ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Φλεβάρη 2009
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
Να ξεκουμπιστούν τα ΝΑΤΟικά πλοία
  • Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στο λιμάνι του Βόλου
  • Ανακοίνωση της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ

Να μη γίνει το λιμάνι του Βόλου ορμητήριο του ΝΑΤΟ, απαιτεί ο λαός της Μαγνησίας που ετοιμάζει αγωνιστική υποδοχή στα πλοία της ΝΑΤΟικής Αντιναρκικής Δύναμης Νότου SNMCM G2, τα οποία θα «δέσουν» από σήμερα μέχρι και το Σάββατο στον Παγασητικό, προσβάλλοντας τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματά του. Και με τη σημερινή αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, στις 6.30 μ.μ., στο λιμάνι του Βόλου, που διοργανώνει η τοπική Επιτροπή Ειρήνης, θα διατρανώσει την απαίτησή του να «ξεκουμπιστούν» τα ΝΑΤΟικά πλοία, καταγγέλλοντας, ως συνένοχη την κυβέρνηση της ΝΔ, που όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, δίνει «γην και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ, καθώς και όσους αρμόδιους τοπικούς φορείς δέχονται ή ανέχονται τους απρόσκλητους και ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Τον ελλιμενισμό της ΝΑΤΟικής Αντιναρκικής Δύναμης Μεσογείου στο Βόλο, καταγγέλλουν πολλοί φορείς του νομού χαρακτηρίζοντας την έλευσή της στην πόλη, ως εχθρική και την παρουσία της ανεπιθύμητη, καθώς σχετίζεται με τα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών σε βάρος λαών και χωρών.

Κάλεσμα στο λαό της περιοχής, στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στις γυναίκες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην παρουσία της ΝΑΤΟικής αρμάδας, απευθύνει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, στην οποία επισημαίνει: «Σε λιγότερο από ένα χρόνο πραγματοποιείται άλλη μια ανεπιθύμητη επίσκεψη ΝΑΤΟικών πλοίων στο λιμάνι του Βόλου. Ουσιαστικά, υλοποιείται η σύμπλευση των ελληνικών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με το Βόλο να μετατρέπεται σε ορμητήριο της ΝΑΤΟικής Δύναμης Μεσογείου.

Οι αλλεπάλληλες επισκέψεις των «φονιάδων των λαών» στην περιοχή μας, είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τη συμμετοχή της χώρας στους γενικότερους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ. Εχουν άμεση σχέση με την κατάσταση στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, με την παρουσία δυνάμεων κατοχής σε μια σειρά χώρες, μεταξύ αυτών και ελληνικών στρατευμάτων, τις τρομοκρατικές απειλές κατά του Ιράν και της Συρίας, με το μακέλεμα του παλαιστινιακού λαού, τη δημιουργία προτεκτοράτων. Εκφράζουν την όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, κυρίως μεταξύ ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσίας, για τον έλεγχο των γεωστρατηγικών περιοχών και τα αντικρουόμενα συμφέροντά τους για τους ενεργειακούς πόρους και τους δρόμους μεταφοράς».

Καταγγέλλοντας τη συμμετοχή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ τονίζει: «Εδώ και αρκετές δεκαετίες, ιδιαίτερα, μετά το 1999, με τον πόλεμο και το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν παραδώσει τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ανεξαρτησία της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές ορέξεις. Δίνουν "γην και ύδωρ" για τη διευκόλυνση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων. Αλλωστε, ακόμη και πρόσφατα αποκαλύφθηκε, εν μέσω, μάλιστα, των δολοφονικών επιθέσεων κατά της Γάζας, ότι το λιμάνι του Αστακού έχει εδώ και χρόνια μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κέντρο αμερικάνικου οπλισμού προς το Ισραήλ.

Με δικαιολογία την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και το δόγμα του "προληπτικού πολέμου", οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έχουν πολλαπλασιάσει το τελευταίο διάστημα, τις δυνάμεις τους και την επιθετική τους δραστηριότητα στην περιοχή.

Απ' όλες τις απόψεις, λοιπόν, ο ερχομός της ΝΑΤΟικής αρμάδας, με όποια προσχήματα κι αν προτάξουν η ελληνική κυβέρνηση και ο διοικητής της, δεν αφορά "φιλική επίσκεψη". Πρόκειται για εχθρική ενέργεια που στρέφεται κατά των φιλειρηνικών αισθημάτων του λαού της περιοχής, προσβάλλει βάναυσα τις αγωνιστικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος της πόλης, γενικότερα του λαϊκού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος της Μαγνησίας».

Και καταλήγει: «Θεωρούμε ότι δικαιολογημένα τα λαϊκά στρώματα ανησυχούν από τις εξελίξεις στην περιοχή αφού γνωρίζουν πολύ καλά, ότι οι λαοί βγαίνουν πάντα χαμένοι και οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι πλουτοκράτες που κερδοσκοπούν από τις ενδοϊμπεριαλιστικές τους αντιθέσεις. Καλούμε το λαό της περιοχής, τη νεολαία, τις γυναίκες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην παρουσία της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο λιμάνι του Βόλου. Να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, σήμερα Πέμπτη 12 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στην πύλη του λιμανιού. Με σύνθημα "έξω οι φονιάδες των λαών" να καταστήσουμε καθαρό στους "ανεπιθύμητους επισκέπτες" ότι, ανεξάρτητα από τη φιλική στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, ο λαός μας δεν πρόκειται να δώσει κανένα συγχωροχάρτι στη δολοφονική δράση ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Με ασφαλίτικες μεθόδους κατά του ΚΚΕ

Την προβοκατόρικη δράση συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, της επονομαζόμενης «Κ.Ο.Ε.», σε βάρος του ΚΚΕ, καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση η ΚΟΑ του ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ και η ΚΝΕ καταγγέλλουν την προβοκατόρικη δράση και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η οργάνωση "Κ"ΟΕ - "Κομμουνιστική" Οργάνωση Ελλάδας, με σκοπό να συκοφαντήσει το ΚΚΕ και την πολιτική του. Με αφίσες και ανακοινώσεις προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να σπιλώσει την πολιτική του ΚΚΕ.

Η "Κ"ΟΕ, συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή σύμμαχος του ΣΥΝ, με ασφαλίτικο τρόπο και "επιχειρήματα" που αναπαράγουν τον αντικομμουνιστικό οχετό που θυμίζει άλλες εποχές, μπροστά και στο 18ο Συνέδριο του Κόμματος, παίρνει τη σκυτάλη από λογής κονδυλοφόρους και δίνει τα ρέστα της.

Με την τακτική του "λέγε ψέματα και στο τέλος κάτι θα μείνει" η "Κ"ΟΕ αναμασά όλες τις χρεοκοπημένες θεωρίες των οπορτουνιστών και καταλήγει στη γνωστή χυδαία αντικομμουνιστική επίθεση περί συμμαχίας ΚΚΕ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., καραμπινάτη προβοκάτσια και ψευτιά που προωθεί και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Η "Κ"ΟΕ έφτασε στο σημείο να πει ότι το ΚΚΕ έκανε δήλωση νομιμοφροσύνης στη ΝΔ. Παραποιεί κείμενα του ΚΚΕ, συκοφαντεί την ιστορία και στελέχη του Κόμματος. Τέτοιες μεθόδους χρησιμοποιούσε και ο Μανιαδάκης.

Αυτό που ενοχλεί την "Κ"ΟΕ είναι ότι το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην οργάνωση της πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος ενάντια στην κρίση, στη δολοφονία του μαθητή, ενάντια στις απολύσεις, όπως στα JUMBO. Ενώ το ΚΚΕ, τα μέλη και τα στελέχη του, 90 χρόνια από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, πολεμούν αδιάλλακτα και αταλάντευτα την αστική τάξη και τα κόμματά της, οι "ηγέτες" της "Κ"ΟΕ γονατίζουν και εκλιπαρούν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ για να εξανθρωπίσουν το καπιταλιστικό σύστημα.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να οργανώσουμε με τη γραμμή της ρήξης και της ανατροπής την αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Οι προβοκάτσιες της "Κ"ΟΕ μόνο τους ταξικούς αντίπαλους της εργατικής τάξης ωφελούν. Οι "ηγέτες" της "Κ"ΟΕ ματαιοπονούν μαζί με τον ΣΥΝ ότι θα εξανθρωπίσουν την ΕΕ και τον ιμπεριαλισμό».

Κουτοπονηριά...

Την κουτοπονηριά τους επιστράτευσαν για άλλη μια φορά τα ιδιωτικά κανάλια για να αποσιωπήσουν τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το 18ο Συνέδριο. Επαιξαν μικρές ξεκομμένες φράσεις που αναφέρονταν σε επιμέρους θέματα της επικαιρότητας που αυτά διαμορφώνουν για να αποπροσανατολίσουν το λαό και δεν έβγαλαν άχνα για το γεγονός του 18ου Συνεδρίου, για το οποίο γινόταν η συνέντευξη. Για άλλη μια φορά δε μας εκπλήσσουν. Η ανάγκη τους να μας αποσιωπήσουν μας επιβεβαιώνει πως είμαστε σε σωστό δρόμο.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ