». Νατζμέ Νίκος, εργαζόμενος στην ανακύκλωση, πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Νέσση Εύη, χημικός μηχανικός, εργαζόμενη ΕΚΕΤΑ. Παλάντζα Νάσια, φοιτήτρια Ψυχολογίας ΑΠΘ. Παπαδόπουλος Δαμιανός, συνταξιούχος βιβλιοπώλης. Πετίκη Μαρία, εκπαιδευτικός. Πλίτση Ξανθή, φοιτήτρια Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής ΠΑΜΑΚ. Πολυκάρπου Σίσσυ, εκπαιδευτικός, μέλος ΕΕ ΕΔΟΘ/ΝΤ - ΑΔΕΔΥ. Ραΐζη Ηλέκτρα, αυτοαπασχολούμενη, μέλος ΔΣ ΟΓΕ. Ρέβας Βασίλης, συνταξιούχος Οικοδόμος, περιφερειακός σύμβουλος ΠΚΜ. Σαπρανίδης Κώστας, συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός, αντιπρόεδρος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κ. Μακεδονίας. Σγούρος Θανάσης, μηχανικός υπολογιστών, μέλος Γραφείου ΚΣ ΚΝΕ. Σημάδης Πέτρος, πρόεδρος Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Σιδηρόπουλος Νίκος, αρτοποιός, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας. Συλλιγνάκης Γιάννης, συνταξιούχος φαρμακοποιός. Ταλέας Νίκος, μουσικός. Τσαγρή Αλεξάνδρα, γραφίστρια, μέλος ΓΣ Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου. Τσαρίδης Νικήτας, οδηγός ΟΑΣΘ. Τσιαούσης Κυριάκος, μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ). Τσιτίνης Δημήτρης, πολιτικός μηχανικός, πρόεδρος ΔΣ Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΚΜ. Τσουραλάκης Αλέξανδρος, δασεργάτης, πρόεδρος Σωματείου Δασεργατών Μακεδονίας - Θράκης. Χαβατζάς Γιώργος, τραπεζοϋπάλληλος. Χατζηβαρίτη Φρίντα, εκπαιδευτικός. Χοροζίδη Κλεοπάτρα, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, γραμματέας ΓΣ ΠΟΕ - ΟΤΑ, ΓΣ ΑΔΕΔΥ.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΑΤΡΑΣ
Συγκεντρώσεις και ομιλίες με τον Κ. Πελετίδη

Σήμερα Παρασκευή, στις 7 μ.μ. ο δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Κώστας Πελετίδης, θα μιλήσει σε συγκέντρωση κατοίκων στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο (Φωκαίας 26), στις 7 μ.μ. Στις 10 π.μ., θα περιοδεύσει στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε τραπεζικά καταστήματα της πόλης.

Αύριο Σάββατο, ο Κώστας Πελετίδης θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο καφενείο «Λάτσης» στο Μιντιλόγλι, στις 11.30 π.μ. Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ρίο (Προσφυγικά) στο καφενείο «Ζαφειρόπουλος».

Συσκέψεις - συγκεντρώσεις ετεροδημοτών στην Αθήνα

Την Τετάρτη 17 Απρίλη:

-- Στις 8 μ.μ., σε σύσκεψη Αρκάδων στην αίθουσα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Τζωρτζ 9, 1ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος), θα μιλήσουν ο Θανάσης Κολιζέρας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και ο Νίκος Γόντικας, υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη ετεροδημοτών από την Πάτρα, στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27, πλ. Κάνιγγος, 5ος όροφος), θα μιλήσουν ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, και ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πάτρας και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org