Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Απρίλη 2009 - αριθ. φύλλου: 10346

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Μεγαλύτερη η απαιτητικότητα της φετινής μάχης

Σημαντικοί αγώνες, με πρωτοπόρα τα σωματεία και τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε εξέλιξη, με αιχμή τις κλαδικές ή επιχειρησιακές Συμβάσεις.


ΣΕΛ.  23

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕΛΙΔΑ με ισχυρό ΚΚΕ - ισχυρό κίνημα

Στις εκλογές κρίνεται αν το κίνημα θα είναι σε θέση, ενισχύοντας το ΚΚΕ και καταδικάζοντας τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να παλέψει από καλύτερες θέσεις

  • Στις ευρωεκλογές, παράλληλα με τους αγώνες, βασικό είναι τι θα βγάλει η κάλπη. Η μετακίνηση από τη ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ ή από το ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ δε βγάζει τίποτα καλό για το λαό. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ΕΕ, όπως και ο ΛΑ.Ο.Σ. Το ΚΚΕ είναι με την ευρωπαϊκή εργατική τάξη, με τους ευρωπαϊκούς λαούς.
  • Στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές το περιεχόμενο είναι ενιαίο. Είναι το σύνολο των καθημερινών λαϊκών προβλημάτων, δουλειά, μισθοί, Παιδεία, Υγεία, περιβάλλον, συντάξεις, διακοπές, ελεύθερος χρόνος, υγιεινή και ασφάλεια στους τόπους δουλειάς, αγροτικό εισόδημα, κατάσταση αυτοαπασχολούμενων, ΝΑΤΟ, βάσεις, στρατιωτικές δαπάνες.
  • Οταν λέμε απειθαρχία, ανυπακοή, εννοούμε ότι δε συμφέρει τους εργαζόμενους η εφαρμοζόμενη πολιτική. Η ψήφος στις ευρωεκλογές πρέπει να είναι ψήφος συνείδησης και όχι χαλαρή. Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίσουν ΚΚΕ ακόμη και αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί του.

ΣΕΛ.  5,    8  -  10,    19  -  22

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ
Πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών

Κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Συντάγματος

Με την ανακοίνωσή του για την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, το ΠΑΜΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στην εργατική τάξη να τιμήσει αγωνιστικά και να συμμετάσχει μαζικά στην κορυφαία απεργιακή κινητοποίηση της 1ης του Μάη. Με δεδομένη την εντεινόμενη επιθετικότητα της μεγαλοεργοδοσίας και των κομμάτων της στο όνομα της κρίσης, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να προβληματιστούν για τον πραγματικό χαρακτήρα και τα αίτια της κρίσης. Να δυναμώσουν τον αγώνα με επιθετικά αιτήματα, με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής αποστολής της εργατικής τάξης.


ΣΕΛ.  3

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Ο Δημήτρης και η Χρυσαυγή, 6 χρόνια από τον τραγικό χαμό του μονάκριβου γιου τους Σταύρου Κανελλόπουλου, στο δυστύχημα των Τεμπών, προσφέρουν, στη μνήμη του, 6.000 ευρώ στο ΚΚΕ.

- Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας προσφέρει 2.000 ευρώ, μέσω Αχτίδας Δικηγόρων, στο ΚΚΕ, για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το ιστορικό Αρχείο του Κόμματος.ΚΛΑΔΟΙ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Μεγάλα κέρδη, μεγαλύτερη εκμετάλλευση

Μέσα σε μια τετραετία, εμφάνισαν επίσημα καθαρά κέρδη ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Ορος για την αντεπίθεση των εργατών, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Μιλούν στον «Ρ» στελέχη του Κόμματος από τον κλάδο του Μετάλλου.


ΣΕΛ.  24  -  25


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org