ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 12 Δεκέμβρη 2014
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λαϊκή παρέμβαση τώρα - ΚΚΕ δυνατό στο λαό και στη Βουλή

Συγκεντρώσεις, πολύμορφες δραστηριότητες και πανεξόρμηση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»

Με το σύνθημα «Λαϊκή παρέμβαση τώρα - ΚΚΕ δυνατό στο λαό και στη Βουλή» η ΚΟ Αττικής οργανώνει από σήμερα, Παρασκευή, πολιτική δράση - παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις με συγκεντρώσεις σε δήμους και χώρους δουλειάς, πανεξόρμηση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» στις 14/12, καθώς και με άλλες πολύμορφες δραστηριότητες.

Με ανακοίνωσή της απευθύνεται στην εργατική τάξη και το λαό της Αττικής που έχει «ματώσει» από την καπιταλιστική κρίση, που πληρώνει ακριβά τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, στους νέους που στριμώχνουν τα όνειρά τους μεταξύ ανεργίας και δουλειάς για ψίχουλα.

Απευθύνεται σε όλους αυτούς με δυνατή φωνή και σταράτα λόγια λέγοντας: «Απέναντι στο νέο αντιλαϊκό οδοστρωτήρα που έρχεται, υπάρχει λύση προς όφελος του λαού. Απαιτείται άμεση λαϊκή παρέμβαση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Καμία καθυστέρηση στη λαϊκή κινητοποίηση. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους μακριά από το πραγματικό πρόβλημα. Οτι ετοιμάζεται νέος γύρος αντιλαϊκών μέτρων που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο όλο το λαό».

Η ΚΟ Αττικής καλεί το λαό να μη δείξει καμία ανοχή και αναμονή γύρω από την αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι καλύτερος διαπραγματευτής, υπογραμμίζοντας: «Δεν υπάρχουν "σωτήρες" εντός των τειχών της ΕΕ και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις διαφορές τους, δε συνιστά φιλολαϊκή εξέλιξη. Οι αντιλαϊκές εξελίξεις δεν μπορούν να αποτραπούν από κυβερνήσεις που αναγνωρίζουν το χρέος, αποδέχονται τα δεσμά διαρκείας της ΕΕ και "πίνουν νερό" στο όνομα της ανάκαμψης του κεφαλαίου».

«Αυτό που έχει άμεσα ανάγκη ο λαός είναι ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία. Να γίνει ακόμα πιο δυνατό το ΚΚΕ», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΚΟ Αττικής, και προστίθεται: «Δυνατό ΚΚΕ παντού και στις ερχόμενες εκλογές, γιατί αποτελεί τον πραγματικό μοναδικό αντίπαλο στα μονοπώλια και την ΕΕ των μνημονίων διαρκείας».

Πολύμορφη δραστηριότητα

Μεταξύ άλλων, αυτές τις μέρες προγραμματίζονται οι εξής δραστηριότητες:

Σήμερα, Παρασκευή

-- Στις 8 μ.μ., η ΚΟΒ Αργυρούπολης καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (πρώην αμερικάνικη βάση). Θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ. η ΚΟΒ Δραπετσώνας καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στην αίθουσα του Β' ΚΑΠΗ Δραπετσώνας (Πόντου 60). Θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Αύριο, Σάββατο

-- Στις 8 μ.μ. οι ΚΟΒ Χαϊδαρίου καλούν σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου (πρώην ΝΕΛΕ, Κολοκοτρώνη 36). Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

-- Στις 9 μ.μ., οι ΚΟΒ Λούτσας - Σπάτων καλούν σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στην ταβέρνα ΜΙΤΕΡΑΝ (Αγ. Ιωάννου και Θήρας). Θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 8.30 μ.μ. η ΚΟΒ Κορωπίου καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στην αίθουσα του συλλόγου «Προσήλιο». Θα μιλήσει ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 9 μ.μ. η ΤΕ Τηλεπικοινωνιών καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στο κέντρο «ΑΣΤΡΑ» στο Βύρωνα. Θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ. η ΚΟΒ Μπραχαμίου καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στο νέο κλειστό γυμναστήριο (Ελευθερωτών 25). Θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Την Κυριακή, 14/12

-- Στις 13.00 η ΤΕ ΟΤΑ - Δημόσιας Διοίκησης καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στο ΚΥΒΕ Περιστερίου. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 13.00 η ΚΟΒ Ελευσίνας καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στην αίθουσα του 2ου - 4ουΓυμνασίου Ελευσίνας. Θα μιλήσει ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 13.00 η ΤΕ Επισιτισμού - Τουρισμού καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

-- Στις 13.00 η ΤΕ Εκπαιδευτικών καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στο κέντρο «ΑΣΤΡΑ» στο Βύρωνα. Θα μιλήσει η Τασία Τσατσούλη, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 13.00 η ΚΟΒ Ελληνικού καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στο Α' ΚΑΠΗ Ελληνικού (Χρ. Σμύρνης 6). Θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 13.00 η ΚΟΒ Αμφιάλης καλεί σε συγκέντρωση - λαϊκό γλέντι στην αίθουσα του Γ' ΚΑΠΗ Κερατσινίου (Διον. Αρεοπαγίτου 16 & Τσαλδάρη). Θα μιλήσει ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ.

Τη Δευτέρα, 15/12

-- Στις 7 μ.μ. οι ΚΟΒ Καισαριανής καλούν σε εκδήλωση με θέμα «Δεκέμβρης 1944» στο Δημαρχείο Καισαριανής. Θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 10 π.μ. θα περιοδεύσει στα βαπόρια της ακτοπλοΐας στον Πειραιά ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ.

Την Τρίτη, 16/12

-- Στις 10 π.μ. θα περιοδεύσει στα βαπόρια της ακτοπλοΐας στον Πειραιά ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ.

Την Τετάρτη, 17/12

-- Στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στην Ηλιούπολη στο αναψυκτήριο του Αλσους «Δ. Κιντής» με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Δραστηριότητες του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Αύριο, Σάββατο

-- Ο Δ. Κουτσούμπας θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 71 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα, στις 10 π.μ., στην πόλη των Καλαβρύτων.

-- Στις 20.30, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση - συνεστίαση, που διοργανώνουν οι Τομεακές Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Πορτοκάλι» (κόμβος Πλατανιά).

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 96χρονα του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 96 χρόνων ζωής και δράσης του Κόμματος, διοργανώνει μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη, στις 20.30, στο Παλαί ντε Σπορ «Νίκος Γκάλης Hall», με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τον μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο και τους ερμηνευτές: Γεράσιμο Ανδρεάτο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη, Γιώργο Μεράντζα, Δημήτρη Μπάση και Μίλτο Πασχαλίδη.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ