ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Μάρτη 2020
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνεχίζουμε με παρακαταθήκη το μεγάλο άνοιγμα των τελευταίων ημερών

Προετοιμάζουμε άλλη μια μεγάλη εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που θα έχει αφιέρωμα στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό

Με τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να προετοιμάζουν την εξόρμηση του ερχόμενου «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» (14 - 15 Μάρτη) συνεχίζεται η μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο για την αύξηση της κυκλοφορίας της εφημερίδας μας.

Η τετράμηνη εξόρμηση που προκήρυξε η Γραμματεία της ΚΕ του ΚΚΕ είναι ήδη σε εξέλιξη και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία (αναλυτικά θα δημοσιευτούν στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»), η δυναμική εκκίνηση το περασμένο Σάββατο αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη στις Οργανώσεις για να κλιμακώσουν την προσπάθειά τους.

Το μεγάλο αυτό πολιτικό άνοιγμα συνδυάστηκε τις προηγούμενες μέρες με ένα πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών και συζητήσεων σε χώρους δουλειάς και συνοικίες, με τη συζήτηση να επικεντρώνει στις θέσεις του Κόμματος γύρω από τις σοβαρές εξελίξεις, τόσο στα Ελληνοτουρκικά και το Προσφυγικό όσο και στις διεκδικήσεις μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Παράλληλα, κλιμακώνεται και η άμιλλα ανάμεσα στις ΚΟ για την αύξηση της διακίνησης της εφημερίδας. Αλλωστε, σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία της ΚΕ σημείωνε ότι «με τη λήξη της εξόρμησης, θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες Οργανώσεις Περιοχής, σε ειδική εκδήλωση της ΚΕ. Τα βραβεία θα περιλαμβάνουν, για όλες τις Οργανώσεις, τιμητική πλακέτα και υλικοτεχνικό εξοπλισμό για ενίσχυση του προπαγανδιστικού μηχανισμού τους (π.χ. μικροφωνικές, φωτοτυπικά μηχανήματα κ.ά.)». Ενώ, «κριτήρια για την ανάδειξη των τριών πρώτων Οργανώσεων Περιοχής θα είναι οι παρακάτω δείκτες:

1. Η επίτευξη του στόχου αύξησης της κυκλοφορίας για το καθημερινό φύλλο.

2. Η επίτευξη του στόχου αύξησης της κυκλοφορίας για το σαββατοκυριακάτικο φύλλο.

3. Η ανανέωση του κύκλου σταθερών αναγνωστών της εφημερίδας με νέους ηλικιακά εργαζόμενους, νέες γυναίκες, φοιτητές και σπουδαστές.

Οι δέκα πρωτοπόροι σύντροφοι πανελλαδικά στη διακίνηση "Ριζοσπάστη" - όπως θα προσδιοριστούν από τις Οργανώσεις Περιοχής - θα τιμηθούν με τη δωρεάν συμμετοχή τους σε 3ήμερη ιστορική εκδρομή στην περιοχή των Πρεσπών».

Ο ερχόμενος «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου» πρέπει να αξιοποιηθεί για μια ακόμα μεγάλη εξόρμηση από τις Οργανώσεις, αφού θα περιλαμβάνει ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό, που άλλωστε κυριαρχεί στην επικαιρότητα. Με την εφημερίδα στο χέρι, από το πρωί του Σαββάτου, η κουβέντα μπορεί να φωτίσει ακόμα καλύτερα, κόντρα στον αποπροσανατολισμό που καλλιεργουν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, πλευρές όπως: Ποια είναι η πραγματική κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα, ποιοι είναι οι μεγάλοι ένοχοι για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και τον Εβρο, πώς στάθηκαν οι ελληνικές κυβερνήσεις από το ξέσπασμα των προσφυγικών ροών μέχρι σήμερα και πώς οδήγησαν στη σημερινή αθλιότητα οι αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ. Πώς εμπλέκονται οι ελληνικές κυβερνήσεις στο μακελειό της περιοχής μας που γεννάει τα προσφυγικά κύματα, και κυρίως γιατί και αυτό το καυτό πρόβλημα αναδεικνύει την ανάγκη της πάλης ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.


«Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά»

Συνεχίζεται η μεγάλη εικαστική έκθεση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα την αντίσταση στις φυλακές και τις εξορίες και τίτλο «Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά...». Διοργανώνεται με αφορμή την τοποθέτηση των Μνημείων - που επελέγησαν μετά από πανελλήνιο διαγωνισμό για τα 100χρονα του ΚΚΕ - σε δύο μαρτυρικούς και ιστορικούς τόπους, τη Γυάρο και τη Μακρόνησο, ως ελάχιστο φόρο τιμής σε εκείνους που φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, βασανίστηκαν, θυσίασαν τη ζωή τους.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει 257 εικαστικά έργα (πίνακες, σχέδια και σκίτσα πάνω σε χαρτί, ξυλόγλυπτα, ζωγραφική πάνω σε βότσαλα, έργα σε χειρόγραφες εφημερίδες και κάρτες, ζωγραφικές μακέτες) 48 δημιουργών και πολλών ακόμα άγνωστων αγωνιστών, τα οποία απλώνονται χρονικά σε μια περίοδο 40 ετών, από τη δεκαετία του '30 έως και τη χούντα.

Θυμίζουμε πως οι παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης έχουν αναβληθεί.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ