ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Δεκέμβρη 1999
Σελ. /48
ΚΕΝΗ
Βδομάδα αγωνιστικών κινητοποιήσεων

Συγκεντρώσεις καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής σε πολλές περιοχές της χώρας

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράζεται και στο νέο κρατικό προϋπολογισμό λιτότητας, έχει μπει στο στόχαστρο των εργαζομένων και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων που βγαίνουν στους δρόμους του συντονισμένου αγώνα. Ενα παλλαϊκό «όχι» ακούγεται από τη μια περιοχή της χώρας μετά την άλλη. Τη βδομάδα που ξεκινά αύριο και άλλες περιοχές μπαίνουν στη «μάχη», με παλλαϊκές και πανεργατικές συγκεντρώσεις, με τις οποίες επιδιώκεται να σταλεί σαφές, ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης.

Το νέο γύρο κινητοποιήσεων «ανοίγουν» τα Τρίκαλα, με συλλαλητήριο αύριο Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης, το οποίο διοργανώνεται από συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς του νομού.

Ο Πειραιάς παίρνει τη «σκυτάλη», με πανεργατική συγκέντρωση την Τρίτη 14 Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Εργατικών Σωματείων Πειραιά.

Η πόλη «στενάζει» εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, με την ανεργία να έχει ξεπεράσει το 20% και να αυξάνεται συνεχώς, ιδιαίτερα σε ορισμένους κλάδους, όπως ναυτεργάτες, Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη κ.ά. Οπως διαπιστώθηκε σε σύσκεψη της Συντονιστικής, η ηγεσία του Εργατικού Κέντρου «κοιμάται τον ύπνο της συναίνεσης» και τα ταξικά σωματεία αναλαμβάνουν το βάρος της αντίστασης, με πρώτο σταθμό τη συγκέντρωση της Τρίτης.

Την Τρίτη επίσης η Καρδίτσα θα πει το δικό της «όχι» στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό και στην πολιτική της κυβέρνησης που σαρώνει εργάτες, αγρότες, συνταξιούχους, εμπόρους, βιοτέχνες, αγρότες, νεολαία, με παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Την κινητοποίηση διοργανώνουν το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών και η ΕΛΜΕ Καρδίτσας.

Την αγωνιστική συνέχεια δίνει η Πάτρα την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, νεολαίοι, καλούνται να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που «πνίγει» δικαιώματα, χτυπά εισοδήματα, εκτινάζει στα ύψη την ανεργία, καταστρέφει την παραγωγική βάση της περιοχής, συμμετέχοντας μαζικά στην παμπατραϊκή συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα μπροστά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που γίνεται κινητοποίηση στην πόλη με το ίδιο περιεχόμενο. Την πρωτοβουλία ανέλαβε, μετά από σύσκεψη,η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων Πάτρας και συμμετέχουν και στηρίζουν μαζικοί φορείς της πόλης.

Την ίδια μέρα, την Τετάρτη θα υψώσουν φωνή αντίστασης και οι συνταξιούχοι, που με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - Δημοσίου, θα πραγματοποιήσουν πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος. Θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους θα συναντηθεί με τα κόμματα και θα απαιτήσει να πάρουν θέση και να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων.

Μαχητική απάντηση στην αντεργατική - αντιλαϊκή - αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης, ετοιμάζονται να δώσουν την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη, οι εργαζόμενοι της Αθήνας. Με κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί πανεργατική συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος.

Με εξορμήσεις, περιοδείες στους χώρους δουλιάς, τα στελέχη της Συντονιστικής δίνουν τη «μάχη» για την καλύτερη προετοιμασία και την επιτυχία της συγκέντρωσης, που αποτελεί ένα σταθμό στην αγωνιστική πορεία που έχει χαράξει η Συντονιστική και το ΠΑΜΕ. Κύριος στόχος είναι η ανάπτυξη των κοινών αγώνων των εργαζομένων, η δημιουργία των προϋποθέσεων για το στήσιμο ενός μετώπου πάλης της εργατικής τάξης που σε συντονισμό με τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα αντισταθεί, θα αποκρούσει και θα ανατρέψει την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Επίσης την Πέμπτη, με απόφαση του ΠΑΜΕ, θα πραγματοποιηθεί πανεργατική συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Αγ. Σοφίας, που επιδιώκεται να στείλει μήνυμα αντίστασης των εργαζομένων της πόλης στην πολιτική της κυβέρνησης και στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό λιτότητας, που υπηρετούν το στόχο του κεφαλαίου, την ΟΝΕ και οδηγούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε εξαθλίωση.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ